Giannos99 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Hi guys!! Μας τα ζόρισαν απ την σχολή να ξεκινήσουμε να γράφουμε σε visual studio αλλά δν το έχω ρε γαμώτο!! Έκανα κάτι πειράματα και έχει διαφορές από το devc++ που χρησιμοποιούσα ως τώρα.Για παράδειγμα,έφτιαξα ένα ηλίθιο προγραμματάκι που κάνει πρόσθεση ή αφαίρεση δύο integer,με συναρτήσεις πρόσθεσης αφαίρεσης που είναι δηλωμένες στο header file,το πρόβλημα είναι ότι βγάζει σφάλμα και δν δουλεύει,το έκανα copy -paste στο devcpp και δούλευε κανονικά!!! παρακάτω γράφω τον κώδικα... //start of header file calcuheader.h int afairese(int ,int ); int pros8ese(int ,int ); //end of header file //start of calcumain.cpp #include "calcuheader.h" #include <iostream> using namespace std; int main(void){ int i=0,j=0,sum=0; string pra3h; cout<<"+,- ??"<<endl; LINE 12 cin>>pra3h; cout<<"Dwse a kai b "<<endl; cin>>i>>j; if(pra3h == "+"){ sum=pros8ese(i,j); cout<<"Sum is "<<sum<<endl; } else if(pra3h=="-"){ sum=afairese(i,j); cout<<"Sum is "<<sum<<endl; } else cout<<"Egine malakia"<<endl; getchar(); return 0; } int pros8ese(int a,int β ){ int c; c=a+b; return c; } int afairese(int a,int β ){ int c; c=a-b; return c; } //end od calumain.cpp το σφάλμα που μου βγάζει στο visual studio είναι το εξής: calcumain.cpp(12) : error C2679: binary '>>' : no operator found which takes a right-hand operand of type 'std::string' (or there is no acceptable conversion) Επίσης αν μπορείται να μου προτείνετε να διαβάσω κάτι συνοπτικό για κατανόηση του visual studio και για databases,την διαχείρηση τους σε επίπεδο μπλοκ (πάνω σε αυτά μας είπε να χρησιμοποιησουμε το visual studio)... Συγγνώμη αν σας κούρασα...
JeNeS Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Εδώ: int pros8ese(int a,int β ){ int c; c=a+b; return c; } int afairese(int a,int β ){ int c; c=a-b; return c; } Έχεις βάλει β αντί b;
Giannos99 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 ναι ρε συ εννοείται,αμα δεν το ειχα βάλει δεν θα έτρεχε στο devc,το άλλαξα σε β εδω πέρα γιατί αντι για b μου έβγαζε κάτι φατσούλες με τις παρενθεσεις και τα λοιπά...
dt008 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Φοιτητής είσαι; Μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ www.dreamspark.com ή δες κι εδώ http://www.studentguru.gr/forums/t/4251.aspx για να δεις αν η σχολή σου είναι μέλος του MSDNAA
Giannos99 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 THnx,η σχολή μου τελικά είναι έκανα αίτηση για εγγραφή,όλα καλά με αυτό,αλλα το έχω κατεβάσει ήδη κρακαρισμένο,το πρόβλημα δεν είναι εκεί,είναι που γράφω κάτι στο δεβ σε ,και τρεχει ενώ στο βιζουαλ όχι.. επίσης ,μήπως ξέρεις που μπορώ να διαβασω για να καταλάβω βάσεις δεδομένων,αυτά με τα memwrite() απο binary files κ τ λ...?? ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.