Προς το περιεχόμενο

Πεσμένες επιδόσεις στον SSD μου

akmakas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 SSD Falcon 64GB σε Raid..Πρόσφατα έκανα αναβάθμιση και είπα να δοκιμάσω ένα bench με φρέσκα windows για να δω τι γίνεται..Έκπληκτος είδα πως οι ταχύτητες εγγραφής έπεσαν δραματικά από 120 στα 50 MB \..

Χρειάζεται κάτι να κάνω η τους γυρνάω πίσω?

Δημοσ.

Τους κάνεις unRAID,secure erase και τους 2, ξανά RAID και είσαι έτοιμο.

Πόσο ελεύθερο χώρο έχεις btw? Άμα τους έχεις γεμάτους δε φταίει η έλλειψη TRIM, οι επιδώσεις θα πέσουν όπως και να έχει.

Δημοσ.

Τους κάνεις unRAID,secure erase και τους 2, ξανά RAID και είσαι έτοιμο.

Πόσο ελεύθερο χώρο έχεις btw? Άμα τους έχεις γεμάτους δε φταίει η έλλειψη TRIM, οι επιδώσεις θα πέσουν όπως και να έχει.

Δηλαδή τους γυρνάω σε single και τους κάνω φορμάτ? το secure erase είναι κάτι άλλο?

Με λίγα λόγια πρέπει να ξαναπεράσω windows έτσι?

Έχω κάνει 2 partitions τώρα έχω μπόλικο χώρο περίπου 120 GB..

Έχω τρομερή πτώση...από 160 που είχα τώρα έχω 50 σε Wright και read 120 mb κάτω...

Τα Windows τα πέρασα όπως πάντα...με το setup

Επίσης το fill with zeroes/format πως γίνεται??

Δημοσ.

Δηλαδή τους γυρνάω σε single και τους κάνω φορμάτ? το secure erase είναι κάτι άλλο?

Με λίγα λόγια πρέπει να ξαναπεράσω windows έτσι?

Ναι, όταν είναι RAIDed δεν περνάει το TRIM.

Το secure erase είναι διαφορερικό από το format (το φορμάτ δε θα σου επαναφέρει τους SSD σε εργοστασιακή κατάσταση, μόνο το secure erase μπορεί)

Secure Erase:

Επιλογή1

Επιλογή2

Έχω κάνει 2 partitions τώρα έχω μπόλικο χώρο περίπου 120 GB..

Άρα δεν είναι θέμα ελεύθερου χώρου.

Τα Windows τα πέρασα όπως πάντα...με το setup

Αν είναι Windows Vista/7 δεν υπάρχει θέμα για alignment, αν είναι XP τότε υπάρχει και αυτή η περίπτωση (αν και τις μειωμένες επιδώσεις θα τις έβλεπες από την αρχή και όχι με το πέρας του χρόνου).

Επίσης το fill with zeroes/format πως γίνεται??

Προσωπικά δε στο συνιστώ γιατί φθείρεις τον SSD χωρίς λόγο από τη στιγμή που μπορείς να έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα με το secure erase και πολύ πιο γρήγορα (για μένα είναι ημίμετρο αν δε θέλεις να ξανακάνεις εγκατάσταση τα Windows).

Format γίνεται όπως και να χει με την εγκατάσταση των Windows...

Δημοσ.

Ναι, όταν είναι RAIDed δεν περνάει το TRIM.

Το secure erase είναι διαφορερικό από το format (το φορμάτ δε θα σου επαναφέρει τους SSD σε εργοστασιακή κατάσταση, μόνο το secure erase μπορεί)

Secure Erase:

Επιλογή1

Επιλογή2

Καποιες οδηγιες στα ελληνικα για το Seruse erase ?

Δημοσ.

Περίεργο...Πάω να φορμάρω ένα usb στα XP αλλά το create MS dos disk είναι κλειστό και δεν μπορώ να το επιλέξω....

Δημοσ.

Περίεργο...Πάω να φορμάρω ένα usb στα XP αλλά το create MS dos disk είναι κλειστό και δεν μπορώ να το επιλέξω....

Πρέπει να έχει fat (το απλό) για να μπορεί να το κάνει dos disk.

Δημοσ.

Χμμ περίεργο! Θα έλεγα και εγώ αυτό που είπε και κάποιος φίλος προηγουμένως, ότι δηλαδή σε Raid δε δουλεύει το TRIM με αποτέλεσμα μετά απο κάποια χρήση ο δίσκος να αρχίσει να σέρνεται. Το ερώτημα όμως είναι υπάρχει κάποια εφαρμογή που να επαναφέρει αυτούς τους δίσκους στην αρχική τους μορφή ή ένα απλό φορμάτ φτάνει;

Δημοσ.

καλημέρα και χρόνια πολλά

απο write 270 kai read 280 έπεσε στα 220 kai 230 + 7 giga σκουπίδια

έκανα και ότι ήθελε ας γίνει...

τελικά και οι ταχύτητες είναι οκ και ο δίσκος άδειασε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...