Orifiel Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μα αυτό που σου είπαν πριν, θα δεις μεγάλη διαφορά.. πάρε μια καλή nvidia κάρτα και θα είναι μέρα νύχτα από μόνο του.. αφού στο 3d λόγο drivers και cuda.. είναι πολύ μπροστά σε αυτό το τομέα.. Περίμενε να έρθει το lga 2011 και τα bulldozer και όποιο σε συμφέρει / είναι ποιο δυνατό.. αγόρασε!!..
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δε θελω να κανω overclock!!! Kαι ποια η διαφορα μεταξυ του i7 και του i5 δηλαδη αφου ειναι και οι 2 4πυρηνοι αν δε θες overclock?
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μα αυτό που σου είπαν πριν, θα δεις μεγάλη διαφορά.. πάρε μια καλή nvidia κάρτα και θα είναι μέρα νύχτα από μόνο του.. αφού στο 3d λόγο drivers και cuda.. είναι πολύ μπροστά σε αυτό το τομέα.. Περίμενε να έρθει το lga 2011 και τα bulldozer και όποιο σε συμφέρει / είναι ποιο δυνατό.. αγόρασε!!.. Oχι λοιπον δεν εχει διαφορα με τις CUDA καρτες εκτος και αν κανεις GPU rendering κατι που ειναι παρα πολυ πρωιμο ακομα και γιαυτο δεν εχω αναφερει ΚΑΝ την καρτα γραφικων. Θελω επεξεργαστικη δυναμη (οχι τοσο GHZ οσο πυρηνες)... nothing more... Αρα παιρνω τον i7 ή i5 και γιατι? Το hyperthreading Αρα ο i5 δεν εχει hyperthreading σωστα?
Dbzakias2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δε θελω να κανω overclock!!! Kαι ποια η διαφορα μεταξυ του i7 και του i5 δηλαδη αφου ειναι και οι 2 4πυρηνοι αν δε θες overclock? αυτο που ρωτας ειναι σα να λες ποια η διαφορα τησ κοκκινης φεραρι με την μπλε (ιδιο μοντελο) i7 2600 Τεχνολογία Κατασκευής: 32 nm (High-K metal gate). Συχνότητα: 3.4 GHz. Συχνότητα Turbo Mode: 3.8 GHz . Core/Threads: 4/8. Τοποθέτηση: LGA 1155. Intel Smart Cache Size: 8 MB. Bus/Core Ratio: 34. Instruction Set: 64bit. Instruction Set Extensions: SSE4.1/4.2, AVX. Mεγιστη υποστηριζόμενη μνήμη: 32 GB (ανάλογα με το είδος της μνήμης). Τύπος υποστηριζόμενης μνήμης: DDR3 1066/1333 non ECC. Κανάλια μνήμης: 2. Μέγιστο bandwith μνήμης: 21GB/s. Thermal Design Power: 95W. Ενσωματωμένη συχνότητα γραφικών: 850Mhz (1350MHz. Turbo Mode). Τα ενσωματωμένα γραφικά λειτουργούν μόνο αν ο επεξεργαστής εγκατασταθεί σε αντίστοιχης τεχνολογίας μητρική κάρτα με chipset Η67, P67. Υποστηριζόμενες δυνατότητες γραφικών: Intel HD Graphics with Dynamic Frequency, Intel Quick Sync Video, Intel InTRU 3D, Intel Flexible DFI, Intel Clear Video HD, Dual Display. Υποστηριζόμενες δυνατότητες: Hyperthreading / Extended Memory 64 Technology (EM64T) / Advanced Vector Extensions AEX / Intel Virtualization Technology / Execute Disable Bit / Enhanced Intel Speedstep Technology / Enhanced Halt State / Intel 64 / Intel Demand Based Switching / Intel Turbo Boost Technology 2.0 / AES New Instructions / Idle States / Thermal Monitoring / Intel Fast Memory Access / Intel Flex Memory Access. Συσκευασία: Box. Εγγύηση: 3 χρόνια. i5 2500 Τεχνολογία Κατασκευής: 32 nm (High-K metal gate). Συχνότητα: 3.3 GHz. Συχνότητα Turbo Mode: 3.7 GHz . Core/Threads: 4/4. Τοποθέτηση: LGA 1155. Intel Smart Cache Size: 6 MB. Bus/Core Ratio: 33. Instruction Set: 6 4bit. Instruction Set Extensions: SSE4.1/4.2, AVX. Mεγιστη υποστηριζόμενη μνήμη: 32 GB (ανάλογα με το είδος της μνήμης). Τύπος υποστηριζόμενης μνήμης: DDR3 1066/1333 non ECC. Κανάλια μνήμης: 2. Μέγιστο bandwith μνήμης: 21GB/s. Thermal Design Power: 95W. Ενσωματωμένη συχνότητα γραφικών: 850Mhz (1100MHz. Turbo Mode). Τα ενσωματωμένα γραφικά λειτουργούν μόνο αν ο επεξεργαστής εγκατασταθεί σε αντίστοιχης τεχνολογίας μητρική κάρτα με chipset Η67, P67. Υποστηριζόμενες δυνατότητες γραφικών: Intel HD Graphics with Dynamic Frequency, Intel Quick Sync Video, Intel InTRU 3D, Intel Flexible DFI, Intel Clear Video HD, Dual Display. Υποστηριζόμενες δυνατότητες: Extended Memory 64 Technology (EM64T) / Advanced Vector Extensions AEX / Intel Virtualization Technology / Execute Disable Bit / Enhanced Intel Speedstep Technology / Enhanced Halt State / Intel 64 / Intel Demand Based Switching / Intel Turbo Boost Technology 2.0 / AES New Instructions / Idle States / Thermal Monitoring / Intel Fast Memory Access / Intel Flex Memory Access. Συσκευασία: Box. Εγγύηση: 3 χρόνια εγω ομως σου προτεινω τον i5 760 που ειναι πολυ καλυτερος και των 2 απο πανω
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 αυτο που ρωτας ειναι σα να λες ποια η διαφορα τησ κοκκινης φεραρι με την μπλε (ιδιο μοντελο) Φιλε μου no offence αλλα νομιζω οτι το ειπε και ο απο πανω και το λες και εσυ: THREADS 4/4 ο ενας 4/8 o αλλος.. Εχω μπερδευτει τοοοοσο πολυ ή μου τα λετε τοσο μπερδεμενα????
Dbzakias2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 εγω ομως σου προτεινω τον i5 760 που ειναι πολυ καλυτερος και των 2 απο πανω
rafail1994 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Πες μας ποσά διαθέτεις για όλο το κουτί και που μένεις .Αφού από ότι κατάλαβα δεν θες να περιμένεις τους amd θα πας τώρα στους intel
vaggelisp7406 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 εγω ομως σου προτεινω τον i5 760 που ειναι πολυ καλυτερος και των 2 απο πανω Φιλε το μονο σιγουρο ειναι οτι ο i5 760 που λες δεν ειναι καθολου καλυτερος απο κανεναν απο τους 2 παραπανω i5 2500 και i7 2600
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Πες μας ποσά διαθέτεις για όλο το κουτί και που μένεις .Αφού από ότι κατάλαβα δεν θες να περιμένεις τους amd θα πας τώρα στους intel Αστο τοση ωρα που εφαγα σε αυτο το thread θα φαω την μιση σε research και θα το βρω, thanks Εχει και ch l παω να δω εχω χασει το μισο 1ο ημιχρονο Πραγματικα ομως δεν καταλαβαινω, γιατι πρεπει να spammarete τα threads 1ον, 2ον εαν γραφω τοσο μπερδεμενα και 3ον ποση παραπληροφορηση μπορω να παρω τελικα (κατι ακουσε καποιος για cuda και 3d, ο αλλος μου λεει απλα να αγορασω τον επεξεργαστη του χωρις να γνωριζει γιατι κτλ) Εαν δε γνωριζετε δεν ειναι αναγκη να αυξανετε απλα τον αριθμο των post σας. Και παλι ευχαριστω για τον χρονο σας
Thanos1972 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μα γιαυτο σε ρωταει το απο πανω ο rafail για να απαντησεις σε αυτα που σε ρωταει και να σου κανει την καλυτερη δυνατη συνθεση για εσενα.εφτανε στα τελειωματα του το thread ετσι και αλλιως. (προσωπικα σε κανεναν mod.γινεται να μου μηδενισετε το post counter?δεν υπαρχει προβλημα).
Orifiel Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Έχεις άδικο σε αυτό που γράφεις για της παιχνιδιών κάρτες nvidia..πχ εγώ με i7 870 και 480ρα.. αποδίδει καλύτερα στο rendering και από 950.. όχι λόγο cpu αλλά gpu.. έχουν καλύτερους οδηγούς και δουλεύουν χωρίς προβλήματα.. Τι εννοείς ριψοκίνδυνο?? Δεν θα κάνεις bios αλλαγή.. λολ.. Μερικοί αναφέρουν προβλήματα με viewports μόνο, αλλά η παλιές 8800 δεν έχουν προβλήματα (λόγο συμβατότητας).. Αφού έχεις 920, αν θες απλά να αλλάξεις cpu άλλαξε.. σε συμφέρει όμως? Τουλάχιστο αυτή την στιγμή.. στο 3d πρώτα πάνε τα quadro, -- GTX, -- Firepro, -- randeon.. έτσι πάει η κατάταξη.. στο βίντεο είναι αντίστροφα.. ίσως.. δεν ασχολούμαι.. Πάντως πρόσφατα που έκανα ένα απλό rendering σκηνικού σε lightwave 10, το έκανε πάρα πολύ γρήγορα το σύστημα μου..
benign Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Λοιπον να προσπαθησω εγω σαν εκπαιδευτικος να θεσω το θεμα σωστα για να το καταλαβει ο Θανος,που αθελα του,λογω καποιας μικρης ελλειψης γνωσεων,μπερεδεψε και μπερδευτηκε. Το socket 1366 το οποιο εχεις τωρα και τον i7 950 τα ξεχνας.Ειναι νεκρα και εχουν ξεπεραστει απο τους τωρινους intel. (Εφυγε αυτο.) Η intel εχει βγαλει δω και 4 μηνες την νεα γενια επεξεργαστων της που ειναι στα 32 νανομετρα,σε συγκριση με τον δκο σου που ειναι 45,εχουν πολυ καλυτερες επιδοσεις,εχουν τσακισει επεξεργαστες της γενιας σου που κοστιζουν 1000 ευρω.Αυτη ειναι η λεγομενη ''δευτερη'' σε δυναμη πλατφορμα της intel και ειναι το socket 1155 οι λεγομενοι Sandybridge. Εσυ θελεις εναν 4πυρηνο αλλα με την τεχνολογια hyperthreading που δινει 8 threads,οπως ζητησες.Αρα θα πας στον i7 2600K τον ισχυροτερο επεξεργαστη της σειρας 1155.Ο οποιος ειναι αυτη την στιγμη η ισχυροτερη cpu στον κοσμο.Μαλιστα κλοκαρεται πανευκολα στα 4,8 Ghz μεσω του bios. http://www.visionstu...?id=22653&cat=2 Μνημες δεν χρειαζεται να αλλαξεις μονο επεξεργαστη και μητρικη και πουλωντας τα αντιστοιχα δικα σου,θα παρεις και καποια λεφτα πισω,μικραινοντας τα εξοδα. Ελπιζω να σε καλυψα. http://www.youtube.com/watch?v=_GR5_X1CfUA
pdiomidis Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 φιλε με αυτα τα χρηματα γιατι δεν παιρνεις εναν επεξεργαστη νεας γενιας i5 2500 ή i7 2600? Ο δευτερος ειναι στα ιδια χρηματα με τον i7 950.Δεν χρειαζεται να πας σε πεθαμενο socket πλεον 1366 πεθαμενο socket;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Και βεβαια με καλυψες!! Για τους υπολοιπους πρεπει να ηταν πολυ δυσκολο γιατι βλεπω ακομα εναν φιλο να προσπαθει να πει κατι για rendering και gpu χωρις να εχει γνωση του αντικειμενου.. Orifiel δεν ειπα ποτε ριψοκυνδινο. Πρεπει να καταλαβεις οτι το rendering ΔΕΝ γινεται μεσω GPU.. εκτος αν θελεις να μιλησουμε συγκεκριμενα για Iray, Octane κτλ. Δουλευεις καποιον GPU based renderer? δε νομιζω οτι τους δουλευεις επειδη ειναι ακομα σε πολυ πρωιμο σταδιο και τα αποτελεσματα τους δεν φτανουν χρονια φτασμενους renderers στην αγορα. Εγω απο την αλλη για 5η?! φορα λεω πως δουλευω μεσω CPU τα προγραμματα μου.. Ελεος δηλαδη απο τις 5 σελιδες post 2 απαντησεις ηταν σχετικες και διαφωτιστικες.. Αυτααα κλειστε το thread plz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.