Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό δίσκο

djole6791

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία χαρά

Έχω έναν Western Digital 750GB τον οποίο μετά απο back up που έκανα (τον χρησημοποιώ σαν αποθηκευτικό μέσο) δεν τον διαβάζει ο υπολογιστής.

Είδα ότι ο υπολογιστής τον εμφάνιζει σαν RAW και έκανα disk repair με την εντολή chkdsk.

Μου εμφάνισε ξανά τα αρχεία και δουλεύει κανονικά!!

Αυτό που θέλω να μάθω είναι τι το προκάλεσε αυτό και αν ο δίσκος είναι ασφαλής για να τον χρησημοποιώ σαν back up.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

κανεις chkdsk στον δισκο απο τα properies του.το γιατι μπορει να γινει ειναι πολλα.απο αποτομο κλεισιμο του pc μεχρι οτιδηποτε.δεν σημαινει οτι θα ξαναγινει απλα οπως λεω παντα.μια φορα backup ισως No backup.παντα εις διπλουν ολα.το αν ειναι ασφαλης ειναι σχετικο.αν μπορουσες να τρεξεις τα diagnostics tis wd θα εβλεπες .επισης μπορει να ηταν και καμια βλακεια με το κουτι του hdd

Δημοσ.

μηπως μπορεις να μου πεις πιο αναλυτικα τι εκανες ? γιατι εχω και εγω το ίδιο προβλημα ...

Απλά γράφεις την εντολή chkdsk D:/r όπου D ο δίσκος που θέλεις να γίνει έλεγχος και το r σημαίνει repair

Δες κι αυτό για περισότερα

Link

και αυτό

Link

Απλά γράφεις την εντολή chkdsk D:/r όπου D ο δίσκος που θέλεις να γίνει έλεγχος και το r σημαίνει repair

Δες κι αυτό για περισότερα

Link

και αυτό

Link

Στη γραμμή εντολών στο start το γράφεις!!

Δημοσ.

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λογος να το κανει απο command prompt οταν μπορει ειτε να κανει δεξι κλικ στον δισκο tools και scandisk ειτε να παει απο τα εργαλεια.απλα να τσεκαρει να κανει fix ta errors.χωρις να σημαινει οτι θα δουλεψει.μπορει για τον αλλον φιλο να μην παιξει και το προβλημα να ειναι καποιο αλλο οπως μπορει να χασει και την τελευταια πιθανοτητα να κανει επαναφορα αρχειων με καποιο προγραμμα αν η chkdsk δεν δουλεψει σωστα. μπορει να τα επαναφερει σαν αρχεια με ξεκαρφωτη επεκταση και να του κανει overwrite αυτα που θα ηθελε.

Δημοσ.

εκανα start-run-cmd και εγραψα chkdsk D:/r αλλα μου πέταξε σφαλμα οτι ειναι το συστημα αρχειων raw και δεν με αφηνει να κανει τον ελέγχο :( τι κανω σε αυτη την περιπτωση ?

Δημοσ.

δοκιμαζεις με προγραμμα επαναφορας δεδομενων.υπαρχει και τεραστιο τοπικ για αυτο.

εμενα πχ με βολεψε το file scavenger

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...