Προς το περιεχόμενο

Επιλογή δορυφόρων

manin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες, ετοιμάζομαι να συνδέσω τη δορυφορική, αλλά το μυαλό μου έχει γίνει κουδούνι με τους δορυφόρους και τα κανάλια...

Διάβασα ότι οι βασικοί δορυφόροι, για Ευρώπη είναι ο Astra και ο Hotbird.

http://www.lyngsat.com/tracker/europe.html

http://www.lyngsat.com/packages/europe.html

To θέμα είναι ότι έχει 300 astra και 30 hotbird.

Κι εντάξει οι hotbird, είναι όλοι στις 13 μοίρες, οι astra είναι άλλα ντ' άλλον.

Καμιά βοήθεια από έμπειρους;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Astra 19.2°E είναι τα κυρίως γερμανικά αλλά και γαλλικά ιταλικά και άλλα

Astra 23.5°E είναι τα αγγλικά αλλά αν δεν έχεις δέκτη με προσόντα δεν λέει έχει μόνο συνδρομητικά θέλει και πολύ μεγάλο πιάτο,οπότε λέει μόνο αν έχεις να δόσεις αρκετά λεφτά.

Ερώτηση γιατί πάω να το κάνω πρώτη φορά.

Έχω 2 lnb πάνω στο πιάτο.

Με το ένα θα πιάσω τον astra και με το άλλο τον hotbird?

Αφού είναι σε διαφορετικές μοίρες, πως θα το κάνω;

Ευχαριστώ

Ερώτηση γιατί πάω να το κάνω πρώτη φορά.

Έχω 2 lnb πάνω στο πιάτο.

Με το ένα θα πιάσω τον astra και με το άλλο τον hotbird?

Αφού είναι σε διαφορετικές μοίρες, πως θα το κάνω;

Ευχαριστώ

Αν δεν ξέρεις θα φας τα νιάτα σου πάνω στην ταράτσα,δεν είναι εύκολα δες εδώ και ψάξε και άλλους οδηγούς πριν ξεκινήσεις να δεις τη θα αντιμετωπίσεις.

http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=1553&Itemid=103

Ευχαριστώ, να τα πω λίγο χοντρικά, να σιγουρευτώ ότι έχω καταλάβει τα βασικά.

Το πιάτο θα το τοποθετήσω προς το νότο, θα το ευθυγραμμίσω με τον ηλιακό.

Τη γωνία κλίσης, τη δίνω στο κάτοπτρο, από το σίδερο πίσω, που εφαρμόζει στη βάση.

To πρώτο lnb, πιάνω τον astra (θέλω να είναι ο βασικός) το ψιλοπαίζω μέχρι να τον πιάσω καλά.

Μετά το ίδιο με το 2ο lnb.

Aυτά που δεν έπιασα,

1. Τη κλίση πως τη μετράω;

2. Αφού οι δυο δορυφόροι έχουν διαφορά 10 μοίρες, φαντάζομαι ότι θα το βάλω κάπου στη μέση (πάντα χοντρικά μιλάμε);

Ευχαριστώ, να τα πω λίγο χοντρικά, να σιγουρευτώ ότι έχω καταλάβει τα βασικά.

Το πιάτο θα το τοποθετήσω προς το νότο, θα το ευθυγραμμίσω με τον ηλιακό.

Τη γωνία κλίσης, τη δίνω στο κάτοπτρο, από το σίδερο πίσω, που εφαρμόζει στη βάση.

To πρώτο lnb, πιάνω τον astra (θέλω να είναι ο βασικός) το ψιλοπαίζω μέχρι να τον πιάσω καλά.

Μετά το ίδιο με το 2ο lnb.

Aυτά που δεν έπιασα,

1. Τη κλίση πως τη μετράω;

2. Αφού οι δυο δορυφόροι έχουν διαφορά 10 μοίρες, φαντάζομαι ότι θα το βάλω κάπου στη μέση (πάντα χοντρικά μιλάμε);

To πιατο θα κοιτα κυριως νοτια και ελαφρως δυτικα. Εγω δε θα συμβουλευα να ακολουθησεις την διευθυνση των ηλιακων, αλλα τη διευθυνση των αλλων πιατων στις ταρατσες (το 90% βλεπει hotbird 13E).

Εκτος απο νοτο/ανατολη/δυση χρειαζεται να ρυθμισεις σωστα και τη γωνια ανυψωσης του πιατου (η γωνια κλισης). Αυτην την αλλαζεις απο το σιδερο πισω απτο πιατο οπως ειπες.

Μετα, ψαχνεις τον astra με 1 lnb. Προσεξε να δωσεις σωστο skew στο lnb σου.

1. Δεν μετρας την κλιση. Με το ματι και με δοκιμες απλα παιζεις με την κλιση και τον προσανατολισμου του πιατου σου μεχρι να πιασεις το δορυφορο που θες με την μεγιστη δυναμη (και τον ελαχιστο θορυβο).

2. Ποιο? Το LNB για τον astra μπαινει μεση εκει που ειναι η βαση του δηλαδη. Και διπλα του με την καταλληλη βαση θα τοποθετηθει το LNB για hotbird.

Όχι, δε θα πιάσεις τίποτα έτσι... Ο ασθενέστερος δορυφόρος από τους δυο είναι ο Αστρα και άρα εκεί θα πρέπει να κεντράρεις το πιάτο σου.

Συμβουλέψου πίνακες για τη γωνία (αζιμούθιο) που πρέπει να κοιτά το πιάτο σου και οπλίσου με υπομονή..

Το δεύτερο τώρα lnb που λες, είναι λίγο δύσκολο για πρωτάρηδες μια και η λήψη σήματος γίνεται παράκεντρα, οπότε δεν υπάρχουν συμβουλές για μοίρες και γωνίες... Παίζεις στην τύχη (στην αρχή), μέχρι να το βρεις. Όπως κοιτάς το πιάτο σου με το lnb του Αστρα μπροστά σου, το δεύτερο για τον Hotbird θα πρέπει να είναι απο δεξιά (ανατολικά) και θα στοχεύει ένα σημείο στο πιάτο λίγο δυτικότερα από το κέντρο του.

Για πρώτη φορά θα σε συμβούλευα να ανεβάσεις δέκτη και τηλεόραση στην ταράτσα για να παιδευτείς λιγότερο...

Πρώτα θα ψάξεις για κάποιες πολύ δυνατές συχνότητες ώστε να βρεις τον δορυφόρο εύκολα και μετά, ψάχνεις για μια δυσκολότερη συχνότητα για την ακριβή ρύθμιση του δέκτη..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...