zinas Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Ετοιμάζομαι για αγορά καινούριου αυτοκινήτου και ήθελα να ρωτήσω τις γνώμες σας, μιας και δεν γνωρίζω και πολλά από αυτοκίνητα. Κατ'αρχάς το οικονομικό. Σκέφτομαι κάπου μεταξύ 12000 και 15000. Γενικά θέλω όσο πιο κοντά στα 12 γίνεται αλλά αν κάτι μου αρέσει πολύ, θα το σκεφτώ να κάνω την υπέρβαση (για τα οικονομικά μου δεδομένα) και να φτάσω τα 15000. Να τα ξεπεράσω δεν μπορώ. Η χρήση που θα κάνω είναι για μέσα στην πόλη, από 8 έως 40 χιλιόμετρα τη μέρα. Δεν είμαι άνθρωπος που τρέχω και γενικά είμαι συνηθισμένος να οδηγώ χαλαρά, οπότε τελική και επιτάχυνση δεν με ενδιαφέρουν. Ταξίδια κάνω 2-3 φορές το χρόνο, και αρκετά μεγάλες αποστάσεις - δεν το βάζω ως πρώτη ανάγκη για το αμάξι όμως. Κυβικά, δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1400, λόγω τελών. Αυτά που ψάχνω κυρίως είναι οικονομία, ευχάριστη/άνετη οδήγηση και εμφάνιση (υποκειμενικό, το ξέρω) Όλες οι προτάσεις είναι δεκτές. Κάποια που έχω δει μέχρι τώρα και μου αρέσουν (χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα) είναι τα Mito, Swift, Ibiza, Leon
dimitris_pa Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 απο αυτα τα 4 που ειπες εγω θα επερνα το ibiza 1.2 tsi.... απο αντοχη, καταναλωση και ποιοτητα δεν ξερω πως παει....
poedeer7 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 θα προτεινα kia proceed f/l με τα 7 του χρονια εγγυηση... δοκιμασμενο,αντεχει,ανεση με πολλαπλους πισω και 4 δισκοφρενα...
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Θα προτεινα ανεπιφυλακατ επειδη το ειχα Honda Jazz 1.4 .Αν θελεις και με αυτοματο κιβωτιο που νομιζω θα σου πηγαινει αφου εισαι χαλαρος στο οδηγημα. Υπαρχει και σε υβριδικο αλλα ανεβαινει στα 18.000
Ntinaras Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 κυκλοφορουν μερικα με εργοστασιακο lpg kit.μετραει πολυ αυτο http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/99522.asp
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 κυκλοφορουν μερικα με εργοστασιακο lpg kit.μετραει πολυ αυτο http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/99522.asp Εχω δει στην Seat κατι τετοιο και ειναι σημαντικο να εχει εργοστασιακη εγγυηση.
Haldol Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Γείτονάς μου είναι απίστευτα ικανοποιημένος από το Toyota Aygo. Μικρό μοτέρ που καίει ελάχιστα και μικρός όγκος ώστε να βρίσκεις εύκολα parking. Βέβαια αν είσαι έστω και λίγο ανήσυχος ή θέλεις να πηγαίνεις και κάνα ταξιδάκι, μάλλον δεν είναι καλή επιλογή. Το Ibiza 1.2 TSI DSG7 πόσο βγαίνει; Εάν είναι μέσα στο budget σου σκέψου το -- πολύ οικονομικό (ελέω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και μικρού υπερτροφοδοτούμενου μοτέρ), αρκετά πιο «σπιρτόζικο» όποτε το θελήσεις και πολύ πιο «αμάξι» από το Aygo. Αλλιώς εάν βγαίνει παραπάνω στα λεφτά σκέψου το ακόμα και χωρίς το DSG7. Αν και μεταξύ μας, η άνεση (στην κίνηση στην πόλη) που σου προσφέρει το DSG7, είναι... είναι. Απλά.
panosno1com Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 . Κυβικά, δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 1400, λόγω τελών. Kαλησπερα, τα τέλη υπολογιζονται πλέον βάση εκπομπών C02 καυσαεριων και όχι κυβικων
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Kαλησπερα, τα τέλη υπολογιζονται πλέον βάση εκπομπών C02 καυσαεριων και όχι κυβικων ...φετος... Περσυ ηταν αλλιως, προπερσυ αλλιως και παραπροπερσυ αλλιως. Δινω αποδοση 1.25 οτι και του χρονου θα ειναι αλλιως, και 8 οτι δε θα ειναι
Thanos1972 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 ...φετος... Περσυ ηταν αλλιως, προπερσυ αλλιως και παραπροπερσυ αλλιως. Δινω αποδοση 1.25 οτι και του χρονου θα ειναι αλλιως, και 8 οτι δε θα ειναι +1 αλλα και παλι μεγαλο συντελεστη εβαλες και δεν στοιχιματιζω. αν ειναι ετσι παντως,την Γ@μΙσ@ εγω προσωπικα.
Haldol Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Σίγουρα στο αχλαδιστάν που ζούμε δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα, αλλά «ασφαλές» παιχνίδι είναι τα λίγα κυβικά, τα λίγα άλογα, η μικρή αξία, οι λίγοι ρύποι. Με όποιο τρόπο και να υπολογίσουν τα τέλη του χρόνου, βάση κοινής λογικής τα μικρά αυτοκίνητα θα είναι σε καλύτερη μοίρα.
Ntinaras Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Σίγουρα στο αχλαδιστάν που ζούμε δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα, αλλά «ασφαλές» παιχνίδι είναι τα λίγα κυβικά, τα λίγα άλογα, η μικρή αξία, οι λίγοι ρύποι. Με όποιο τρόπο και να υπολογίσουν τα τέλη του χρόνου, βάση κοινής λογικής τα μικρά αυτοκίνητα θα είναι σε καλύτερη μοίρα. ε να πας τοτε στο δαγκωμενο μηλισταν!
zinas Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Θα πάω σήμερα μια βόλτα στη Seat να πάρω μια πρώτη ιδέα, μιας και είναι κοντά στο σπίτι μου και βλέπουμε. Κυρίως για το ibiza 1.2 TSI eco, αλλά θα δω και τι θα μου πούνε και εκεί. Ίσως να περάσω και από suzuki που είναι επίσης κοντά. Κάτι εκτός των εταιρειών που σκέφτομαι, έχετε να προτείνετε? Το jazz μου φαίνεται λίγο ακριβό, ενώ για το ceed που ανέφερε ένας φίλος δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει (αν και θα πάω να το δω και από κοντά)
Haldol Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Το Aygo που σου πρότεινα εγώ δεν το σκέφτεσαι; Είναι τίμιο αυτοκινητάκι.
zinas Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Το Aygo που σου πρότεινα εγώ δεν το σκέφτεσαι; Είναι τίμιο αυτοκινητάκι. Τίμιο είναι, και όσοι φίλοι μου έχουν Toyota είναι ικανοποιημένοι, αλλά θέλω να μπορώ να κάνω και κάνα ταξίδι με λίγο άνεση... δηλαδή να ανέβω πχ Θεσ/νίκη να δω τους δικούς μου, ή να πάω κάπου διακοπές. Είναι πολύ μικρό για εμένα νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.