Προς το περιεχόμενο

κώδικας οδικής συμπεριφοράς

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οδηγάω σε έναν απότους επικινδυνότερους δρόμους της Ελλάδας ( Πατρών-Κορίνθου ), και έχω πίσω μου τζιπάκι που μου αναβοσβήνει τα φωτά, αναβοσβήνει τα αλάρμ και αφήνει τη μεγάλησκάλα αναμμένη τυφλώνοντας με. όλο αυτό επί 10 λεπτά. ο δρόμος είναι τόσο στενός - με στροφές που δεν μπορεί να προσπεράσει (παράνομα) ούτε μηχανή...

• σε όσους το είπα... κλασικά άκουσα "τέτοιους μαλα... θα συναντήσεις πολλές φορές στη ζωή σου" (οδηγάω ήδη 5 χρόνια)

δεν θέλω να απαιτήσω κανένα υλικό - χρηματικό ποσό από αυτόν / αυτή !

άπλα έχω βαρεθεί να ακούω από κάτι άλλους μαλ... "ελληνισταν" , "δεν γίνονται αλλού αυτά" κ.α. και στην ουσία να μην κάνουν κάτι !

άπλα να γκρινιάζουν....

με λίγα λογία αν δεν κάνω κάτι και εγώ , στην ουσία δεν έχω το δικαίωμα να ελπίζω ότι δεν θα πεθάνω στο αμάξι !

οπότε τι μπορώ να κάνω;

έχω πινακίδες , χρώμα αμαξιού και τα σχετικά καθώς και την ώρα .

μάλλον τι μπορώ να κάνω χωρίς να πληρώσω !

στην αστυνομία-τροχαία μου είπαν να κάνω μήνυση, 100 ευρώ ! όμως...

ακομα και το τηλ που μου ειπαν γιατι δεν εκανα χρεωνεται .... (ειναι τετραψηφιο)

καμία άλλη ιδέα ;;;;

( δεν θεωρώ ιδέα το "δεν θα βγάλεις άκρη" )

*υπηρχε κατηγορια "Auto & Moto" confused.png

Δημοσ.

Κρατάς αριθμό, τον ψάχνεις... μόλις βρεις που μένει, πας το βράδυ σπίτι του και αδειάζεις πάνω στο αυτοκίνητο 1-2 κουτάκια remover. Θα το βρεις σε χρωματοπωλεία.

Φυσικά μαζί με το απαραίτητο σημείωμα που θα λέει να μάθει να οδηγεί για ν' αποφύγει τα χειρότερα. ;)

Δημοσ.

Κρατάς αριθμό, τον ψάχνεις... μόλις βρεις που μένει, πας το βράδυ σπίτι του και αδειάζεις πάνω στο αυτοκίνητο 1-2 κουτάκια remover. Θα το βρεις σε χρωματοπωλεία.

Φυσικά μαζί με το απαραίτητο σημείωμα που θα λέει να μάθει να οδηγεί για ν' αποφύγει τα χειρότερα. ;)

χαχαχαχαχα !

Δημοσ.

Για να απαντήσω και πιο σοβαρά...

Δε μπορείς να κάνεις πολλά χωρίς να πληρώσεις. Επειδή συνήθως αυτοί που οδηγούν έτσι έχουν μυαλό αυστραλοπιθήκου, τα μόνα που «πιάνουν» είναι πράγματα που ένας εγκεφαλικά υγιής άνθρωπος δε θα έκανε (π.χ. remover στο χρώμα του αυτοκινήτου, κοτρώνα στο καπώ, τσιμέντρο ταχείας πήξεως στην εξάτμιση). Οπότε το περισσότερο που μπορείς να κάνεις χωρίς να πληρώσεις πολλά και χωρίς να είσαι παράνομος... είναι να προστατευτείς.

Την επόμενη φορά που θα σου τύχει,

1ον. Ρίξε τον κεντρικό καθρέπτη σου. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, εάν τον πιέσεις προς τα μπρος παίρνει μια γωνία η οποία κατευθύνει τα φώτα του πίσω σου... πάνω του. Πλέον τα φώτα του στραβώνουν τον ίδιο, όχι εσένα. Δοκιμασμένο και πιάνει, συνήθως αυτό και μόνο αρκεί για να σβήσει τη μεγάλη σκάλα.

2ον. Κατέλαβε ολόκληρη τη λωρίδα και πήγαινε αργά. Με ταχύτητα 70-80 δηλαδή. Δοκιμασμένο και αυτό σε άπειρους αυστραλοπιθήκους. Οι πιο πολλοί θα καταλάβουν το λόγο που το κάνεις και θα λουφάξουν, καθώς ξέρουν ότι η μόνη τους λύση πλέον είναι να ρισκάρουν (το κεφάλι τους) και να σε περάσουν βγαίνοντας χύμα στο αντίθετο ρεύμα. Δε θα το κάνουν. Εάν πάλι το κάνουν (δε μου 'χει τύχει...), εσύ είσαι ασφαλής. Αυτός κινδυνεύει να δεχτεί μετωπική από νταλίκα.

Σε καμία περίπτωση μην κολλήσεις τέρμα δεξιά για να περάσει. Ο δρόμος στην ΛΕΑ είναι απίστευτα ανώμαλος (δεν θέλεις να πέσεις σε καμιά λακούβα με ύψος μισής ρόδας) και θα κολλήσει και δίπλα σου μην αφήνοντάς σου τον παραμικρό χώρο για ελιγμούς (που είτε θελήσεις να κάνεις εσύ ή «αναγκαστείς» από το δρόμο). Εννοείται φυσικά πως μόλις βρεις χώρο, κάνεις άκρη να πάει στα κομμάτια ο Χάρος, αλλά για όσο ο δρόμος έχει πλάτος μισής παλάμης... καλύτερα να ΜΗΝ τον αφήσεις να περάσει.

:)

Δημοσ.

@sam sam

μιλας για τα σημεια που κανουν εργα και στενευει ο δρομος με κολωνακια ? εκει οποιοσδηποτε απαιτει να πας πιο γρηγορα ή να κανεις στην ακρη (που δε μπορεις)ειναι τρισμεγιστος μ@λακας

και μενα με εκνευριζουν καποιοι που πανε πολυ αργα, αλλα κανω υπομονη και απαιτω να κανουν το ιδιο και αυτοι που θελουν να πανε πιο γρηγορα απο μενα (συνηθως τους γραφω ή τους παιζω κανα αποτομο φρεναρισμα να χεστουν και να ηρεμησουν)

σε αυτα τα σημεια η κατασταση ειναι δυσκολη και πρεπει να κανουμε ολοι υπομονη μεχρι να τελειωσουν τα εργα

στον υπολοιπο δρομο παντως πιστευω οτι εχεις περιθωριο να πας στην ακρη, ακομα και οι νταλικες βρισκουν χωρο, οποτε δε δικαιολογω καποιον οδηγο ΙΧ να πηγαινει στη μεση του δρομου καθυστερωντας τους υπολοιπους

δυστυχως ετσι ειναι αυτος ο καροδρομος και ετσι λειτουργει ολα αυτα τα χρονια.μπορει να μη σε νοιαζει αλλα παρα πολλα ζωα σκοτωνονται εκει (και παιρνουν και αθωους στο λαιμο τους και αυτο θα πρεπε να σε νοιαζει) κανοντας επικινδυνες προσπερασεις , οποτε καλο ειναι αν δε μπορεις να πας πιο γρηγορα να προσπαθεις τουλαχιστον να κανεις χωρο στους υπολοιπους

θεωρω δηλαδη εξισου αντικοινωνικη συμπεριφορα το να πιανεις την αριστερη μερια του δρομου και να πηγαινεις αργα αδιαφορωντας για το τι γινεται πισω σου με το να παιζεις επιμονα τα φωτα και να απαιτεις απο τον αλλο να κανει στην ακρη.

και σε ενα τετοιο δρομο χωρις διαχωριστικο αυτες οι συμπεριφορες εχουν δυστυχως μοιραια αποτελεσματα, οποτε μη σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας

Δημοσ.

Καλό είναι να μήν δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα.Οσοι έχουν οδηγήσει στην ΕΟ Αθηνών-Πατρών,γνωρίζουν πολύ καλά οτι ο δρόμος μετά την γέφυρα προς Τρίπολη περιορίζεται σε 1+1 λωρίδα,με την ΛΕΑ μάλιστα να μήν μπορεί να χωρέσει ένα συμβατικό όχημα εκτός και αν ο οδηγός του θέλει να πάρει αγκαλιά τις μπάρες.

Απο εκεί και πέρα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε τρία σημεία,(α) στο οτι το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υφίσταται διπλή διαχωριστική λωρίδα άλλα ΚΑΙ πινακίδες που απαγορεύουν την προσπέραση (β) δέν υπάρχει διαχωριστική νησίδα,όπερ και σημαίνει οτι όποιος γενναίος επιχειρήσει να κάνει προσπέραση και χάσει τον έλεγχο,μπορεί κάλλιστα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα (περι αθώων),(γ) επειδή σε μεγάλο μήκος δέν υφίστανται πινακίδες για να καθορίσουν τα μέγιστα όρια ταχύτητας,αυτή βάση ΚΟΚ (αν θυμάμαι καλά) περιορίζεται στα 110km/h.Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση οτι ο δρόμος μπορεί να χαρακτηριστεί ΕΟ (που δέν είναι)!Σε αντίθετη περίπτωση μιλάμε για max 90Km/h

Δημοσ.

Μήπως εσύ πήγαινες με πολύ χαμηλή ταχύτητα;

πηγαινα (ας πουμε) πανω απο το επιτρεπτο οριο ταχυτητας....

αλλα και με 40 ας πουμε να πηγαινα... και; τι παει να πει αυτο ;

@sam sam

μιλας για τα σημεια που κανουν εργα και στενευει ο δρομος με κολωνακια ? εκει οποιοσδηποτε απαιτει να πας πιο γρηγορα ή να κανεις στην ακρη (που δε μπορεις)ειναι τρισμεγιστος μ@λακας

εκει ! και πιο συγκεκριμενα οπως το 163 χλμ μεχρι το 159 χλμ .... κ.α.

και μενα με εκνευριζουν καποιοι που πανε πολυ αργα, αλλα κανω υπομονη και απαιτω να κανουν το ιδιο και αυτοι που θελουν να πανε πιο γρηγορα απο μενα (συνηθως τους γραφω ή τους παιζω κανα αποτομο φρεναρισμα να χεστουν και να ηρεμησουν)

σε αυτα τα σημεια η κατασταση ειναι δυσκολη και πρεπει να κανουμε ολοι υπομονη μεχρι να τελειωσουν τα εργα

στον υπολοιπο δρομο παντως πιστευω οτι εχεις περιθωριο να πας στην ακρη, ακομα και οι νταλικες βρισκουν χωρο, οποτε δε δικαιολογω καποιον οδηγο ΙΧ να πηγαινει στη μεση του δρομου καθυστερωντας τους υπολοιπους

δυστυχως ετσι ειναι αυτος ο καροδρομος και ετσι λειτουργει ολα αυτα τα χρονια.μπορει να μη σε νοιαζει αλλα παρα πολλα ζωα σκοτωνονται εκει (και παιρνουν και αθωους στο λαιμο τους και αυτο θα πρεπε να σε νοιαζει) κανοντας επικινδυνες προσπερασεις , οποτε καλο ειναι αν δε μπορεις να πας πιο γρηγορα να προσπαθεις τουλαχιστον να κανεις χωρο στους υπολοιπους

μιλαμε για αλλο κομματι του δρομου...

θεωρω δηλαδη εξισου αντικοινωνικη συμπεριφορα το να πιανεις την αριστερη μερια του δρομου και να πηγαινεις αργα αδιαφορωντας για το τι γινεται πισω σου με το να παιζεις επιμονα τα φωτα και να απαιτεις απο τον αλλο να κανει στην ακρη.

αυτο που αναφερεις ειναι παράπτωμα...

και σε ενα τετοιο δρομο χωρις διαχωριστικο αυτες οι συμπεριφορες εχουν δυστυχως μοιραια αποτελεσματα, οποτε μη σκεφτομαστε μονο τον εαυτο μας

ναι μαλλον δεν εγινα σαφής...

κατι τετοιο που περιγραφεται (χωρις νησιδα προσπεραση) για μας ειναι ας πουμε κανονικο... και δεν θα εκανα ποτε θεμα για κατι τετοιο...

εγω αναφερωμε σε δρομος που εχει κολονακια ! και απο την λωριδα εκτακτης αναγκης και την κανονικη... εκει μεινει μονο μια ! + το γεγονος οτι κανεις σλαλομ (κυριολεκτικα) .

δεν αναφερομαι στο κανονικο δρομο καρμανιολα, αλλα στα κοματια με τα κολονακια, που κανουν εργα απο την μια πλευρα...

επιπλεον λογο της δουλειας μου 2 - 4 φορες την μερα κανω τη διαδρομη αιγιο - πατρα, ειμαι σε θεση να γνωριζω πως σε αυτα τα σημεια η πιθανοτητα για διαφορα κολονακια μεσα στο δρομο ειναι μεγαλη.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

και επειδη μια εικονα ειναι καμποσες λεξεις...

αυτο το λες " κανονικο "

157684-KOK+copy.jpg

αυτο ομως ;;;;;;; ( σε αυτο αναφέρομαι )

320x238xtroktiko_17071_0.jpeg.pagespeed.ic.UfPQQBv7mm.jpg

και ξαναλεω για το δρομο στην πρωτη δεν θα ελεγα τιποτα... (αν και...) τοσα χρονια...

στο θεμα , δηλαδη αν δεν εχω να πληρωσω ; δεν δεν μπορω να υπερασπίσω τον εαυτο μου;;;

Δημοσ.

Δυστυχως η δικαιοσυνη δεν ειναι ουτε τυφλη ουτε δωρεαν, βασικα το υποψιαστηκα οτι θα στα πρηζουν στα σημεια που γινονται εργα (απο αιγιο ειμαι , περναω και γω συχνα πυκνα απο κει), απλα μιλησα και γενικοτερα

Για τα συγκεκριμενα σημεια στο ξαναλεω εχεις απολυτο δικιο, ακομα καιμε λιγα χλμ να πηγαινει κανεις απο τη στιγμη που δε μπορει πραγματικα να παει καπου, οι αλλοι δεν πρεπει να κανουν σα μ@λακες.

Κανονικα στις εθνικες περα απο μεγιστο οριο, υπαρχει και ελαχιστο, αλλα σε αυτα τα σημεια δε μπορουμε να μιλαμε για κατι τετοιο, αφου περνας ουσιαστικα μεσα απο εργοταξιο

@tenshi

Δε θα πω ποτε σε κανενα ποσο γρηγορα να παει, δε θα μου επιβαλλει κανεις ποσο αργα θα παω.υπαρχει τροχαια για αυτο

Δημοσ.

@tenshi

Δε θα πω ποτε σε κανενα ποσο γρηγορα να παει, δε θα μου επιβαλλει κανεις ποσο αργα θα παω.υπαρχει τροχαια για αυτο

Υπο αυτό το πρίσμα,φαντάζομαι οτι δέν δέχεσαι κανέναν να σου επιβάλει και το πόσο γρήγορα θα κινείσαι,σωστά;Γιατι το γρέκος που προσπαθεί να προσπεράσει σε παρενοχλεί (tailgating) και σε τυφλώνει δημιουργώντας σου άγχος,γνωρίζει πολύ καλά οτι χώρος δεν υπάρχει οπότε σου δίνει δύο επιλογές, ή να βάλεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο βρίσκοντας χώρο (εκεί που δέν υπάρχει) ή να αυξήσεις ταχύτητα (με ότι επακόλουθα μπορεί να έχει αυτό) για να μήν δυσανασχετεί βλέποντας τον προφυλακτήρα σου.

Δέν πιστεύω οτι αναφέρομαι σε κάτι που δέν ισχύει.Στους ίδους δρόμους κινούμαι και εγώ...

Δημοσ.

προσωπικα εχω ξεπερασει τα θεματα αγχους , οποτε δε δινω σημασια σε κανενα ζωο που θελει να μου επιβαλλει να κινδυνευσω με τον ενα ή τον αλλο τροπο και αυτο θα πρεπε να κανει και ο καθενας μας.

αυτο ομως ειναι τελειως διαφορετικο με το να κινειται καποιος με το πασο του εμποδιζοντας τους υπολοιπους να κινηθουν οπως αυτοι πιστευουν.

εχω τεραστια υπομονη οταν βρισκομαι σε ενα στενο δρομο και ο αλλος παει παρα πολυ αργα (γιατι πολυ απλα δε μπορει να γινει κατι και μαλλον καλυτερα για ολους μας να πηγαινει αργα ) , χανω ομως ευκολα την υπομονη μου οταν βλεπω ζωα να πιανουν την αριστερη στη παραλιακη και να πηγαινουν με 60, πολυ απλα γιατι θεωρω αυτονοητο οτι με ενοχλει και ακομα και αν η ταμπελα σε καποια σημεια λεει 60, δεν παυει να καταλαμβανει χωρις λογο τη γρηγορη λωριδα αδιαφοροντας για τους γυρω του.

οσο για την "ΕΟ" αθηνα πατρα, σου υπενθυμιζω οτι ολοκληρα φορτηγα βρισκουν χωρο να κανουν στην ακρη (δε μιλαω για στροφες και πολυ στενα σημεια, αλλα κομβους και ευθειες εχει αυτος ο δρομος) , οποτε δε μπορει να με αναγκασει αυτος που πηγαινει με 80 μες στη μεση του δρομου να κανω 10 ωρες να φτασω στο προορισμο μου.

αν βγαζει το αυτοκινητο του καθε πασχα και δεκαπενταυγουστο να παει στο χωριο του αποτελει δημοσιο κινδυνο ετσι κι αλλιως και καλυτερα να το καταλαβει και να παρει το κτελ, γιατι κατι τετοιοι ειναι συνηθως που προκαλουν τα πολυνεκρα

αυτο βεβαια δεν εχει σχεση με τα σημεια που αναφερει ο ts , στα οποια οντως δεν μπορεις να κανεις κατι.

εγω μιλαω για κοινη λογικη, δεν ζητησα απο κανενα να καβαλησει τις μπαριερες για να περασω εγω , ουτε εκανα ποτε κατι τετοιο για αλλους πιο γρηγορους απο μενα.

ομως πολλες φορες χανουμε το νοημα της κοινης λογικης..

οταν βλεπω πχ καμια φορα ταριφες ή και ιχ σε δρομους της γειτονιας μου οπου υπαρχει σχετικη απλα να παρκαρουν για να αφησουν κοσμο πιανοντας ΟΛΟ το δρομο , ενω θα μπορουσαν να μην κανουν κατι τετοιο εκνευριζομαι. δεν θα εκνευριστω αν αυτο γινει σε κωλοστενο , αλλα οταν εχεις χωρο κανε στην ακρη ειναι απλο!!!

και στους υπολοιπους : οταν ο αλλος δεν εχει χωρο σκασε και κανε υπομονη!!!

μερικα πραγματα ειναι τοσο απλα και καθομαστε και εκνευριζομαστε ανευ λογου, γιατι τα βλεπουμε ολα ασπρα μαυρα :rolleyes:

Δημοσ.

προσωπικα εχω ξεπερασει τα θεματα αγχους , οποτε δε δινω σημασια σε κανενα ζωο που θελει να μου επιβαλλει να κινδυνευσω με τον ενα ή τον αλλο τροπο και αυτο θα πρεπε να κανει και ο καθενας μας.

αυτο ομως ειναι τελειως διαφορετικο με το να κινειται καποιος με το πασο του εμποδιζοντας τους υπολοιπους να κινηθουν οπως αυτοι πιστευουν.

εχω τεραστια υπομονη οταν βρισκομαι σε ενα στενο δρομο και ο αλλος παει παρα πολυ αργα (γιατι πολυ απλα δε μπορει να γινει κατι και μαλλον καλυτερα για ολους μας να πηγαινει αργα ) , χανω ομως ευκολα την υπομονη μου οταν βλεπω ζωα να πιανουν την αριστερη στη παραλιακη και να πηγαινουν με 60, πολυ απλα γιατι θεωρω αυτονοητο οτι με ενοχλει και ακομα και αν η ταμπελα σε καποια σημεια λεει 60, δεν παυει να καταλαμβανει χωρις λογο τη γρηγορη λωριδα αδιαφοροντας για τους γυρω του.

οσο για την "ΕΟ" αθηνα πατρα, σου υπενθυμιζω οτι ολοκληρα φορτηγα βρισκουν χωρο να κανουν στην ακρη (δε μιλαω για στροφες και πολυ στενα σημεια, αλλα κομβους και ευθειες εχει αυτος ο δρομος) , οποτε δε μπορει να με αναγκασει αυτος που πηγαινει με 80 μες στη μεση του δρομου να κανω 10 ωρες να φτασω στο προορισμο μου.

αν βγαζει το αυτοκινητο του καθε πασχα και δεκαπενταυγουστο να παει στο χωριο του αποτελει δημοσιο κινδυνο ετσι κι αλλιως και καλυτερα να το καταλαβει και να παρει το κτελ, γιατι κατι τετοιοι ειναι συνηθως που προκαλουν τα πολυνεκρα

αυτο βεβαια δεν εχει σχεση με τα σημεια που αναφερει ο ts , στα οποια οντως δεν μπορεις να κανεις κατι.

εγω μιλαω για κοινη λογικη, δεν ζητησα απο κανενα να καβαλησει τις μπαριερες για να περασω εγω , ουτε εκανα ποτε κατι τετοιο για αλλους πιο γρηγορους απο μενα.

ομως πολλες φορες χανουμε το νοημα της κοινης λογικης..

οταν βλεπω πχ καμια φορα ταριφες ή και ιχ σε δρομους της γειτονιας μου οπου υπαρχει σχετικη απλα να παρκαρουν για να αφησουν κοσμο πιανοντας ΟΛΟ το δρομο , ενω θα μπορουσαν να μην κανουν κατι τετοιο εκνευριζομαι. δεν θα εκνευριστω αν αυτο γινει σε κωλοστενο , αλλα οταν εχεις χωρο κανε στην ακρη ειναι απλο!!!

και στους υπολοιπους : οταν ο αλλος δεν εχει χωρο σκασε και κανε υπομονη!!!

μερικα πραγματα ειναι τοσο απλα και καθομαστε και εκνευριζομαστε ανευ λογου, γιατι τα βλεπουμε ολα ασπρα μαυρα :rolleyes:

Συγνώμη;

Αρχικά δέν υφίσταται αριστερή λωρίδα = "γρήγορη λωρίδα".Είναι η λωρίδα προσπέρασης,την οποία χρησιμοποιούμε τότε και μόνο τότε.Δέν την καβαλάμε και πάμε επειδή είναι συνήθως άδεια (βολικό) προκειμένου να φτάσουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας ή επειδή εκεί το αμάξι μπορεί να αναδείξει τα άλογα που έχει.Υφίσταται (όπως και η ΛΕΑ) για ένα συγκεκριμένο λόγο.

Η ταμπέλα που αναγράφει 60 (80 είναι το ακριβές στον συγκεκριμένο δρόμο),καθορίζει την συγκεκριμένη ταχύτητα σε όλες τις λωρίδες.Το άν βιάζεσαι ή όχι ποσώς ενδιαφέρει κανέναν και όχι 10...110 ώρες να κάνεις να πάς σπίτι σου αν αυτό σημαίνει την δική σου ασφάλεια, άλλα και των γύρω σου.

Επειδή ανέφερες την τροχαία πιο πρίν σάν υπεύθυνη αρχή,μου επιδόθηκε κλίση στο κλασικό σημείο,146km (νομίζω) Αθηνών-Πατρών.Προσπέραση σε δρόμο με 3 λωρίδες ανα κατεύθυνση+νησίδα,άλλα με κόμβο οπότε περιορισμός στα 80km.Με γράψανε με 114km/h αριστερά,μόνο μόνο επειδή επιτάχυνα για να προσπεράσω τον προπορευόμενο και το δέχτηκα μια χαρά.

Περιττό να πώ οτι η αναφορά σε όσους βγάζουν το αμάξι "μια στο τόσο" είναι κατάφωρα ρατσιστική και ο υπαινιγμός οτι προκαλούν και πολύνεκρα συν της άλλης,είναι πέρα για πέρα ανυπόστατος.Ισα ίσα που όσοι ζούν μια καθημερινή ρουτίνα,είτε αυτό λέγεται εργασία,είτε οδήγηση σε συγκεκριμένο δρόμο,είναι πιο επιρρεπείς σε λάθη.Fact αυτό!

Τέλος το πώς βρίσκει το φορτηγό χώρο να προσπεράσει,είναι πρόβλημά του.Το άν σου φαίνεται λογικό ή πρέπον,ειδικά στον συγκεκριμένο οδικό άξονα, μάλλον θα έπρεπε να σε προβληματίζει και όχι να το χρησιμοποιείς σάν επιχείρημα για να υπερασπιστείς όσους πράττουν ανάλογα.Μάλιστα,επειδή έχω κάνει κανα-δυο χιλιόμετρα πάνω στο route 666,παρόλο που μεγάλο τμήμα της ΕΟ έχει μόνο μια λωρίδα ανα κατεύθυνση,υφίστανται τμήματα με διακεκομμένη διαγράμμιση που επιτρέπεται η προσπέραση.Μπορεί να την συναντήσεις κάθε 5~10 km,οπότε κάνεις υπομονή και προσπερνάς εκεί (α) νόμιμα και (β) με -σχετική- ασφάλεια.Το τελευταίο το αναφέρω γιατί δέν εγγυάται κανένας οτι ενώ τηρώ τα προβλεπόμενα στην δική σου λωρίδα,θα κάνουν το ίδιο και τα διερχόμενα οχήματα.

Το κακό είναι οτι έχουμε -ακόμα- αντιλήψεις περασμένης εικοσαετίας,ξέρετε,τότε που η ζώνη ασφαλείας ήταν ένα ακόμα αξεσουάρ μέσα στο όχημα και η μαμά δυσανασχετούσε όταν ο μπαμπάς ζητούσε να την φορέσει,ενώ το κουτσούβελο σουλατσάριζε πίσω.Ευτυχώς πέσανε μερικές χιλιάδες κλίσεις,δυστυχώς σκοτώθηκε-σακατεύτηκε ανάλογος αριθμός ανθρώπων άλλα έγινε κανόνας οτι χωρίς ζώνη δέν πάμε πουθενά,απλά και κατανοητά.Τρέφω ελπίδες για την επόμενη εικοσαετία...B)

ΥΓ.Ναι,έχω πιάσει τον εαυτό μου να κάνει τις ανωτέρω μαλακίες.

ΥΓ2.Οχι,δέν το περνάω στο ντούκου και κάνω την αυτοκριτική μου όταν αυτό συμβαίνει.

Δημοσ.

Δυστυχως η δικαιοσυνη δεν ειναι ουτε τυφλη ουτε δωρεαν, βασικα το υποψιαστηκα οτι θα στα πρηζουν στα σημεια που γινονται εργα (απο αιγιο ειμαι , περναω και γω συχνα πυκνα απο κει), απλα μιλησα και γενικοτερα

Για τα συγκεκριμενα σημεια στο ξαναλεω εχεις απολυτο δικιο, ακομα καιμε λιγα χλμ να πηγαινει κανεις απο τη στιγμη που δε μπορει πραγματικα να παει καπου, οι αλλοι δεν πρεπει να κανουν σα μ@λακες.

Κανονικα στις εθνικες περα απο μεγιστο οριο, υπαρχει και ελαχιστο, αλλα σε αυτα τα σημεια δε μπορουμε να μιλαμε για κατι τετοιο, αφου περνας ουσιαστικα μεσα απο εργοταξιο

@tenshi

οι αυτοκινητοδρομοι εχουν ελαχιστο 50 και στην αριστερη λωριδα ελαχιστο 90

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...