billtsig Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Καλησπέρα παΐδια ζητώ την βοήθεια σας για μια ακόμη φορά. Όπως φαίνεται στο θέμα θέλω να μετατρέψω ένα wi-fi router (netgear WGR614 v7) σε αναμεταδότη. Η ιστορία έχει ως εξής: είμαι σε ένα χωριό το όποιο έχει wi-fi hotspot αλλά δεν ήταν αρκετή η κεραία του netbook και έτσι τού τοποθέτησα μια εξωτερική και κατάφερα να πιάνω 2/5 σταθερά αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να συνδέσω το router στο ethernet του pc και να έχω ίντερνετ σε όλο το σπίτι. Αυτό που θέλω να κάνω με λίγα λόγια, είναι να συνδέσω το router στο netbook και να κάνω ένα νέο access point με το οποίο να μπορώ να μπαίνω σε όλο το σπίτι. Δυστυχώς, όταν συνδέω το router στο netbook ως κανονικό PC το netbook προσπαθεί να μπει μέσω τού router, με αποτέλεσμα να μην μπαίνει. Όταν πάλι, το συνδέω ως source δουλεύουν όλα κανονικά στο netbooαν αλλά αν προσπαθήσω να μπω μέσω του access point του router με wi-fi με το κινητό πχ, μου δείχνει ότι είναι συνδεδεμένο μεν, αλλά δεν φορτώνει καμία ιστοσελίδα! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 to netgear repeater με την εννοια του Repeater δεν γινεται.τωρα για αυτο που θες να κανεις εσυ .το μονο που μπορω να σκεφτω χωρις να δινω ορκο οτι θα πετυχει θα ηταν να κανεις bridge ta 2 connection wireless kai local area connection. to pc σου θα εχει παρει ip απο το εξωτερικο Hot spot alla sta pc σου που θα συνδεθουν ασυρματα θα πρεπει να δωσεις εσυ καρφωτα ip και gatewayνα δωσεις την Ip που εχει το pc σου.ειναι λιγο παραξενο και θελει δοκιμη
billtsig Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 OK!!! Thanks poulinos!!! Θα το δοκιμάσω!
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 ειναι λιγο παραξενο και αμα δεν τα εχω και εγω μπροστα μου ειναι δυσκολο να σου πω .η αλλη λυση θα ηταν τα αφηνεις κανονικα ολα οπως ειναι .στο pc σου που θα βαλεις το καλωδιο με το ασυρματο ρουτερ θα βγαλεις τον dhcp και στο pc σου θα δωσεις Ip χωρις gateway για να μην προσπαθει να βγει απο εκει.μετα στηνεις win proxy και παιζει διαμεσω εκει.
bzitstavros Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 Δημοσ. 29 Μαΐου 2011 το παραπανω σχεδιο με το bridge το ειχα κανει και δοθλευε τελεια... ειχα χρησιμοποιησει ενα alpha 1000mw για να συνδεθώ με εναν γειτονα (με την αδεια του). στην συνεχεια στο netbook ειχα συνδεσει και ενα wag54g (linksys) οπου και ειχα απενεργοποιησει το dhcp ωστε να δεχομαι τις ip που εδεινε ο γειτονας. Δουλευε ετσι για περιπου 6 μηνες ομως ειχα και προβληματα. Συνδεόμασταν 6 pc στο καινουριο δικτυο που εφτιαχνα. Πολλεσ φορεσ αντιμετωπιζα προβληματα μα την ip. Μου ελεγε ip conflict ενω δεχοταν ιp απο dhcp... Το προβλημα λογικα ηταν με τις ρυθμισεις στο netbook, και το ελυνα με μια απλη επιδορθωση δικτυου. Να τονισω πως το netbook καπου γονατιζε και αντικατασταθηκε με εναν παλιό υπολογιστη P4 που ειχα και ειδα δραματικες διαφορες στην ποιοτητα συνδεσης μου!!!! (τα προβληματα με τις ip συνεχισαν αλλα ηταν πολθ λιγα). Τελος θέλω να σου πω πως θεωρησα πολυ ενεργοβορο να εχω εναν σταθερο ολη μερα ανοιχτο για να μου κραταει την συνδεση και ετσι τον αλλαξα χρησιμοποιωντας ενα TP-Link TL-WA5110g http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?pmodel=TL-WA5110G οπου και χρησιμοποιω τωρα μαζι με το wag54g και θεωρω την τελεια λυση. Ελπιζω να βοηθησα εστω και καθηστεριμενα
kostas_six Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά....είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα αφού έχω παρόμοιο πρόβλημα....πριν κανένα μήνα αγόρασα ένα wifi-rooter από το οποίο είμαι και πολύ ευχαριστημένος (Airties Air 5340).Όταν το αγόρασα είχα conn-x.Έβαλα CYTA πλέον και σήμερα μου ήρθε ο εξοπλισμός με το Pyrelli μαύρο.Επειδή όλα πλέον πρέπει να περνάν μέσα από αυτό (Pirelli) και επειδή το σπίτι είναι μεζονέτα έχω πρόβλημα.H CYTA θα πρέπει να είναι στο ισόγειο γιατί υπάρχουν δύο συσκευές τηλεφώνου και φαξ.Ο σταθερός είναι στον όροφο.Πριν καταλήξω στο να αγοράσω μία ασύρματη κάρτα για τον σταθερό αναρωτιόμουν αν γίνεται το Airties που είχα αγοράσει να συνδέεται ασύρματα με το Pirelli και από εκεί με ethernet στον σταθερό.Θα βοηθούσε αν κάποιος σε πρώτη φάση μου έλεγε αν γίνεται ή δεν γίνεται και ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που γίνεται πως να το κάνω.......Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να περιέγραψα πλήρως το θέμα μου!
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά....είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα αφού έχω παρόμοιο πρόβλημα....πριν κανένα μήνα αγόρασα ένα wifi-rooter από το οποίο είμαι και πολύ ευχαριστημένος (Airties Air 5340).Όταν το αγόρασα είχα conn-x.Έβαλα CYTA πλέον και σήμερα μου ήρθε ο εξοπλισμός με το Pyrelli μαύρο.Επειδή όλα πλέον πρέπει να περνάν μέσα από αυτό (Pirelli) και επειδή το σπίτι είναι μεζονέτα έχω πρόβλημα.H CYTA θα πρέπει να είναι στο ισόγειο γιατί υπάρχουν δύο συσκευές τηλεφώνου και φαξ.Ο σταθερός είναι στον όροφο.Πριν καταλήξω στο να αγοράσω μία ασύρματη κάρτα για τον σταθερό αναρωτιόμουν αν γίνεται το Airties που είχα αγοράσει να συνδέεται ασύρματα με το Pirelli και από εκεί με ethernet στον σταθερό.Θα βοηθούσε αν κάποιος σε πρώτη φάση μου έλεγε αν γίνεται ή δεν γίνεται και ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που γίνεται πως να το κάνω.......Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να περιέγραψα πλήρως το θέμα μου! 2 λυσεις.μια λυση βαζεις το ρουτερ στον οροφο σου και παιρνεις ασυρματο τηλεφωνο με διπλη βαση. β.συνδεεις το airties(κακη επιλογη τουρκικο ειναι .με τα ιδια λεφτα επαιρνες κατι πιο καλο) με καλωδιο με το αλλο ρουτερ. γ.για να παιξει αυτο που θες σαν Repeater θα πρεπει το air ties να υποστηριζει repeater mode που χλωμο το κοβω η θα πρεπει και τα 2 να υποστηριζουν wds.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2011 το παραπανω σχεδιο με το bridge το ειχα κανει και δοθλευε τελεια... ειχα χρησιμοποιησει ενα alpha 1000mw για να συνδεθώ με εναν γειτονα (με την αδεια του). στην συνεχεια στο netbook ειχα συνδεσει και ενα wag54g (linksys) οπου και ειχα απενεργοποιησει το dhcp ωστε να δεχομαι τις ip που εδεινε ο γειτονας. Δουλευε ετσι για περιπου 6 μηνες ομως ειχα και προβληματα. Συνδεόμασταν 6 pc στο καινουριο δικτυο που εφτιαχνα. Πολλεσ φορεσ αντιμετωπιζα προβληματα μα την ip. Μου ελεγε ip conflict ενω δεχοταν ιp απο dhcp... Το προβλημα λογικα ηταν με τις ρυθμισεις στο netbook, και το ελυνα με μια απλη επιδορθωση δικτυου. Να τονισω πως το netbook καπου γονατιζε και αντικατασταθηκε με εναν παλιό υπολογιστη P4 που ειχα και ειδα δραματικες διαφορες στην ποιοτητα συνδεσης μου!!!! (τα προβληματα με τις ip συνεχισαν αλλα ηταν πολθ λιγα). Τελος θέλω να σου πω πως θεωρησα πολυ ενεργοβορο να εχω εναν σταθερο ολη μερα ανοιχτο για να μου κραταει την συνδεση και ετσι τον αλλαξα χρησιμοποιωντας ενα TP-Link TL-WA5110g http://www.tp-link.c...odel=TL-WA5110G οπου και χρησιμοποιω τωρα μαζι με το wag54g και θεωρω την τελεια λυση. Ελπιζω να βοηθησα εστω και καθηστεριμενα to pc σου επαιρνε Ip απο τον γειτονα πχ 192.168.1.33 στο Linksys αν κλεισεις dhcp και το συνδεσεις στο pc καλο ειναι να ειχε μια Ip λιγο μακρια πχ 192.168.1.254.μετα ειτε bridge ειτε internet connection sharing.γενικως δυσκολες λυσεις χωρις λογο οπως ειπες και ενεργοβορες.
kostas_six Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 2 λυσεις.μια λυση βαζεις το ρουτερ στον οροφο σου και παιρνεις ασυρματο τηλεφωνο με διπλη βαση. β.συνδεεις το airties(κακη επιλογη τουρκικο ειναι .με τα ιδια λεφτα επαιρνες κατι πιο καλο) με καλωδιο με το αλλο ρουτερ. γ.για να παιξει αυτο που θες σαν Repeater θα πρεπει το air ties να υποστηριζει repeater mode που χλωμο το κοβω η θα πρεπει και τα 2 να υποστηριζουν wds. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα από rooter.Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά έχει μία επιλογή rooter/bridge....Το βρήκα 14,90Ε καινούργιο και το πήρα....στα 60 ευρω σίγουρα έπαιρνα κάτι καλύτερο....Ευχαριστώ όπως και να έχει για τον χρόνο σου.Εναλλακτικά καμιά πρόταση για wifi pci καρτα?
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα από rooter.Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά έχει μία επιλογή rooter/bridge....Το βρήκα 14,90Ε καινούργιο και το πήρα....στα 60 ευρω σίγουρα έπαιρνα κάτι καλύτερο....Ευχαριστώ όπως και να έχει για τον χρόνο σου.Εναλλακτικά καμιά πρόταση για wifi pci καρτα? to router bridge Που βλεπεις ειναι για το κομματι του modem οχι για το κομματι του ρουτερ. οτι μπορεις να το κανεις να παιξει σαν adsl modem(bridge) η να το κανεις να παιξει routed δηλαδη να παιρνει Ip μονο του και εσυ απλα να συνδεεσαι.το bridge ειναι και χρησιμο οταν εχεις πχ καποιο firewall σε hardware και δεν θες να εχεις 2 nat κτλ κτλ.η οταν θες να εχεις 2 ρουτερ και δεν θες 2 nat και θες απλα το ενα να κανει κληση πανω στο αλλο. πχ να εχεις to airties bridge και να βαλεις να κανει κληση Pppoe απο τα windows η να βαλεις ενα router linksys wrt να κανει κληση Pppoe στο airties.οποτε χλωμο το air ties να εχει λειτουργεια Repeater/wds.θα το εβλεπες.μην ψαχνεις για bridge Κτλ. καρτα δυνατη για ασυρματο της alfa σε 500 η 1000mw.η δευτερη ειναι λιγο πολυ. στο ebay Θα βρεις. και ελλαδα εδω http://www.skroutz.gr/c/128/kartes-wifi-adaptores.html?keyphrase=alfa+1000mw 500 mw δεν βρηκα ελλαδα.μονο 1000 και 2000 και αφου το πηρες 15 ευρω οκ.αν το ειχες παρει 60 τοτε δεν αξιζε με την καμια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.