Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με ftp καλώδιο 50 μέτρων

mpik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδεία και από εμενα έχω ένα πρόβλημα οποιος μπορεί να βοηθήσει.

έχω καλώδιο 50 μέτρων FTp φεύγει από το router.

1)όταν το "σενδεσω" απευθείας στο pc όλα ok.

2)όταν το βάλω σε ένα splitter 5 port Netgear και από εκεί περνώ άλλο ένα καλώδιο 10 μέτρον σε ένα Η/Υ και άλλο ένα 3 μέτρον ένα δεύτερο Η/Υ αλλα δεν εχουν ιντερνετ .

οι συνδεσμολογια στα κλιπακια ειναι οι εξης:

lanstraightthroughcable.gif

οποιος μπορει ας βοηθησει .

Σας εευχαριστω προκαταβολικα!!!

Δημοσ.

Τι εννοείς "splitter 5 port Netgear";;;;

Switch;;;

Αν ναι, τότε δοκίμασε να συνδέσεις το router με το switch με crossover καλώδιο (δες εδώ) και ξαναδοκίμασε (με την προυπόθεση πάντα ότι το switch και ο router λειτουργούν κανονικά).

Δημοσ.

ευχαριστω παιδεια για τις απαντησεις σας.

θα το δοκιμασω την τριτη και θα σας πω τι καταφερα!!!

Δημοσ.

επισης αν τα δυο pc στο switch εχουν καρφωτη Ip μπορεις να δοκιμασεις να κανεις ping απο το ενα στο αλλο για να εισαι σιγουρος οτι το switch δουλευει κανονικα.

κανονικα παντως δεν θα πρεπε να θελει cross αφου τα μισα switch router ειναι auto sense πανω στο καλωδιο.ελπιζω να ειναι σωστα φτιαγμενο το καλωδιο και να μην σου εχει κοπει κανα συρματακι. μεσα.δεν ξερω αν εχεις τεστερ να το δοκιμασεις.

Δημοσ.

επισης αν τα δυο pc στο switch εχουν καρφωτη Ip μπορεις να δοκιμασεις να κανεις ping απο το ενα στο αλλο για να εισαι σιγουρος οτι το switch δουλευει κανονικα.

κανονικα παντως δεν θα πρεπε να θελει cross αφου τα μισα switch router ειναι auto sense πανω στο καλωδιο.ελπιζω να ειναι σωστα φτιαγμενο το καλωδιο και να μην σου εχει κοπει κανα συρματακι. μεσα.δεν ξερω αν εχεις τεστερ να το δοκιμασεις.

εχω φιλε τεστερ και το τεσταρα και ειναι οκ!

για το ping θα το δοκιμάσω απο το ενα pc στο αλλο να δω.

τα pc και τα 2 εχουν αυτοματη ip.

ευχαριστω φιλε pouline!!!!

Δημοσ.

απλα πρεπει να εχουν καρφωτη Ip για να κανεις Ping διοτι αμα δδεν παιζει το καλωδιο που σημαινει οτι τα pc σου δεν βλεπουν τον ρουτερ δεν θα μπορεσεις ποτε να παρεις Ip απο τον dhcp του ρουτερ.τα χρωματα πως τα βαλες??

Δημοσ.

απλα πρεπει να εχουν καρφωτη Ip για να κανεις Ping διοτι αμα δδεν παιζει το καλωδιο που σημαινει οτι τα pc σου δεν βλεπουν τον ρουτερ δεν θα μπορεσεις ποτε να παρεις Ip απο τον dhcp του ρουτερ.τα χρωματα πως τα βαλες??

λοιπον φιλε πουλινε

συνδεσα τα 2 pc με καλωδιο και ηταν οκ.εκανα πινγκ απο το ενα στο αλλο και ηταν 100% επιτυχες.μεσω του switch και χωρις ηταν το ιδιο.αλλα ιντερνετ δεν εχω.

μιπως εχεις καμια ιδεα τι φταιει?

Δημοσ.

απο αριστερα προς τα δεξια

πορτοκαλι λευκο

πορτοκαλι

πρασινο λευκο

μπλε

μπλε λευκο

πρασινο

καφε λευκο

καφε

Βάλε στατικές ip και βάλε και ρυθμίσεις στο dns (από τον dsl πάροχο).

το εκανα φιλε μου αλλα και παλι τπτ.

ξαναρωταω μηπςσ φταιει οτι ειναι μακρυ το καλωδιο?και θελει τη συνδεσημοτητα διαφορετικα απο οτι την εχω βαλει εγω?

Δημοσ.

σωστα το εχεις βαλει. δεν εχεις και κανα αλλο switch η κανα ρουτερ να τα βαλεις πανω να δεις αν θα παιξει.50 μετρα ειναι μια χαρα μηκος εκτος αν το εχεις περασει διπλα σε ρευμα.μια αλλη ερωτηση αν και χαζη.Ping τον ρουτερ τον κανεις??λογικα οχι.μου ειπες με καρφωτες Ip κανεις Ping Το αλλο Pc.τον ρουτερ??

Δημοσ.

σωστα το εχεις βαλει. δεν εχεις και κανα αλλο switch η κανα ρουτερ να τα βαλεις πανω να δεις αν θα παιξει.50 μετρα ειναι μια χαρα μηκος εκτος αν το εχεις περασει διπλα σε ρευμα.μια αλλη ερωτηση αν και χαζη.Ping τον ρουτερ τον κανεις??λογικα οχι.μου ειπες με καρφωτες Ip κανεις Ping Το αλλο Pc.τον ρουτερ??

αν δεν βαλω το switch εχω ιντερνετ στα 50 μετρα.

αν βαλω το switch ποιο κοντα στα 2-3 μετρα παλι εχω ιντερνετ.αν το βαλω στα 50 μετρα δεν εχω.

κανω πινγκ στο ρουτερ απο τα 50 μετρα με το switch και ειναι οκ 4 σταλθεντα 4 ληφθεντα.

και απο το ενα pc στο αλλο κανω και ειναι οκ.

περναει με ενα καλωδιο του ρευματος μαλλον αλλα το καλωδιο ειναι ftp δεν ειναι απλο.και παλι μονο οταν βαλω το switch δεν εχω οταν δεν το βαλω εχω.

Δημοσ.

μισο μισο ειπες κατι μαγικο

ωραια αν το pc σου ειναι 192.168.1.30 και το αλλο pc 192.168.1.31 και το ρουτερ 192.168.1.1

τοτε κανε και απο τα 2 pc για πιο σιγουρα το παρακατω

ping 192.168.1.30 και δες αν εχεις reply

μετα Ping 194.219.227.2 και δες αν εχεις παλι reply

και τελευταιο Ping www.insomnia.gr και πες αν εχεις reply

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...