Rempelos604 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Παίδες καλησπέρα... μόλις παρατήρησα ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα σχετικό με τα dvd που γράφω.. Έγραψα τα επεισόδια μιας σειράς σε dvd χρησιμοποιώντας το ConvertXtoDVD. Όταν το παίζω στον υπολογιστή είναι όλα μια χαρά. Στο dvd όμως που είναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση παρατήρησα ότι η περιφέρεια της εικόνας είναι κομμένη.. Δηλαδή οι πλευρές έχουν μπει πιο μέσα οπότε όσα βρίσκονται στις άκρες της εικόνας ενώ στον υπολογιστή τα βλέπω κανονικά στην τηλεόραση δεν φαίνονται. Γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί μόνο στο dvd της τηλεόρασης κι όχι στον υπολογιστή? Παρεμπιπτόντως τα επεισόδια της σειρά είναι 720p. Η τηλεόρασή μου είναι κανονική (όχι HD). Μήπως έχει καμμία σχέση αυτό? Ευχαριστώ
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Οι CRT τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα (αν αυτό εννοείς με το "κανονική, όχι HD") είχαν αυτό το θέμα με το κάδρο της εικόνας. Σχεδόν όλες έκοβαν, άλλες πολύ, άλλες λίγο. Όποιος έχει ασχοληθεί λίγο με video editing ίσως έχει παρατηρήσει στο preview του προγράμματος μοντάζ (π.χ. στο premiere) μια επιλογή για Safe Area. Αυτή ήταν η ασφαλής περιοχή όπου, αν έβαζες π.χ. έναν τίτλο, θα φαινόταν σε όλες τις τηλεοράσεις. Αν έβγαινε έξω από εκεί υπήρχε περίπτωση να κοπεί σε μερικές τηλεοράσεις. Στο παρακάτω παράδειγμα είναι τα δύο τετράγωνα στην εικόνα. Το εξωτερικό είναι το ασφαλές για βίντεο και το εσωτερικό για τίτλους.
Rempelos604 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Ναι CRT οθόνη εννοώ. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί συμβαίνει αυτό? Αν παίξω την ταινία σε HD τηλεόραση θα δείχνει κανονικά? Απ'ότι μαθαίνω αν βάλω ταινία 720p (ακόμα και 1080p) στο ConvertXtoDVD αυτό θα την μετατρέψει είτε σε 720x480 (NTSC) είτε σε 720x576 (PAL). Οπότε το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι HD και είναι όπως θα έπρεπε ένα κανονικό dvd. Άρα οι CRT οθόνες γενικώς παρουσιάζουν αυτό το θέμα με κανονικά dvd?
TheELF Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Ναι CRT οθόνη εννοώ. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί συμβαίνει αυτό? Αν παίξω την ταινία σε HD τηλεόραση θα δείχνει κανονικά? Απ'ότι μαθαίνω αν βάλω ταινία 720p (ακόμα και 1080p) στο ConvertXtoDVD αυτό θα την μετατρέψει είτε σε 720x480 (NTSC) είτε σε 720x576 (PAL). Οπότε το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι HD και είναι όπως θα έπρεπε ένα κανονικό dvd. Άρα οι CRT οθόνες γενικώς παρουσιάζουν αυτό το θέμα με κανονικά dvd? Έτσι είναι,οι απλές TV είναι σχεδόν όλες(εκτός από κάποιες μεγάλες/ακριβές) ποιο μικρές από το στάνταρ του DVD-video,κάποια dvd-player έχουν ρυθμίσεις για να «τραβήξουν» την εικόνα στα σωστά πλαίσια,δες το αν έχει το δικό σου.
Rempelos604 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Όχι το dvd μου έχει μόνο επιλογές για 16:9,4:3 και επιλογή pal-ntsc. Οπότε με βλέπω για ψώνια σύντομα... Απ'ότι κατάλαβα το πρόβλημα λύνεται είτε με HD τηλεόραση είτε με dvd που έχει κατάλληλη ρύθμιση, σωστά?
micos000 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μπα, δεν νομίζω να βρεις άκρη με dvd. Μάλλον tv θέλεις. Οι τιμές στις 32άρες έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά. Από εκεί και πάνω ότι πληρώσεις παίρνεις. Θα έλεγα, αν μπεις στην διαδικασία να πάρεις τηλεόραση να επενδύσεις και σε ένα hp media player για να μην ξανασχοληθείς με μετατροπές. Πρόσφατα είδα το picohd στα 65€. Θα βλέπεις hd ταινίες σε όλη τους την ποιότητα.
Rempelos604 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Το πρόβλημα φίλε micos000 είναι ότι έχω λόξα με τους δίσκους.. θέλω όλες οι ταινίες να είναι σε θήκη (slim συνήθως και με εκτυπωμένο εξώφυλλο). Δεν τη βρίσκω με τα usb κλπ. Οπότε λέω αφού θα μπω που θα μπω στη HD εποχή τουλάχιστον να μπω με φόρα και να αρχίσω να ασχολούμαι και με blu-ray.. Όσον αφορά το πρόβλημά μου, τελικά (μάλλον) δεν φταίει ούτε η τηλεόραση ούτε το dvd player... απ'ότι φαίνεται είναι ένα πρόβλημα που έχουν πολλοί με το ConvertXtoDVD. Με τη ρύθμιση "Automatic (program decides AR by source data)" στο Aspect Ratio -αν και συνιστώμενη επιλογή από το πρόγραμμα- τα κάνει όλα χάλια.. βγάινει το πλαίσιο όπως είπα πριν, δηλαδή παντού κομμένο (πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά). Με την επιλογή 4:3 (Full Screen) -η οποία μάλλον είναι η καταλληλότερη για την CRT οθόνη μου, αν κάνω λάθος διορθώστε με- το αποτέλεσμα είναι καλύτερο αλλά όχι αυτό που θέλω: το πλαίσιο είναι κομμένο μόνο δεξιά κι αριστερά, ενώ πάνω & κάτω φαίνονται όλα (δεν είναι κομμένο) αλλά έχουν προστεθεί 2 μαύρες μπάρες αντίστοιχα. Το ConvertXtoDVD μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω όλες τις ρυθμίσεις και χειροκίνητα οπότε τράβηξα την εικόνα και μπήκαν μαύρες μπάρες και στα πλάγια. Στο preview screen έδειχνε και αυτό που έλεγες micos000 για την "Safe Area" και έχωσα όλη την εικόνα εντός αυτής της περιοχής. Κατά τα φαινόμενα το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν όπως έπρεπε χωρίς απώλεια εικόνας απλώς λίγο συρρικνωμένο λόγω των μπαρών. Το μετέτρεψα, το έγραψα, το έπαιξα και αποδείχτηκε πως το αποτέλεσμα για ανεξιχνίαστους και μυστηριώδεις προς το παρόν λόγους ήταν ακριβώς το ίδιο σαν να είχα βάλει "Automatic" - δηλαδή χάλια, όλο κομμένο στην περιφέρεια παρ'όλες τις ρυθμίσεις μου. Έπειτα λοιπόν από πολύ κόπο, πόνο, ιδρώτα και αρκετά πεταμένα dvd έχω να πω πως το πρόβλημα ακόμη δεν έχει λυθεί.. Αν ξέρει κανείς καλά αυτό το σατανικό προγραμματάκι (ConvertXtoDVD) ας βοηθήσει.. τουλάχιστον πριν πάρω HD να δω καμμιά ταινία της προκοπής στη CRT.. ΟΚ τελικά τα κατάφερα... Aspect Ratio 4:3 και όλη η εικόνα εντός της Safe Area. Η ταινία παίζει μια χαρά στη CRT χωρίς απώλεια εικόνας στην περιφέρεια και χωρίς καθόλου μάυρες μπάρες(!!), δεν συρρικνώθηκε δηλαδή. Δεν ξέρω γιατί αλλά το δεύτερο μήνυμα μπήκε μαζί με το πρώτο που το έγραψα πριν καμια ώρα... μου κάνει νούμερα το φορουμ όπως και το convertxtodvd..
micos000 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Αν αλλάξεις τηλεόραση δεν θα χρειάζεται να κάνεις crop και αλλαγές στο aspect ratio γιατί οι lcd/led τηλεοράσεις δεν κόβουν εικόνα και είναι 16:9. Τα μηνύματα σου εννόθηκαν (μάλλον αυτόματα) από την μηχανή του forum επειδή δεν δημοσιεύτηκε άλλο μήνυμα ενδιάμεσα. Πάντως, αν σου αρέσει η ποιότητα και δεις τα επεισόδια 720p σε τηλεόραση lcd, δεν θα ξαναμετατρέψεις σε dvd. Ιδίως αν παρακολουθήσεις ταινία bdrip. Για bd, δεν ξέρω, μου φαίνεται (ακόμα) πολύ ακριβό το άθλημα, ιδίως τα δισκάκια. Κοστίζουν πάνω από 5€ το ένα και το κάθε καμένο δισκάκι πονάει
Rempelos604 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Έχεις δίκιο χρειάζομαι μια HD τηλεόραση και θα τα γράφω όλα κατευθείαν με AR 16:9. Όσο για τα blu-ray δεν το ήξερα ότι είναι τόσο ακριβά(!!!)... ζορίστηκα τώρα, μπορεί και να δοκιμάσω τελικά κάτι σαν αυτό που πρότεινες.. Υποθέτω πάντως πως αν το blu-ray είναι το μελλοντικό dvd σε 1-2 χρόνια οι τιμές θα έχουν πέσει αρκετά. micos000 και TheELF ευχαριστώ για τη βοήθεια.
TheELF Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Υποθέτω πάντως πως αν το blu-ray είναι το μελλοντικό dvd σε 1-2 χρόνια οι τιμές θα έχουν πέσει αρκετά. Τα δισκάκια από εδώ και πέρα μόνο να πεθάνουν μπορούν,δες λίγο τριγύρω σου,μέχρι και οι εταιρίες αρχίζουν και γλυκαίνονται με τα digital distribution μέσου ιντερνέτ και τα λοιπά,τα δισκάκια για μένα δεν έχουν μέλλων,θα εξαφανιστούν σε λίγα χρόνια όπως είναι εξαφανισμένες τώρα οι βιντεοκασέτες. Πάρε ένα mediaplayer που πρότεινε ο Micos,δεν έχει ποιο εύκολο και φτηνό πράγμα,άσε που δεν γρατσουνίζονται και όλα,όχι σαν τα δισκάκια.
bluesattack Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Έχεις δίκιο χρειάζομαι μια HD τηλεόραση και θα τα γράφω όλα κατευθείαν με AR 16:9. Όσο για τα blu-ray δεν το ήξερα ότι είναι τόσο ακριβά(!!!)... ζορίστηκα τώρα, μπορεί και να δοκιμάσω τελικά κάτι σαν αυτό που πρότεινες.. Υποθέτω πάντως πως αν το blu-ray είναι το μελλοντικό dvd σε 1-2 χρόνια οι τιμές θα έχουν πέσει αρκετά. micos000 και TheELF ευχαριστώ για τη βοήθεια. Aσε τα δισκακια και τις μετατροπες .Παρε ενα media player , να απολαμβανεις μεγιστη ποιοτητα , ουτε γρατζουνισματα , ουτε να φοβασαι να μην αναγνωριζεται καποτε το δισκακι (και αν τα βαλεις κατω , ακομα και backup δισκου να εχεις παλι πιο φθηνα μπορει να βγει ).Και μια τηλεοραση.Οκ , σιγα σιγα.. .Αλλα για να σε ''ψησω'' , επειδη εισαι φαν της τακτοποιημενης μερακλιδικης συλλογης μεσω προσωπικης εργασιας ,βαζω αυτο , για να μην νομιζεις οτι τα εχουμε σαν απροσωπα αρχεια σε ενα ψυχρο usb δισκο: http://www.wdtvlive.net/forumdisplay.php?10-Moviesheets
Rempelos604 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Τώρα ψήθηκα στ'αλήθεια...!! το μόνο που με ενοχλούσε ήταν η κατηγοριοποίηση των αρχείων και νόμιζα πως θα εμφανίζονταν μόνο σαν μια λίστα φακέλων στο usb.. Αν είναι να γίνει η δουλειά τουλάχιστον να γίνει μόρτικα... Movie sheets έχει μόνο το WD TV Live? Κι αν όχι αλληλουποστηρίζονται μεταξύ των media players ή το καθένα χρησιμοποιεί τα δικά του? (στα χαρακτηριστικά του PICOHD που πρότεινε ο micos000 δεν βλέπω κάποια αναφορά στο θέμα)
micos000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Ότι πληρώσεις παίρνεις. Το wdlive κοστίζει παραπάνω αλλά έχει δυνατότητες δικτύωσης και skinning. Το pichd είναι πιο φθηνό, δεν συνδέεται στο Internet, έχει μόνο μια usb και το μενού του είναι πιο απλό. Ακολουθεί ένα συγκριτικό review ανάμεσα στα WDLive, EGreat M31B, PicoHD. http://www.fractalbit.gr/2010/12/crystal-audio-picohd-vs-wdtv-live-vs-egreat-m31b/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.