Προς το περιεχόμενο

Πως δαχτυλογραφείτε?

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά, χρησιμοποιώ 9 δάχτυλα, αλλά πάντα εξαρτάται τι ακριβώς γράφεις. Θέλω να πω ότι δεν βλέπω ποτέ το πληκτρολόγιο αλλά μερικά δάχτυλα πατάνε αρκετά συχνά συγκεκριμένα πλήκτρα πχ. αντίχειρας - space, παράμεσος - το Α ή το backspace, κτλ κτλ. Είναι θέμα συνήθειας...

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τελικα η μαγγια ειναι να γραφεις γρηγορα με ενα χερι-ενα δαχτυλο, οπως εγω δηλαδη. Βεβαια ειχα προϋπηρεσια σε γραφομηχανη απο 10 χρονων.

• Super Moderators
Δημοσ.

η μαγκιά είναι να βάζεις τόνους χωρίς να μειώνεται σημαντικά η ταχύτητα και να μην κάνεις ορθογραφικά λάθη ^_^

Δημοσ.

Υπήρχε ένα παιχνίδι της Sega (για PC) , παραλλαγη του House Of The Dead. Λεγότανε Typing Of The Dead . Κάθε zombie ειχε μια λεξη η φραση που επρεπε να γραψεις για να το σκοτωσεις.Αν δεν εκανες λαθη επαιρνες bonus Κλπ. Πολυ καλο!

Δημοσ.

Υπήρχε ένα παιχνίδι της Sega (για PC) , παραλλαγη του House Of The Dead. Λεγότανε Typing Of The Dead . Κάθε zombie ειχε μια λεξη η φραση που επρεπε να γραψεις για να το σκοτωσεις.Αν δεν εκανες λαθη επαιρνες bonus Κλπ. Πολυ καλο!

¨Ενα σου λέω, bbs με περιορισμένη πρόσβαση ανά ημέρα, να δεις πως μαθαίνεις τυφλό σύστημα στο πιτς φιτίλι. :ρ

Δημοσ.

η μαγκιά είναι να βάζεις τόνους χωρίς να μειώνεται σημαντικά η ταχύτητα και να μην κάνεις ορθογραφικά λάθη ^_^

Τονους γιατι να βαλεις?? Αχρηστοι ειναι. Εχω κοψει τους τονους εδω και πολλα χρονια.

Οσο για την ορθογραφια, αυτη εχει να κανει με τη παιδεια σου, οχι με το typing ^_^

Δημοσ.

Τονους γιατι να βαλεις?? Αχρηστοι ειναι. Εχω κοψει τους τονους εδω και πολλα χρονια.

Οσο για την ορθογραφια, αυτη εχει να κανει με τη παιδεια σου, οχι με το typing ^_^

Τι εννοείς ότι είναι άχρηστοι; Κάνουν το κείμενο ευανάγνωστο...Και αυτό θέμα παιδείας είναι.

Δημοσ.

Τελικα η μαγγια ειναι να γραφεις γρηγορα με ενα χερι-ενα δαχτυλο, οπως εγω δηλαδη.

Χαίρω πολύ, άμα γράφεις με το ένα δάχτυλο, πώς στο καλό περιμένεις να έχεις μάθει να βάζεις και τόνους; Γι αυτούς που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν όλα τα δάχτυλα οι τόνοι δεν είναι πρόβλημα και δε κόβουν ταχύτητα.

Οι τόνοι είναι απλά μια συνήθεια, είτε γράφεις, είτε πληκτρολογείς. Όσοι έχουν συνηθίσει να τους βάζουν, τους βάζουν πάντα και δε τους θεωρούν ούτε κόπο, ούτε άχρηστους. Οι υπόλοιποι δυσκολεύονται από τη μία στιγμή στην άλλη να μάθουν να βάζουν και τόνους κι έτσι εγένετο η θεωρία περί αχρηστίας των τόνων... :rolleyes:

Δημοσ.

Τέσσερα στο αριστερό (το μικρό για να πατάω shift, caps, etc) και τρία στο δεξί.

Same here.

Τώρα το συνειδητοποίησα. Στο δεξί 90% των γραμμάτων τα γράφω με τον δείκτη, τον τόνο με τον μέσο και το έντερ με τον παράμεσο.

Πρακτικά είναι too fast to be true και δε νομίζω ο,τι μπορώ να το αλλάξω πλέον. Επίσης είναι τυφλό κανονικότατα αλλά πολλές φορές νομίζω οτι αν δεν κοιτάξω θα μπερδευτώ και τρώω ένα ψιλοmindfuck. Ρίχνω μια ματιά για να σιγουρευτώ οτι είμαι σε σωστή θέση και συνεχίζω.

Όταν γράφω για παιχνίδια όμως, όπως typing maniac κτλ πάντα βλέπω το πληκτρολόγιο για να αποφύγω λάθη.

Δημοσ.

Κάτι αντίστοιχο είναι και το typer shark. Ξεκινάει πολύ χαλαρά και από ένα σημείο και μετά το επίπεδο ανεβαίνει τρελά. Αρκετά εθιστικό.

οφτόπικ: φοβερή η υπογραφή σου^^ :lol:

Δημοσ.

Σχεδον τυφλο συστημα μιας και καμια φορα σκαλωνω λιγο και κοιταω που εχω τα δακτυλα μου και πληκτρολογω με 9 δακτυλα... 5 αριστερο και 4 δεξι... Αρκετα γρηγορο θα μπορουσα να πω...

Δημοσ.

Κάτι αντίστοιχο είναι και το typer shark. Ξεκινάει πολύ χαλαρά και από ένα σημείο και μετά το επίπεδο ανεβαίνει τρελά. Αρκετά εθιστικό.

πολύ καλό .. Έφτασα μέχρι Level 18 στο επίπεδο Hard , score : 1698472 !

Δημοσ.

Τι εννοείς ότι είναι άχρηστοι; Κάνουν το κείμενο ευανάγνωστο...Και αυτό θέμα παιδείας είναι.

Σοβαρα δυσκολευεσαι να διαβασεις ενα κειμενο αν δεν εχει τονους? Εγω νομιζω οτι αν εισαι στοιχειωδως μορφωμενος θα το διαβασεις χωρις προβλημα. Ως εκ τουτου οι τονοι ειναι αχρηστοι εκτος αν εισαι αγραμματος οποτε βοηθανε...

Για τις περισπωμενες, τις υπογεγραμμενες, τις ψιλες και τις δασειες που υπηρχαν ως το 1981 τι γνωμη εχεις, ηταν και αυτες χρησιμες?

Χαίρω πολύ, άμα γράφεις με το ένα δάχτυλο, πώς στο καλό περιμένεις να έχεις μάθει να βάζεις και τόνους; Γι αυτούς που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν όλα τα δάχτυλα οι τόνοι δεν είναι πρόβλημα και δε κόβουν ταχύτητα.

Oπως ειπα τονους εβαζα παλια κανονικα και ημουν ανεκαθεν καλος μαθητης αλλα μετα τους εκοψα γιατι δεν χρειαζονται, τσαμπα κοπος.

Nαι με το ενα δαχτυλο θα γραψω, τι ειμαι γραμματεας να βαζω και τα 10 με τυφλο συστημα? :)

Εσυ εισαι του τυφλου, παλληκαρι?...

Οι τόνοι είναι απλά μια συνήθεια, είτε γράφεις, είτε πληκτρολογείς. Όσοι έχουν συνηθίσει να τους βάζουν, τους βάζουν πάντα και δε τους θεωρούν ούτε κόπο, ούτε άχρηστους. :

Καλο ειναι να απαλλαγομαστε απο τις κακες συνηθειες. Αν δεν εισαι μαθητης/καθηγητης γιατι να βαζεις τονους, κερδιζεις κατι? το χρονο σου χανεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...