Προς το περιεχόμενο

Seagate 2TB SATA6Gb/s 72€ @ amazon.co.uk

ipal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν πάω να το πληρώσω διαβασα εδώ μέσα ότι συμφέρει να το πληρώσω σε λίρες και όχι σε ευρώ. Αυτό πως το κάνω ακριβώς ??

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το amazon απο default ειναι σε λιρες οχι σε ευρω.καπου εχει επιλογη και για ευρω αλλα δεν θυμαμαι.

Δημοσ.

το amazon απο default ειναι σε λιρες οχι σε ευρω.καπου εχει επιλογη και για ευρω αλλα δεν θυμαμαι.

Φαντάζομαι εννοείς το "Turn On / Turn Off Amazon Currency Converte" το οποίο μπορείς να το κάνεις μόνο αν είσαι μέλος και κάνεις login.

Δημοσ.

Φαντάζομαι εννοείς το "Turn On / Turn Off Amazon Currency Converte" το οποίο μπορείς να το κάνεις μόνο αν είσαι μέλος και κάνεις login.

Ναι. Θα το κάνω Turn off, έτσι δεν είναι ???

Δημοσ.

ναι off,

αν θυμαμαι καλα default off ειναι και στην πρωτη αγορα σε ρωταει αν 8ελεις να το κανεις οn.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

οι 7200 ειναι πιο γρηγοροι αλλα αρχιζουν απο 95-100.

69 ευρω κανει τωρα.

αν τον 8ες για usb2.0 & δεν εχεις κουτι ηδη , παρε τον ετοιμο WD απο αλλο thread

Δημοσ.

αναλογως τι θες.οι green ειναι φτηνοι λιγοτερη καταναλωση αν και 2-3 watt δεν κανουν την διαφορα.

αλλα ειναι πιο αργοι και λιγο ποιο αθορυβοι μερικοι.

απο την αλλη αν τον βαλεις σε κουτι Usb 2 δεν σε πειραζει.ετσι και αλλιως το κουτι δεν προκειται να σου δωσει full speed οποτε δεν θα χασεις κατι.

ωραιοι και οι ετοιμοι αλλα αμα χαλασει το κουτακι καποιοι απο αυτους νομιζω δεν μπορεις να τους βαλεις μεσα στο pc Μετα και να τους κανεις εσωτερικους.λογω παραξενου firmware.

Δημοσ.

Συμπέρασμα : Καλύτερα σκληρός 5900 στροφών σε κουτί με σύνδεση esata , σκληρός 7200 στροφών πάλι σε κουτί με esata ή εξωτερικός με usb kai esata ??? Τί είναι καλύτερο και γρηγορότερο ???

Δημοσ.

7200 σε esata η usb3.και θεωρητικα αν παρεις εσυ δισκο και τον βαλεις σε κουτι θα ειναι πιο γρηγορος απο οτι ενας ετοιμος για τον λογο οτι συνηθως στους ετοιμους δεν βαζουν τους κορυφαιους μεσα.

Δημοσ.

τη μεγαλυτερη σημασια στο να απαντησει καποιος στο παραπανω διλλημα εχει το μεγεθος. Γιατι μεχρι 1tb καλα τα λεει ο πουλινος, αλλα πανω απο εκει θα τα σκασεις αδρα για 7200rpm και δεν αξιζει, αφενος γιατι οι 5900rpm (σαν αυτον του τιτλου) εχουν μεγαλυτερα Platters Και σε sequential transfers καλυπτουν σε μεγαλο βαθμο την ψαλιδα των rpm, αφετερου γιατι το random access time που ειναι αρκετα καλυτερο στους 7200 ειναι κατι απο το οποιο δεν επωφελεισαι (ρεαλιστικα) σε χρηση εξωτερικου δισκου...

Αρα για 2tb δισκο πχ, με τον 7200rpm (4x500gb platters) θα δεις χοντρικα ~125mb/s average transfer speed, ενω με τον 5900 rpm (3x667 platters) θα δεις ~110mb/s. (αυτα παντα σε esata/usb3). Αξιζει να δωσεις 50% παραπανω λεφτα για τον πρωτο και να εχεις και λιγο μεγαλυτερες θερμοκρασιες (μετραει λιγο περισσοτερο σε εξωτερικο αυτο που δεν εχει καλη ψυξη)? Κρινε μονος σου....για τον εαυτο μου την ξερω την απαντηση...

Επισης, μιλοντας με βαση τα χρηματα, ενω γενικα ειμαι κατα των ετοιμων εξωτερικων και μου αρεσει η ευελιξια των λυσεων με κουτια+εσωτερικους....μερικες φορες σε εκπτωσεις απλα συμφερουν τρελα.... Το amazon ειχε προσφατα (δε ξερω αν ισχυει ακομα) ετοιμο εηωτερικο western 2tb USB3.0 στα 82 ευρω....σε αυτα τα λεφτα δε χτυπιεται απο εσωτερικο+κουτι με τιποτα, μεχρι και εγω που ειμαι "κατα", πηρα...

Δημοσ.

πραγματι οι εξωτερικοι ειναι σε πολυ καλυτερες τιμες.πολλες φορες βεβαια οπως ειπαμε βαζουν μεσα φτηνα μοντελα πχ green power Οπως επισης καποιες φορες η εγγυηση τους ειναι λιγοτερη απο τα 3 η 5 χρονια που δινει ενας εσωτερικος.

Δημοσ.

2χρ δινουν. συνη8ως βαζουν καταργημενους μεσα, τωρα αν μπαινουν κ τπτ recertified κανεις δε ξερει.

δλδ οσους τους γυρνανε με 5-10bad sector & καμενες πλακετες τι τους κανει η WD?

Δημοσ.

2χρ δινουν. συνη8ως βαζουν καταργημενους μεσα, τωρα αν μπαινουν κ τπτ recertified κανεις δε ξερει.

δλδ οσους τους γυρνανε με 5-10bad sector & καμενες πλακετες τι τους κανει η WD?

refusbished,recertified θα γινουν.απλα το βασικο ειναι οτι παλια και η ibm τωρα hitachi και η wd και η seagate εγραφαν πανω οτι ειναι Refurbished κτλ.πλεον δεν εχω δει ποτε.μπορει και απλα να μην το γραφουν.παντως το βασικο ειναι οτι τιποτα δεν πετιεται.αυτο ελειπε πχ να καει πλακετα και να πεταξουν τα platters.με τον εναν η β τροπο ανακυκλωνονται.η ibm εγραφε με μικρο αυτοκολλητο πανω user parts κτλ κτλ.

η wd εγραφε πανω στο χαρτακι με μεγαλα γραμματα καπως σαν διαφανη ελαφρια τυπωμενα refurbished.η seagate recertified απλα δεν ξερω που το γραφει.υποτιθεται οτι εχουν περασει τα τεστ και οτι ειναι λειτουργικοτατοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...