Προς το περιεχόμενο

Πιθανή διαρροή προσωπικών στοιχείων των χρηστών του PlayStation Network

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Κατά πόσο είναι legit αυτό, ξέρουμε Gi0;

Δεν βαζω φυσικα και το χερι μου στη φωτια, αλλα υποθετω πως ειναι legitimate.

Πηγη

Και για να απαντησω στην προηγουμενη απορια μου, συμφωνα με τη Sony ηταν encrypted η βαση με τις πιστωτικες καρτες (οχι πως μπορει να ηρεμησει οποιος ειχε την καρτα του εκει μεσα), αλλα τα προσωπικα δεδομενα ηταν plaintext..fear.png

Q: Was my personal data encrypted?

A: All of the data was protected, and access was restricted both physically and through the perimeter and security of the network. The entire credit card table was encrypted and we have no evidence that credit card data was taken. The personal data table, which is a separate data set, was not encrypted, but was, of course, behind a very sophisticated security system that was breached in a malicious attack.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η πιο μεγάλη ξεφτίλα.Εγω δεν έχω αλλα να πω απλώς το ότι έχω απογοητευτεί.Και Γιατί δεν σκέφτεστε το άλλο;Μήπως οι hackers ήταν φίλοι του geohotz?(συγνώμη αν το λέω λάθος)Εγω μυριζομαι λαμογια και ότι θα κάνουν το ps3 επί πληρωμή δεν εξηγείται αλλιώς.

Sent from my iPod touch using Insomnia

O Χοτζας τα εχει κανει πλακακια προ πολλου με τη $ony.Tα ειπα πριν μερικες μερες στο θεμα PS3 Hacking πριν ακομη να γινει ο ντορος με τις πιστωτικες που γνωριζα οτι υπεκλαπησαν αλλα η $ony το επαιζε τρελιτσα.Παρολο που ειχα δηλωσει prepaid και δεν καιγομαι ο ιδιος για το θεμα με το PSN και ειμαι χρονια αντιθετος στις online gaming υπηρεσιες οπως αυτες προσφερονται (για αυτο και δεν παιζω online παρα μονο σπανια με φιλους), ηδη παιρνω ονοματα για την καταθεση ομαδικης αγωγης.Οσοι ενδιαφερονται ας μου στειλουν pm.Δυστυχως το μεγιστο λαθος της $ony ηταν η μη εγκυρη πληροφορηση των χρηστων-μελων του PSN με τις επιθεσεις να ξεκινανε στις 17 και απο τις 19 η εταιρια επισημα ανακοινωσε στις 26(!!!!) επειτα απο παρεμβαση της αμερικανικης κυβερνησης.Πραγματικα μιλαμε για ξεφτιλα.Αυτα συμβαινουν οταν μια εταιρια αντι να δει τα κενα ασφαλειας της και να προστατευσει τους χρηστες της, ασχολουνταν καθημερινα με κυνηγι μαγισσων και αφαιρουσε με το ετσι θελω τεχνικα (και οχι μονο) χαρακτηριστικα της κονσολας (Other OS,3rd party components compatibility κτλ.)

Δεν βαζω φυσικα και το χερι μου στη φωτια, αλλα υποθετω πως ειναι legitimate.

Πηγη

Και για να απαντησω στην προηγουμενη απορια μου, συμφωνα με τη Sony ηταν encrypted η βαση με τις πιστωτικες καρτες (οχι πως μπορει να ηρεμησει οποιος ειχε την καρτα του εκει μεσα), αλλα τα προσωπικα δεδομενα ηταν plaintext..fear.png

Q: Was my personal data encrypted?

A: All of the data was protected, and access was restricted both physically and through the perimeter and security of the network. The entire credit card table was encrypted and we have no evidence that credit card data was taken. The personal data table, which is a separate data set, was not encrypted, but was, of course, behind a very sophisticated security system that was breached in a malicious attack.

Μάλιστα.... Η φοβερή και τρομερή Sony που προστατεύει τους πελάτες της...

Όχι ότι καίγομαι ιδιαίτερα αλλά από τη συζήτηση και με τα τελευταία αυτά νέα, μόλις είδαμε που τους έχει τους πελάτες της.

• Moderators

Να προσθεσω σε αυτα που ειπε ο fearwhatnow, πως μιλαμε για την εταιρια η οποια εβαλε οικειοθελως το γνωστο rootkit στα audio cd της, πριν απο μερικα χρονια.

Συνεχης "σεβασμος" στον πελατη, με χειροπιαστες αποδειξεις. Ελπιζω ο καθενας μας στις επομενες αγορες του, να τα λαβει κατα νου ολα τα παραπανω.

το ολο θεμα με την αμαζον είχε γινει πριν πολλα χρονια (τουλαχιστον 6-7) και φυσικα οι συνδρομητες που πεσανε θυματα...αποζημιωθηκαν απο την αμαζον. Οσον αφορα την MS, NAI το χβοχ εννοω. Στο χβοχ οπως και στο ps η πιστωτικη ειναι απαραιτητη για συναλλαγες. Το σχολιο μου δεν ηταν του στυλ "ελα μωρε συμβαινουν αυτα...", σιγουρα συμβαινουν ενω δεν θα πρεπε! το θεμα ειναι ποσο ενημερωμενος ειναι ο κοσμος και τι μπορει να κανει σε τετοιες περιπτωσεις.. Ο λογος που εγινε αυτη η επιθεση στην σονυ παντως δεν πιστευω να ηταν η κλοπη των πιστωτικων καρτων μας. Εχει βλεπεις, αμαρτωλο και ενοχο παρελθον η σονυ και πολυ καλα της κανουν

Μιλαμε για το 2001???? Με συγχωρείς κι όλας αλλα μιλαμε για ένα έτος το οποίο ήταν πριν 10 χρόνια. Η εμπιστοσύνη στις κάρτες ήρθε μετά το 2003-2004. Μέχρι τότε οι χάκερ έκαναν πάρτυ ακόμη και στις τράπεζες. Ακόμη και τo PCI DSS προτόκολο το οποίο κάνει στην ουσία ασφαλείς τις συναλλαγές εφαρμόστηκε το 2004.

Εν έτη 2011 δεν πιστέυω οτι αυτά μπορούν να συμβούν τόσο απλά.Φαίνεται είχε πάρα πολύ αμαρτωλό παρελθόν για να το καταφέρουν αυτοί που το έκαναν :P

πηρα τηλ. στην alpha bank και ακυρωσα τη visa που είχα βάλει μέσα. σου κάνουν επανέκδοση με νεο σειριακό αριθμό μέσα σε 5 μέρες. Οποιος ενδιαφέρεται --> 210 326 0000

το μπούλο σόνυ. σιγα μη σου ξαναβάλω κάρτα μέσα. και στο xbl το ίδιο. Οποιος θέλει μόνο paypal

Εμένα με πήραν από μόνοι τους από την τράπεζα και ζήτησαν έγκριση για ακύρωση της κάρτας λόγω του περιστατικού. Την είχα χρησιμοποιήσει 1 φορά για να αγοράσω τους χάρτες του Black Ops(που ήταν και μάπα...). Όσοι έχετε δηλώσει κάρτες, καλό είναι να τις ακυρώσετε. Για να παίρνουν από μόνοι τους τηλέφωνο, σημαίνει ότι είναι σημαντικό το ζήτημα.

Τελικά πολύ αναξιόπιστοι αυτοί οι Ιάπωνες. Δεν τους είχα για τέτοιους...

εδω εμενα μου πηρε η sony 405 ευρω οταν αγορασα το ps3 5 μηνες και ζητανε και αλα λεφτα τα αμδε δν εχω δωσει λεφτα στο psn με τιποτα και ουτε θα δοσω ας εχω τα games Μισα ετσι και αλιως αυτοι τα καταντισανε μισα games και στο ps3 και στο pc με τα patch Και τα αλα τρελα τους

Βρε παιδια δεν θυμάμαι ποια κάρτα έχω στο psn store και δεν ξερω πως μπορω να δω ποια έχω!!

Εχετε καμμια ιδέα;

Αν καλέσω καμμια Sony Hellas παιζει να μπορουν να κάνουν κάτι;

Α,ρε Sony....................

Παίδες ερώτηση:

Μπορούμε να κάνουμε μήνυση στην Sony για απόκρυψη σημαντικών στοιχείων που θα έπρεπε δηλαδή να μας είχε ενημερώσει άμεσα ότι τα προσωπικά μας στοιχεία και τα στοιχεια των πιστωτικών καρτών μας είναι στο έλεος αυτών τον παληκαριών που νομίζουν ότι κάτι κάνανε τώρα;

Εγω προσωπικά είχα δηλώσει τα πάντα καθώς και την πιστωτική μου κάρτα. Όπως επίσης μήνυση θα μπορούσαμε να τους κάνουμε επειδή δεν πήρανε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των προσωπικών μας στοιχείων. Κανονικά δεν πρέπει να περάσει αυτό σαν να μην έγινε τίποτα!!!! Δηλαδή με ένα "Σας ζητούμε συγνώμη μας ξεβρακώσανε κάτι παιδάκια...και δυστηχώς αποτύχαμε και όλα τα προσωπικά σας δεδομένα βγήκαν στην φόρα, αλλά μην ανησυχείτε βλάκες σε μια βδομάδα θα έχετε το PSN σας available για να αγοράζετε και εμείς να θυσαυρίζουμε"

Δεν γίνεται να μείνει έτσι αυτό.......

Δηλαδή επειδή είναι άχρηστοι αυτοί τόσσες χιλίαδες χρήστες του PSN είναι υποχρεωμένοι να ακυρώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες;

Ορίστε guys καλά τα έλεγα πρέπει να κάνουμε μήνυση στη Sony

Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε

http://techblog.gr/videogames/sony-playstation-network-legal-action-3885/

Βρε παιδια δεν θυμάμαι ποια κάρτα έχω στο psn store και δεν ξερω πως μπορω να δω ποια έχω!!

Εχετε καμμια ιδέα;

Αν καλέσω καμμια Sony Hellas παιζει να μπορουν να κάνουν κάτι;

Α,ρε Sony....................

και εγω το ίδιο. εχω american express kai visa. διαβασα στο ιντερνετ οτι το Psn δε δεχεται ΑΜΕΧ οποτε πήρα και ακύρωσα τη νιςα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...