_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Έχω 4 sata στο tower, και ο ένας είναι υπερβολικά αργός όπως φαίνεται εδώ: Maximum Transfer Rate,4.972 KB/s Το HD Sentinel δείχνει health 100%, ούτε ένα bad sector. Επίσης, αυτή η κακή επίδοση υπάρχει μόνο στη μια από τις 2 εγκαταστάσεις XP που έχω.
antonl Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μπορεί να ναι και άκυρο αυτό που λέω αλλά ρίξε μια ματιά στον device manager, στα IDE channels μπας κι έχεις PIO mode. Λογικά (όπως το καταλαβαίνω) σε SATA δε θα πρεπε να υπήρχε τέτοιο θέμα αλλά δε χάνεις τίποτα να δεις.
cabdik Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 ποιος δισκος ειναι αυτος? και σε ποια μητρικη? να λεμε και κανα στοιχειο........
TheELF Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Και σε εμένα σε ένα δίσκο που δεν δουλεύει καθόλου στον Η/Υ μου,έχω ταινίες και σπάνια γίνεται κάποια προσπέραση,μου βγάζει στο hard disk sentinel Maximum Transfer Rate,47 KB/s βλέπεις δεν σου δείχνει την θεωρητική μέγιστη,άλλα πόσο έφτασε πραγματικά από τότε που άνοιξε το πρόγραμμα,κάνε μερικές αναγνώσεις ή αντιγραφές να δεις που θα ανέβει.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μητρική FoxConn P43A01 Σκληρός δίσκος WD10EADS-00M2BO Όντως το ένα IDE είναι σε PIO mode, αλλά δεν μπόρεσα να το αλλάξω. edit για TheELF: Tο πρόβλημα το διαπίστωσα όταν έκανα copy/paste πολλά αρχεία, και το TeraCopy μου έδειχνε το ίδιο tranfer rate για όση ώρα αντέγραφα (και δοκιμαζόταν η υπομονή μου)
jim_p Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Wd green? Ριξε μια ματια σε αυτα http://www.insomnia.gr/topic/340288-αγορα-σκληρου/ http://community.wdc.com/t5/Desktop/WD15EADS-00P8B0-Really-slow-Or-am-I-just-crazy/td-p/1547 http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=362402 http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/1tb-hdd-roundup-3.html
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Το περίεργο είναι, ότι έχω δύο εγκαταστάσεις XP, και μόνο στο ένα λειτουργικό είναι τα ζώα μου αργά.
antonl Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Όταν το αλλάζεις σε UDMA κάνει rollback σε PIO μόνο του; Γιατί δε μπορείς να τ αλλάξεις; Λογικά στην άλλη εγκατάσταση των Win θα εμφανίζεται κανονικά σαν UDMA ε;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δεν κοίταξα στο άλλο OS τι δείχνει.Στο επόμενο restart θα το κοιτάξω. Στο προβληματικό, απλά δεν μπορώ να το αλλάξω.
antonl Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Αν θες δοκίμασε αυτό που λέει στο workaround. Υποθέτω ότι απ το BIOS, οι SATA συσκευές είναι ρυθμισμένες σε IDE mode και γι αυτό επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
cabdik Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Υποθέτω ότι απ το BIOS, οι SATA συσκευές είναι ρυθμισμένες σε IDE mode και γι αυτό επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. ναι, συνηθως ετσι ειναι στο ΒΙΟΣ. default IDE. αλλα ειναι παραξενο να το αλλαζεις και να μην το παιρνει. δεν κανεις και κανα update se ΒΙΟS, αν δεν εχεις κανει..?
antonl Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 ναι, συνηθως ετσι ειναι στο ΒΙΟΣ. default IDE. αλλα ειναι παραξενο να το αλλαζεις και να μην το παιρνει. δεν κανεις και κανα update se ΒΙΟS, αν δεν εχεις κανει..? Αν ήταν θέμα του BIOS δε θα έπαιζε καλά ούτε στην άλλη εγκατάσταση των Win.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Σωστή η παρατήρηση..στο άλλο λειτουργικό γιατί <<πετάει>>? Το παρακάτω λες;
antonl Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Ναι αυτό είναι αλλά θα λεγα να μην τ αλλάξεις (τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιώσει κάποιος που ξέρει σίγουρα). Έχω την εντύπωση πως αν το γυρίσεις τώρα, θα χουν πρόβλημα τα Windows. Δοκίμασε το uninstall του driver μέσα απ τα προβληματικά Win που ναι πιο ανώδυνο.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μόνο disable/enable έκανα από το device Manager. Θα περιμένω να περάσει το Πάσχα, γιατί τις μεγαλύτερες ζημιές στο pc (και όχι μόνο) τις παθαίνω τέτοιες μέρες. Ούτε την 5850 δεν έχω βάλει ακόμα, γι'αυτό το λόγο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.