Προς το περιεχόμενο

ssd σε dell inspiron?

jpsih

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω ενα καινουριο inspiron με i3 2.53ghz, 3gb ram και intel hd graphics..

ολα καλα αλλα αρχιζει να με κουραζει η υστερηση του σκληρου (250gb @ 5400rpm)..

ειναι εμφανες οτι καθυστερει αρκετα το συστημα..

σκεφτομαι λοιπον την αλλαγη σε ssd.. θελω καποια μικρη σχετικα χωρητικοτητα (80-120 gb) μιας και στο λαπτοπ αποθηκευω λιγα αρχεια.. αλλωστε να ναι καλα οι εξωτερικοι σκληροι...

1. ο dellος ειναι φυσικα εντος εγγυησης.. την αλλαγη πρεπει να την κανει καποιος τεχνικος απο το σερβις της εταιρειας? θα ζητησει αμοιβη? απ οτι ειδα πρεπει να λυθει σχεδον ολο το μηχανημα για να φτασεις στο σκληρο.. δεν ξεβιδωνεις δηλαδη μονο ενα καπακι..

2. θα εχω καποιο προβλημα ασυμβατοτητας ή οποιον ssd να παρω θα ειμαι οκ?

γυρω στα 150 ευρω παιρνω κατι αξιολογο σε αυτες τις χωρητικοτητες?

3. θα δω ουσιαστικη διαφορα με βαση τον επεξεργαστη μου? (παιχνιδια δεν παιζω)

Δημοσ.

Ο σκληρός δίσκος είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ο ίδιος ο χρήστης, τουλάχιστον για τα λαπτοπ της Dell, δε χάνεις την εγγύση, απλά σε περίπτωση που σου χαλάσει ο SSD δε θα στον καλύψει η Dell σε περίπτωση που δεν τον έχεις αγοράσει από αυτούς (δε νομίζω όμως να σε πειράζει αυτο γιατί ο SSD θα έχει την εγγύηση από κει που τον αγόρασες).

Πρόβλημα συμβατότητας δε θα έχεις

Ουσιαστική διαφορά θα δεις σίγουρα σε σύγκριση με το δίσκο που έχεις τώρα (μέρα με τη νύχτα βασικά), απλά να ξέρεις οτι στα λάπτοπ οι SSD δεν αποδίδουν το μέγιστο λόγω των power saving χαρακτηριστικών που έχουν (για μειωμένη κατανάλωση, χαμηλές θερμοκρασίες, αυτονομία, κτλ...) αλλά ακόμα και έτσι η διαφορά που θα δεις είναι πολύ μεγάλη και αξίζει τα λεφτά.

Για SSD δες εδώ

Δημοσ.
Ο σκληρός δίσκος είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει ο ίδιος ο χρήστης, τουλάχιστον για τα λαπτοπ της Dell, δε χάνεις την εγγύηση.

Αρκεί να μην χαλάσεις τίποτα κατά την διαδικασία αν δεν ξέρεις δεν μπορείς και φοβάσαι δώσε το σε μάστορα να το κάνει αυτός,θα σε χρεώσουν όπου και να το πας.

Αν τον αλλάξεις εσύ και κατά λάθος σπάσεις κάτι μέσα στο μηχάνημα δεν σου το καλύπτει κανείς.

Δημοσ.

Αρκεί να μην χαλάσεις τίποτα κατά την διαδικασία αν δεν ξέρεις δεν μπορείς και φοβάσαι δώσε το σε μάστορα να το κάνει αυτός,θα σε χρεώσουν όπου και να το πας.

Αν τον αλλάξεις εσύ και κατά λάθος σπάσεις κάτι μέσα στο μηχάνημα δεν σου το καλύπτει κανείς.

Αν έχεις complete care στο καλύπτει ακόμα και να τον ρίξεις από το παράθυρο... απλά λες οτι σου έπεσε και τελειώνει η υπόθεση, αν δεν το έχεις τότε αυτό που λες ^^^

Δημοσ.

παντως ισχυει οτι για να αλλαχθει ο σκληρος ειναι δυσκολη υποθεση αν και εγω που εχω δει τεχνικο να ανοιγει το συγκεκριμενο λαπτοπ με πολυ προσοχη και τα manual της dell θα μπορεσεις να το κανεις αρκει να μην μπλεξεις τις βιδες και να ξερεις τι κουμπωνει και που.

Δημοσ.

Για θέματα συμβατότητας μην ορκίζεσαι κιόλας. Έχω έναν Dell Inspiron 1120 (m101z στις ΗΠΑ) για τον οποίο διάβασα ότι κάποιοι SSD της Intel έκαναν νούμερα. Αφού καταλήξεις καλύτερα πρώτα να ψάξεις το θέμα και μετά να τον αγοράσεις.

Δημοσ.

Ως κάτοχος ενός XPS-M1330, αν το μοντέλο σου είναι όπως το παρακάτω :

http://support.dell.com/support/edocs/systems/ins5100/en/sm/hdd.htm#1084976

θα μπορέσεις να αλλάξεις τον δίσκο πανεύκολα (λόγο και της sata σύνδεσης), απλά θα δεις να πάρεις το αντίστοιχο κατσαβιδάκι (αν δεν το έχεις είδη).

Η Dell φροντίζει να διαθέτει στον κάτοχο το κατάλληλο service manual. Επίσης, μπορείς να αλλάξεις τον αρχικό δίσκο με όποιον άλλο θες, απλά η εγγύηση θα ισχύει από την Dell για τον αρχικό δίσκο και όχι τον νεότερό σου, ενώ για το υπόλοιπο του συστήματος η εγγύηση θα ισχύει κανονικά.

Για δίσκο νέο τώρα, το κύριο θέμα είναι τα χρήματα που διαθέτεις. Αν μπορείς πας για SSD, μοντέλα που έχουν αναφερθεί στο insomnia εδώ και καιρό, διαφορετικά πολύ λιγότερα ευρώ πας για κάποιον με : 7200rpm/16mB και όσο μεγάλης χωρητικότητας θες - μπορείς να πάρεις - θεωρείς απαραίτητο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...