Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για φωτογραφικη μηχανη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους. Θελω να αγορασω φωτογραφικη μηχανη αλλα να μη ξεφευγει πολυ στην τιμη απο τα 100-120

Σαν πρωτες σκεψεις εχω κατασταλαξει στις εξης Canon Ixus 105 (99 ευρω απο Saturn), Samsung ST60 και την Οlympus FE-4030 (79 ευρω MediaMArkt) ποια απο τις 3 προτινετε. Εχετε να προτινετε καποια αλλη? Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα σε ολους. Θελω να αγορασω φωτογραφικη μηχανη αλλα να μη ξεφευγει πολυ στην τιμη απο τα 100-120

Σαν πρωτες σκεψεις εχω κατασταλαξει στις εξης Canon Ixus 105 (99 ευρω απο Saturn), Samsung ST60 και την Οlympus FE-4030 (79 ευρω MediaMArkt) ποια απο τις 3 προτινετε. Εχετε να προτινετε καποια αλλη? Ευχαριστω

Ρίξε μια ματιά και σε Panasonic Lumix τις θεωρώ τίμιες σε αυτά τα οικονομικά επίπεδα.

Η Canon δειχνει πολυ καλη.. +1 Αν θες δες και την Kodak c195. Την ειχα παρει απο saturn τα xmas στα 89 προσφορα. Αν θελεις σου ανεβαζω και καποιες φωτογραφιες να δεις...

εχεις καποιο συγκεκριμενο μοντελο στο μυαλο σου?

Bασικα σε χαμηλο φωτισμο ποια εχει καλυτερη αποδοση γνωριζει κανεις? Τι παιζει ρολο για να δω την αποδοση τους σε χαμηλο φωτισμο?

εχεις καποιο συγκεκριμενο μοντελο στο μυαλο σου?

Bασικα σε χαμηλο φωτισμο ποια εχει καλυτερη αποδοση γνωριζει κανεις? Τι παιζει ρολο για να δω την αποδοση τους σε χαμηλο φωτισμο?

Το χαμηλός φωτισμός είναι σχετικό ειδικά στα οικονομικά επίπεδα που επιθυμείς να διαθέσεις.

Για παράδειγμα , όσο μεγαλύτερα iso (πρακτικά τρόπος μέτρησης της φωτοευαισθησίας του αισθητήρα , αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα παρακαλώ ας με διορθώσει) δώσεις τόσο αυξάνεται ο θόρυβος (με την μορφή κόκκου).

Βέβαια υπάρχουν και σχετικά εργαλεία πλέον αποθορυβοποίησης.

Αυτό που θα σου πω είναι να μην κολλήσεις στα πολλά mp που πρακτικά δεν θα σου προσφέρουν πολλά πράγματα(εκτός αν τυπώνεις σε πόστερ)

Δες εύρος φακού (όσο μικρότερο το νούμερο στο κάτω άκρο του εύρους του φακού τόσο καλύτερο)

Όσο μικρότερο aperture στο κάτω άκρω τόσο φωτεινότερος ο φακός πχ: το F2.8 - 6.9 είναι φωτεινότερος απο το F3.3-Χ.Χ

Δες μέγιστο iso

Δες ταχύτητες κλείστρου

Να έχει ενσωματωμένο σταθεροποιητή(ειδικά στην σκοτεινές φωτό θα το χρειαστείς αρκετά)

Αν δε , καταφέρεις να βρείς και με αισθητήρα CMOS αντί τον ευρέως χρησιμοποιημένο CCD σε αυτές τις τιμές τότε να το προτιμήσεις

Τέλος κατά την γνώμη μου προτίμησε ένα αμιγώς φωτογραφικό μαγαζί , θα σε προσέξουν περισσότερο και πιθανά να βρείς και καλύτερες τιμές.

Δες την DMC FS-10

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μάγκες , είμαι ένα βήμα πριν από την αγορά της Samsung ST 60. Εαν την έχει αγοράσει κανείς ας κάνει ένα κόπο να πει εντυπώσεις απο το συγκεκριμένο προϊον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...