Προς το περιεχόμενο

επιδιόρθωση εκτυπωτή hp laserjet p3005 series...στο φούρνο!!


IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παλιότερα είχα ανοίξει ένα θέμα επειδή δεν δούλευε ο εκτυπωτής μου (του τίτλου) και όπως διευκρινίστηκε και είδα και στο ίντερνετ ήταν το κλασσικό πρόβλημα σε αυτούς τους εκτυπωτές...το formatter τους ή αλλιώς η μητρική τους.

Ο μόνος τρόπος διόρθωσης είναι με αγορά νέας πλακέτας γύρω στα 150ευρώ η οποία επιλύει το πρόβλημα διαπαντός. Το πρόβλημα βασικά ήταν ότι ο εκτυπωτής πάγωνε στην εκκίνησή του και δεν μπορούσε να λειτουργήσει.

 

Σήμερα λοιπόν είπα να ψάξω μπας και βρω καμιά πληροφορία ή καμία φτηνή πλακέτα μιας και ήθελα να το φτιάξω και έπεσα σε αυτό το site

http://www.fixyourownprinter.com/forums/laser/54166

και διαβάζοντας το 2ο ποστ

Read further down the thread for a free 10 minute repair for the problem

είπα ας δοκιμάσω και άρχισα να το διαβάζω...

 

Πριν φτάσω στο σημείο της "λύσης" οι περισσότεροι χρήστες ήταν απογοητευμένοι με την ΗΡ για το σερβις της, δεν θέλανε να δώσουν λεφτά χωρίς λόγο και τα λοιπά... ώσπου σε κάποιο σημείο του θέματος ένας χρήστης δοκίμασε κάτι και δούλεψε, έβαλε την πλακέτα στο φούρνο στους 180 για 5λεπτά, την έβγαλε, την άφησε να κρυώσει και δούλευε ξανά κανονικά ο εκτυπωτής.

Στη συνέχεια πολλοί χρήστες ακολούθησαν μιας και η επιλογή πλέον "αγορά νέας πλακέτας" ήταν μονόδρομος είπαν να το δοκιμάσουν....και ενώ αρχικά φαινόταν σαν να ήταν μια τεχνική "hit or miss" όπως εξελίσσεται το θέμα φαίνεται ότι υπάρχουν ελάχιστες αποτυχίες ίσως από λανθασμένη χρήση του φούρνου και πολλοί επιτυχόντες. Μετά από πολλάαα ποστ η συνταγή για το τέλειο "ψήσιμο" της πλακέτας είχε οριστεί πλέον στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά. Ακόμα άλλοι δοκίμαζαν με πιστολάκι στα τσιπάκια, ή τύλιγαν την πλακέτα και σε αλουμηνόχαρτο, μάλιστα ένας παρατήρησε καπνούς στα 8 λεπτά και την έβγαλε...το αποτέλεσμα ήταν ότι δούλευε.

 

Ε μετά από κανα 5λεπτό σκέψης ξεβιδώνω την πλακέτα, προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 και την βάζω μέσα. Στα 2 λεπτα βάζω τον φούρνο στην επιλογή πάνω κάτω και σύνολο κάθησε μέσα 7μιση λεπτά, δεν φούσκωσε ούτε η μπαταρία ούτε οι πυκνοτές, μύριζε λίγο βέβαια αλλά έκανα υπομονή. Την έβγαλα την άφησα να κρυώσει και μαντέψτε τι έγινε...δούλεψε!! χαχα τώρα φορτώνει κανονικά ο εκτυπωτής και δουλεύει μια χαρά.

 

Δεν ξέρω που βοήθησε η ζέστη στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά ελπίζω να βοηθήσω όσους έχουν αυτό το πρόβλημα αφού διαβάσουν και το θέμα στο λινκ που δίνω πιο πάνω...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπραβο ρε φιλε,πολυ το χαρηκα.

Το προβλημα ολο ειναι οτι ψιλοξερενονται οι κολλησεις στο τσιπακι και αρχιζουν τα κολληματα.Ειτε ετσι σε φουρνο,ειτε σε εργαστηριο με θερμο αερα και σολντερινη παλι οι επιτυχιες ειναι πολλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α κατάλαβα.... όντως μερικοί δοκίμασαν και με πιστολάκι αλλά δεν είχαν τόση επιτυχία επειδή δεν θα έφτασαν στην κατάλληλη θερμοκρασία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα ψήσει την 8800ultra μου αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να μοιρίσει όλο το σπίτι... :-D

 

με σκοπο?? :P

 

Όταν πρώτο είδαν ότι γίνεται ήταν μερικοί που είχαν εργαλεία και έβγαζαν του πυκνωτές και τους ξανακολουσαν μετα ώστε να μην χαλάσουν.....άλλοι επειδή σε έναν είχε σκάσει ένας πυκνωτής την έβαζαν μέσα σε αλουμινόχαρτο και ένας τύπος λέει ότι παρατήρησε καπνούς, ε την έβγαλε στα 8 λεπτά...και τελικά δούλεψε και αυτού χαχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...