djole6791 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Γεία χαρά Έχω έναν Western Digital 750GB τον οποίο μετά απο back up που έκανα (τον χρησημοποιώ σαν αποθηκευτικό μέσο) δεν τον διαβάζει ο υπολογιστής. Είδα ότι ο υπολογιστής τον εμφάνιζει σαν RAW και έκανα disk repair με την εντολή chkdsk. Μου εμφάνισε ξανά τα αρχεία και δουλεύει κανονικά!! Αυτό που θέλω να μάθω είναι τι το προκάλεσε αυτό και αν ο δίσκος είναι ασφαλής για να τον χρησημοποιώ σαν back up. Ευχαριστώ
kousman Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 μηπως μπορεις να μου πεις πιο αναλυτικα τι εκανες ? γιατι εχω και εγω το ίδιο προβλημα ...
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 κανεις chkdsk στον δισκο απο τα properies του.το γιατι μπορει να γινει ειναι πολλα.απο αποτομο κλεισιμο του pc μεχρι οτιδηποτε.δεν σημαινει οτι θα ξαναγινει απλα οπως λεω παντα.μια φορα backup ισως No backup.παντα εις διπλουν ολα.το αν ειναι ασφαλης ειναι σχετικο.αν μπορουσες να τρεξεις τα diagnostics tis wd θα εβλεπες .επισης μπορει να ηταν και καμια βλακεια με το κουτι του hdd
djole6791 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 μηπως μπορεις να μου πεις πιο αναλυτικα τι εκανες ? γιατι εχω και εγω το ίδιο προβλημα ... Απλά γράφεις την εντολή chkdsk D:/r όπου D ο δίσκος που θέλεις να γίνει έλεγχος και το r σημαίνει repair Δες κι αυτό για περισότερα Link και αυτό Link Απλά γράφεις την εντολή chkdsk D:/r όπου D ο δίσκος που θέλεις να γίνει έλεγχος και το r σημαίνει repair Δες κι αυτό για περισότερα Link και αυτό Link Στη γραμμή εντολών στο start το γράφεις!!
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ λογος να το κανει απο command prompt οταν μπορει ειτε να κανει δεξι κλικ στον δισκο tools και scandisk ειτε να παει απο τα εργαλεια.απλα να τσεκαρει να κανει fix ta errors.χωρις να σημαινει οτι θα δουλεψει.μπορει για τον αλλον φιλο να μην παιξει και το προβλημα να ειναι καποιο αλλο οπως μπορει να χασει και την τελευταια πιθανοτητα να κανει επαναφορα αρχειων με καποιο προγραμμα αν η chkdsk δεν δουλεψει σωστα. μπορει να τα επαναφερει σαν αρχεια με ξεκαρφωτη επεκταση και να του κανει overwrite αυτα που θα ηθελε.
djole6791 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δεν θυμάμαι στη δικία μου περίπτωση αν μπορούσα να κάνω δεξί κλικ..
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 λογικα θα επρεπε να σε αφηνει κανονικα.εφοσον φαινεται σαν γραμμα στο command prompt.
kousman Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 εκανα start-run-cmd και εγραψα chkdsk D:/r αλλα μου πέταξε σφαλμα οτι ειναι το συστημα αρχειων raw και δεν με αφηνει να κανει τον ελέγχο τι κανω σε αυτη την περιπτωση ?
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 δοκιμαζεις με προγραμμα επαναφορας δεδομενων.υπαρχει και τεραστιο τοπικ για αυτο. εμενα πχ με βολεψε το file scavenger
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.