Bourdoulas Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Οπότε τελικό συμπέρασμα: καμία δεν είναι αξιόπιστη, καθώς σε όλους έχουν υπάρξει προβλήματα και από τους μεν και από τους δε. Παρόλα αυτά επιμένω, οι Samsung ήταν οι πιο αξιόπιστοι.
bisbirikos Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Η Samsung είχε φτιάξει επαναστατικούς δίσκους στο διάστημα 2002- 2006. Ήταν η πρώτη που έβγαλε οικονομικούς δίσκους με χωρητικότητες άνω των 60 GByte. Επίσης ο σκληρός samsung που είχα αγοράσει το 2005 ήταν απίστευτα ήσυχος και δεν ζεσταίνονταν καθόλου. Είχε τραβήξει πολλά και δεν με πρόδωσε ποτέ. Μετά δυστυχώς αντέδρασαν η κλασικοί παίκτες του χώρου Seagate , Western Digital και την καπέλωσαν σε χωρητικότητες αλλά όχι σε θόρυβο και αξιοπιστία. Την προτιμούσα μέχρι το 2008 αλλά μετά υποκλίθηκα στις μεγάλες χωρητικότητες των μεγάλων εταιρειών. Ο ανταγωνισμός έχει ξεφύγει τόσο πολύ στους μαγνητικούς σκληρούς δίσκους που δύσκολα μπορεί κάποιος καινούριος να έχει κέρδη. Π.χ. η Toshiba και η Hitachi μπαίνουν μέσα παρόλο που οι σκληροί του δίσκοι πλεονεκτούν σε θόρυβο και θερμοκρασία. Αν και το μέλλον είναι στου flash drives, οι μαγνητικοί είναι αξεπέραστοι σε χωρητικότητες σε σημείο που δεν τους προλαβαίνουν ούτε τα λειτουργικά ούτε τα Bios των μητρικών όπως στην περίπτωση των 3 TerraByte. Ας βλέπαμε κάτι ανάλογο και στους οπτικούς δίσκους. Τα εγγράψιμα blu-ray είναι πανάκριβα και έχουμε βαλτώσει για 10 χρόνια με τα DVD. Το 1996 που αγόρασα το πρώτο μου CD-recordable έκανα back-up τον σκληρό μου σε τρία CD και ήταν γεμάτος προγράμματα και αρχεία. Σήμερα χρειάζονται 10 blu-ray καί λίγα λέω.
ACP Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 ...IBM DESKSTAR αν θυμαται κανεις (πριν τους παρει η Maxtor βεβαια και τα σκ@#$%^σει)... Η Hitachi τους είχε πάρει. Ένας IBM Deskstar που είχα θυμάμαι χάλασε ακριβώς μόλις έληξε η εγγύηση. Μέχρι τώρα είχα δίσκους από όλες τις εταιρίες και νομίζω ότι χάλασε τουλάχιστον ένας δίσκος από κάθε εταιρία εκτός από Samsung που είναι και οι πιο πρόσφατες αγορές μου. Οψόμεθα
STORM1978 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Η Hitachi τους είχε πάρει. Ένας IBM Deskstar που είχα θυμάμαι χάλασε ακριβώς μόλις έληξε η εγγύηση. Μέχρι τώρα είχα δίσκους από όλες τις εταιρίες και νομίζω ότι χάλασε τουλάχιστον ένας δίσκος από κάθε εταιρία εκτός από Samsung που είναι και οι πιο πρόσφατες αγορές μου. Οψόμεθα Το τμημα των σκληρων της ΙΒΜ το αγορασε η Maxtor πρωτα και μετα απο εκεινη το αγορασε η Hitachi. Εγω παντως απορω πως η Maxtor μετα την αγορα της Quantum και της IBM (τους σκληρους) δεν καταφερε να κρατηθει στο παιχνιδι. Παλιοτερα ειχα και 2 Quantum Fireball 1.2 gb & 3.2 gb (αστερια και οι 2 και ταχυτατοι για την εποχη τους!).
Don.Matis Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Πάντως και εγώ πιστεύω ότι οι Seagate είναι χάλια σε σχέση με τους WD. Ανά τα χρόνια έχω πάρει στο χέρι πάνω από 5-6 Seagate ενώ κανέναν WD.
STORM1978 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Πάντως και εγώ πιστεύω ότι οι Seagate είναι χάλια σε σχέση με τους WD. Ανά τα χρόνια έχω πάρει στο χέρι πάνω από 5-6 Seagate ενώ κανέναν WD. Εγω παλι γιατι πιστευω πως θα γινει παρα πολυ ανταγωνιστικη με αυτη την αγορα? Και κατι ακομη η Samsung αγορασε το 10% περιπου της Seagate με αυτη την τραμπα
killer76 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ειχα 3-4 δίσκους seagate, ολοι off. Έχω 3 δίσκους Wd και δουλεύουν ρολόι. Αλλα τωρα λεω να πάρω quantum. Χαχαχα υπάρχουν ακόμα αυτοί; Sent from my iPhone using Insomnia
ACP Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 ...η Maxtor μετα την αγορα της Quantum και της IBM (τους σκληρους)... Για την Quantum το θυμάμαι, για την IBM μου είναι τελείως ξένο αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Ο Fireball όντως ήταν αστέρι.
Thess35 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Σαν τους Samsung ΔΕΝ εχει. Οι καλυτεροι και με διαφορα.
Nevyn Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Πολυ ασχημα νεα,μετα και την εξαγορα του τμηματος σκληρων της Hitachi απο την WD μιλαμε πια για ολιγοπολιο αναμεσα σε WD και Seagate με μονο την Toshiba να εχει μεινει απο τους μεγαλους κατασκευαστες να φτιαχνει σκληρους και αυτο δεν ειναι ποτε καλο.Τουλαχιστον οσο προχοραμε σε SSD εμφανιζονται αλλες εταιρειες να υπαρχει και καποιος ανταγωνισμος
marios32 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Πότε πρόλαβαν ; πριν 2 μέρες διάβασα για την φήμη
Luciddream Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 2 σελίδες πόστ και το μόνο που γράφουμε είναι ποσοι χαλάσανε σε πόσους... δεν ειναι αυτό το θέμα μας, είναι το αν θα πέσουν οι τιμές και γιατί, φυσικά και θα πέσουν γιατι μιλάμε για SSD πλέον, οπου άλλες εταιρίες είναι ΗΔΗ πολύ μπροστά.. η Samsung δίνει το research και παίρνει το 10% των εσόδων απο τους Seagate SSD που θα βγούν σε τιμές μικρότερες απο αυτές που υπάρχουν τώρα στην αγορά.. κάπως έτσι το φαντάζομαι το σκηνικό.. προσωπικά δεν με νοιάζει πλέον αν θα έχω WD, Seagate, η Hitachi (έχω και απο τα 3 αν και μια αγάπη προς τους seagate την έχω), αρκεί να έχω χαμηλές τιμές και αρκετά χρόνια εγγύηση να μην γίνει καμια στραβή...
mindtrapper Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δύο μέρες πριν πήρα έναν F4 και έναν F3. Αν χαλάσουν μετά την εξαγορά πάνε στο service της Seagate; Ή σε αυτό της Samsung απλά θα λέγεται Seagate; Κοινώς η ερώτηση είναι: πως επηρεάζεται το after sale support της Samsung;
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 πανω απο 15 δισκοι wd εχουν περασει τον τελευταιο καιρο απο τα χερια μου.κανεις προβλημα.
Bourdoulas Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 2 σελίδες πόστ και το μόνο που γράφουμε είναι ποσοι χαλάσανε σε πόσους... δεν ειναι αυτό το θέμα μας, είναι το αν θα πέσουν οι τιμές και γιατί, φυσικά και θα πέσουν γιατι μιλάμε για SSD πλέον, οπου άλλες εταιρίες είναι ΗΔΗ πολύ μπροστά.. η Samsung δίνει το research και παίρνει το 10% των εσόδων απο τους Seagate SSD που θα βγούν σε τιμές μικρότερες απο αυτές που υπάρχουν τώρα στην αγορά.. κάπως έτσι το φαντάζομαι το σκηνικό.. προσωπικά δεν με νοιάζει πλέον αν θα έχω WD, Seagate, η Hitachi (έχω και απο τα 3 αν και μια αγάπη προς τους seagate την έχω), αρκεί να έχω χαμηλές τιμές και αρκετά χρόνια εγγύηση να μην γίνει καμια στραβή... Αν γίνει η στραβή δεν με νοιάζει αν θα έχει εγγύηση ο δίσκος. Αυτό που θα με νοιάζει θα είναι τα δεδομένα που θα έχω χάσει. Δεν χρειάζονται χαμηλές τιμές, χρειάζεται ποιότητα και αξιοπιστία. Ειδικά στους σκληρούς δίσκους το τελευταίο που χρειάζεται να κοιτάμε είναι η τιμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα