Προς το περιεχόμενο

Πιθανή διαρροή προσωπικών στοιχείων των χρηστών του PlayStation Network

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

και εγω το ίδιο. εχω american express kai visa. διαβασα στο ιντερνετ οτι το Psn δε δεχεται ΑΜΕΧ οποτε πήρα και ακύρωσα τη νιςα

Κάνεις λάθος..εγώ American Express είχα στο PSN μου.

Κι άν έχεις κρατήση παλαιότερους λογαριασμούς των καρτών σου θα μπορούσες απο εκεί να δείς σε ποιά απο τις δύο χρεώνεσε για το PSN ή δια τηλεφώνου να τους ρωτούσες εάν μπορούν να σου πούνε για το πού γινότανε οι χρεώσεις σου στο PSN.

Ω ρε γλέντια Sony.. laugh.gif sleep.gif wacko.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μετα απο αυτο το εξευτελιστικό email που μου έστειλε η Sony ούτε 1 cents δεν θα ξαναδούνε απο μένα.Ζητάνε και τα ρέστα 1 βδομάδα και ολόκληρη Interpol η ποια άλλη έχουν βάλει και δεν τους έχουν βρει τους χακερς.Μα μιλάμε σοβαρά ρε Παιδιά ;που είμαστε;

Sent from my iPod touch using Insomnia

Κάνεις λάθος..εγώ American Express είχα στο PSN μου.

Κι άν έχεις κρατήση παλαιότερους λογαριασμούς των καρτών σου θα μπορούσες απο εκεί να δείς σε ποιά απο τις δύο χρεώνεσε για το PSN ή δια τηλεφώνου να τους ρωτούσες εάν μπορούν να σου πούνε για το πού γινότανε οι χρεώσεις σου στο PSN.

Ω ρε γλέντια Sony.. laugh.gif sleep.gif wacko.gif

ω ρε φίλε!! μη με ξενερώνεις τώρα και πήρα και ακύρωσα την visa!! WTF!!!

αντίγραφα λογ/σμων δε μπορώ να το βρω. γιατί πάνε κάτι μήνες που είχα αγοράσει απο psn. και έχει εχουν πολλές αγορές μέσα και απο αλλους.

Στα ψώνια απο το psn τι περιγραφή βρίσκουμε στην πιστωτική μας?

ω ρε φίλε!! μη με ξενερώνεις τώρα και πήρα και ακύρωσα την visa!! WTF!!!

αντίγραφα λογ/σμων δε μπορώ να το βρω. γιατί πάνε κάτι μήνες που είχα αγοράσει απο psn. και έχει εχουν πολλές αγορές μέσα και απο αλλους.

Στα ψώνια απο το psn τι περιγραφή βρίσκουμε στην πιστωτική μας?

Απο ότι θυμάμαι PlaΨstation κάπως έτσι μου το έγραφαν στο λογαριασμό.

Μου έκανε εντύπωση που το γράφανε με το Ψ γι΄αυτό και το συγκράτισα.

το mail...

Μου ήρθε και mail τρομάρα τους...

"Λάβαμε ταχύτατα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της υποδομής του δικτύου μας, ανακατασκευάζοντας το σύστημά μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι σας παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών."

Τώρα τι προστασία προσωπικών πληροφοριών παρέχεις ρε Σόνυ; Τώρα που τους πήρανε όλα τα στοιχεία; Είναι αργά τώρα...

Απο ότι θυμάμαι PlaΨstation κάπως έτσι μου το έγραφαν στο λογαριασμό.

Μου έκανε εντύπωση που το γράφανε με το Ψ γι΄αυτό και το συγκράτισα.

Όντως το γράψανε λάθος.

Κανονικά είναι ΚlaΨstation.

Αυτό που άκουσα και τρελάθηκα ειναι πως η sony γνώριζε μια εβδομάδα πρίν για την απάτη και το απέκρυπτε ενώ ήτανε υποχρεωμένη να ενημερώσει άμεσα τους

χρήστες ωστε να τους προστατέψει.

Όχι και φυσικά δεν συμβαίνουν. όχι κυρίως για τα προσωπικά δεδομένα αλλα για τις πιστωτικές κάρτες.

Έχεις κάποιο link γι αυτό με την amazon μήπως γιατί δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως οτι η αμαζον έχει πάρα πολύ καλό σύστημα και ο μόνος τρόπος να σου υποκλέψουν την πιστωτική είναι μέσω δικού σου λάθους. Ο υπολογιστής που περιέχει τους αριθμούς των καρτών δεν είναι καν συνδεδεμένος στο ίντερνετ και το transaction γίνεται μέσω αλλων υπολογιστών στο εσωτερικό δίκτυο. Και φυσικά αν έχεις προσέξει οι αριθμοί της πιστωτικής κάρτας δεν φαίνονται στον λογαριασμό σου παρα μόνο τα 4 τελευταία ψηφία τα οποία έχουν αποθηκευτεί σε άλλη βάση δεδομένων πιθανολογώ για να μπορέσει μετα να καλέσει την κάρτα απο τον Offline server.

Και όλο αυτό το σύστημα δεν είναι κ τόσο δύσκολο να φτιαχτεί. Ούτε θέλει και πολύ χρήμα. Απλά εναν καλό ΙΤ architect.

Απο την Microsoft να κλέψουν τι? Απο το xbox εννοεις? Μου φαίνεται απίθανο και αν υποκλέψουν στοιχεία απο το fb ε ας το κάνουν. Δεν νομίζω οτι κανεις έχει γράψει καπου στο fb τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας..

Η "υποκλοπή" της θέσης σου απο μία εταιρία (apple) που δεν έχει κακό σκοπό, μοιάζει βελόνα στα άχυρα μπροστά στην υποκλοπή απο hackers των προσωπικών σου στοιχείων απο την στιγμή που δεν γνωρίζεις τους σκοπούς τους.

Αυτά τα πράματα συμβαίνουν συχνά το θέμα είναι ότι με τον έναν η με τον άλλον τρόπο τα κορόιδα (πελάτες) δεν το μαθαίνουν..

Το θέμα είναι απλό στον κόσμο υπάρχει (πέρα από φτώχεια, μεγάλες ταξικές ανισότητες) και η απληστία..

δηλαδή ανά τον κόσμο από αφρική ασια μέχρι αμερική τα εκατομμύρια των φοιτητών καθηγητών κτλ σε τεχνολογίες δικτύων κτλ δεν έχουν γνώση να προσβάλουν μια βάση δεδομένων?

Αφού ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ άρα ξέρουν και πως να την χαλάσουν η αν δεν την έφτιαξαν οι ίδιοι ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΗ και την ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ η δουλεύουν παρόμοια (μιλάω για τα συστήματα ασφαλειας των βάσεων)

Αφού για τέτοιες δουλειές τους εκπαιδεύουν στα πανεπιστήμια.. αυτές θα είναι οι μελλοντικές δουλειές τους..

πιστεύεις λοιπόν ότι μέσα σε αυτά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν τέτοιες δυνατότητες δεν υπάρχουν έστω 1000 άτομα που έχουν και την ανάγκη (η απληστία) και την θέληση να μαζευτούν 5 10 μεταξύ τους και να σπάσουν το οποιοδήποτε σύστημα θέλουν??

Εδώ εγώ που είμαι άσχετος σε σύγκριση με έναν φοιτητή κάποιου πολυτεχνείου πχ του εξωτερικού στον συγκεκριμένο κλάδο και μπορώ να σκεφτώ αρκετούς τρόπος για να υποκλέψω δεδομένα από μεγάλες σελίδες... φαντάσου αυτοί τι μπορούν να κάνουν!

Όταν υπάρχει χρόνος διαθέσιμος όρεξη για δουλειά οργάνωση και ομάδα αλλα κυριώς ΣΤΟΧΟΣ -λεφτά $$$- όλα γίνονται!!

Να στο πω και αλλιώς (δεν είναι 1:1 παράδειγμα οποτε μην πιαστείς από τα ελαττώματα του) οι περισσότεροι καλοί κλειδαράδες που φωνάζουμε να μας ξεκλειδώσουν ήταν διαρρήκτες η θα μπορούσαν να είναι πολύ καλοί διαρρήκτες!

Το θέμα είναι ότι συνήθως αυτές οι ομάδες προτιμούνε να τα βρούνε με την εταιρία που επιτέθηκαν δηλαδή προκειμενου να αποσιωπηστει το γεγονός η εταιρία πληρώνει λύτρα για να μην ζημιωθεί η φήμη και η αξιοπιστία της.. αυτό γίνετε ΕΙΔΙΚΑ στις τράπεζες εκεί να δείτε κλέψιμο!!

γιαυτο δεν μαθαίνουμε εμείς τίποτα και την MS μπορεί να την τρύπησαν 100 φορες και να μην έχουμε πάρει χαμπάρι τίποτα!

Παίδες ερώτηση:

Μπορούμε να κάνουμε μήνυση στην Sony για απόκρυψη σημαντικών στοιχείων που θα έπρεπε δηλαδή να μας είχε ενημερώσει άμεσα ότι τα προσωπικά μας στοιχεία και τα στοιχεια των πιστωτικών καρτών μας είναι στο έλεος αυτών τον παληκαριών που νομίζουν ότι κάτι κάνανε τώρα;

Εγω προσωπικά είχα δηλώσει τα πάντα καθώς και την πιστωτική μου κάρτα. Όπως επίσης μήνυση θα μπορούσαμε να τους κάνουμε επειδή δεν πήρανε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των προσωπικών μας στοιχείων. Κανονικά δεν πρέπει να περάσει αυτό σαν να μην έγινε τίποτα!!!! Δηλαδή με ένα "Σας ζητούμε συγνώμη μας ξεβρακώσανε κάτι παιδάκια...και δυστηχώς αποτύχαμε και όλα τα προσωπικά σας δεδομένα βγήκαν στην φόρα, αλλά μην ανησυχείτε βλάκες σε μια βδομάδα θα έχετε το PSN σας available για να αγοράζετε και εμείς να θυσαυρίζουμε"

Δεν γίνεται να μείνει έτσι αυτό.......

Δηλαδή επειδή είναι άχρηστοι αυτοί τόσσες χιλίαδες χρήστες του PSN είναι υποχρεωμένοι να ακυρώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες;

Φιλε μου το σκέφτηκα και εγώ αυτό αλλα δεν συμφέρει οικονομικά..

Αυτό που μπορεί να γίνει όμως είναι να οργανωθούμε σε ένα blog/chat channel η κάτι τέλος πάντων μερικά άτομα και να συνεννοηθούμε έτσι ώστε να κάνουμε ομαδική μήνυση έτσι θα αποζημιωθούμε ατομικά (ο καθένας μας το μερίδιο του δηλαδή) αλλα και θα μας βγει φτηνή η όλη διαδικασία

το θέμα είναι όμως ότι κανένας δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί στην ελλάδα επειδή τέτοια πράγματα είναι πρωτόγνωρα θα πει "που να τρέχω τώρα σιγά μου πήραν το όνομα... " και ούτε θα νιώσει απώλεια ούτε θα του τυπωθεί ότι μπορεί να βγάλει λεφτά από κάτι τέτοιο!

Οπως και να χει ακυρωσα την πιστωτικη μου και δεν προκειται να την ξαναχρησιμοποιησω στο PSN.

Γενικα μεγαλο φιασκο η ολη υποθεση και πολυ για πεταμα η αντιμετωπιση των χρηστων.

Ν.

ΥΓ.Κανενα μα κανενα δικτυο δεν ειναι ασφαλες.

Προσωπικα αναφερω ιστορια απο φοιτητες Ελληνες σε

πανεπιστημιο Αγγλιας σε ΙΤ σχολη που εναν ολοκληρο

χρονο δουλευαν συστημα ασφαλειας για τραπεζα για

πτυχιακη εργασια και ο καθηγητης τους το εσπασε

μπροστα στα ματια τους σε 8' με χρονομετρο (!).

καλά αυτό είναι ακραίο μιας και το ίδιο απροστάτευτος είσαι παντού αλλα υλική ζημια σπανια έχεις η ηθική είναι το ουσιαστικό πρόβλημα

από την άλλη όπως είπα αυτό είτε εν γνώση σου είτε όχι συμβαίνει έτσι και αλλιώς οποτε δεν υπάρχει λόγος να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το προϊόν τους αν θέλεις όμως μπορείς να μαζευτείς με τους υπολοιπους ενδιαφερομενους για να ασκήσεις αγωγή και να πάρεις κανένα φράγκο:D

Μετα απο αυτο το εξευτελιστικό email που μου έστειλε η Sony ούτε 1 cents δεν θα ξαναδούνε απο μένα.Ζητάνε και τα ρέστα 1 βδομάδα και ολόκληρη Interpol η ποια άλλη έχουν βάλει και δεν τους έχουν βρει τους χακερς.Μα μιλάμε σοβαρά ρε Παιδιά ;που είμαστε;

Sent from my iPod touch using Insomnia

πια ρέστα ζητάνε δεν κατάλαβα? ισα ισα εγώ το βρίσκω τιμητικό για την sony που ενημέρωσε τους πελάτες της και δεν είπε απλά "εε παιδιά είναι ένα τεχνικό προβληματάκι θα διορθωθεί"

τέλος αν βάζανε την ιντερπόλ ούτε σε 100 χρονια δεν θα τους βρίσκανε... ιδιωτική εταιρία-ες εξειδικευμένη στην ασφάλεια δικτύου θα προσλάβανε... αλλα και πάλι είναι σαν να ψάχνεις όχι ψιλό στα άχυρα.. αλλα ένα ίχνος που να έδειχνε ότι ένας ψηλός ήταν σε μια συγκεκριμένη θέση στα άχυρα... :D οποτε αστο.. το καλο θα είναι ότι πλέον το PSN θα είναι ακόμη πιο ασφαλές και αδιάτρητο!

Όχι departed! Αυτό δε γίνεται πουθενά και απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε να σου ζητήσει το password για οποιαδήποτε υπηρεσία. Ακόμα και για την δικιά του.

Το θέμα είναι όμως, ότι πολλοί βάζουν τον ίδιο κωδικό σε πολλές υπηρεσίες. Οπότε και κρυπτογραφημένα να είναι τα δεδομένα της πιστωτικής, μπορεί κάποιος με τον κωδικό του PSN να πάρει πρόσβαση σε υπηρεσίες email, paypal κτλ. και έτσι να σου κάνει "κακό". ;)

• Moderators

Αυτό που άκουσα και τρελάθηκα ειναι πως η sony γνώριζε μια εβδομάδα πρίν για την απάτη και το απέκρυπτε ενώ ήτανε υποχρεωμένη να ενημερώσει άμεσα τους

χρήστες ωστε να τους προστατέψει.

Και μαζι μ αυτη τη μεγιστη γκαφα, τωρα αποκταει κ αλλο νοημα η μηνυση στον geohot. Η sony περα απο το pirated content πιθανοτατα καταλαβε τι αλλο θα μπορουσε να συμβει (και συνεβει) στο δικτυο της μετα το "σπασιμο" του ps3. Ειχε βεβαια πανω απο τρεις μηνες στη διαθεση της για να προστατεψει το δικτυο και τα δεδομενα των χρηστων σε ικανοποιητικο βαθμο, αλλα συνεχισε να κοιμαται τον υπνο του δικαιου και να στελνει μηνυσεις.

Γεια σας,

Είμαι ένας Άγγλος φοιτητής που ζει στην Αθήνα

Θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ένα κόμμα LAN ενώ το PS3 PSN είναι κάτω.

Υπάρχει κάποιος που θα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν;

Μήπως κάποιος θα μπορούσε να βοηθήσει την οργάνωση αυτού;

Συγγνώμη για το Google Translate αλλά ελληνικά μου δεν είναι καλό

Όχι departed! Αυτό δε γίνεται πουθενά και απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε να σου ζητήσει το password για οποιαδήποτε υπηρεσία. Ακόμα και για την δικιά του.

Το θέμα είναι όμως, ότι πολλοί βάζουν τον ίδιο κωδικό σε πολλές υπηρεσίες. Οπότε και κρυπτογραφημένα να είναι τα δεδομένα της πιστωτικής, μπορεί κάποιος με τον κωδικό του PSN να πάρει πρόσβαση σε υπηρεσίες email, paypal κτλ. και έτσι να σου κάνει "κακό". ;)

μαλλον ετσι την πατησα ειχα βαλει ιδιο κωδικο στο psn με αυτο του e-mail μου και οταν πηγαινα να συνδεθω στο e-mail μου ελεγε οτι εβαζα λαθος στοιχεια παλι καλα που το e-mail αυτο το ειχα μονο για το psn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...