geornirv Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 και ο western 3platter εχει εδω και πολυ καιρο, απλα εγινε αθορυβα αυτη η μεταβαση και δεν αλλαξε κωδικο ο δισκος οποτε κανεις δε μπορει να το εγγυηθει. Αλλα εχει γινει εδω και πανω απο 6 μηνες οποτε ειναι λιγο απιθανο σε σημερινο κομματι να σου κατσει τεσσαρης. Ομως οι western green ειναι πολυ μαπα σε οτι αφορα επιδοσεις. Το εχουν παρακανει με τα πρασινα χαρακτηριστικα σε σημειο αηδιας (προσωπικη αποψη). Οποιος θελει να σωσει και το τελευταιο eurocent στη ΔΕΗ ΟΚ ας τον παρει, αλλα αμα σε νοιαζει και λιγο να μη σερνεται το μηχανημα, και να μη κανει 2-3 δευτερολεπτα συνεχεια να επανελθει απο τον "υπνο" οταν πας να κανεις access το δισκο μετα απο λιγη ωρα idle, και ο samsung και ο seagate ειναι πολυ καλυτερες επιλογες. Ο seagate ειναι η επιλογη μου επειδη λογω των 500rpm παραπανω παιρνει ενα μικρο προβαδισμα σε επιδοσεις (δε με νοιαζει η καταναλωση, μακαρι να ειχε και 7200rpm χωρις να ειναι 60% ακριβοτεροι...) , αλλα εχει και το smart-align κυκλωματακι που λυνει εν τη γενεσει τους ολα τα προβληματα με το 4k formatting. Ειναι πολυ εξυπνη υλοποιηση και μπραβο τους! Και οι 2 δεν είναι στις 7200 στροφές ??? Επίσης θέλω σε sata 2 ποιος είναι ο καλύτερος??
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 καποιοι της seagate αμα θυμαμαι σωστα ειναι κατι 5900 στροφες.τις wd οι green ειναι 5400 εως 7200 κατι τετοιο.στην seagate απλα νομιζω το βαζουν μονιμα 5900 οπως γραφει η περιγραφη Seagate ST2000DL003 3.5-inch 6GB SATA Drive (2TB,64MB,5900RPM,Barracuda Green) by Seagate
Thrylos7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 5900 ειναι ο seagate, 5400 οι western/samsung. Ο western δε δηλωνει ταχυτητα, και καλα ειναι 5400-7200 optimized, αλλα @@ , marketing ειναι για να μη φανει αργος, στην ουσια 5400 ειναι... Σε sata2 ολοι κανουν οτι κανουν και σε sata3, δεν εχει διαφορα. Το sata1 εχει οριο 150mb/s Το sata2 εχει οριο 300mb/s Το sata3 εχει οριο 600mb/s Αυτα ειναι τα θεωρητικα νουμερα, στην πραξη ειναι ~10% μικροτερα τα ορια. Και παλι, αυτοι οι δικοι με το ζορι ξεπερνανε τα ορια του sata1 οποτε ειναι αστειο να μιλαμε καν για sata3....
geornirv Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 5900 ειναι ο seagate, 5400 οι western/samsung. Ο western δε δηλωνει ταχυτητα, και καλα ειναι 5400-7200 optimized, αλλα @@ , marketing ειναι για να μη φανει αργος, στην ουσια 5400 ειναι... Σε sata2 ολοι κανουν οτι κανουν και σε sata3, δεν εχει διαφορα. Το sata1 εχει οριο 150mb/s Το sata2 εχει οριο 300mb/s Το sata3 εχει οριο 600mb/s Αυτα ειναι τα θεωρητικα νουμερα, στην πραξη ειναι ~10% μικροτερα τα ορια. Και παλι, αυτοι οι δικοι με το ζορι ξεπερνανε τα ορια του sata1 οποτε ειναι αστειο να μιλαμε καν για sata3.... Εγώ προς το παρόν τον θέλω για backup - αργότερα μπορεί να τον χρησιμοποιήσω αλλιώς. Θέλω να τον χρησιμοποιήσω με ένα κουτάκι και να το κάνω εξωτερικό. Έχετε υπόψη σας κανένα καλό κουτί ??? Αυτό είναι καλό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801764&sid=1 ?? Μόνο που λέει ότι είναι για sata1 kai 2. Για sata 3 κουτί υπάρχει ?? Και ποιον δίσκο να διαλέξω ?? Τον seagate καλύτερα ??? Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 κουτακια πανω κατω τα ιδια ειναι στις φτηνες τιμες.πολλες εταιρειες εχουν και combo κουτια για ide/sata.επισης μετα απο εκει και περα ειναι τι θες να βγαζει.Usb ,sata/firewire.γιατι νομιζω οτι ο wd ειναι 5400 -7200 max.οτι κατα καποιο τροπο το κανονιζει αυτοματα??
ipal Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 γιατι ετσι ελεγε η WD οταν τους εβγαλε. αλλα μαλλον κατω απο 5900 ειναι. οταν βρουμε ποιος ειναι ο υπουργος με τα μυρια 8α βρεθει κ αυτο... http://www.maximumpc.com/article/reviews/western_digital_caviar_green_2tb
antonl Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 5400rpm σταθερά Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος του test.
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 απο την στιγμη που παιρνεις green power οτι και αν ειναι αυτο ξερεις οτι δεν θα εχει full επιδοσεις.
maparios Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 εγώ ρε παιδιά που δεν τον θέλω για επιδόσεις τον δίσκο,και έχω ΜΌΝΟ sata II θα μπορώ να τον βάλω; αν ναι,κανονικά με τα καλώδια για sata II? η μητρική μου: (sata II raid λέει,αν και δεν ξέρω απο αυτά )
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 ναι θα παιξει κανονικα.ο sata 3 κουμπωνει σε sata2 .και αν δνε παιξει απο Default απλα αλλαζεις jumperaki πισω στον δισκο.οποτε εισαι οκ.απλα σου γραφει οτι το Mobo σου μπορει να κανει και raid .δεν ειναι κατι κακο αυτο.δεν θα σου χρειαστει
maparios Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 τι είναι το jumperaki? και πως το αλλάζω; συγνώμη για το πρίξημο!
geornirv Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Αυτό είναι καλό http://www.e-shop.gr...ER.801764&sid=1 ?? Για sata 3 αυτό το κουτί θα κάνει ?? Και ποιον δίσκο να διαλέξω ?? Τον seagate καλύτερα ??? Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 τι είναι το jumperaki? και πως το αλλάζω; συγνώμη για το πρίξημο! το Jumperaki ειναι στο πισω μερος του δισκου που γεφυρωνεις καποια Pins.απλα εχετο υποψιν.κατα 99 τις εκατο δεν θα χρειαστει καν. Αυτό είναι καλό http://www.e-shop.gr...ER.801764&sid=1 ?? Για sata 3 αυτό το κουτί θα κάνει ?? Και ποιον δίσκο να διαλέξω ?? Τον seagate καλύτερα ??? Ευχαριστώ. δεν δουλευει το Link.ειτε sata 3 κουτι παρεις ειτε σατα 2 ποτε δεν θα πιασεις full speed με εξωτερικο κουτι ακομα και αν το βαλεις esata.απο wd green και seagate θα διαλεγα seagate και ας ειμαι φαν της wd.ο wd κανει πολυ συχνα park τις κεφαλες.
scullyist Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 το Jumperaki ειναι στο πισω μερος του δισκου που γεφυρωνεις καποια Pins. jumper
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 με γλυτωσε απο την φωτο.συνηθως βεβαια δεν υπαρχει καν jumper εκει και πρεπει να βρεις αλλα λογικαδεν θα χρειαστει .αυτος εχει επειδη ειναι ide εχει για master slave cable select.αλλα ναι κατι τετοιο θα κανει αμα χρειαστει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.