Προς το περιεχόμενο

Αξίζει η αγορά κάρτας γραφικών?

Tsiviotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αυτό το σύστημα ( Dual Core 6600, 2GB RAM ATI 4600HD) θα δω μια ATI 6850 ας πούμε να αποδίδει καλά? Σίγουρα όχι στο 100% αλλά έστω σημαντικά καλύτερα από την 4600? Εννοείται φράγκα για επεξεργάστες 15πύρηνους κτλ δεν έχω.

Δημοσ.

Σαφώς και θα δεις διαφορα απλά μπορεις να περιμενεις λιγο ακομα να πεσουν κι αλλο οι τιμες. Εγω ας πουμε που εχω μια Gtx 275 twin frozr σκεφτομαι να την αλλαξω αλλα απο την στιγμη που ειναι τελεια (μεχρι στιγμης) για της απαιτησεις που εχω, απλα περιμένω να ρω καμια καλυτερη σε προσφορα ή πολυ καλη τιμη.

Δημοσ.

Ποια οθόνη έχεις ;

Γενικά θα έχεις ‘’μπούκωμα λογού’’ του επεξεργαστή. Αν είναι να μην τον αλλάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα πάνε καλυτέρα σε μια 5670

Δημοσ.

23" Full HD LG. H 5670 μου φένεται πως θα μου δώσει άντε 4-5 fps παραπάνω οπότε ίσως να μην αξίζει. Bottleneck λογω επεξεργαστή σίγουρα θα παίζει με μια 6850, απλά η απορία μου είναι ΠΟΣΟ bottleneck?

Δημοσ.

Αναλόγως τι οθόνη, τροφοδοτικό και budget έχεις καταρχάς βάλε άλλα 2gb ram, κάνε overclocking τον επεξεργαστή σου και τσίμπα και εσύ την 5850 με 129,00€ από plaisio.

Edit:

Ουπς, άκυρο. Νόμιζα ότι είχες τον Ε6600 στα 3,06Ghz.

Edit2: :P

Εφόσον έχεις τον E6700 έγκυρο... ;) (5850>6850)

Δημοσ.

Ποια οθόνη έχεις ;

Γενικά θα έχεις ‘’μπούκωμα λογού’’ του επεξεργαστή. Αν είναι να μην τον αλλάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα πάνε καλυτέρα σε μια 5670

Απάντησε στην ερώτηση του Ραφαήλ ώς προς την οθόνη, επίσης με την πρόταση που σου έκανε συμφωνώ απόλυτα.

Μια HD5670 στην περίπτωσή σου θα ταίριαζε απόλυτα ή το πολύ μια HD5750. Διαφορετικά θα πρέπει να αλλάξεις cpu ή να κλοκάρεις τον E6600 αλλά και πάλι δεν θα κάνεις πολλά πράγματα διότι αφενός δεν ανεβαίνει πολύ για να μπορέσει να πουσάρει σωστά μια κάρτα σαν την HD6850 και αφετέρου μπαίνεις σε μια διαδικασία που θα χρειαστεί να δαπανήσεις επιπλέον χρήματα για ψύξη και να κάτσεις να διαβάσεις οδηγούς o/c που όπως είπα δεν αξίζει.

Τώρα αν αποφασίσεις να πάρεις μια HD5750 και ανεβάσεις και λίγο τον επεξεργαστή, τόσο που να μην τον επιβαρύνεις με υψηλές θερμοκρασίες που θα σε αναγκάσουν να αλλάξεις την στόκ ψύξη, θα είναι καλύτερα. :)

Edit:

Μισό, ποιόν έχεις ακριβώς?

Τον C2D E6600 στα 2.4Ghz ή τον Pentium Dual Core Ε6600 στα 3,0Ghz?

Αν έχεις τον πρώτο ισχύουν όσα σου είπα αν έχεις τον δεύτερο άνετα χτυπάς μια HD5850 στα 129€ όπως είπε και ο @chrisde και κάνεις εύκολα και ένα o/c στον cpu. Τα συγκεκριμένα τσιπάκια είναι ιδιαίτερα κρύα και ανεβαίνουν πολύ άνετα στα 4Ghz χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ψύξη. :)

Δημοσ.

Βασικά έγραψα αρλούμπα (είχα να ανοίξω αυτό το PC κάτι μήνες). Έχω τον [email protected], http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27251 πάει μέχρι 2.80Ghz-2.90Ghz και δεν ανεβαίνει πάνω από 50-55 βαθμούς. Όπως έγραψα παραπάνω το monitor είναι 23" οπότε δεν τρελαίνομαι για πολύ υψηλές αναλύσεις. Το τροφοδοτικό σηκώνει πολύ πράμα.Με την 4600 παίζω Crysis 2 σε 800x600 με περίπου 35fps στα high settings. Αστεία ανάλυση μεν, αλλά λόγω του πολύ bloom κτλ φένεται πολύ ωραίο το game.

A} Με μία 5670 θα μπορούσα να πάω σε μια λίγο υψηλότερη ανάλυση και λίγο detail παραπάνω?

B}) Τελικά η 6xxx series θεωρείτε ότι θα ήταν τζάμπα extra λεφτά με αυτό το setup?

Δημοσ.

Κάτι γίνεται με αυτόν τον επεξεργαστή :P .

Αν πάρεις καμιά ψήκτρα μπορείς να τον φτάσεις στα 3 + ghz αν έχεις και καλή μητρική

Δημοσ.

Βασικά έγραψα αρλούμπα (είχα να ανοίξω αυτό το PC κάτι μήνες). Έχω τον [email protected], http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27251 πάει μέχρι 2.80Ghz-2.90Ghz και δεν ανεβαίνει πάνω από 50-55 βαθμούς. Όπως έγραψα παραπάνω το monitor είναι 23" οπότε δεν τρελαίνομαι για πολύ υψηλές αναλύσεις. Το τροφοδοτικό σηκώνει πολύ πράμα.Με την 4600 παίζω Crysis 2 σε 800x600 με περίπου 35fps στα high settings. Αστεία ανάλυση μεν, αλλά λόγω του πολύ bloom κτλ φένεται πολύ ωραίο το game.

A} Με μία 5670 θα μπορούσα να πάω σε μια λίγο υψηλότερη ανάλυση και λίγο detail παραπάνω?

B}) Τελικά η 6xxx series θεωρείτε ότι θα ήταν τζάμπα extra λεφτά με αυτό το setup?

Πάρε την HD5850 Xtreme της Sapphire απο Πλαίσιο όσο υπάρχει ακόμα.

Είναι δυνατότερη απο την HD6850 και φθηνότερη.

Με τον cpu που έχεις αλλάζουν τα δεδομένα. Κλόκαρέ τον μέχρι εκεί που μπορείς και είναι σταθερός με καλές θερμοκρασίες (δηλαδή στα 2,8 - 2,9) και θα είσαι μια χαρά. Bottleneck θα υπάρχει αλλά όχι στο βαθμό που να σε ανησυχεί. Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα άλλωστε. Η διαφορά στις επιδόσεις με την 5850 θα είναι τεράστιες σε σχέση με ότι έχεις τώρα. Η οθόνη σου είναι FHD όπως λές δλδ 1920x1080p, δεν παίζει ρόλο τό μεγεθος αλλά η ανάλυση. Στην ανάλυση αυτή λοιπόν θα μπορείς να παίξεις την πλειοψηφία των παιχνιδιών άνετα.

Επιπλέον διέθεσε αν μπορείς στο άμεσο μέλλον κάποια χρήματα για επιπλέον 2GB μνήμης για να είσαι πιο άνετος.

Πρίν κλείσει όμως το νήμα και πάς για την 5850 πές μας και ποιό τροφοδοτικό έχεις πρώτα. :)

Δημοσ.

Κάτι γίνεται με αυτόν τον επεξεργαστή :P .

Αν πάρεις καμιά ψήκτρα μπορείς να τον φτάσεις στα 3 + ghz αν έχεις και καλή μητρική

Βλέπω τώρα ότι βγήκε και η 6670 στα λεφτά της 5670.

Πάρε την HD5850 Xtreme της Sapphire απο Πλαίσιο όσο υπάρχει ακόμα.

Είναι δυνατότερη απο την HD6850 και φθηνότερη.

Με τον cpu που έχεις αλλάζουν τα δεδομένα. Κλόκαρέ τον μέχρι εκεί που μπορείς και είναι σταθερός με καλές θερμοκρασίες (δηλαδή στα 2,8 - 2,9) και θα είσαι μια χαρά. Bottleneck θα υπάρχει αλλά όχι στο βαθμό που να σε ανησυχεί. Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα άλλωστε. Η διαφορά στις επιδόσεις με την 5850 θα είναι τεράστιες σε σχέση με ότι έχεις τώρα. Η οθόνη σου είναι FHD όπως λές δλδ 1920x1080p, δεν παίζει ρόλο τό μεγεθος αλλά η ανάλυση. Στην ανάλυση αυτή λοιπόν θα μπορείς να παίξεις την πλειοψηφία των παιχνιδιών άνετα.

Επιπλέον διέθεσε αν μπορείς στο άμεσο μέλλον κάποια χρήματα για επιπλέον 2GB μνήμης για να είσαι πιο άνετος.

Πρίν κλείσει όμως το νήμα και πάς για την 5850 πές μας και ποιό τροφοδοτικό έχεις πρώτα. :)

Δεν είναι και τόσο σκυλί όσο θυμόμουν lol, Chieftec 550w. 1 DVD-RW και 2 sata δισκους έχω πάνω.

Γενικά το θεωρώ περιττό να παίζει κάποιος 1920Χ1080p σε μόλις 23" οθόνη, ειδικά στην περίπτωση μου.

Με ψήσατε πάντως οτι αξίζει να ρίξω ένα 100ρι για κάρτα.

Δημοσ.

Βλέπω τώρα ότι βγήκε και η 6670 στα λεφτά της 5670.

Δεν είναι και τόσο σκυλί όσο θυμόμουν lol, Chieftec 550w. 1 DVD-RW και 2 sata δισκους έχω πάνω.

Γενικά το θεωρώ περιττό να παίζει κάποιος 1920Χ1080p σε μόλις 23" οθόνη, ειδικά στην περίπτωση μου.

Με ψήσατε πάντως οτι αξίζει να ρίξω ένα 100ρι για κάρτα.

Aν εχεις αυτό το psu που αναφέρεις είναι υπεραρκετό για την 5850. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Επικεντρώσου στην κάρτα και στα επιπλέον 2GB μνήμης. ;)

Αυτό με την οθόνη πάλι γιατί το λές? τι εννοείς?

Και εγώ 23" fhd οθόνη έχω όπως και η πλειοψηφία των χρηστών στο φόρουμ κάπου εκεί βρίσκονται. :-)

Δημοσ.

Ωραία αυτό θα κάνω. Thx for the help guys ;-)

Για το monitor απλά εννοώ οτι 1920x1980 για να το χαρείς και να έχει και ουσία πρέπει να παιζεις σε 32" και πάνω. Τέλος πάντων δεν έχει και τόση διαφορά με το 720p όταν παίζουμε σε 21" - 23", ώστε να σκασουμε 500Ε παραπάνω για να πάμε στο full HD me full detail σε 23" monitor ;-)

Eυχαριστώ και πάλι, θα ανεβάσω κανένα benchmark όταν με το καλό τα πάρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...