Προς το περιεχόμενο

Κοινόχρηστη PCI Κάρτα

nikos_studio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό... Υπάρχουν 2 pc:

PC_1o -> Windows xp

PC_2o -> Windows 7

Μεταξύ των 2 pc υπάρχεί δίκτυο (Μπορώ να βλέπω τους φακέλους του ενός pc από τον άλλον)

Αυτό που θέλω:

Στο PC_1 υπάρχεί μια PCI κάρτα στην οποία συνδέεται ένα router_cnc (κάτι τέτοιο) Αυτό που θέλω είναι να το κάνω κοινόχρηστο δηλαδή να τον βλέπω από το PC_2 ώστε να μπορώ να χειρίζομαι το μηχάνημα και από τα 2 PC...

Γίνεται???

Για όποια διευκρίνηση θέλετε είμαι εδώ..

Δημοσ.

Μέχρι να σου απαντήσει και κάποιος γι αυτό ακριβώς που ρωτάς, δε θα σε βόλευε να το χειρίζεσαι μέσω remote desktop;

Δημοσ.

Μέχρι να σου απαντήσει και κάποιος γι αυτό ακριβώς που ρωτάς, δε θα σε βόλευε να το χειρίζεσαι μέσω remote desktop;

Το σκέφτηκα αλλά την ίδια ώρα μπορεί κάποιος άλλος να δουλεύει στο άλλο pc και να τον πετάω συνέχεια.. (είναι εκνευριστικό)

και τα 2 pc δουλεύουν ταυτόχρονα από 2 χρήστες...

Δημοσ.

αλλά την ίδια ώρα μπορεί κάποιος άλλος να δουλεύει στο άλλο pc και να τον πετάω συνέχεια.. (είναι εκνευριστικό)

Για δες αυτό: http://sig9.com/articles/concurrent-remote-desktop

Διευκρινίζω ότι δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά και δε γνωρίζω να σου πω αν δουλεύει σωστά ή με προβλήματα και ποια...

Δημοσ.

Για δες αυτό: http://sig9.com/articles/concurrent-remote-desktop

Διευκρινίζω ότι δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά και δε γνωρίζω να σου πω αν δουλεύει σωστά ή με προβλήματα και ποια...

Θα προτειμούσα να βρούμε καμιά λύση έτσι όπως είπα στην αρχή (εάν γίνεται φυσικά...) Κατά τα άλλα θέλω να αποφύγω το remote-desktop.. Αν αυτή θα είναι η μόνη λύση τότε δεν θα το κάνω κιόλας γιατι προτειμότερο θα είναι να στέλνω το "τάδε" αρχείο στο 2ο PC και να το εκτελώ επό εκεί...

Υ.Γ.: Φίλε parsifal τα Ενγκλέζικά μου είναι τρισάθλια οπότε δεν κατάλαβα ούτε καν το 1\10 από το link που έδωσες... :X Παρόλαυτα Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Να μοιράσεις την πρόσβαση σε μία PCI κάρτα; Και μάλιστα, "over Ethernet"; Δε νομίζω ότι γίνεται.

Ουσιαστικά θέλω να κάνω κοινόχρηστη συσκευή το router-cnc (Σαν τους εκτυπωτές, ας πούμε..) το οποίο συνδέεται όμως με μια pci κάρτα...

Τι εννοής over ethernet?

Δημοσ.
NOTE: VirtuaCore doesn’t come with a licensed version of software. It doesn’t share software between workstations. IT administrators should anticipate using the same procedures that you would use if you were to load (2) separate computers with software.

Το πρόβλημα δεν είναι στον ταυτόχρονο χειρισμό του σταθμού απλά (αυτό λύνεται και με concurrent remote desktop sessions), αλλά στο τί θα γίνει αν δύο χρήστες προσπαθήσουν να αποκτήσουν ταυτόχρονα πρόσβαση στην PCI κάρτα που χειρίζεται την εργαλειομηχανή. Το PCI standard απ' όσο ξέρω δεν υποστηρίζει τυπικά hotplugging και I/O virtualization (μόνο σε νεότερους διαύλους όπως PCI Express τέτοια κόλπα) και ακόμη κι αν το υποστήριζε, θα πρέπει να το υποστηρίζουν επίσης και η συγκεκριμένη κάρτα και το interface software της.

Ίσως θα πρέπει να ζητήσεις σχετικό support από τον αντιπρόσωπο που πούλησε το συγκεκριμένο εξοπλισμό. Δεν αποκλείεται η κάρτα να υποστηρίζει αυτό που ζητάς με κάποιον πιο straightforward τρόπο και με την, εν πολλοίς θεωρητική, συζήτηση που κάνουμε εδώ να πελαγοδρομούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...