Thanos1972 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Καλησπερα σας. Οτι λεει ο τιτλος. Αυτη την στιγμη ειναι ο κανονικος blademaster σε push και ο Xigmatek XLF XLF-F1253 σε pull.Και οι 2 τρεχουν στις 1500 στροφες. Τα specs του blademaster ειναι πιο πανω Η ερωτηση ειναι εαν αξιζει να βαλω πανω 2 τετοιους NoiseBlocker BlackSilent XL1 Fan η 2 τετοιους NoiseBlocker BlackSilent Pro PL1 Fan οχι για να μειωθει ο θορυβος αλλα για να εχω καλυτερη αποδοση και εαν ναι ποσο περιπου? 2-3 βαθμους? Η τζαμπα τα λεφτα και να μεινω ετσι? Οι παλιοι καπου θα βολευτουνε μεσα στο case,πιο πολυ για να κατευθυνουν τον αερα. Γενικοτερα,πειστε με εαν αξιζει να παω να τα δωσω αυτα τα λεφτα.
lionheart75 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Όχι Θάνο. Όχι μόνο δεν θα δείς διαφορά στις θερμοκρασίες προς τα κάτω με τους συγκεκριμένους NB που επέλεξες (στις 900 & 1000rpm) αλλά θα επιβαρυνθείς και με κάποιους βαθμούς προς τα πάνω απο αυτούς που έχεις. Τα fans στις 1000 στροφές δεν κάνουν σπουδαία πράγματα παρα μόνο καλό στα αυτιά σου. Δεν ξέρω γιατί ζευγάρωσες τον XLF-F1253 που είναι στις 1500rpm με τον Coοlermaster που είναι PWM. Kανονικά θα έπρεπε να βάλεις 2 fans ίδιων στροφών για push - pull, όχι απαραίτητα PWM στην περίπτωσή σου που παίζεις με υψηλό vcore και καλύτερα κάποιον pull που να τρέχει σε περισσότερες στροφές απο τον push. Εγώ χρησιμοποιώ 2 ΧLF σαν αυτούς που έχεις αλλά με ρυθμιστή στροφών (επειδή θέλω ησυχία) τον push στις 1000rpm και τον pull στις 1200rpm. Βέβαια για μένα είναι αρκετές αυτές οι στροφές αλλά εσύ χρειάζεσαι πιο δυνατούς fans. Σου είπα ποιά είναι η λύση κατ εμέ. Αν θέλεις να ρίξεις κάποιους βαθμούς (2-3 ίσως στην καλύτερη) είναι να χρησιμοποιήσεις 2 slipstream στις 2000Rpm. Μέσω ρυθμιστη στροφών θα μπορούσες να ρίχνεις και τις στροφές τους όταν ήθελες ησυχία.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Χμ ουτε εγω ξερω γιατι το εκανα.πηγαινα να παρω εναν blademaster ακομα αλλα λεω δεν παιρνω εαν xigmatek που μου αρεσει και το χρωμα. Το παντρεμα λογικα πετυχε γιατι ο xigmatek γυριζει στις 1500 ενω ο blademaster που ειναι Push απο 1200 εως 1500.Οποτε καλα ειμαι εκει. Αρα τζαμπα λεω οτι λεω. Δεν μου λες δηλαδη,καταρχην αυτο το καταστημα που βρισκεται?πατρα? Ενδιαφερουσα λυση για καποιον που εχει ψηλα ram heatsinks Scythe Slip Stream Slim 2000rpm System Fan 120mm.Μπαινει και στο ανοιγμα που εχει στο πλαι που δεν χωραει 25αρης λογο υψους ψυκτρας. Παντως ελεγες κατι τετοιο Scythe Slip Stream 1900rpm System Fan 120mm η κατι τετοιο Scythe Slip Stream 120 PWM Systen Fan ? Αν και απο οτι καταλαβα δεν αξιζει.οκ thanks.(να δω ποσες φορες ακομα θα σε ξαναρωτησω).
lionheart75 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Χμ ουτε εγω ξερω γιατι το εκανα.πηγαινα να παρω εναν blademaster ακομα αλλα λεω δεν παιρνω εαν xigmatek που μου αρεσει και το χρωμα. Το παντρεμα λογικα πετυχε γιατι ο xigmatek γυριζει στις 1500 ενω ο blademaster που ειναι Push απο 1200 εως 1500.Οποτε καλα ειμαι εκει. Αρα τζαμπα λεω οτι λεω. Δεν μου λες δηλαδη,καταρχην αυτο το καταστημα που βρισκεται?πατρα? Ενδιαφερουσα λυση για καποιον που εχει ψηλα ram heatsinks Scythe Slip Stream Slim 2000rpm System Fan 120mm.Μπαινει και στο ανοιγμα που εχει στο πλαι που δεν χωραει 25αρης λογο υψους ψυκτρας. Παντως ελεγες κατι τετοιο Scythe Slip Stream 1900rpm System Fan 120mm η κατι τετοιο Scythe Slip Stream 120 PWM Systen Fan ? Αν και απο οτι καταλαβα δεν αξιζει.οκ thanks.(να δω ποσες φορες ακομα θα σε ξαναρωτησω). Ναι το κατάστημα είναι Πάτρα. Ο πρώτος scythe είναι low profile ιδανικός για low profile ψύκτρες όπως π.χ scythe shuriken ή aftermarket ψύκτρες για κάρτες γραφικών όπως η Scythe Mushashi. Βασικά οι ψύκτρες που αναφέρω χρησιμοποιούν το εν λόγω low profile fan το οποίο αποδίδει ~45cfm. Βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ψύκτρες που απαιτούνται μικρότερες διαστάσεις σε πλάτος ανεμιστήρα. Εγώ εννοούσα τον Slipstream που τρέχει στις 1900rpm και αποδίδει ~110cfm, τον δεύτερο δηλαδή. Με 2 τέτοιους θα δείς χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά θα αυξηθεί και ο θόρυβος, αρκετά. Πάντως οι NB που κοίταγες δεν αξίζουν σε σχέση με αυτούς απο θέμα απόδοσης που έχεις τώρα, τουναντίον οπότε μείνε όπως είσαι. Αν τώρα θέλεις ησυχία και σχεδόν παρόμοια απόδοση με αυτούς που έχεις θα πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις 2 NB PL2. Εdit: Δες αυτούς. Είναι αρκετά αποδοτικοί και λόγω σχεδίασης λεπίδων είναι σχετικά ήσυχοι. Επίσης οικονομικοί. Έχω διαβάσει θετικά σχόλια για τους συγκεκριμένους: CoolerMaster SickleFlow. Πιστεύω αν αποφάσισες να αλλάξεις καλύτερα να πάρεις τους συγκεκριμένους.
Thanos1972 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μαλιστα.thanks φιλαρακι. Το καλυτερο που εχω να κανω ειναι να παρω εναν ιδιο blademaster τελικα και ενα καλωδιο για να λειτουργουν ταυτοχρονα μαζι απο την μητρικη μιας και απο οτι διαβαζω τελικα παιζει πολυ μεγαλο ρολο το pressure και δεν ξερω εαν ειναι το ιδανικο σε εμενα. Πληροφοριες. Το θεμα ειναι τελικα που θα τα βρω αυτα τα 2 εδω πανω χωρις να χρειαζεται να τα παραγγειλω.Το vision τον ειχε τον Blademaster αλλα οχι πλεον.και δεν εχει το καλωδιο. Αντε παλι στο ψαξιμο. Υ.Γ θα πιασω και μια τον xigmatek με κανενα zip tie να φυσαει στις μνημες και τελειωσε η υποθεση.(Αλλα μετα σε συνολο 10 ανεμιστηρες μεσα στο κουτι)? Edit λες ε?αλλα μετα θα ειναι τσιρκο το κουτι με τοσο φως.Θα το ψαξω.ωραιοι δειχνουν.
lionheart75 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Οι sickleflow είναι πολύ καλοί για τα λεφτά τους. Τους είχα και γω υπόψη τους κόκκινους για το ψυγείο κάποια στιγμή για να αλλάξω τους xlf. Αν είναι να αλλάξεις, αυτούς προτείνω να πάρεις για να μην χρειαστεί να δώσεις και πολλά χρήματα.
ColdFusion Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Θανο αν παρεις το slipstream χρειαζεσαι οποσδηποτε ρυθμιστη στροφον γιατι στις 2000 στροφες θα ακουγεται σαν jet που παει για απογειωση. Αποστολή από GT-I9000 με το Insomnia App
FaRMaKhs Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 +1 για ρυθμιστή στροφών κάνουν φοβερή δουλεια αλλα σου περνούν και το κεφάλι Sent from my iPhone using Insomnia
mitsosgate7 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Έχω την ίδια ψυχτρα αλλα έχω μόνο ένα fan τον blademaster αξίζει να βάλω και δεύτερο;θα δω μεγάλες διάφορες στη θερμοκρασία;
paulchro Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Να ρωτησω κ εγω λοιπον! H aegir μου πρεπει να εχει αυτον πανω σε Push, θελω να βαλω αλλον ενα σε pull, αλλα δεν χωρανε οι fans παχους 25mm (λογω ραμ). Αξιζει να βαλω εναν Scythe slipstream SLIM και αν ναι στα ποσα rpm? Κανουν πολυ θορυβο? Γιατι ηδη ο υπαρχων κανει σαν αεροπλανο!
Thanos1972 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Να ρωτησω κ εγω λοιπον! H aegir μου πρεπει να εχει αυτον πανω σε Push, θελω να βαλω αλλον ενα σε pull, αλλα δεν χωρανε οι fans παχους 25mm (λογω ραμ). Αξιζει να βαλω εναν Scythe slipstream SLIM και αν ναι στα ποσα rpm? Κανουν πολυ θορυβο? Γιατι ηδη ο υπαρχων κανει σαν αεροπλανο! Θανο δεν ξερω αν σε ενδιαφερει αλλα βρικα αυτο ! Οχι δεν αξιζει να βαλεις τον slim επανω.πιο πολυ προβλημα θα σου δημιουργησει γιατι κινει πολυ λιγο αερα(και ναι θα κανει bottleneck τον αλλον). ασε που παιζει να καει υστερα απο λιγο καιρο λογο του οτι ο αλλος θα ειναι πολυ πιο δυνατος.η μενεις οπως εισαι παυλο η θα τον αλλαξεις αυτον με καποιο πιο αποδοτικο. (ωραιο αυτο που βρηκες,ειναι ακριβως αυτο που θελω αλλα τωρα να το παραγγειλω απο αμερικη αυτο το σκατουλακι,μου φαινεται καπως).thanks. Εαν σε ενδιαφερει παντως εσενα αυτο το καλωδιο,οριστε
paulchro Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Οχι δεν αξιζει να βαλεις τον slim επανω.πιο πολυ προβλημα θα σου δημιουργησει γιατι κινει πολυ λιγο αερα(και ναι θα κανει bottleneck τον αλλον). ασε που παιζει να καει υστερα απο λιγο καιρο λογο του οτι ο αλλος θα ειναι πολυ πιο δυνατος.η μενεις οπως εισαι παυλο η θα τον αλλαξεις αυτον με καποιο πιο αποδοτικο. (ωραιο αυτο που βρηκες,ειναι ακριβως αυτο που θελω αλλα τωρα να το παραγγειλω απο αμερικη αυτο το σκατουλακι,μου φαινεται καπως).thanks. Εαν σε ενδιαφερει παντως εσενα αυτο το καλωδιο,οριστε *Έβαλα το λίνκ λόγω του ότι είναι sleeved. Αλλά μετά το έσβησα για το λόγο που λες. Τεσπα. Θα δω τι θα κάνω, αν κ μόνο αυτοί παίζει να χωράνε..
FaRMaKhs Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δεν βρισκω λογο να κανει κατι.Aν οι ανεμηστηρες δεν ειναι ιδιοι στο push-pull βαζεις τον πιο αδυναμο για push και τον δυνατοτερο για pull Ουτος η αλλος και ιδιοι να ειναι o push "φρεναρει" αφου πεφτει πανω στα fins
Thanos1972 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ναι σωστα ετσι ειναι.μπερδευτικα εγω.αλλα και παλι καλυτερα να εχει τον εναν καλο μονο push.βασικα δεν εχω καταλαβει.επειδη δεν χωραει τωρα τον εχει μονο pull?γιατι αμα ειναι τοτε ναι αξιζει να βαλει και push τον αλλο.
paulchro Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Ναι σωστα ετσι ειναι.μπερδευτικα εγω.αλλα και παλι καλυτερα να εχει τον εναν καλο μονο push.βασικα δεν εχω καταλαβει.επειδη δεν χωραει τωρα τον εχει μονο pull?γιατι αμα ειναι τοτε ναι αξιζει να βαλει και push τον αλλο. Αν λες για μενα, εχω εναν σε Push. Θελω να βαλω κ ενα 2ο σε pull αλλα δεν χωραει, βρησκει στις μνημες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.