_chris_ Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 παω να πάρω χθες το αυτοκίνητο μου από εκεί που το ειχα παρκάρει και βλέπω πως κάποιος μου το έχει χτυπήσει πίσω . εντωμεταξύ ρωτάω σε ένα κατάστημα ποιο διπλα που έχω ένα γνωστο και μου λέει ότι κάτι πήρε το μάτι τους. συγκεκριμένα κάποιος σε αυτό το σημείο είχε κατέβει από το αυτοκινητό του κάτι κοιτούσε και γενκώς είχε καθυστερήσει. τον είδαν αλλά δεν πήγε ο νους τους σε κάτι περίεργο αλλά θυμούνται αριθμό κυκλοφορίας πολυ καλά. συμπτωματικά το αυτοκινητό μου έχει σημάδια χρώματος ίδιου με αυτό που είδανε. άρα υποψιάζομαι ότι αυτός μου την έκανε. τι κάνουμε τώρα; να πάω να καταθέσω μηνυση. νομίζω θέλει και 100€ . θα βγάλω άκρη; αξίζει ή τσάμπα λεφτά; η ζημιά είναι υπολογίζω κοντά στα 150-200€. τι γίνεται σε αυτη την περιπτωση; δε μου έχει συμβει ποτέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreaslam Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 εχω την εντύπωση, ότι κανοντας καταγγελία στην αστυνομία, μπορούν να σου δώσουν το ονοματεπώνυμο του κατόχου του αυτ/του, οπότε, μετά μπορείς να βρεις τα στοιχεία του, και να επικοινωνήσεις μαζί του. συνήθως, μόλις καταλαβουν οτι τους πήραν χαμπάρι, είτε σου κάνουν δήλωση, είτε σε πληρώνουν, και εσύ αποσύρεις την καταγγελία σου. Εναλλακτικά, αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει μεσω του ασφαλιστή σου (αν εχεις)!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Αν έχεις τον αριθμό κυκλοφορίας του μπορείς να τον δώσεις στον ασφαλιστή σου και να τον βρει αμέσως.Τον παίρνει ένα τηλέφωνο και του λέει οτι είναι υπαίτιος σε τρακάρισμα και οτι τον είδαν μάρτυρες. Το θέμα είναι να φιλοτιμηθεί μόνος του και να παραδεχθεί το λάθος του.Για να κάνεις μήνυση δεν αξίζει γιατί θα μπλέξεις. Πάντως έχω παρατηρήσει τη γαϊδουριά αρκετών που την "κάνουν" με ελαφρά όταν τρακάρουν κάποιον χωρίς να τον βλέπουν. Μάλιστα η γαϊδουριά συνοδεύεται και από ηλιθιότητα μιας και δεν γνωρίζουν οτι οι ασφάλειες που πληρώνουμε είναι ακριβώς γι αυτό το λόγο.Αν σου άφηνε ένα τηλέφωνο και τον αριθμό της πινακίδας του από μόνος του, θα τα βρίσκατε μια χαρά μιας και η ασφαλιστική του είναι αυτή που θα πλήρωνε το ποσό χωρίς αυτός να επιβαρυνθεί. Επίσης πολλοί κουτοπόνηροι, όταν εμπλέκονται σε τρακάρισμα και λείπει ο οδηγός του άλλου οχήματος αλλά υπάρχουν μάρτυρες, βγάζουν ένα χαρτάκι και γράφουν ένα άσχετο τηλέφωνο (για να δείξουν στους μάρτυρες οτι δεν φεύγουν χωρίς να αφήσουν τα στοιχεία τους) και μετά την κάνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάτε και ζητάτε από τον υπαίτιο να γράψει στο χαρτί το ονοματεπώνυμό του και τον αριθμο της πινακίδας του αυτοκινήτου του,μάρκα,μοντέλο και χρώμα.Εαν αρνηθεί απλά τον ενημερώνεται οτι θα περιμένετε να εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης του τρακαρισμένου αυτοκινήτου για να τον ενημερώσετε για το περιστατικό και να του δώσετε εσείς τον αριθμό της πινακίδας του υπαίτιου.Οπότε η ασφαλιστική θα τον βρει αμέσως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_chris_ Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 ευχαριστώ για την απάντηση. για καταγγελία δεν απαιτούνται κάποια έξοδα; διότι η ζημιά ίσως είναι και λίγο μικρότερη. αν είναι να πάρω πίσω λιγότερα από όσα δώσω και όταν τα πάρω, τρέχα γύρευε. αν ήταν για μεγάλη ζημιά να το έκανα απλά τώρα δεν ξέρω. Αν έχεις τον αριθμό κυκλοφορίας του μπορείς να τον δώσεις στον ασφαλιστή σου και να τον βρει αμέσως.Τον παίρνει ένα τηλέφωνο και του λέει οτι είναι υπαίτιος σε τρακάρισμα και οτι τον είδαν μάρτυρες. Το θέμα είναι να φιλοτιμηθεί μόνος του και να παραδεχθεί το λάθος του.Για να κάνεις μήνυση δεν αξίζει γιατί θα μπλέξεις. Πάντως έχω παρατηρήσει τη γαϊδουριά αρκετών που την "κάνουν" με ελαφρά όταν τρακάρουν κάποιον χωρίς να τον βλέπουν. Μάλιστα η γαϊδουριά συνοδεύεται και από ηλιθιότητα μιας και δεν γνωρίζουν οτι οι ασφάλειες που πληρώνουμε είναι ακριβώς γι αυτό το λόγο.Αν σου άφηνε ένα τηλέφωνο και τον αριθμό της πινακίδας του από μόνος του, θα τα βρίσκατε μια χαρά μιας και η ασφαλιστική του είναι αυτή που θα πλήρωνε το ποσό χωρίς αυτός να επιβαρυνθεί. Επίσης πολλοί κουτοπόνηροι, όταν εμπλέκονται σε τρακάρισμα και λείπει ο οδηγός του άλλου οχήματος αλλά υπάρχουν μάρτυρες, βγάζουν ένα χαρτάκι και γράφουν ένα άσχετο τηλέφωνο (για να δείξουν στους μάρτυρες οτι δεν φεύγουν χωρίς να αφήσουν τα στοιχεία τους) και μετά την κάνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάτε και ζητάτε από τον υπαίτιο να γράψει στο χαρτί το ονοματεπώνυμό του και τον αριθμο της πινακίδας του αυτοκινήτου του,μάρκα,μοντέλο και χρώμα.Εαν αρνηθεί απλά τον ενημερώνεται οτι θα περιμένετε να εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης του τρακαρισμένου αυτοκινήτου για να τον ενημερώσετε για το περιστατικό και να του δώσετε εσείς τον αριθμό της πινακίδας του υπαίτιου.Οπότε η ασφαλιστική θα τον βρει αμέσως. οκ θα δοκιμάσω. αλλά απ ότι κατάλαβα θα είμαι τυχερός μόνο αν ο άλλος το παραδεχτεί (αν το έχει κάνει κιόλας και αν ο αριθμός κυκλοφορίας που είδανε είναι όντως σωστός ) αλλιώς δηλαδή δεν αξίζει να ασχοληθώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Εαν πεις στον ασφαλιστή σου να τον φοβερίσει και λιγάκι (πχ μήνυση) όταν τον βρει στο τηλέφωνο μπορείς να κάνεις δουλειά. Αν πέσεις σε άτομο που δεν χαμπαριάζει απλά ξέχνα το γεγονός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_chris_ Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 οπότε ενημερώνω τον ασφαλιστή και θα γράψω τυχόν εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση. ευχαριστώ για τις απαντήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 την εχω πατησει κι εγω. οδηγουσε η κοπελα μου το αμαξι και στον κηφισο στο υψος του ΙΚΕΑ πλακωθηκε ο μπροστινος της στα φρενα. φρεναρε η δικια μου, ο πισω ομως ουτε καν και πηρε αμπαριζα και τους 2. επειδη ηταν στην αριστερη λωριδα και προκειμενου να μη γινει αλλο στουκο, ειπαν να πανε τα αμαξια δεξια. μεχρι να κοψουν τις 4 λωριδες ο τελευταιος (ηταν αλλοδαπος), σηκωθηκε κι εφυγε. πισω πινακιδα δε φοραγε, ο προφυλακτηρας εμπρος ειχε κρεμασει τελειως και δε φαινοταν η πινακιδα, οποτε την εκανε κυριος..... καταγγελια εγινε στην αστυνομια, ποτε δεν βρεθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_chris_ Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 την εχω πατησει κι εγω. οδηγουσε η κοπελα μου το αμαξι και στον κηφισο στο υψος του ΙΚΕΑ πλακωθηκε ο μπροστινος της στα φρενα. φρεναρε η δικια μου, ο πισω ομως ουτε καν και πηρε αμπαριζα και τους 2. επειδη ηταν στην αριστερη λωριδα και προκειμενου να μη γινει αλλο στουκο, ειπαν να πανε τα αμαξια δεξια. μεχρι να κοψουν τις 4 λωριδες ο τελευταιος (ηταν αλλοδαπος), σηκωθηκε κι εφυγε. πισω πινακιδα δε φοραγε, ο προφυλακτηρας εμπρος ειχε κρεμασει τελειως και δε φαινοταν η πινακιδα, οποτε την εκανε κυριος..... καταγγελια εγινε στην αστυνομια, ποτε δεν βρεθηκε. καλά εδώ είναι λίγο διαφορετική η περίπτωση. για να την κάνει όπως λες μπορεί να παίζανε και άλλα... έλλειψη άδειας, ασφάλειας, ίσως και έλλειψη άδειας παραμονής αφού ήταν αλλοδαπός και χίλια δυο άλλα. οπότε αυτουνού η όλη ιστορία μπορεί να του κόστιζε πολύ, άρα την έκανε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rabican Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 δε διαφωνω και συγνωμη που "βρωμισα" το τοπικ σου! απλα καπου ηθελα να πω τον πονο μου...!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μάλιστα η γαϊδουριά συνοδεύεται και από ηλιθιότητα μιας και δεν γνωρίζουν οτι οι ασφάλειες που πληρώνουμε είναι ακριβώς γι αυτό το λόγο.Αν σου άφηνε ένα τηλέφωνο και τον αριθμό της πινακίδας του από μόνος του, θα τα βρίσκατε μια χαρά μιας και η ασφαλιστική του είναι αυτή που θα πλήρωνε το ποσό χωρίς αυτός να επιβαρυνθεί. Μια χαρα επιβαρυνεσαι μεσοπροθεσμα απο την ασφαλιστικη, αν προκαλεσεις ατυχημα. Bonus malus is the way. Σε περίπτωση ζημιάς ο οδηγός που ευθύνεται για το ατύχημα επιβαρύνεται με 2 κατηγορίες και πληρώνει αυξημένο ασφάλιστρο στην επόμενη επέτειο του συμβολαίου. Το bonus malus μπορεί να αυξηθεί μέχρι το 20 θεωρητικά αν κάποιος κάνει συχνές ζημίες. Πηγη: argyrakis.com.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μια χαρα επιβαρυνεσαι μεσοπροθεσμα απο την ασφαλιστικη, αν προκαλεσεις ατυχημα. Bonus malus is the way. Πηγη: argyrakis.com.gr ναι αλλα οι πιο πολλες (αξιοπιστες τουλαχιστον) ασφαλειες προσφερουν κατι που λεγεται ''προστασια bonus malus'' εαν δεν το εχεις ακουσει. και εχεις 2 η 3 ζημιες το χρονο χωρις να σου πειραχθει το bonus malus, οποτε εισαι κυριλε, δεν σου αυξανονται τα ασφαλιστρα. εαν δεν το εχεις ακουσει, μπορεις να το ψαξεις ειδικα εαν αυτοι που προκαλουν ζημια και φευγουν, εχουν αντιστοιχη παροχη απο την ασφαλεια τους και παλι την κανουν με ελαφρα...ειναι απλα θεμα γαιδουριας και γυφτιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 ναι αλλα οι πιο πολλες (αξιοπιστες τουλαχιστον) ασφαλειες προσφερουν κατι που λεγεται ''προστασια bonus malus'' εαν δεν το εχεις ακουσει. και εχεις 2 η 3 ζημιες το χρονο χωρις να σου πειραχθει το bonus malus, οποτε εισαι κυριλε, δεν σου αυξανονται τα ασφαλιστρα. εαν δεν το εχεις ακουσει, μπορεις να το ψαξεις ειδικα εαν αυτοι που προκαλουν ζημια και φευγουν, εχουν αντιστοιχη παροχη απο την ασφαλεια τους και παλι την κανουν με ελαφρα...ειναι απλα θεμα γαιδουριας και γυφτιας. Ναι την ξερω την προστασια bonus malus, εξαλλου την χρησιμοποιουσα οσο ζουσα Ελλαδα. Φυσικα με το αζημειωτο κι αυτη, οποτε δεν αλλαζει κατι απο αυτο που εγραψα. Αυτος που προκαλει ατυχημα επιβαρυνεται με το bonus malus μεσοπροθεσμα (και μακροπροθεσμα). Το να εχει προστασια για το bonus malus εξαρταται απτους ορους του συμβολαιου του και φυσικα απο το ποσα πληρωνει. Οπως δηλαδη και για αλλες προστασιες (πυρκαγιας/καθρεφτη/φυσικων καταστροφων και παει λεγοντας). Υποψιν πως ειναι στην διακριτικη ευχερεια της ασφαλιστικης να μην προσφερει προστασια bonus malus αν κρινει οτι καποιος οδηγος ειναι επικινδυνος για προκληση ζημιων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 η εθνικη παντως που εχω εγω, εχει προστασια bonus malus σε ολα της τα προγραμματα (ακομα και στα πιο απλα, πχ αυτα χωρις εξτρα καλυψεις κρυσταλλων, τρομοκρατικες, φυσικων φαινομενων κτλ) και χωρις προσθετη χρεωση. γι αυτο μιλησα για αξιοπιστη ασφαλιστικη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 ειμαστε ακομη μια χωρα που οι απατεωνες την βγαζουν καθαρη. η μηνυση κοστιζει περισσοτερο απο την ζημια σου.(100ε) εφοσον δεν θα δεχτει οτι εφταιγε ακομη και νομικη προστασια να εχεις πληρωσει μαλλον θα πληρωνεις και την παρασταση σε καθε δικη(~80ε). ολα αυτα τα εμαθα απο ενα λαμογιο που στην αρχη δεχτηκε το τρακαρισμα αλλα μετα σταματησε να σηκωνει και τηλ.ο τυπος ηταν εργολαβος χωματουργικων εργασιων και ειχε 7 αυτοκινητα/φορτηγα στο ονομα του(λογο επιχειρησης).μαλιστα το επαιξε σε φαση εχεις δικιο αποκοιμηθηκα,εγω φταιω θα κανω δηλωση με το που φτασω σπιτι(ωστε να μην υπογραψει ή καλεσεις αστυνομια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Πεταμενα λεφτα φιλε. Αν δεν υπαρχουν μαρτυρες με σιγουρια να πουν ποιος ηταν (με αριθμο κυκλοφοριας αυτοκινητου) τοτε φοβαμαι οτι δεν θα καταφερεις κατι. 3 φορες με χτυπησαν και μονο 1 φορα μου αφησαν ψευτικο τηλεφωνο. Τις αλλες 2 απλα εξαφανιστηκαν. Δοξα εχω καποια σχεση με σιδερολαμαρινοδουλειες και εχω και καποια αναλογα εργαλεια και τα φτιαχνω μονος μου (οχι τελεια αλλα οκ) γιατι για να τα πληρωσεις ολα αυτα χρειαζεται τρελα φραγκα. Ενα φτερο να σου χτυπησουν ειναι για πλακα ενα 250άρι τουλαχιστον. Τα γαιδουρια του κερατα...ειναι να μην πετυχεις καποιον να το κανει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.