Προς το περιεχόμενο

Διάσωση αρχείων απο εξωτερικό

Tomahawk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και ένα μήνα μου είχε βγάλει 1 bad sector ο Medion 500gb 2,5" που έχω. Χθες τα έπαιξε κανονικά,

958 bad sectors και σήμερα έχουμε το εξής:

"Failure Predicted - Attribute: 5 Reallocated Sectors Count, Count of sectors moved to the spare area. Indicate problem with the disk surface or the read/write heads.

There are 2044 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

The drive found 3 bad sectors during its self test.

There are 3 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.

Replace hard disk immediately."

Health εννοείται 0% και δούλεψε συνολικά 123 μέρες.

Ευτυχώς πριν λίγες εβδομάδες είχα κάνει back up τις φωτογραφίες μου. βέβαια 400gb δεδομένα χαμένα δε τα λες και λιγα!

Τώρα τι κάνουμε για να σώσουμε ότι σώζεται και για να διαγράψουμε μετά οτι περιεχόμενο έχει για να τον στείλω

να περαστεί εγγύηση;

Έχω αρκετό χώρο στον εσωτερικό σκληρο...

Ευχαριστώ!

edit

Κατέβασα το Active File Recovery, έβαλα να κάνει quick scan και περιμένω.

Τα περιεχόμενα μετά μπορώ να τα αντιγράψω σε έναν οποιοδήποτε σκληρο δίσκο έτσι;

Τελικά τζίφος, ο εξωτερικός απο το scanάρισμα κλατάρει και αποσυνδέεται μόνος του :/

Δημοσ.

Βγάλτον με προσοχή από το κουτί ωστε να μην φαίνεται οτι ανοιχτηκε και συνδεσε τον εσωτερικά!

Αν έχει guaranty seal τοτε πρέπει να ζυγίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σενα!! τα αρχεια σου που μπορει και να μην σωθουν ή ο σκληρός.

Και όπως είπαμε μια φορά backup ισον καμία!

Δημοσ.

Πλέον δε με ενδιαφέρει να σώσω κάποιο αρχείο γιατί τα σημαντικότερα τα είχα ήδη σε 2ο και αρκετά απο τα υπόλοιπα τα έχω βάλει και κατεβαίνουν. Απλά για ανακτήσω το μεγαλύτερο μέρος θα μου πάρει καιρό, δε πειράζει όμως, απο το να διακινδυνεύσω την εγγύηση...

Το θέμα είναι τώρα πως τον αδειάζω για να τον στείλω!

Διαμόρφωση και απλή διαγραφή δεν δούλεψαν, αποσυνδέεται ο σκληρός μόνος του!

Δημοσ.

Και πάλι μόνο συνδέοντας τον εσωτερικα ίσως καταφέρεις να τον σβησεις!

Αποστολή από ZTE-BLADE με το Insomnia App

Δημοσ.

SOS παιδιά!!!

Τώρα έχει πρόβλημα και η μάνα μου με τον δικό της σκληρό δίσκο (Samsung G2 Portable), μέσα έχει 300+GB αρχεία πολύ σημαντικά για τη δουλειά της.

Ο σκληρός έχει αρκετά bad sectors συμφωνα με το HD Sentinel και τώρα που πήγα να το συνδεσω δεν τον διαβάζει (ενω πριν 10 λεπτά τον διάβαζε).

Τον εμφανίζει βασικά σαν σκληρο δίσκο αλλα δεν έχω πρόσβαση και μου ζητάει διαμόρφωση.

Τι μπορώ να κάνω για να σώσουμε οσα περισσότερα μπορούμε;

Δεν έχω πρόβλημα να τον ανοίξω και να τον συνδέσω εσωτερικά (τι συνδεσμολογία έχει);

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

καλά όλα μαζί έγιναν; Δοκίμασε με κανένα recuva να διασώσεις ότι μπορείς πάντως πριν κάνεις οτιδήποτε...

άμα σου χαλάνε τόσο εύκολα πάρε ssd, εγγύηση είναι αυτοί.

Δημοσ.

Τι μπορώ να κάνω για να σώσουμε οσα περισσότερα μπορούμε;

Δεν έχω πρόβλημα να τον ανοίξω και να τον συνδέσω εσωτερικά (τι συνδεσμολογία έχει);

Το ΑFR σε full scan mode με τον δίσκο εσωτερικό.

Τον ανοίγεις και βλέπεις την συνδεσμολογία...

Δημοσ.

Ελπίζω μετά από αυτα που έχουν συμβεί να μάθετε και οι δύο σας να περνάτε δίπλα και ακόμη καλύτερα τρία back up!

Δημοσ.

Ελπίζω μετά από αυτα που έχουν συμβεί να μάθετε και οι δύο σας να περνάτε δίπλα και ακόμη καλύτερα τρία back up!

υπερβολικό είναι αυτό. Οι HDD δεν χαλάνε τόσο εύκολα και πάντα σε προειδοποιούν με τον δικό τους τρόπο πριν τα φτύσουν. Πρέπει και εσύ βέβαια να το κοιτάς ανά διαστήματα και να απομονώνεις τυχών νέα bad sectors. Αυτό με τα backup τώρα, ναι ας κάνουμε άμα είναι αλλά 1 το πολύ. Για 3 backup του 1ΤΒ δίσκου μου εγώ θα ήθελα τουλάχιστον 2TB με 2.5TB για όλη αυτή τη δουλειά. Δεν χρειάζεται πάντως, θα πρέπει να μπορούμε να καταλαβαίνουμε πότε ένας HDD είναι έτοιμος να "παραδώσει πνεύμα" και να προλαβαίνουμε τα χειρότερα.

Δημοσ.

Ο σκληρός δίσκος της μάνας μου δεν έχει sata connector, το λέει εδώ, οπότε τώρα τι κάνουμε...?? :shock:

Όσο για τα διπλά/τριπλά back up ναι το πήραμε το μάθημα μας...

Δημοσ.

υπερβολικό είναι αυτό. Οι HDD δεν χαλάνε τόσο εύκολα και πάντα σε προειδοποιούν με τον δικό τους τρόπο πριν τα φτύσουν. Πρέπει και εσύ βέβαια να το κοιτάς ανά διαστήματα και να απομονώνεις τυχών νέα bad sectors. Αυτό με τα backup τώρα, ναι ας κάνουμε άμα είναι αλλά 1 το πολύ. Για 3 backup του 1ΤΒ δίσκου μου εγώ θα ήθελα τουλάχιστον 2TB με 2.5TB για όλη αυτή τη δουλειά. Δεν χρειάζεται πάντως, θα πρέπει να μπορούμε να καταλαβαίνουμε πότε ένας HDD είναι έτοιμος να "παραδώσει πνεύμα" και να προλαβαίνουμε τα χειρότερα.

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Αρκετοί δίσκοι την παίζουν χωρίς να σε προειδοποιήσουν καν και έχεις αφήσει και τον παράγοντα ΔΕΗ από έξω που είναι μεν τυχαίος αλλά αρκετά σημαντικός για να σκεφτείς τα 2πλα backup :)

Edit:

Εξαρτάται βέβαια, πάντα, και από το τι αρχεία έχεις, κατ' εμέ. Φωτογραφίες πχ απλό backup.

Ταινιοθήκη από τη δεκαετία του '70 και μετά, χωρητικότητας 3 ΤΒ -> 2πλο backup στην χειρότερη (<-- εγώ).

Δημοσ.

Ο σκληρός δίσκος της μάνας μου δεν έχει sata connector, το λέει εδώ, οπότε τώρα τι κάνουμε...?? :shock:

Όσο για τα διπλά/τριπλά back up ναι το πήραμε το μάθημα μας...

άμα δεν έχει εγγύηση ή θες να την χαλάσεις τότε μπορείς να δοκιμάσεις να τον ανοίξεις και ίσως να έχει κανένα sata. Ποτέ δεν ξέρεις και με σιγουριά. Είναι κρυμμένα αυτά στο κουτί του δίσκου. Άμα έχει και την θες πήγαινε το εκεί που το αγόρασες να σου σώσουν κάτι αν μπορούν...

Δημοσ.

Εαν έχει sata μέσα (που μάλλον δεν) το κάνω και μόνος μου, σιγά μη πάω στα multirama!

Δε με νοιάζει η εγγύηση εφόσον είχε sata connector και μπορούσα να βρω λύση!!

Δημοσ.

δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο για τώρα. Δοκίμασε να κάνεις recovery αρχείων μέσα από προγράμματα μήπως και τον δουν τον δίσκο και σώσουν αρχεία

Δημοσ.

Μόνο αμα τον ανοιξεις μπορεις να δεις τι συνδεσμολογίας είναι ... αμα είναι σχετικά καινούργιος τότε στάνταρ είναι SATA αμα είναι πάλιος τότε είναι IDE η μητρική σου έχει στάνταρ και τις δύο συνδεσμολογίες οπότε δεν έχεις πρόβλημα!

Οι μηχανικοί δίσκοι καλιστα μπορούν να ψοφίσουν χωρίς καμία προειδοποίηση... οπότε πχ για πολύ σημαντικα αρχεία.. όπως πχ δουλειάς μόνο τα δίπλα και τρίπλα back up σε σώζουν. Σκέψου επίσης την περίπτωση του ατυχήματος ( πτώση κατά το ξεσκόνισμα ας πούμε.) Που στο 90% των περιπτώσεων σημαίνει ακαριαίος θάνατος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...