Προς το περιεχόμενο

Western Digital Caviar Black 640gb Sata III Review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν λίγες μέρες αποφάσισα να αλλάξω τον δίσκο του λειτουργικού μου με έναν WD6402AAEX δεν περίμενα να δω τα αποτελέσματα που είδα και έκπληκτος αποφάσισα να αγοράσω έναν ακόμα σήμερα για να γίνει ο αντικαταστάτης του παλιού Caviar Black 500gb WD5001AALS. Αποφάσισα με αυτό το review να σας δείξω και εσάς τις επιδόσεις αυτής της νέας σειράς Caviar Black της Western Digital.

Ο δίσκος έρχεται με 64mb cache memory στα 640gb - 2tb και με 32mb cache στα 500gb η μεγίστη χωρητικότητα της νέας σειράς Caviar Black φτάνει τα 2ΤΒ και όλοι οι δίσκοι έρχονται με 5 χρόνια εγγύηση. Δουλεύει στα 7200rpm και η πρώτη παρατήρηση μου ήταν ότι είναι λίγο φωνακλάς! Ο ήχος της βελόνας σε Random Access μπορώ να πω ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος από τους παλιούς Caviar Black αλλά είναι σε αποδεκτά επίπεδα αν σκεφτεί κανείς τις τρομερές επιδόσεις του. Διαθέτει Sata III 6gps αλλά πραγματικά δεν είναι κάτι που θα κάνει την διαφορά καθώς οι ταχύτητες που υποστηρίζει το interface δεν ξεπερνιούνται από το Read/Write τον συμβατικών δίσκων. Η τιμή του σήμερα σε Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ξεκινάει από 58€ πράγμα που με φέρνει στο συμπέρασμα ότι η τιμή σε σχέση με την απόδοση όπως φαίνεται παρακάτω είναι πολύ καλή.

Μετά από τα Test με HD Tach και HD Tune παρατήρησα προσωπικά ότι ο δίσκος φτάνει τις επιδόσεις της σειράς Velociraptor και αυτό μπορεί να το δει κανείς από αυτό το review.

Παρακάτω παραθέτω τα δικά μου Test με HD Tach και HD Tune σε πίνακα και σε Screen Shot.

Test System:

CPU: AMD Phenom II 1090t

M/B: Gigabyte GA-890FXA-UD5 Rev 2.1

Ram: 8gb Kingston KHX1600C9D3X2K2 @ 1600mhz

GPU: Gigabyte ATI Radeon HD 6870 1GB

HDD: WD6402AAEX

O/S: Windows 7 Ultimate Service Pack 1 x64

HD Tach

Access Time: 11. 3ms

Average Read: 112.2 MB/s

Average Write: 98.1 MB/s

CPU Usage: 5% +/- 2%

hdtach1.jpg

HD Tune

Read Test

Minimum Read: 76.5 MB/s

Maximum Read: 135.4 MB/s

Average Read: 108.2 MB/s

Access Time: 11.3 ms

Burst Rate: 261.9 MB/s

CPU Usage: -1.00%

hdtunebenchmarkwdcwd640.png

Write Test

Minimum Write: 30.9 MB/s

Maximum Write: 135.3 MB/s

Average Write: 103.9 MB/s

hdtunebenchmarkwdcwd640.png

Αν ψάχνετε έναν γρήγορο δίσκο για όλες τις χρήσεις τότε αυτός ίσως είναι ο δίσκος που ψάχνετε. Η Western Digital με αυτή την σειρά Caviar Black έθεσε νέα στάνταρτ στην αγορά συμβατικών δίσκων καθώς συναγωνίζεται ακόμα και την ναυαρχίδα της στους συμβατικούς δίσκους της σειράς Velociraptor. Κυριολεκτικά δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτόν τον δίσκο που εγώ προσωπικά μπορώ να παρατηρήσω πέρα από τον θόρυβο της βελόνας σε Random Access αλά σε σχέση με τις επιδόσεις του και το γεγονός ότι είναι συμβατικός δίσκος υψηλών επιδόσεων τότε μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο.

Τα καλά:

Πολύ υψηλές ταχύτητες εγγραφής/ανάγνωσης

64mb Cache μνήμης

Υποστηρίζει Sata III 6gps

Χαμηλό κόστος σε σχέση απόδοσης

5 χρόνια εγγύηση

Τα κακά:

-

Επεξ/σία από agent_smith
Δημοσ.

Για σύγκριση, μπορείς να προσθέσεις και 1-2 εικόνες από μετρήσεις με τους AALS?

Σε RAID0 τους δοκίμασες? Έχεις αντίστοιχες εικόνες? Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για σύγκριση, μπορείς να προσθέσεις και 1-2 εικόνες από μετρήσεις με τους AALS?

Σε RAID0 τους δοκίμασες? Έχεις αντίστοιχες εικόνες? Ευχαριστώ.

Δεν έχω την άνεση να τους Raidaro αλλά η λογική λέει ότι είναι η διπλάσια ταχύτητα οπότε μπορεί κάποιος να περιμένει ένα average Read/Write της τάξης των 205 MB/s +/- 5 MB/s. Σε λίγο θα ανεβάσω σε αυτό το Post ένα Read/Write των AALS.

Edit

Το αποτέλεσμα Read του AALS.

hdtunebenchmarkwdcwd500k.png

Δημοσ.

Και εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τον καινουργιο δικο μου.Πολυ γρηγορος και αθορυβος.:-D

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πραγματικά χρήσιμο το review σου.Τα αποτελέσματα δεν τα περίμενα ούτε κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Η τιμή του σήμερα σε Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ξεκινάει από 58€

F*ck! Ξενερωσα μολις ειδα την ημερομηνια του thread! :mrgreen:

Whatever.. Should have guessed. :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...