Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ψηφιακό δέκτη

kickback

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα μόλις σήμερα ένα ψηφιακό δέκτη TURBOX και το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορεί να πιάσει την ΕΤ1 - ΝΕΤ - ΕΤ3 και Βουλή. Τα κανάλια αυτά χωρίς τον ψηφιακό δέκτη τα πιάνω μια χαρά. Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο ψηφιακός δέκτης ή φταίει το ψηφιακό σήμα; Υπόψιν ότι είμαι κέντρο Αθήνα (Κουκάκι).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έχω δοκιμάσει ιδη με μη αυτόματη ανίχνευση αλλά μου κάνει το ίδιο. Θα δοκιμάσω και άλλο καλώδιο και θα σας πω.Άν και με αυτό το καλώδιο δεν είχα πρόβλημα στο αναλογικό σήμα. Αυτο βασικά που δεν ξέρω και θέλω να μάθω είναι αν είναι διαφορετικό το ψηφιακό σήμα από το αναλογικό ή αν είναι το ίδιο και απλά ο ψηφιακός δέκτης το μετατρέπει σε ψηφιακό;

Είναι διαφορετικό το ψηφιακό σήμα από την εκπομπή του,καμιά σχέση με το αναλογικό.

Σε μια συχνότητα ή αναλογικά θα υπάρχει σήμα ή ψηφιακά .

Στην συχνότητα που εκπέμπει το ψηφιακό σήμα πρέπει να μην βλέπεις τίποτε αναλογικα μόνο χιονια (να μην υπάρχει τίποτε).Αν δηλ. βλεπεις είδωλα από άλλο αναλογικό σταθμό ,τότε θέλει συντονισμό η κεραία σου γίατί έχεις παρεμβολές.Το ψηφιακό σημα ή ανοιγει και βλέπεις πολύ καλα ή δεν ανοίγει καθόλου

Δοκίμασα και άλλο καλώδιο σήμερα αλλά τα ίδια. Έκανα και το εξής πείραμα. Έβαλα το δεύτερο καλώδιο της κεραίας από τον ψηφιακό δέκτη στην τηλεόραση και η εικόνα ήταν λίγο κάπως καμία σχέση δηλαδή αν βάλω την κεραία κατευθείαν στην τηλεόραση μου. Δεν είμαι σίγουρος ακόμη αλλά πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ψηφιακό δέκτη. Θα δοκιμάσω και έναν άλλο ψηφιακό δέκτη (φίλου) και θα το σιγουρέψω. Πάντως ευχαριστώ Diskimpex για την βοήθεια σου. Όταν δοκιμάσω τον άλλο ψηφιακό δέκτη θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Είναι διαφορετικό το ψηφιακό σήμα από την εκπομπή του,καμιά σχέση με το αναλογικό.

Σε μια συχνότητα ή αναλογικά θα υπάρχει σήμα ή ψηφιακά .

Στην συχνότητα που εκπέμπει το ψηφιακό σήμα πρέπει να μην βλέπεις τίποτε αναλογικα μόνο χιονια (να μην υπάρχει τίποτε).Αν δηλ. βλεπεις είδωλα από άλλο αναλογικό σταθμό ,τότε θέλει συντονισμό η κεραία σου γίατί έχεις παρεμβολές.Το ψηφιακό σημα ή ανοιγει και βλέπεις πολύ καλα ή δεν ανοίγει καθόλου

Μπορει να βλεπεις και με πολλα σπασιματα και διακοπες.

Προς τον φιλο που εχει προβλημα, παρεμβαλεις καποιο DVD Recorder ενδιαμεσα;

Όχι δεν έχω κάποιο DVD και να σου πω την αλήθεια το παράτησα το θέμα αφού προσπάθησα τα πάντα. Μάλλον εδώ στο Κουκάκι το σήμα δεν είναι πολύ καλό ακόμη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...