Προς το περιεχόμενο

Μαγκες.....δεν αντέχω άλλο

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Thanks Zazik . Ό,τι γιατρούς προλάβουμε μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες δηλαδή , ε ; Έχω να πάω ενδοκρινολόγο , ωρυλά , δερματολόγο , αλλεργιολόγο , οφθαλμίατρο και δε συμμαζεύεται , πολλά λεφτά για ιδιωτικές επισκέψεις...

Σε γελάσανε....έπαθα σπαστική κωλίτιδα , και έπρεπε να κάνω κολονοσκόπηση , και του είπα του γιατρού ότι δεν έχω ασφάλεια..Και μου λέει ότι και να είχες , δεν θα την δεχόμουνα , γιατί πολύ απλά ΔΕΝ μας πληρώνουνε , ή μας πληρώνουνε μετά απο 1,5 χρόνο. Και εκεί που η κολονοσκόπη κάνει 400-500 Ευρώ , μου πήρε 200 , χωρίς αποδειξη φυσικά ,

Και μου είπε μην το πεις και πουθενά ..και καλα μου κάνει χάρη....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 752
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

κάνει 400-500 Ευρώ , μου πήρε 200 , χωρίς αποδειξη φυσικά ,

Και μου είπε μην το πεις και πουθενά ..και καλα μου κάνει χάρη....

μαλιστα...

fabulous

Γενικά , δεν ξέρω τι θα γίνει στην Ελλάδα γενικότερα (πτωχευση κλπ) , και με τα ταμεία ειδικότερα ,(ενοποίηση , κοινό ταμείο κλπ) , αλλά σκέφτομαι σοβαρά , εαν και εφόσων φύγω και γυρίσω , να κάνω μια ιδιωτική ασφάλιση. Συμφέρει πααααρα πολύ περισσότερο απο το κάθε ΙΚΑ.

Και εξηγούμαι. Μια καλή ασφάλιση κάνει 300-400-500 Ευρώ το εξάμηνο . Καλύπτει εξετάσεις και ιατροφαρμακευτικά μέχρι 500 Ευρώ νομίζω. Και καλύπτει απόλυτα εγχειρήσης κλπ.Ακόμα και "δωράκια" στους γιατρούς.

Ο μακαρίτης ο μπάρμπας μου , με ΙΚΑ και καρκίνο του πνεύμονα , θέλαμε να τον βάλουμε στο Αττικον , και το πρώτο πράγμα που μας ρωτήσανε ΤΙ ασφάλιση έχει.Με βύσμα τον βάλαμε μέσα , και μας κάνανε σοβαρή δουλεια , λέγοντάς μας την αλήθεια, ότι δεν έχει σοβαρές ελπίδες , απλά θα του παρατείνουνε λίγο την ζωή να μην υποφέρει.Ενώ στο δημόσιο νοσοκομείο μας λέγανε μπούρδες :" θα το παλέψουμε , ε κάτι γίνεται κλπ κλπ ". Τα δωράκια πήγανε και ήρθανε φυσικά , και απλά πλέον , μακριά απο μας , εαν πάθεις κάτι σοβαρό που θέλει πολλά , τα νοσοκομεία , ειδικά τα ιδιωτικά και ημι-ιδιωτικά , που είναι επιχειρήσεις και μάλιστα σοβαρές επιχειρήσεις και όχι μπουρδελα , δεν δέχονται ταμεία.Πλέρωνε......Καλά κάνουνε αν με ρωτήσετε , γιατί αλλιώς θα το κλείνανε το μαγαζί.

Η ιδιωτική ασφάλεια πληρώνει. Είναι σαν την ασφάλεια αυτοκινήτου.Καλύπτει. Το ΙΚΑ , το δημόσιο , ΔΕΝ πληρώνουνε , ούτε τα έξοδά σου , ούτε τα νοσοκομεία.

Δεν θα πω για το μεγάλο φαγοπότι με τους γιατρούς. Το ξέρατε , οτι εκτός το κατιτίς που πέρνει απο κάθε ασθενή απο τα ταμεία ( εξου και το φόρτωμα με φάρμακα για μια απλή ίωση) , παίρνει και κάποια έξτρα κάθε χρόνο απο το συγκεκριμένο ταμείο? Δηλαδή εσύ πας ΜΙΑ ( 1) φορά , και αυτός πληρώνεται όλο τον χρόνο με ένα επίδομα της τάξης των 100 Ευρώ. Επι 50-100 ασθενείς , ένας γιατρός που εξυπηρετεί ταμεία βγάζει , μόνο απο αυτό , 8-10.000 Ευρώ κάθε μήνα.....

τι είπατε? :rolleyes:

Δεν θα πω για το μεγάλο φαγοπότι με τους γιατρούς. Το ξέρατε , οτι εκτός το κατιτίς που πέρνει απο κάθε ασθενή απο τα ταμεία ( εξου και το φόρτωμα με φάρμακα για μια απλή ίωση) , παίρνει και κάποια έξτρα κάθε χρόνο απο το συγκεκριμένο ταμείο? Δηλαδή εσύ πας ΜΙΑ ( 1) φορά , και αυτός πληρώνεται όλο τον χρόνο με ένα επίδομα της τάξης των 100 Ευρώ. Επι 50-100 ασθενείς , ένας γιατρός που εξυπηρετεί ταμεία βγάζει , μόνο απο αυτό , 8-10.000 Ευρώ κάθε μήνα.....

οκ, γιατρός δεν είμαι αλλά νομίζω ότι κάτι έχεις καταλάβει λάθος

Ο zazik θα βγαλει ακρη,εμεις τι θα κανουμε?Εγω προσωπικα ειμαι 17 χρονων,δευτερα λυκειου σε ΕΠΑ.Λ,θελω να παω σε ΤΕΙ δομικων εργων,για σχεδιαστης,αλλα κατι παιζει με τις αδειες και οταν τελειωσεις απο εκει εχεις καποιους περιορισμους που σε κανουν "βοηθο"...Δεν εχω ιδεα τι θα κανω στη ζωη μου,μολις βγω απο τα ΤΕΙ(τα οποια ηταν και η μονη μου επιλογη μιας και ΑΕΙ-πολυτεχνειο θελουν τρελο διαβασμα,γιαυτο και αν μπεις δεν βγαινεις ποτε απο εκει)και εχω φρικαρει.Αν εχουμε φτασει στο σημειο καποιος σαν το ζαζικ με τοσες σπουδες και σε τετοια ηλικια να ειναι σε τετοια κατασταση κατι δεν παει σωστα..... Οπως ειπε και ο OP,ειναι το οτι δεν υπαρχει ελπιδα...

πρεπει να ξαναφτιαξω

cv

και βαριεεεμαι...

Μέσον έχεις?

Αν όχι χέστο το cv, πάνε πιες ένα καφέ καλύτερα γιατί όπως και να το φτιάξεις αυτήν την περίοδο δεν κουνιέται τίποτα.........

Μέσον έχεις?

Αν όχι χέστο το cv, πάνε πιες ένα καφέ καλύτερα γιατί όπως και να το φτιάξεις αυτήν την περίοδο δεν κουνιέται τίποτα.........

Συμφωνοι γι αυτους που θελουν να κανουν κατι συγκεκριμενο. Αν θες να βρεις το οτιδηποτε υπαρχει κατι. Σιγουρα ομως τα πραγματα ειναι δυσκολα γιατι δεν υπαρχει εμπιστοσυνη απο εργοδοτες (για ευνοητους λογους) για καποιον "ξενο" που δεν γνωριζουν καθολου.

Οταν λέμε δεν κουνιέται τίποτε , μιλάμε για τίποτε......!!

Μόνο φοιτητές για πρακτική ζητάνε , για να τους πιουνε το αίμα με 3μηνη-6μηνη συμβαση στην οποια θα δουλεύουνε 12ωρα.

Δεν τους κατηγορώ(όχι όλους) , τα πράγματα για τις επιχειρήσεις είναι πολύ άσχημα.

Ακόμα και εταιρίες σαν την Vodafone απολύσανε πολύ κόσμο , και όσες φορές έχω πάει να πληρώσω τον λογαριασμό,

θα υπάρξουνε τουλάχιστον 3-4 που θα αλλάξουνε το συμβόλαιο σε κάρτα!

Δεν ξέρω τι θα επακολουθήσει , πραγματικά....

Ps : Το ακούσατε φυσικά ότι τώρα με το μεσοπρόθεσμο νομιμοποιείται το "ελαστικό ωράριο" και η 10ωρη εργασία έτσι? Δηλαδή , τα 800 Ευρώ πλέον θα τα πέρνεις για 10ωρο, πάει το 8ωρο...επίσης , ο εργοδότηε έχει δικαίωμα να σε κρατάει και 12ωρο άμα γουστέρνει , χωρίς να σου πληρώνει υπερωρίες , νόμιμα πλέον.

Τουτέστοιν , ξεκινάς στις 10 , φεύγεις στην καλύτερη περίπτωση στις 8 το βράδυ.Και πλεον δεν έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις υπερωρίες , θα είναι νομοθετημένο.

Μέσον έχεις?

και καλα

κατι τετοιο

μου λενε

αλλα δεν πιστευω

απο την αλλη

δεν μπορω την μουρμουρα

οποτε θα αναγκαστω να το φτιαξω

επειδη βαριεμαι να κανω quote

μερικες αντιπροτασεις

το γενικο downsizing

δεν ειναι κακο...

αυτο με τους εργοδοτες και τα 10ωρα Χ 4

μονοι τους θα βγαλουνε τα ματια τους

γιατι πολυ απλα η παραγωγικοτητα

θα πεσει κατακορυφα...

[οχι οτι υπαρχουν πελατες για να δουλεψει κανεις]

το αλλο με τους εργοδοτες που πρεπει να πηγαινεις μιλητος

ειναι αισχρο και φυσικα κατακριτεο

ασε που ειναι και αντιπαραγωγικο...

Ο μακαρίτης ο μπάρμπας μου , με ΙΚΑ και καρκίνο του πνεύμονα , θέλαμε να τον βάλουμε στο Αττικον , και το πρώτο πράγμα που μας ρωτήσανε ΤΙ ασφάλιση έχει.Με βύσμα τον βάλαμε μέσα , και μας κάνανε σοβαρή δουλεια , λέγοντάς μας την αλήθεια, ότι δεν έχει σοβαρές ελπίδες , απλά θα του παρατείνουνε λίγο την ζωή να μην υποφέρει.Ενώ στο δημόσιο νοσοκομείο μας λέγανε μπούρδες :" θα το παλέψουμε , ε κάτι γίνεται κλπ κλπ ".

1. Προφανώς το πρώτο πράγμα που θα σε ρωτήσουν σε κάθε νοσοκομείο είναι τι ασφάλεια έχεις, για να ξέρεις κι εσύ τι σου καλύπτει και τι όχι.

2. Το Αττικό είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν κατανοώ την αντιδιαστολή ανάμεσα στο Αττικό και τα δημόσια νοσοκομεία.

Το ξέρατε , οτι εκτός το κατιτίς που πέρνει απο κάθε ασθενή απο τα ταμεία ( εξου και το φόρτωμα με φάρμακα για μια απλή ίωση) , παίρνει και κάποια έξτρα κάθε χρόνο απο το συγκεκριμένο ταμείο? Δηλαδή εσύ πας ΜΙΑ ( 1) φορά , και αυτός πληρώνεται όλο τον χρόνο με ένα επίδομα της τάξης των 100 Ευρώ. Επι 50-100 ασθενείς , ένας γιατρός που εξυπηρετεί ταμεία βγάζει , μόνο απο αυτό , 8-10.000 Ευρώ κάθε μήνα.....

Αυτό που λες είναι εντελώς λάθος. Δεν είναι έτσι το σύστημα και δεν βγάζει ούτε κατά διάνοια τόσα λεφτά ένας γιατρός μόνο και μόνο επειδή είναι συμβεβλημένος με ένα ταμείο. Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι, μην παραπληροφορείς τον κόσμο.

Αυτό που λες είναι εντελώς λάθος. Δεν είναι έτσι το σύστημα και δεν βγάζει ούτε κατά διάνοια τόσα λεφτά ένας γιατρός μόνο και μόνο επειδή είναι συμβεβλημένος με ένα ταμείο. Αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι, μην παραπληροφορείς τον κόσμο.

Δεν παραπληροφορώ και να προσέχεις τα λόγια σου σε παρακαλώ. Αυτό μου το έχει πει φίλος γιατρός, τώρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι αλήθεια αλλά γιατί να είναι ψεματα.... Η λέξη παραπληροφόρηση με προσβάλλει , οπότε θα σε παρακαλούσα να την πάρεις πίσω. :shifty:

Τεσπα , πάρτε κάτι αισιόδοξο

http://www.bbc.co.uk/news/business-13938302

Δεν παραπληροφορώ και να προσέχεις τα λόγια σου σε παρακαλώ. Αυτό μου το έχει πει φίλος γιατρός, τώρα δεν ξέρω κατα πόσο είναι αλήθεια αλλά γιατί να είναι ψεματα.... Η λέξη παραπληροφόρηση με προσβάλλει , οπότε θα σε παρακαλούσα να την πάρεις πίσω. :shifty:

Δεν εννοώ ότι το κάνεις με σκοπό, αλλά αυτό που λες δεν ισχύει και το έθεσες με τόση σιγουριά, που να δημιουργεί την αίσθηση ότι όντως το ξέρεις από πρώτο χέρι.

Ο φίλος σου μπορεί να σου είπε κάτι άλλο. Π.χ. ότι αν δίνουν ένα φάρμακο σε κάποιον, η φαρμακευτική εταιρεία τους δίνει ένα ποσό ως μίζα και έτσι μαζεύεται ένα μεγάλο ποσό. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω σκοπό να σε θίξω, παρά μόνο να ξεκαθαρίσω ότι από τα ταμεία δεν βγαίνουν τέτοια ποσά στους γιατρούς και μάλιστα με τέτοια αιτιολογία.

Ο φίλος σου μπορεί να σου είπε κάτι άλλο. Π.χ. ότι αν δίνουν ένα φάρμακο σε κάποιον, η φαρμακευτική εταιρεία τους δίνει ένα ποσό ως μίζα και έτσι μαζεύεται ένα μεγάλο ποσό.

Χμμμμ...ναι νομίζω αυτό μου είχε πει , αλλά ότι παίζουνε στο κόλπο και τα ταμεία...εννοώντας , ότι όσα περισσότερα φάρμακα γράφει , τόσα περισσότερα παίρνει και μέσω ταμείων.

Σόρρυ , No offence , και εγώ το είπα λάθος.... B)

Χμμμμ...ναι νομίζω αυτό μου είχε πει , αλλά ότι παίζουνε στο κόλπο και τα ταμεία...εννοώντας , ότι όσα περισσότερα φάρμακα γράφει , τόσα περισσότερα παίρνει και μέσω ταμείων.

Σόρρυ , No offence , και εγώ το είπα λάθος.... B)

Κοίτα, πολλοί έχουμε φίλους γιατρούς και όλοι ξέρουμε λίγο πολύ τι παίζει (από ένα "πουρμπουαρ" που μπορεί να πάρει από έναν ασθενή μέχρι ένα δώρο/χχρηματικό ποσό από μια φαρμακευτική) αλλά με οποιοδήποτε τρόπο σίγουρα δε μιλάμε για τέτοια ποσά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...