Προς το περιεχόμενο

Μαγκες.....δεν αντέχω άλλο

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 752
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

αναφορικα με τα βιογραφικο σου... εχω αρκετη εμπειρια (τουλαχιστο στα αμερικανικα βιογραφικα) καθως αξιολογω βιογραφικα στα πλαισια της δουλειας μου σχετικα συχνα, και εχω δει βιογραφικα (χωρις να τα αξιολογησω) πολυ συχνοτερα. βεβαια δεν εχω καμια εμπειρια στον τομεα σου, μιας και δουλευω σε τελειως διαφορετικο τομεα. καποια key points:

* το βιογραφικο σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ξεπερνα τις 4 σελιδες. σε ΚΑΜΙΑ. δεν παει να εισαι καθηγητης πανεπιστημιου, πρεπει να ειναι μεχρι 4 σελιδες. Το CV σου πρεπει να περιεχει τα σημαντικοτερα πραγματα που εχεις κανει, οχι την ιστορια της ζωης σου (μην κοιτας που στην ελλαδα συμβαινουν γελοιοτητες και βλεπεις ατομα να που βαζουν υποψηφιοτητα να μπουν στο πανεπιστημιο και καταθετουν "συντομο" βιογραφικο σημειωμα 150 σελιδων!). keep it short!

* το πρωτο σου βιογραφικο δεν θα μπω καν στον κοπο να το σχολιασω, απλα τραγικο (ολα τα σχολια μου ειναι καλοπροαιρετα). αν επαιρνα ενα βιογραφικο στη δουλεια μου που στη δευτερη σειρα εγραφε stYdied δε θα προχωρουσα παραπερα. επισης καμια αισθηση συμμετριας, παρα πολυ αραιο, γενικα τραγικο οποτε παμε παρακατω

* το δευτερο βιογραφικο σου αισθητα καλυτερο. παρολαυτα θελει πολυ δουλεια. δε μου αρεσει που εχεις χρησιμοποιησει μια ετοιμη φορμα με footnote "for more information on Europass..", τουλαχιστο σε εμενα θα εδινε αισθηση οτι you did not put the effort και γενικα ερασιτεχνικη προσπαθεια.

* στην αμερικη παντα διπλα στο ονομα σου θα πρεπει να βαλεις τον τιτλο σου PhD, BS οτιδηποτε εισαι. ειναι το πρωτο πραγμα που βλεπει καποιος οταν θα ανοιξει το βιογραφικο. ονομα και τιτλος με bold στο κεντρο ψηλα. επισης το hotmail δεν ειναι και οτι καλυτερο. εχεις κανενα απο το πανεπιστημιο η απο δουλεια?

* επισης στην αμερικη ολα τα cv αναφερουν marital status. ειναι σημαντικο για τον εργοδοτη σου να ξερει να ξερει αν εισαι ελευθερος η αν εισαι παντρεμενος με 3 παιδια. Στη δικια μου τη δουλεια τα βιογραφικα τα ξεσκονιζουμε, απο την αρχη ως το τελος. αλλα απο οτι ξερω σε αλλους κλαδους οπου εταιριες λαμβανουν χιλιαδες cv, να ξερεις οτι ελαχιστος χρονος αφιερωνεται σε καθε cv, κοιτανε 3-4 πραγματα στα πολυ γρηγορα: ηλικια, marital status, degree και previous experience

* ποτε δε βαζεις eager to learn ως πρωτο skill. βαλε hard working. δε θα σε πληρωνει καποιος για να σε εκπαιδευει

* ενα επισης βασικο θεμα που λειπει ειναι οτι πουθενα δε φαινεται δειγμα της δουλειας σου. στον δικο μου τομεα υπαρχουν publications, οποτε μπορεις πολυ ευκολα να δεις τι εχει κανει ο αλλος στη ζωη του. δεν εχεις κατι αναλογο? επαναλαμβανω οτι δεν εχω ιδεα για τον τομεα σου, αλλα πιστευω οτι καποιος που θα διαβασει το cv θα θεέι να δει και κατι παραπανω. Πχ τα viral campaigns, ισως να εβαζες kanena link η κατι τετοιο? εκτος πια αν εχεις τελειωσει τα σουπερ γαματα πανεπιστημια που οι σπουδες σου μιλανε απο μονες τους (για τα οποια δν εχω ιδεα, μπορει και να ειναι πολυ καλα δεν ξερω)

* υπαρχουν πολλα λαθακια συνταξης κτλ. επισης, το τελευταιο με το NLP μου φαινεται copy paste απο το νετ (επισης δειχνει lack of effort)

* και ενα γενικοτερο σχολειο περα απο το cv. τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα στην αγορα εργασιας (το ξερεις αυτο). μην επαναπαυεσαι στις σπουδες σου (εκτος αν ειαι πια τοσο καλες, δεν ξερω) η στο οτι καποιος εργοδοτης σου για τον οποιο δουλευες τζαμπα σου ελεγε καλα λογια, αυτο ελειπε τζαμπα δουλεια του εβγαζες. ολα κρινονται στην αγορα εργασιας. αν το σκεφτεσαι να φυγεις φυγε, στειλε παντου βιογραφικα, πιασε δουλεια σαν σερβιτορος για να εισαι στη χωρα που θα πας (αμερικη δε γινεται θελει βιζα) για να μπορεις να πας σε ολες τις συνεντευξεις, προσπαθησε να κανεις κανενα extra course κτλ

αυτα σε πρωτη φαση, γιλικα παντα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαλα μη φανταστεις οτι η Κυπρος ειναι πανακια. Ειδικα τελευταια καλπαζει η ανεργια κι εδω βαση ποσοστων (~8%), πραγμα που σημαινει οτι κι εδω θα δυσκολευτεις καμποσο μεχρι να βρεις κατι ικανοποιητικο. Ωστοσο ειναι ετη φωτος μπροστα απτην Ελλαδα σε πολλους πολλους τομεις και ιδιαιτερα στον επαγγελματικο.

Εγραψα και σε προηγουμενο ποστ ποσο δυσκολη αποφαση ειναι, παρα το γεγονος οτι φανταζει ευκολη λογω γλωσσας/αποστασης κλπ.

ΥΓ. Για οποιον σκεφτεται να ερθει να δουλεψει Κυπρο ας εχει υποψιν οτι τα πολυ καλα (μην πω απταιστα) Αγγλικα ειναι απαραιτητα για καθε δουλεια. Αλλιως καλυτερα να μην παιδευτειτε και μπειτε και σε αδικα εξοδα.

YΓ2. Σαν ομορφια δεν λεει και πολλα η Κυπρος (επειδη ειδα να λες οτι ειναι πολυ ομορφη). Βασικα ενας Ελληνας δεν προκειται να μεινει εντυπωσιασμενος απο καμια φυσικη ομορφια της Κυπρου. Οι δε πολεις τους ειναι τα ιδια περιπου σκ@@@ με τις Ελληνικες. Πηγμενες στην κινηση, φασαρια κλπ.

Καλημέρα σε όλους!! Zazik μια πιο μεγάλη καλημέρα σε σένα !!

Σχετικά με την Κύπρο..Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ...Θες που είχε καλό καιρό..Θες που είχα από τον Ιούλιο να πάω διακοπές..Ποιος ξέρει..ΑΛλά μου άρεσε πάρα πολύ..Σαφώς και δεν λέω ότι είναι τέλεια..Απλά είναι καλύτερα και πιο ανθρώπινα από εδώ..Αυτό απλώς...Ά! Μου άρεσε πάρα πολύ η Πάφος..Ίσως επειδή θυμίζει ελληνικό νησί..Ποιος ξέρει..

Εμένα το πρόβλημά μου πέρα απ'το πως βλέπω την κατάσταση να πηγαίνει στην Ελλάδα, είναι ότι θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό που έχω σπουδάσει..Και στην Κύπρο,ειδικά στη Λεμεσό υπάρχουν πολλές ναυτιλιακές..Και πληρώνουν και καλά..

Και συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες ότι άσχετα από το πόσο εύκολη μπορεί να φαντάζει σαν απόφαση, δεν είναι καθόλου..Απλά ξέρεις, λες τόσοι άλλοι τα κατάφεραν..Γιατί όχι κι εγώ?

αναφορικα με τα βιογραφικο σου... εχω αρκετη εμπειρια (τουλαχιστο στα αμερικανικα βιογραφικα) καθως αξιολογω βιογραφικα στα πλαισια της δουλειας μου σχετικα συχνα, και εχω δει βιογραφικα (χωρις να τα αξιολογησω) πολυ συχνοτερα. βεβαια δεν εχω καμια εμπειρια στον τομεα σου, μιας και δουλευω σε τελειως διαφορετικο τομεα. καποια key points:

* το βιογραφικο σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να ξεπερνα τις 4 σελιδες. σε ΚΑΜΙΑ. δεν παει να εισαι καθηγητης πανεπιστημιου, πρεπει να ειναι μεχρι 4 σελιδες. Το CV σου πρεπει να περιεχει τα σημαντικοτερα πραγματα που εχεις κανει, οχι την ιστορια της ζωης σου (μην κοιτας που στην ελλαδα συμβαινουν γελοιοτητες και βλεπεις ατομα να που βαζουν υποψηφιοτητα να μπουν στο πανεπιστημιο και καταθετουν "συντομο" βιογραφικο σημειωμα 150 σελιδων!). keep it short!

* το πρωτο σου βιογραφικο δεν θα μπω καν στον κοπο να το σχολιασω, απλα τραγικο (ολα τα σχολια μου ειναι καλοπροαιρετα). αν επαιρνα ενα βιογραφικο στη δουλεια μου που στη δευτερη σειρα εγραφε stYdied δε θα προχωρουσα παραπερα. επισης καμια αισθηση συμμετριας, παρα πολυ αραιο, γενικα τραγικο οποτε παμε παρακατω

* το δευτερο βιογραφικο σου αισθητα καλυτερο. παρολαυτα θελει πολυ δουλεια. δε μου αρεσει που εχεις χρησιμοποιησει μια ετοιμη φορμα με footnote "for more information on Europass..", τουλαχιστο σε εμενα θα εδινε αισθηση οτι you did not put the effort και γενικα ερασιτεχνικη προσπαθεια.

* στην αμερικη παντα διπλα στο ονομα σου θα πρεπει να βαλεις τον τιτλο σου PhD, BS οτιδηποτε εισαι. ειναι το πρωτο πραγμα που βλεπει καποιος οταν θα ανοιξει το βιογραφικο. ονομα και τιτλος με bold στο κεντρο ψηλα. επισης το hotmail δεν ειναι και οτι καλυτερο. εχεις κανενα απο το πανεπιστημιο η απο δουλεια?

* επισης στην αμερικη ολα τα cv αναφερουν marital status. ειναι σημαντικο για τον εργοδοτη σου να ξερει να ξερει αν εισαι ελευθερος η αν εισαι παντρεμενος με 3 παιδια. Στη δικια μου τη δουλεια τα βιογραφικα τα ξεσκονιζουμε, απο την αρχη ως το τελος. αλλα απο οτι ξερω σε αλλους κλαδους οπου εταιριες λαμβανουν χιλιαδες cv, να ξερεις οτι ελαχιστος χρονος αφιερωνεται σε καθε cv, κοιτανε 3-4 πραγματα στα πολυ γρηγορα: ηλικια, marital status, degree και previous experience

* ποτε δε βαζεις eager to learn ως πρωτο skill. βαλε hard working. δε θα σε πληρωνει καποιος για να σε εκπαιδευει

* ενα επισης βασικο θεμα που λειπει ειναι οτι πουθενα δε φαινεται δειγμα της δουλειας σου. στον δικο μου τομεα υπαρχουν publications, οποτε μπορεις πολυ ευκολα να δεις τι εχει κανει ο αλλος στη ζωη του. δεν εχεις κατι αναλογο? επαναλαμβανω οτι δεν εχω ιδεα για τον τομεα σου, αλλα πιστευω οτι καποιος που θα διαβασει το cv θα θεέι να δει και κατι παραπανω. Πχ τα viral campaigns, ισως να εβαζες kanena link η κατι τετοιο? εκτος πια αν εχεις τελειωσει τα σουπερ γαματα πανεπιστημια που οι σπουδες σου μιλανε απο μονες τους (για τα οποια δν εχω ιδεα, μπορει και να ειναι πολυ καλα δεν ξερω)

* υπαρχουν πολλα λαθακια συνταξης κτλ. επισης, το τελευταιο με το NLP μου φαινεται copy paste απο το νετ (επισης δειχνει lack of effort)

* και ενα γενικοτερο σχολειο περα απο το cv. τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα στην αγορα εργασιας (το ξερεις αυτο). μην επαναπαυεσαι στις σπουδες σου (εκτος αν ειαι πια τοσο καλες, δεν ξερω) η στο οτι καποιος εργοδοτης σου για τον οποιο δουλευες τζαμπα σου ελεγε καλα λογια, αυτο ελειπε τζαμπα δουλεια του εβγαζες. ολα κρινονται στην αγορα εργασιας. αν το σκεφτεσαι να φυγεις φυγε, στειλε παντου βιογραφικα, πιασε δουλεια σαν σερβιτορος για να εισαι στη χωρα που θα πας (αμερικη δε γινεται θελει βιζα) για να μπορεις να πας σε ολες τις συνεντευξεις, προσπαθησε να κανεις κανενα extra course κτλ

off topic θελει βιζα ? αφου την καταργησανε πριν 1-2 χρονια αν θυμαμαι καλα

συμφωνω με τα περισσοτερα αλλα σε καποια διαφωνω καθετα...

απ οσο ξερω υπαρχει ενα κυμα αλλαγης οσο αφορα τα βιογραφικα στας αμερικας

υποσημιωση στον OP

τα ακρονυμια τα χρησιμοποιεις οταν ξερεις οτι είναι ευρεως γνωστα...

υποσημιωση 2

επειδη κανεις δεν απαντησε στο ερωτημα μου

θα το επαναδιατυπωσω

εαν ησασταν εργοδοτης σε ποιες απο τις παρακατω προτασεις θα παιρνατε τηλ τον υποψηφιο?

ειμουν υπευθυνος στο ταδε τμημα

ημουν υπευθυνος 12 ατομων στο ταδε τμημα

στην 12 ατομων ομαδα που ημουν υπευθυνος απο το 2009 εως 2010 καταφέραμε να μειωσουμε το κοστος υλοποιησης 5 διαφημιστικων spot χωρίς να μειωσουμε τις πωλησεις των συγκεκριμενω προιοντων...

B)

Καλημέρα σε όλους!! Zazik μια πιο μεγάλη καλημέρα σε σένα !!

Μ'αγαπάει... :wub: :wub: :wub:

http://www.youtube.com/watch?v=2W4NMfMZ0Nw&feature=related

Λοιπον αναφορικά με το CV. Για μένα , πραγματικά , δεν υπήρξε στην ζωή μου πιο βαρετό και εκνευριστικό πράγμα απο το να συμπληρώσω και να φτιάξω το CV. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν ξέρω πως να παρουσιάσω τον εαυτό μου.

Να τον παρουσιάσω ως τον γ@αμάουα με τα πολλά προσόντα , ή σαν έναν μετριόφρων τύπο ;

Na "χώσω πράμα" , ή να "κρυψω πράμα" ?

Να τα γράψω αναλυτικά , ή με bulleted - form?

Πως να περιγράψεις μια δουλειά στην οποία έκανες τα πάντα στην ουσία? Στην οποία ήσουνα ο υπάλληλος, ο project manager , το αφεντικό , ο λογιστής ,η γραμματέας και άμα λάχει και η καθαρίστρια ?

Πως να περιγράψεις , ότι πέρα απο τις σπουδές σου , έχεις μαμηθεί να διαβάζεις , να κάνεις ερευνα , έχεις στραβωθεί μέσα στα blogs και στα forums , συνεχώς ενημερώνεσαι , συνεχώς κατεβάζεις βιβλία μέσω Kindle , τα διαβάζεις συνετά και ουσιαστικά.

Γενικά δεν σταματάς ...

Και πως να περιγράψεις ότι είσαι eager και νιωθεις confident με τις γνώσεις σου να κάνεις πράγματα? (στα παπαρια τους βασικα...)

Ο καθένας θέλει να δει απο ένα βιογραφικό αυτό που τον βολέυει βασικα....

.....

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές :rolleyes: :rolleyes:

[...]

θα το επαναδιατυπωσω

εαν ησασταν εργοδοτης σε ποιες απο τις παρακατω προτασεις θα παιρνατε τηλ τον υποψηφιο?

ειμουν υπευθυνος στο ταδε τμημα

ημουν υπευθυνος 12 ατομων στο ταδε τμημα

στην 12 ατομων ομαδα που ημουν υπευθυνος απο το 2009 εως 2010 καταφέραμε να μειωσουμε το κοστος υλοποιησης 5 διαφημιστικων spot χωρίς να μειωσουμε τις πωλησεις των συγκεκριμενω προιοντων...

Σε ποιο σημείο του cv σκέφτεσαι να βάλεις όλην αυτήν την ιστορία;

Αν έπρεπε να βάλω κάτι τέτοιο, θα έμπαινε στο cover letter και θα φρόντιζα να έχω συστατική επιστολή που το επιβεβαιώνει.

Σε ποιο σημείο του cv σκέφτεσαι να βάλεις όλην αυτήν την ιστορία;

Αν έπρεπε να βάλω κάτι τέτοιο, θα έμπαινε στο cover letter και θα φρόντιζα να έχω συστατική επιστολή που το επιβεβαιώνει.

ναι και οχι

εγω προσωπικα εχω βαλει πολλα τετοια πραγματα στο cv και γιαυτο τα πολλαπλα interview

αλλα το θεμα δεν ειναι αν θα αρχιζεις να παπαριζεις για τον εαυτο σου ουτε να σου κανω εγω την πωληση για το ποιο βιοφραφικο ειναι το σωστο

σου λεω καποια απο αυτα που λενε ολοι στο εξωτερικο

επισης το cover letter ειναι κατι εισαγωγικο και αναφερεται περισσοτερο στο γλειψιμο σου στην μελουσα εταιρεια

το cover letters ειναι ξεπερασμενα, αν σε θελει καποιος και δεν εχει καθαρη γνωμη για εσενα θα παρει τηλ τα προηγουμε boss

οι προτασεις που εγραψα στο προηγουμενο ποστ ηταν ενδεικτικες για να pass the message through

ακομα και το europass στον onlιne οδηγο του, το αναγραφει σε παρενθεση

ικανοτητες [πως αποκτηθηκαν] οχι που...

Το γελιο ειναι οτι περιμενεις να σου αναγνωρισουν τις ικανοτητες σου [σε αυτην την χωρα] οταν γνωστα γραφεια ευρεσεως εργασιας [Adecco, grand kati] δεν μπορουσαν να διαβασουν το europass πριν απο 2 χρονια...

[τσοντα! μου λεγανε οτι το εχω γραψει το cv αναποδα και τους λεω οτι αν κοιταξετε τα brakets θα δειτε οτι γραφει βαζουμε τα τελευταια πρωτα...]

οσο αφορα το job hunting

ακομα και το bloomberg εχει αρθρο πριν απο ενα μηνα

take it slow when searching for job

Λοιπον αναφορικά με το CV. Για μένα , πραγματικά , δεν υπήρξε στην ζωή μου πιο βαρετό και εκνευριστικό πράγμα απο το να συμπληρώσω και να φτιάξω το CV. Και οι λόγοι είναι πολλοί. Δεν ξέρω πως να παρουσιάσω τον εαυτό μου.

Να τον παρουσιάσω ως τον γ@αμάουα με τα πολλά προσόντα , ή σαν έναν μετριόφρων τύπο ;

Na "χώσω πράμα" , ή να "κρυψω πράμα" ?

Να τα γράψω αναλυτικά , ή με bulleted - form?

Πως να περιγράψεις μια δουλειά στην οποία έκανες τα πάντα στην ουσία? Στην οποία ήσουνα ο υπάλληλος, ο project manager , το αφεντικό , ο λογιστής ,η γραμματέας και άμα λάχει και η καθαρίστρια ?

Πως να περιγράψεις , ότι πέρα απο τις σπουδές σου , έχεις μαμηθεί να διαβάζεις , να κάνεις ερευνα , έχεις στραβωθεί μέσα στα blogs και στα forums , συνεχώς ενημερώνεσαι , συνεχώς κατεβάζεις βιβλία μέσω Kindle , τα διαβάζεις συνετά και ουσιαστικά.

Γενικά δεν σταματάς ...

Και πως να περιγράψεις ότι είσαι eager και νιωθεις confident με τις γνώσεις σου να κάνεις πράγματα? (στα παπαρια τους βασικα...)

Ο καθένας θέλει να δει απο ένα βιογραφικό αυτό που τον βολέυει βασικα....

το ξερω οτι ειναι βαρετο να γραφεις cv αλλα πρεπει προσπαθησεις, ειναι η πρωτη εντυπωση που κανεις στον υποψηφιο εργοδοτη σου και ξερεις τι λενε για την πρωτη εντυπωση.

υπαρχουν απειρα βιβλια με αποκλειστικο θεμα το πως να γραψεις το cv σου και δινουν απαντηση σε ολα οσα ρωτας. νομιζω αξιζει να παραγγειλεις ενα μεσω amazon

Δεν ξέρω πως να παρουσιάσω τον εαυτό μου.

Πραγματικά, χωρίς να είμαι κακοπροαίρετος, έχεις ΜΑ Marketing with Advertising και δεν ξέρεις πώς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου;

Πραγματικά, χωρίς να είμαι κακοπροαίρετος, έχεις ΜΑ Marketing with Advertising και δεν ξέρεις πώς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου;

Κιομως.......διότι προτου κάνεις οποιαδήποτε μαρκετίστικη ενέργεια , πρώτα κάνεις έρευνα σε ποιον απευθύνεσαι...όταν κάνεις δημόσια σχέση το ίδιο.....

Το τι μύνημα θα περάσεις και με ποιον τρόπο σχετίζεται άμεσα με το ποιος το λαμβάνει....

offtopic (ως συνήθως?): είμαι ο μόνος μ****ς που μετά από μια 10ατία στο εξωτερικό θέλει να γυρίσει ελλάδα?

τόοοοσο χάλια είναι η κατάσταση κάτω πια?

εγώ (σαν πνεύμα αντιλογίας) θα σου πω τις δικές μου εμπειρίες:

είμαι 31 δουλεύω με συμβάσεις έργου στο πανεπιστήμιο, καθημερινά έχω 10ώρα και πολλές φορές έχω να βγάλω δουλειά και τα σαβ/κα, μετά το βραδινό κτλ.

παίρνω 1224 ευρώ (καθαρά) από τα οποία 400 πάνε στο ενοίκιο (οι λογαριασμοί έξτρα)

η μονιμοποίηση είναι άπιαστο όνειρο

το πιο ακριβό πράγμα που έχω στην κατοχή μου αυτή την στιγμή είναι ένα Laptop

όταν έρθει ο καιρός για τις διακοπές πρέπει να κατέβω ελλάδα για να δω γονείς (που έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν με ότι αυτό συνεπάγεται) μιας και τους βλέπω μια φόρα τον χρόνο και προσωπικά δεν μου κάνει καρδιά να γυρίζω να τον κόσμο (αν και πολύ θα το ήθελα)....

η εναλακτική μου είναι να γυρίσω να βρω μια δουλειά του κ***ου με καθόλου άγχος ας είναι και οικοδομή, όταν σχολάω να κατεβάζω διακόπτες και να αφιερώνω τον ελέυθερο χρόνο μου σε μπάνια (το καλοκαίρι), ψαρέματα, φίλους, βιβλία, θέατρο, κιν/φο κτλ και όλο τον χρόνο να βάζω λεφτά στην άκρη και στις διακοπές να κάνω ταξίδια...

τελικά ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλέυουμε για να ζούμε?

φιλικά....

τελικά ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλέυουμε για να ζούμε?

φιλικά....

Ζεις για να δουλεύεις. Αν δε δούλευες δε θα είχες το λαπτοπ. Άρα ζεις για το λαπτοπ.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ζεις χωρίς λαπτοπ? Αν ναι τότε η ζωή σου γίνεται απλή και τα 1200 που παίρνεις φτάνουν και περισσεύουν.

Τουλάχιστον αν αρρωστήσεις θα έχεις μια ανθρώπινη περίθαλψη.

Εγώ παίζει να μην έχουν έναν ορό να σου βάλουν.

Κάτσε εκεί που είσαι.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ζεις χωρίς λαπτοπ? Αν ναι τότε η ζωή σου γίνεται απλή και τα 1200 που παίρνεις φτάνουν και περισσεύουν.

Τουλάχιστον αν αρρωστήσεις θα έχεις μια ανθρώπινη περίθαλψη.

Εγώ παίζει να μην έχουν έναν ορό να σου βάλουν.

Κάτσε εκεί που είσαι.

Κοίτα εγώ ζω χωρίς laptop ανγκαστικά για την δουλειά το πήρα....

Αυτό για τον ορό πολύ με αγχώνει να σου πω την άληθεια.....αλλά από την άλλη άμα είναι να πιέζομαι μια ζωή για να μου βάλουν έναν ορό....

Τα 2-3 άτομα που έχω κρατήσει επαφές από ελλάδα δεν μου τα περιγράφουν και ρόδινα αλλά και πάλι βιώσιμη μου φαίνεται η κατάσταση....

Κάτσε εκεί που είσαι.

έκανα την μ***α να έρθω ιταλία, αν εσείς εκεί κάτω βαρέσετε κανόνι θα την πάρει ο ακατανόμαστος όλη την ευρωζώνη οπότε τι ελλάδα τι εξωτερικό? (έπρεπε να είχα πάει καναδά το ξέρω!)

Καλά δεν είπαμε. Ένα κομμάτι ψωμί θα το φας και εδώ.

Δεν θα πας και από ασιτία. Αν δεις τα σκούρα μια κότα θα βρεις να κλέψεις.

Καλά και εσύ Ιταλία πήγες ρε άνθρωπα.

Η Ελλάδα είναι σαν το Τσέρνομπιλ. Αν δεις το χάρτη επηρεάζει μια μεγάλη ακτίνα γύρο της.

Πάντως αυτό με κάποιες σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι αλήθεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...