Προς το περιεχόμενο

προβλημα σε PS2 fat!!

haris013

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!εχω ενα παλιο PS2 (fat) με κωδικο SCPH-50004 το οποιο ειναι τσιπαρισμενο αλλα μετα απο τοσα χρονια χαλασε το DVD drive του και δεν διαβαζει καθολου παιχνιδια,CD,DVD κλπ. Ψαχνοντας στο ιντερνετ και στο φορουμ εδω βρηκα διαφορα τοπικς για να παιζει παιχνιδια με χρηση σκληρου δισκου αλλα ολες οι αναφορες ηταν για μη τσιπαρισπενα playstation.

Εμενα λοιπον που ειναι τσιπαρισμενο γινεται να παιξω ξανα παιχνιδια με καποιον αλλον τροπο εκτος την χρηση του dvd drive?

πχ απο flashaki-hard disk?

παρακαλω αν ξερει καποιος να με βοηθεισει γιατι ειμαι σε απογνωση!

Υ.Γ αν το τοπικ ειναι σε λαθος σεκτιον σορρυ :Ρ να το μεταφερει στο σωστο ενασ mod.

Δημοσ.

Ναι γίνεται και μάλιστα αν εχεις πρόσβαση σε ένα ps2 που λειτουργεί το dvd drive (μια που το δικό σου dvd drive δε λειτουργει) μπορείς να περάσεις το πρόγραμμα DHLoader σε ένα ps2 memory cart (οποιαδήποτε, εγώ το έκανα σε μια απλή 8Mb) και να φορτώνει απο εκεί αυτόματα όταν ανοίγεις την ps2 fat ώστε να βλέπει κατευθείαν το δίσκο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι η κονσόλα σου τσιπαρισμένη για να μπορείς μέσω του DEV1 στο μενού του modchip να bootάρεις απο memcard.

Θα χρειαστεί αρχικά να πάρεις ένα ps2 ethernet adapter (εγώ το βρήκα στο ebay) http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://img.epinions.com/images/opti/30/4a/Playstation_2_Network_Adaptor_Game_Controllers_and_Accessories-resized200.jpg&imgrefurl=http://www.epinions.com/content_81988324996&usg=__vQAOqGj9jGIb_3jl8BiedJNAvFs=&h=200&w=200&sz=5&hl=el&start=0&zoom=1&tbnid=ypDGy54CX1nMAM:&tbnh=145&tbnw=145&ei=-PqvTfXwAcnPtAbLuJnYCw&prev=/images%3Fq%3Dps2%2Bnetwork%2Badapter%26hl%3Del%26sa%3DG%26biw%3D1920%26bih%3D1002%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1&iact=hc&vpx=152&vpy=98&dur=1032&hovh=160&hovw=160&tx=147&ty=111&page=1&ndsp=60&ved=1t:429,r:0,s:0 που μπάινει στο πίσω μέρος και συνδέει το δίσκο με το ps2 σαν δικτυακό. Προσοχή γιατί ο δίσκος πρέπει να είναι IDE και πρέπει να πάρεις και συγκεκριμένο IDE δίσκο γιατί δεν κάνουν όλοι. http://ps2drives.x-pec.com/?p=list

Οι Maxtor κάνουν, αλλά κάνε ένα ψάξιμο γιατί υπάρχει λίστα με δοκιμασμένους που λειτουργούν σωστά.

Τα παίχνίδια τα περνάς απο ISO images στο PC με το πρόγραμμα WinHIIP. Σημείωση ότι υπάρχουν κάποια παιχνίδια που δεν παίζουν απο δίσκο, υπάρχει compatibility list εδώ.

Τα παιχνίδια φορτώνουν σφαίρα απο το δίσκο και το dvd drive είναι πια άχρηστο.

Το memor32 που λέει ο φίλος πιο πάνω είναι για μη τσιπαρισμένες κονσόλες λειτουργεί όμως και σε τσιάρισμένες. Αν ομως εχεις τσιπαρισμένη κονσόλα δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω. Εγώ έχω το Matrix Infinity green dot modchip (το original).

Με όλο αυτό το σύστημα πραγματικά είδα το φως το αληθινό :)

Δημοσ.

Σωστό και αυτό... βέβαια πάλι θα έχεις να κάνεις με βάλε βγάλε δισκάκια, γράψε δισκάκια κλπ. Καμια σχέση με το να πάιζεις απο HD και χωρίς κίνδυνο να ξαναχαλάσει και να θές πάλι άλλο lens.

A και αυτό το συγκεκριμένο lens που πόσταρες είναι για PS2 slim και όχι για fat που έχει ο φίλος. Παρεπιπτόντως και πάλι πρέπει να τσεκάρεις ποιο lens έχει η δική σου ps2 και να πάρει το ίδιο, δεν έχουν όλες το ίδιο και δεν κάνουν όλα τα lens για όλες τις ps2.

Δημοσ.

Για φατ ειναι.Εχουν κανει τυπογραφικο λαθος.

Πραγματι αλλη αισθηση να παιζεις απο τον δισκο αλλα δεν αξιζει να δωσει τοσα χρηματα το παιδι.

Το συγκεκριμενο μοντελο λειζερ κανει για το μοντελο του.

Δημοσ.

καλησπερα και παλι! ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας! οσο αφορα το θεμα τωρα.. εχω βρει και εγω συμβατο λασερ κλπ αλλα εφοσων το εχω τοσα χρονια και χαλασε θα ηθελα να το πειραξω!(καταλαβαινεται τι ενοοω!) το θεμα ομως ειναι οτι με το ethernet adapter παει πολυ ακριβα το πραμα και δν νομιζω οτι αξιζει τοσο.γινεται να συνδεσω φλασακι η σκληρο χωρις το ethernet adapter? παιζει τιποτα με τις USB? οσο για 2ο τσιπαρισμενο PS2 υπαρχει ενος φιλου μου οπου εκει θα προετοιμασω οτι υλικο χρειαζεται(πειραζει που ειναι PS2 slim του φιλου μου?)

Υ.Γ οτι ιδεες εχετε για αλλα πειραγματα,case modding κλπ πειτε μου!

α επεισης ειδα και την μεμορ 32.. ειναι κατι σαν τσιπακι αποτι καταλαβα και εχει και USB. εχω εχω ηδη τσιπαρει το PS2 πολλα χρονια τωρα και ειμουν μικρος οποτε δεν ξερω καν τι μου εβαλαν μεσα απλα θυμαμαι οτι ειχα δωσει 100 ευρο.με την μεμορ32 τι ακριβως θα κανω?εγω δεν μπορω να φορτονω καθολου δισκακια!

α και κατι τελαυταιο :P οταν βαζω δισκακια στο PS2 μου δεν μου βγαζει disc error ουτε τιποτα απλα ειναι σαν να μην εχω βαλει τιποτα μεσα.. σιγουρα φταιει το dvd driver η ειναι και κανενα αλλο προβλημα?πως μπορω να τσεκαρω για αλλα προβληματα στην κονσολα οπου δεν θα μου επιτρεπσουν να κανω την πατεντα που θελω?

ευχαριστω και συγνωμη για τις τοσες ερωτησεις!

Δημοσ.

Ναι είναι σίγουρα το lens του dvd. Απλά τα έχει παίξει εντελώς και δε βλέπει τίποτα.

Όσον αφορά τη USB θύρα της PS2... αστο καλύτερα, πρόκειται για usb v1.1 θύρα και δεν αξίζει τον κόπο γιατί είναι πάναργη και η ασυμβατότητα σε παιχνίδια πολύ μεγάλη. Θα σου κάνουν κολλήματα τα video, θα κάνει ώρα να φορτώσει κλπ. Το έχω δεί απο κοντά πως είναι και σου λέω είναι απελπισία.

Ναι μπορείς να κάνεις bootable memory card με το HDLoader και απο slim κονσόλα, δεν έχει σημασία, αλλά αφού δεν θα βάλεις δίσκο τι να το κάνεις? Εκεί που υπερτερεί η fat σε σύγκριση με την slim είναι στο ότι παίρνει δίσκο και συνδέεται με δίκτιο. Αυτά "κόπηκαν" στις slim για λόγους κόστους.

Το memor32 είναι ένα τύπου ps2 memory card και αφορά μη τσιπαρισμένες κονσόλες ΚΑΙ ΟΧΙ τις πολύ τελευταιες απο τις slim... εκμεταλεύεται μια τρύπα στην ασφάλεια του μηχανήματος ώστε να μπορεί να εκτελεί η ps2 αντίγραφα ακόμα και αν δεν είναι τσιπαρισμένη (οπότε δε σε αφορά). ΣΤα δύο τελευταία μοντέλα του slim η Sony "εκλεισε" την τρύπα ασφαλείας αυτή στο firmware του μηχανήματος οπότε και δεν πιάνει το κόλπο σε αυτά.

Το πουλάνε κανένα 30άρι ευρώ αλλά στην ουσία μπορεί κάποιος που σκαμπάζει να φτιάξει ένα μόνος του γράφοντας ένα απλό ps2 memory card με τα απαιτούμενα αρχεία. Τα αρχεία και οι οδηγίες υπήρχαν για κατέβασμα στο GT που δυστυχώς έκλεισε αλλά σίγουρα κάπου θα κυκλοφορούν ακόμη.

Ναι είναι περισσότερα τα χρήματα που θα δόσεις για να φτιάξεις το σύστημα με δίσκο αλλά πραγματικά δε συγκρίνεται με τίποτα... Η PS2 μετατρέπεται σε ultimate gaming κονσόλα. Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα (τόσο κάνει να bootάρει το HDLoader απο την memcard) διαλέγω απο μια μεγάλη λίστα παιχνιδιών που έχω μέσα (320GB IDE Maxtor) και το παιχνίδι ξεκινά αμέσως. Ούτε ψάχνεις σε ντάνες με δισκάκια, ούτε βάλε-βγάλε, ούτε περίμενε να φορτώσει, ούτε γκράνγκα γκρούνγκα το drive :P

Δημοσ.

ωραια! εχω σχεδον ψιθει αρκει ομως να ξερω οτι θα δουλευψει και δεν θα πανε τα λευτα που θα δωσω στραφι :)

επισης βρηκα το network adapter αλλα δεν βρισκω σκληρο!! μπορεις να μου βρεις καποιον συμβατο απο ενα ηλεκτρονικο καταστημα πλζ?(στειλε λινκ)

τελος υπαρχει καποιος ποιο γρηγορος τροπος να επικοινωνισουμε και να με βοηθεισεις να φτιαξω το συστημα? μετα την ανασταση γυρναω σπιτι μου(τωρα ειμαι διακοπες) και θα παραγγειλω το hardware που χρειαζεται.

Δημοσ.

Ο δίσκος που είχα πάρει εγώ πρίν απο κάτι μήνες είναι αυτός http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380306794491 και λειτουργεί άψογα. Αν κάνεις search ακριβώς το ίδιο μοντέλος θα βγάλει αρκετούς αλλά απο USA, μη σε τρομάζει αυτό και εγώ απο εκεί τον πήρα. Αγγλία δε βλέπω να υπάρχει...

Αλλά στπ ποστ μου πιο πάνω έχω βάλει ένα λινκ με την compatibility list για δίσκους στο PS2. Εκεί λέει ποιοί δίσκοι ταιριάζουν στον connector του network adapter του PS2 και επίσης ποιοί λειτουργούν σωστά με αυτό. Ρίξε μια ματιά γιατί δεν είναι απαραίτητο να πάρεις των 320GB όπως εγώ, μπορεί να θέλεις κάποιο μικρότερο που να ειναι και πιο φθηνός.

Πρώτα απόλα όμως πρέπει να εξακριβώσεις αν το modchip που έχει πάνω η κονσόλα σου είναι κατάλληλο ώστε να μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις στο μενού του και να τις σώσεις. Κάποιοι κλωνοι modchips είναι τελείως χάλια και ενώ λειτουργούν με κόπιες, δεν μπορείς να σώσεις άλλες επιλογές, απλά δεν τις "θυμούνται" ή παγώνει το σύστημα μόλις πατήσεις save στο μενού τους. Για να διαπιστώσεις αν το modchip σου είναι οκ πρέπει να πατήσεις κάποιους συνδυσαμούς κουμπιών και να τα κρατήσεις πατημένα αμέσως μόλις πατάς το power στην κονσόλα, ώστε να μπούν στο μενού. Τα κουμπιά που πρέπει να πατήσεις είναι δύο και είναι απο τα 4 κουμπιά δεξιά στο χειρηστήριο (τρίγωνο, Χ, τετράγωνο, κύκλος). Το ποιά είναι εξαρτάται απο το modchip σου, κάνε δοκιμές και θα τα βρείς. Στο δικό μου ειναι ο κύκλος και το τετράγωνο.

Αφού μπείς στο μενού δές αν κρατάει τις αλλαγές μετά το save. (κάνε μια αλλαγή, σωσε και ξαναμπές για να δείς).

Αν όλα είναι καλά, τότε κοίτα για δίσκο και network adapter γιατί αν δε θυμάται τις αλλαγές, δεν θα μπορείς να επιλέξεις DEV1 και να bootάρεις απο τη memory card. Αυτό γιατί το dvd drive σου δε λειτουργεί, αν λειτουργούσε δε θα ήταν απαραίτητο να κάνεις κάποια αλλαγή στο μενου του modchip γιατί θα μπορούσες να τρέχεις το HDLoader απο DVD και μετά να βλέπεις το δίσκο.

Μπορώ αν τελικά γίνεται στο σύστημά σου να σου στείλω με email το HDLoader που έχω πατσάρει και ότι άλλα αρχεία χρειάζεσαι.

Δημοσ.

απλα οι δισκοι που εχει η λιστα ειναι αρχαιοι και βρισκω μονο μεταχειρησμενους απο e-bay.ακομα εχει μια στηλη στην λιστα που λεει PS2 και μετα σε καθε δισκο εχει και ενα v2,v9 κλπ.πως θα δω ποιο version ειναι το δικο μου PS2?

οσο για το Modchip θα το τσεκαρω μολις παω σπιτι μου :)

Δημοσ.

To δικό σου ειναι v11 σύμφωνα με τη λίστα http://reviews.ebay.com/How-To-Determine-Your-PS2-Playstation-2-Version_W0QQugidZ10000000000069070 αν και δεν παίζει ρόλο, αν λειτουργεί κάτι σε μια verion της fat θα λειτουργεί και στις άλλες, απλά αναφάρει την εκδοση που ειχε αυτός που τον δοκίμασε.

Εννοείται θα πρέπει να πάρεις μεταχειρισμένο δίσκο, δεν πουλάνε πια IDE καινουργιους και ΑΝ βρεις θα είναι πανάκριβος και μάλλον όχι το μοντέλο που θέλεις. Το ebay ειναι μονοδρομος.

Δημοσ.

οκ! απλα ελπιζω να δουλευει(μην εχει κανα bad sector η κανα αλλο προβλημα)αμα παρω και μεταχειρισμενο network adaptor δεν θα υπαρχει προβλημα ετσι?υπαρχουν 2 adaptor ενας με 1 θυρα και ενας με 2 θυρες πισω.οποιον και να παρω το ιδιο δεν ειναι?

βρηκα καποιους adaptor(new kai oxi used) αυτον http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Sony-Playstation-2-PS2-Network-Adaptor-Box-/250807949165?pt=UK_Video_Games_Cables_and_Adaptors&hash=item3a6551976d

και αυτον http://cgi.ebay.co.uk/Sony-Playstation-2-Network-Adapter-HDD-Connector-/230610979831?pt=UK_Video_Games_Cables_and_Adaptors&hash=item35b17c4bf7

αλλα εχουν τεραστια διαφορα στην τιμη τους.παιζει τπτ?

για σκληρο λεω για αυτον http://cgi.ebay.co.uk/120GB-IDE-Maxtor-DiamondMax-Plus-9-YAR41BW0-6Y120L0-HDD-/230611578803?pt=UK_Computing_HardDrives_RL&hash=item35b1856fb3 ελπιζω να δουλευει!

Δημοσ.

Αντί να παιδεύεσαι και να ξοδεύεσαι με όλα αυτά, δεν παίρνεις ένα καινούριο τσιπαρισμένο slim PS2 να τελειώνει το πανηγύρι; Εξάλλου το fat σου είναι παλιό και δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους, θα σου βγάλει άλλα και θα μείνεις με τα περιφερειακά στο χέρι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...