Προς το περιεχόμενο

Apps και Copyright

Merdock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Επειδή θέλω κάποια στιγμή να ασχοληθώ με το app store(κυρίως για iphone) έχω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα copyright.

Πχ σε μια τέτοια εφαρμογή http://itunes.apple.com/gr/app/mtg-rules-hd/id429336341?mt=8 χρειάζεσαι την άδεια της εταιρίας(στη συγκεκριμένη περίπτωση Wizards of the Coast) για να την κυκλοφορήσεις;

Ή πχ άλλο παράδειγμα ένα app που έχει quote από ταινίες.Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα με κάποια εταιρία που έχει τα δικαιώματα των ταινιών από τα οποία προέρχονται τα quote;

Γενικά σε παρόμοιες περιπτώσει όπως οι από πάνω υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα με copyright;

Η λογική και αυτό που πιστεύω εγώ είναι όχι αλλά just to be sure θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη γιατί έχω κάποιες ιδέες για app που κινούνται σε παρόμοια θέματα με τα παραπάνω που ανέφερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι χρειάζεσαι την άδεια στη πρώτη περιπτώση, ναι τη χρειάζεσαι. Το θέμα είναι όμως δεν μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες, γιατί δεν αξίζει, και ήδη κυκλοφορεί εφαρμογή με αυτό που θες που πιθανότατα δεν έχει την άδεια.

Η Apple δεν πρόκειτε να σου ζητήσει άδεια χρήσης, σχεδόν για τίποτα, υποθέτει οτι την έχεις.

Η Apple όμως θα διαγράψει την εφαρμογή σου χωρίς προειδοποίηση αν κάποιος διαμαρτυρηθεί οτι δεν έχεις δικαίωμα να τη κυκλοφορείς. Και πίστεψε με, είναι τρομερά γρήγοροι να το κάνουν αυτό, και τρομερά δύσκολο να τους πείσεις μετά οτι έχεις άδεια (αν έχεις...).

Με τα Quotes δεν νομίζω να χρειάζεσαι άδεια, και το imdb έχει quotes, και άλλα ενα εκατομμύριο sites.

Προσωπικά μπήκα στο κόπο να πάρω άδεια για να χρησιμοποιήσω το Icon εφαρμογής και Logo απο 15 περίπου μεγάλες εταιρίες software (μεταξύ adobe, autodesk κλπ), για το App μου. Δυσάρεστη και χρονοβόρα εμπειρία, δεν μπορείς να φανταστείς τι ζητούσαν. Τελικά τις πήρα. :)

Αν δεν τις έπερνα πάντως και πάλι δεν νομίζω να είχα πρόβλημα.

Προσωπικά μπήκα στο κόπο να πάρω άδεια για να χρησιμοποιήσω το Icon εφαρμογής και Logo απο 15 περίπου μεγάλες εταιρίες software (μεταξύ adobe, autodesk κλπ), για το App μου. Δυσάρεστη και χρονοβόρα εμπειρία, δεν μπορείς να φανταστείς τι ζητούσαν. Τελικά τις πήρα. :)

Αν δεν τις έπερνα πάντως και πάλι δεν νομίζω να είχα πρόβλημα.

για πες αν θες 2-3 πράγματα σχετικά.. έτσι περιγραφικά αν βαριέσαι.. πχ χρόνος που πήρε, αν έδωσες (και πόσα) ντόλαρζ, για τι διάρκεια είναι η άδεια.. αυτά..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...