karmen1983 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Όπως είπα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τα εργαλεία των windows για restore image. Σε acronis σου λέω ότι η επαναφορά, επαναφέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ακόμα και το πως είχες τα εικονίδια πάνω στην επιφάνεια εργασίας την ώρα που πήρες το Image. Αρκεί να γίνει επαναφορά από 64άρια σε 64άρια και όχι από 32άρια σε 64άρια γιατί έτσι θα χαθούν τα 32άρια...
Jimmy_BlinD Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Το έχω το acronis αλλα διάβαζα σε κάτι άλλα forums ότι μπορεί να σου κανει νερά στα settings προγραμματων ενώ με τα Windows 7 Build in system of Image System creation πάει μια χαρά. Θα δείξει, θα το προσπαθήσω. Ευχαριστώ
agent_smith Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Αν καταλήξεις στο Format σου προτείνω να κάνεις Backup σε άλλο δίσκο τον φάκελο Users μέσα στο C:\. Ο φάκελος Users περιέχει μέσα υποφακελους με τα ονόματα χριστών στα windows αν δεν έχεις αλλάξει κάτι έχει μέσα όλα τα αρχεία από τον φάκελο χρήστη στην επιφάνεια εργασίας και μέσα έχει έναν φάκελο Application Data όπου εκει αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις προγραμμάτων που έχεις εγκαταστήσει μέχρι και το ιστορικό των browser σου κτλπ. Πριν το backup προτείνω να κατεβάσεις το CClean και να κάνεις μια εκκαθάριση στο pc ώστε στο backup να μην τραβήξεις και το Temp/Browser Cache κτλπ. Πάντως επειδή δεν ξέρω τι ακριβός προγράμματα έχεις κάνε και το φάκελο program files ένα backup για να είσαι σίγουρος.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Αν καταλήξεις στο Format σου προτείνω να κάνεις Backup σε άλλο δίσκο τον φάκελο Users μέσα στο C:\. Ο φάκελος Users περιέχει μέσα υποφακελους με τα ονόματα χριστών στα windows αν δεν έχεις αλλάξει κάτι έχει μέσα όλα τα αρχεία από τον φάκελο χρήστη στην επιφάνεια εργασίας και μέσα έχει έναν φάκελο Application Data όπου εκει αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις προγραμμάτων που έχεις εγκαταστήσει μέχρι και το ιστορικό των browser σου κτλπ. Πριν το backup προτείνω να κατεβάσεις το CClean και να κάνεις μια εκκαθάριση στο pc ώστε στο backup να μην τραβήξεις και το Temp/Browser Cache κτλπ. Πάντως επειδή δεν ξέρω τι ακριβός προγράμματα έχεις κάνε και το φάκελο program files ένα backup για να είσαι σίγουρος. Ευχαριστώ για την συμβουλή. Η ερωτηση είναι και τι γλυτώνω να το κάνω αυτό το 'χειροκίνητο' αφού με το image system creation των win7 σε ενα εξωτερικό τα έχεις όλα. Οποτε όταν είναι για φορμάτ, κάνεις restore του image και έχεις το pc ακριβώς όπως όταν έκανες το image. Και κάτι άλλο, αν δεν τραβήξεις το Temp/Browser τι δυσλειτουργία θα επιφέρει όταν βαλεις τους φακέλους στην θέση των default υπαρχόντων μετά το φορμάτ?
agent_smith Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Ευχαριστώ για την συμβουλή. Η ερωτηση είναι και τι γλυτώνω να το κάνω αυτό το 'χειροκίνητο' αφού με το image system creation των win7 σε ενα εξωτερικό τα έχεις όλα. Οποτε όταν είναι για φορμάτ, κάνεις restore του image και έχεις το pc ακριβώς όπως όταν έκανες το image. Και κάτι άλλο, αν δεν τραβήξεις το Temp/Browser τι δυσλειτουργία θα επιφέρει όταν βαλεις τους φακέλους στην θέση των default υπαρχόντων μετά το φορμάτ? Το image κάθε φορά που θα το κάνεις θα παίρνεις τα δεδομένα τις χρονικής στιγμής που το κάνεις. Αν π.χ. πάρεις ένα image σήμερα και αύριο βάλεις ένα πρόγραμμα τότε θα πρέπει να το ανανεώνεις. Εγώ σου είπα που θα βρεις τις ρυθμίσεις τον προγραμμάτων. Στα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα είναι στον φάκελο C:\Users\ΟνομαΧρηστη\Application Data καμια απλα αν ειναι το temp και το cache πολλα GB θα ειναι μεγαλυτερο το μεγεθος του backup.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Το image κάθε φορά που θα το κάνεις θα παίρνεις τα δεδομένα τις χρονικής στιγμής που το κάνεις. Αν π.χ. πάρεις ένα image σήμερα και αύριο βάλεις ένα πρόγραμμα τότε θα πρέπει να το ανανεώνεις. Εγώ σου είπα που θα βρεις τις ρυθμίσεις τον προγραμμάτων. Στα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα είναι στον φάκελο C:\Users\ΟνομαΧρηστη\Application Data καμια απλα αν ειναι το temp και το cache πολλα GB θα ειναι μεγαλυτερο το μεγεθος του backup. Θα προτιμήσω καλύτερα το system image. Μου φαίνεται πιο 'σταθερό' σαν όλη διαδικασία. Παντως ευχαριστώ για την διευκρινιση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.