Προς το περιεχόμενο

Πως δαχτυλογραφείτε?

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

(ενα δαχτυκλο οπως κανουν οι περισσοτεροι ή περισσοτερα οπως κανουν οι δαχτυλογραφοι)

αυτό είναι από την εποχή της μηχανικής γραφομηχανής, όταν είχαν βγει οι ηλεκτρικές που είχαν πολύ πιο μαλακά πλήκτρα μπορούσες άνετα να γράψεις με όλα τα δάχτυλα, πράγμα πολύ πιο γρήγορο...

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι, εφοσον γνωριζεις τυφλο συστημα(εγω γνωριζω αλλα δεν χρησιμοποιω).

Η λέξη "επιλεκτικό" δεν αναφέρεται στους τόνους, αλλά στα σημεία στίξης συνολικά, με βάση το συντακτικό εκεί που το ανέφερα. Επιτηδευμένη αφαίρεση τόνων είναι επιλογή, άρα κάνεις επιλεκτική χρήση των σημείων στίξης. Γκέγκε;

Σου εξηγησα πολλες φορες οτι τα σημεια στιξης ειναι απαραιτητα, οχι ομως οι τονοι, γκεγκε? (η αληθεια βρισκεται στους sex pistols πατερα)...

Δεν είναι απαραίτητοι οι τόνοι επειδή εσύ αποφάσισες να μη τους βάζεις. Και γαμώ τα επιχειρήματα, ΟΚ. Βέβαια από άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ως βελτιστοποιημένη λύση κόπου και ταχύτητας το να γράφει με ένα δάχτυλο-ένα χέρι, δε περιμένω τίποτα εξυπνότερο.

Nαι ετσι αποφασισα και ειναι δικαιωμα μου, οσο και να χτυπιεσαι δεν θα μου το αλλαξεις. Μαθε να ζεις με αυτο...

Και παλι σου λεω, μεχρι να σταματησεις να κανεις το κοροϊδο, οτι ΑΛΛΟ το με πόσα δαχτυλα γραφεις και ΑΛΛΟ το αν βαζεις τονους ή οχι.

Σαφως και δεν ειναι εξυπνο να βαζεις αχρηστους τονους και να δυσκολευεις τη ζωη σου μονο και μονο για να ακολοθεις και καλα τους κανονες. Τυπο θες ή ουσια? Επισης δεν ειναι εξυπνο να βαζεις 2 χερια και 10 δαχτυλα επι του πληκτρολογιου για να γραψεις τη λεξη "οk".

Δεν είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις πως ηχεί η κόρνα.

Δεν είμαι σίγουρος πως θα καταλάβεις πώς ηχεί η κόρνα.

Δεν είμαι σίγουρος πώς θα καταλάβεις πως ηχεί η κόρνα.

Δεν είμαι σίγουρος πώς θα καταλάβεις πώς ηχεί η κόρνα.

Οι παραπάνω είναι τέσσερις τελείως διαφορετικές νοηματικά προτάσεις. Αντίρρηση δε σηκώνει το παράδειγμα. Αν θες να διακρίνεις μία πρόταση, δάσκαλοι και γιατροί υπάρχουν. Άντε γεια, αρκετά το ζαλίσαμε.

Aν δε κανω λαθος το "πως" πρεπει να τονιζεται αναλογα με το νοημα της προτασης. Σαφως καποιες λεξεις κι εγω τις τονιζω οταν θελω να περασω ενα συγκεκριμενο νοημα. Γιατι αλλο το "πόσο" και αλλο το "ποσό". Οποτε φιλε μου, δεν ανακαλυψες την Αμερικη...

Αντε γεια κι απο μενα, εφοσον αποφασισεις να σταματησεις την (ανουσια)αντιπαραθεση.

Δημοσ.

Aν δε κανω λαθος το "πως" πρεπει να τονιζεται αναλογα με το νοημα της προτασης. Σαφως καποιες λεξεις κι εγω τις τονιζω οταν θελω να περασω ενα συγκεκριμενο νοημα. Γιατι αλλο το "πόσο" και αλλο το "ποσό". Οποτε φιλε μου, δεν ανακαλυψες την Αμερικη...

Αντε γεια κι απο μενα, εφοσον αποφασισεις να σταματησεις την (ανουσια)αντιπαραθεση.

δεν πάει ανάλογα με το νόημα της πρότασης είναι διαφορετικές λέξεις

όπως γράφεις το Όνομα με κεφαλλαίο, έτσι όταν γράφεις:

πως χωρίς τόνο σημαίνει ότι

πώς με τόνο είναι ερωτηματικό

ΠΏΣ είσαι σήμερα

γτ δεν είπες ΠΩΣ είσαι άσχετος να σε βοηθήσω?

όσο αναφορά τα αι/ε και τα υ/η/οι/ει/ι

υπήρχαν από την αρχαία ελληνική, όπως και τα πνεύματα επειδή εκφέρονταν αλλιώς, το αι με ~ και αλλιώς το αι με '

Δημοσ.

δεν πάει ανάλογα με το νόημα της πρότασης είναι διαφορετικές λέξεις

όπως γράφεις το Όνομα με κεφαλλαίο, έτσι όταν γράφεις:

πως χωρίς τόνο σημαίνει ότι

πώς με τόνο είναι ερωτηματικό

ΠΏΣ είσαι σήμερα

γτ δεν είπες ΠΩΣ είσαι άσχετος να σε βοηθήσω?

Oυσιαστικα λεμε το ιδιο πραγμα. Αλλο νοημα εχεις με το πως ατονο(οτι) και αλλο με το πως τονισμενο. Σε καθε περιπτωση, ο αναγνωστης θα το καταλαβει, εκτος αν ειναι εντελως αγραμματος ή ξενος.

όσο αναφορά τα αι/ε και τα υ/η/οι/ει/ι

υπήρχαν από την αρχαία ελληνική, όπως και τα πνεύματα επειδή εκφέρονταν αλλιώς, το αι με ~ και αλλιώς το αι με '

Και ποιος αμφισβητησε τα αι,υ,η,οι,ει,ι? Η ορθογραφια πρεπει οπωσδηποτε να τηρειται.

Δημοσ.

Oυσιαστικα λεμε το ιδιο πραγμα. Αλλο νοημα εχεις με το πως ατονο(οτι) και αλλο με το πως τονισμενο. Σε καθε περιπτωση, ο αναγνωστης θα το καταλαβει, εκτος αν ειναι εντελως αγραμματος ή ξενος.

Και ποιος αμφισβητησε τα αι,υ,η,οι,ει,ι? Η ορθογραφια πρεπει οπωσδηποτε να τηρειται.

η ορθογραφία όπως και ο τονισμός ανήκουν στην επίσημη ελληνική γλώσσα, η οποία πρέπει να τηρείται....

κατάλαβα τι εννοείς, αλλά έφερες λάθος παράδειγμα

και τα δύο ότι έχουν τόνο

το ότι σημαίνει πως

και το ό,τι με κόμμα είναι το οτιδήποτε

Δημοσ.

η ορθογραφία όπως και ο τονισμός ανήκουν στην επίσημη ελληνική γλώσσα, η οποία πρέπει να τηρείται....

κατάλαβα τι εννοείς, αλλά έφερες λάθος παράδειγμα

και τα δύο ότι έχουν τόνο

το ότι σημαίνει πως

και το ό,τι με κόμμα είναι το οτιδήποτε

Σαφως και πρεπει να τηρειται. Οταν ομως γραφεις χαλαρα πχ.στην ιδιωτικη σου αλληλογραφια ή σε αυτο το forum, γιατι να σκιζεσαι να βαλεις τονους? Δεν επηρεαζουν ουσιαστικα σε κατι. Μηπως κι εσυ την τηρεις την ελληνικη γλωσσα? Προηγουμενως εγραψες "κεφαλλαίο" :)

Το μόνο παραδειγμα που εφερα ειναι οτι καποιες λεξεις πρεπει να τονιζονται αναγκαστικά, για αλλο το ποσό και αλλο το πόσο.

Δημοσ.

προσπαθώ να την τηρώ, το κεφαλλαίο που έγραψα, ήταν ένα στιγμιαίο λάθος...

είναι λογικό να κάνουμε κάποια στιγμή λάθος

αρκεί να μην το κάνουμε επίτηδες

εγώ προσωπικά δεν σκίζομαι να βάλω τόνους, μπαίνουν μόνοι τους

όπως είπαμε και πιο πριν είναι θέμα συνήθειας

Δημοσ.

Πως μπαινουν μόνοι τους? χρησιμοποιεις καποιο προγραμμα?

Καποια πραγματα κανουν πιο ευκολη τη ζωη του διαδικτυακου typist. Δε βαζεις τονους, χρησιμοποιεις το αγγλικο ερωτηματικο(?), αλλαζεις τη γλωσσα με τη περισπωμενη κλπ.

Τι ειναι θεωρεις πιο σοβαρο, να εισαι ανορθογραφος/να κανεις στιγμιαια εστω ορθ.λαθη ή να μη βαζεις τονους?

Δημοσ.

Δύο χέρια, δέκα δάκτυλα, τυφλό σύστημα.

+1 στον απο πάνω. Δεν είναι θέμα οτι σε καθυστερεί και πολύ ο τόνος την ώρα που γράφεις. Είναι θέμα συνήθειας. Αν έχεις συνηθίσει να βάζεις τόνους τότε το δάκτυλο πηγαίνει απο μόνο του στον τόνο.

Δημοσ.

και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά

μπαίνουν μόνοι τους με την έννοια του ότι πάει το χέρι αυτόματα γιατί έτσι έμαθε

Κι εμενα ειχε μαθει το χερι, αλλα μετα απλα ξεμαθε:)

Και οχι απλα τονους, αλλα και ψιλές, δασείες, περισπωμένες...

Δεν ειναι το ιδιο φιλε, αν γραψεις μια φραση με ορθογραφικο σε καθε της λεξη θα κανει μπαμ. Ενω αν γραψεις τη φραση χωρις τονους δε τρεχει καστανο. Ισα ισα που ειναι και πιο καλαισθητη.

Να μη σου πω και πόσο αντιαισθητικο ειναι αυτο που κανεις, να ξεκινας καθε φραση με μικρο γραμμα:)

Δημοσ.

ναι, είναι και αυτό μια συνήθεια που γνωρίζω πως πρέπει να αλλάξω, και το ξεχνάω συννέχεια

Αν το έχω στο νου μου, το χέρι πάει από μόνο του στο [shift]

η λέξη καλαίσθητη δείχνει και με τόνους και χωρίς

Δεν είναι εκεί το θέμα.

Είτε καλαίσθητη, είτε όχι, είτε δεν κάνει μπαμ, δεν είναι σωστό. Εκεί είναι το θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...