Arbitary Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Για σας θέλω να επαναφέρω έναν seagate με προβληματικό firmware SD15 ακολουθώντας αυτόν εδώ τον οδηγό http://www.msfn.org/board/topic/128807-the-solution-for-seagate-720011-hdds/ για την διαδικασία όμως χρειάζεται ένα RS232 To TTL Converter το οποίο δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά. αν και υπάρχει στο e-bay δεν έχω πιστωτική κάρτα άλλα ούτε θέλω να περιμένω με αντικαταβολές θέλω λοιπόν αν ξέρετε κάποιο μαγαζί εδώ στην αθηνα που να το έχει να πεταχτω να το πάρω Τώρα εάν κάποιος την έχει επιχειρήσει αυτήν την διαδικασία οποιαδήποτε συμβουλή από μέρος του θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
sivadWS2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Για ρίξε μια ματιά και εδώ... Κάποιο από αυτά θα είναι διαθέσιμο. Πρόσεξε μόνο τα σήματα στην πλευρά του ttl να είναι στα 3.3V (και όχι στα 5V)
Arbitary Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δεν βλέπω να έχει rs232 to tll εχει το ανάποδο ττλ το rs232 όταν λες να προσέξω τα σήματα τι εννοείς σκεφτόμουν να τροφοδοτήσω τι κιτ από το molex του pc
sivadWS2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Όλοι αυτοί οι μετατροπείς είναι αμφίδρομοι. Μη μπερδεύεσαι!!! Όσο για τα σήματα... Από τη μία πλευρά του μετατροπέα υπάρχουν τα σήματα της σειριακής του υπολογιστή που παίζουν ανάμεσα στα 0V και 12V. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν σήματα TTL που μπορεί να είναι 0V έως 3.3V Ή 0V έως 5V. Για παράδειγμα, στη σελίδα που σου πρότεινα τα δύο πρώτα γράφουν 3V3. Αυτής της κατηγορίας είναι αυτό που χρειάζεσαι στη δική σου περίπτωση.
Arbitary Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 οκ τηλεφώνησα και μου είπανε ότι έχουν ελπίζω αύριο να μην βρέχει και θα πεταχτώ κάποια στιγμή αυτό για τα 3.3v δεν το ήξερα sivadWS2 thanks ελπίζω να έχω και άλλη ανάσταση αύριο
Arbitary Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 λοιπόν Το πήρα το κιτ τώρα ψάχνομε να δω πως θα το συνδέσω. έχω βέβαια μια απορία ! όταν θα ξεσυνδέσω την πλακέτα από ότι βλέπω έχει δυο υποδοχές μια για το μοτέρ και μια για της κεφάλες θα πρέπει να βγάλω τελείως το PCB η αρκεί να καλύψω μόνο το μοτέρ,
Arbitary Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 είμαι βαθύτατα συγκινημένος είχαμε 100% επιτυχία. δεν μπορώ να το πιστέψω. :-D
pc_amateur Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 @Arbitary Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα! Ενα σκληρό δίσκο Seagate ST31000340AS, firmware SD15, 1TB, που σταμάτησε να αναγνωρίζεται από το BIOS. Έχω κάτι μέρες που το ψάχνω και βρήκα και εγώ διάφορα tutorials. Εσύ τι ακριβώς έκανες για να τον επαναφέρεις τελικά;
Arbitary Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 ακολούθησα αυτό το tutorial http://www.msfn.org/board/topic/128807-the-solution-for-seagate-720011-hdds/ όπως βλέπεις είναι λίγο περίεργο θα πρέπει να βγάλεις την πλακέτα από τον δίσκο και αφού του περάσεις κάποιες εντολές από το τελνετ θα πρέπει να τοποθετήσεις την πλακέτα εν θερμό!! πάνω στον δίσκο χωρίς φυσικά να τον βραχυκυκλώσεις και να του περάσεις κάνα δυο εντολές ακόμα μετά να κλείσεις τον δίσκο (όχι το pc) να τον ξανά ενώσεις και μετά ακόμα μια εντολή αν θυμάμαι καλά. και αυτά μετά τέλος τα κλείνεις όλα συνδέεις τον δίσκο κανονικά και αν δεν σου έχει πάει κάτι στραβά ο δίσκος θα αναγνωρίζεται κανονικά πλέον και θα έχει και όλα τα δεδομένα σου απείραχτα το μόνο που χρειάζεται τέλος είναι να τον αναβαθμίσεις άμεσα σε SD1A. σου φαίνεται βουνό έμενα να δεις πάταγα της εντολές και τρέμανε τα χεριά μου το ένα χέρι !! με το άλλο κράταγα την πλακέτα. διάβασε μια το tutorial και για ότι απορία έχεις ποσταρε ξανά.
papadakn Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Απο που πηρες τα καλώδια που χρειαζονται; Εχω εναν 750gb 7200.11 που χρειάζεται επέμβαση...
pc_amateur Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Το συγκεκριμένο tutorial το έχω διαβάσει, όπως και κάποια άλλα, με λίγο διαφορετικές οδηγίες το καθένα. Πχ σε άλλα ξεβιδώνεις ολόκληρο το PCB, σε άλλα μόνο μία βίδα, και βάζεις ένα χαρτόνι ανάμεσα στις επαφές (ένα λέει στις επαφές του μοτέρ, άλλο στις επαφές της κεφαλής). Επίσης, άλλοι τροφοδοτούν με ρεύμα τον μετατροπέα από το τροφοδοτικό του υπολογιστή. Σε όλα, πάντως, η σειρά των εντολών αφού συνδεθούν όλα είναι ίδια, όπως και το "restart" του δίσκου. Θα ήθελα να μου πεις: Ποιο μοντέλο RS-232 to TTL converter χρησιμοποίησηες τελικά; Το αγόρασες από το κατάστημα που αναφέρεται; Τροφοδότησες τον μετατροπέα με ρεύμα από μπαταρία ή από το τροφοδοτικό του υπολογιστή σου; Έκανες κάτι για γείωση; Τι καλώδια χρησιμοποίησες για την συνδεσμολογία (ρεύματος και δεδομένων); Χρειάστηκε να κάνεις κολλήσεις ή χρησιμοποίησες βυσματάκια; Έβγαλες όλο το PCB ή έβαλες κάποιο χαρτόνι στις επαφές του μοτέρ; Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με πλακέτες και συνδέσεις, αλλά το ψάχνω... κάθε βοήθεια δεκτή!
Arbitary Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 από την elnetron στην πλατιά κολιάτσου ιδού και το σιτε πάρε τους ένα τιλλ εξήγησε το πρόβλημα όπως εγώ και θα σου δώσει ένα έτοιμο κιτ rs232 to ttl για το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο γνωρίζουν ο συγκεκριμένος εκεί τύπος μου έλυσε τα χεριά διότι μου έφτιαξε και μου σύνδεσε τα καλώδια από το κιτ και έτσι δε παιδευτικά πολύ ψάχνοντας. ναι το σιτε δεν έβαλα http://agricom.gr/eshop/contact_us.php?osCsid=66eb7679f47af3ae7f955c13f5833a53 στους διάφορους οδηγούς θα διαπιστώσετε ότι πόλοι κάνανε και διάφορες πατάτες έτσι έκανα και εγώ μια η οποία όμως δεν μου στοίχισε όταν έβγαλα την πλακέτα και πέρασα τις πρώτες εντολές ίσος μαλών λόγο άγχους τοποθέτησα την πλακέτα και βίδωσα την μεριά που ήταν το μοτέρ όχι όμως και την μεριά τον κεφαλών. έτσι όταν εκτέλεσα την U ο δίσκος άρχισε να κάνει τακα τακα και μου επέστρεψε read wright error τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να βιδωθούν καλά και όλες οι βίδες αφού της έσφιξα από λίγο όλες ξανά πάτησα την U και την πήρε κανονικά @ pc_amateur converter και εγώ δεν ήξερα ποιο να πάρω άλλα αφού είπα σε αυτόν εκεί το πρόβλημα μου έδωσε το κατάλληλο προσοχή να είναι το 3.3 volt τροφοδοσία πήρα από το molex του pc τα καλώδια στο κιτ μου τα σύνδεσε αυτός εκεί στην ελνετρον κολλήσεις πάνω στον δίσκο δεν έκανα αν και κάτι μικρά πλακέ βισματακια που μου είχε βάλει τελικά δεν κάνανε (δεν χώραγαν) και έτσι κανιβαλισα ένα άλλο βύσμα ήταν λίγο μπακαλίστικο άλλα δούλεψε.
pc_amateur Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δυστυχώς τζίφος! Δεν κατάφερα να επαναφέρω το δίσκο μου... Το πρόβλημά του όπως αποδείχτηκε τελικά δεν είναι ούτε BSY error ούτε LBA 0, αλλά hardware. Δεν μπορεί να κάνει spin up, και όταν το προσπαθείς καταλήγει σε clicking. Πάντως ο μετατροπέας-πατέντα για να "μιλήσεις" με το δίσκο από την Agricom δουλεύει μια χαρά, οπότε τουλάχιστον μπόρεσα να κάνω τη διάγνωση. Κάτι είναι κι αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.