Προς το περιεχόμενο

SATA δίσκος πολύ αργός.

_BASSstarlet_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 4 sata στο tower, και ο ένας είναι υπερβολικά αργός όπως φαίνεται εδώ:

Maximum Transfer Rate,4.972 KB/s

Το HD Sentinel δείχνει health 100%, ούτε ένα bad sector.

Επίσης, αυτή η κακή επίδοση υπάρχει μόνο στη μια από τις 2 εγκαταστάσεις XP που έχω.

Δημοσ.

Μπορεί να ναι και άκυρο αυτό που λέω αλλά ρίξε μια ματιά στον device manager, στα IDE channels μπας κι έχεις PIO mode.

Λογικά (όπως το καταλαβαίνω) σε SATA δε θα πρεπε να υπήρχε τέτοιο θέμα αλλά δε χάνεις τίποτα να δεις.

Δημοσ.

Και σε εμένα σε ένα δίσκο που δεν δουλεύει καθόλου στον Η/Υ μου,έχω ταινίες και σπάνια γίνεται κάποια προσπέραση,μου βγάζει στο hard disk sentinel

Maximum Transfer Rate,47 KB/s

βλέπεις δεν σου δείχνει την θεωρητική μέγιστη,άλλα πόσο έφτασε πραγματικά από τότε που άνοιξε το πρόγραμμα,κάνε μερικές αναγνώσεις ή αντιγραφές να δεις που θα ανέβει.

Δημοσ.

Μητρική FoxConn P43A01

Σκληρός δίσκος WD10EADS-00M2BO

Όντως το ένα IDE είναι σε PIO mode, αλλά δεν μπόρεσα να το αλλάξω.

edit για TheELF:

Tο πρόβλημα το διαπίστωσα όταν έκανα copy/paste πολλά αρχεία, και το TeraCopy μου έδειχνε το ίδιο tranfer rate για όση ώρα αντέγραφα (και δοκιμαζόταν η υπομονή μου)

Δημοσ.

Όταν το αλλάζεις σε UDMA κάνει rollback σε PIO μόνο του; Γιατί δε μπορείς να τ αλλάξεις;

Λογικά στην άλλη εγκατάσταση των Win θα εμφανίζεται κανονικά σαν UDMA ε;

Δημοσ.

Αν θες δοκίμασε αυτό που λέει στο workaround. Υποθέτω ότι απ το BIOS, οι SATA συσκευές είναι ρυθμισμένες σε IDE mode και γι αυτό επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Δημοσ.
Υποθέτω ότι απ το BIOS, οι SATA συσκευές είναι ρυθμισμένες σε IDE mode και γι αυτό επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

ναι, συνηθως ετσι ειναι στο ΒΙΟΣ. default IDE. αλλα ειναι παραξενο να το αλλαζεις και να μην το παιρνει. δεν κανεις και κανα update se ΒΙΟS, αν δεν εχεις κανει..?

Δημοσ.

ναι, συνηθως ετσι ειναι στο ΒΙΟΣ. default IDE. αλλα ειναι παραξενο να το αλλαζεις και να μην το παιρνει. δεν κανεις και κανα update se ΒΙΟS, αν δεν εχεις κανει..?

Αν ήταν θέμα του BIOS δε θα έπαιζε καλά ούτε στην άλλη εγκατάσταση των Win.

Δημοσ.

Ναι αυτό είναι αλλά θα λεγα να μην τ αλλάξεις (τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιώσει κάποιος που ξέρει σίγουρα). Έχω την εντύπωση πως αν το γυρίσεις τώρα, θα χουν πρόβλημα τα Windows. Δοκίμασε το uninstall του driver μέσα απ τα προβληματικά Win που ναι πιο ανώδυνο.

Δημοσ.

Μόνο disable/enable έκανα από το device Manager.

Θα περιμένω να περάσει το Πάσχα, γιατί τις μεγαλύτερες ζημιές στο pc (και όχι μόνο) τις παθαίνω τέτοιες μέρες.

Ούτε την 5850 δεν έχω βάλει ακόμα, γι'αυτό το λόγο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...