Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eνας επεξστης ενεργειακο θηριο που αναφερεται με wattage 140, και ενας ενεργειακα λιτος με wattage 40, στο idle του cool & quiet (1.1V συνηθως) θα χαλάνε το ΙΔΙΟ ρευμα?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eνας επεξστης ενεργειακο θηριο που αναφερεται με wattage 140, και ενας ενεργειακα λιτος με wattage 40, στο idle του cool & quiet (1.1V συνηθως) θα χαλάνε το ΙΔΙΟ ρευμα?

οχι εννοειται δε θα καταναλωνουν ιδια ισχυ. τωρα το ποσο καιει ο καθενας κανε μια απλη μεθοδο των τριων

δλδ τα 150Watt--->94€/ετος

τα 50Watt---> ποσο/ετος ?

παει αναλογικα οπως καταλαβες B)

Δημοσ.

Προσεξε, μιλαμε να πεφτει η ταση τους στο μεγιστο δυνατο. Εισαι σιγουρος οτι παει αναλογικα ακομα και στο downclocking?

Γιατι αλλιως σερνεται..

Cpu:Ε7400

Gpu:leadtek 9800gt

MoBo: Asus pP5kPL-am

και 3 σκληρους[1(320gb) 2(1 terra)]

και κατι λαμπες μεγαλες εσωτερικα(γυρω στα 20-30watt μαζι με τους ανεμιστηρες που εχουν και αυτοι φως..)

την οθονη την εχω συνηθως σβηστη

To κατεβαστηρι δε χρειαζεται τετοια καρτα... Ουτε και οθονη ουτε και λαμπες.

Βαλε μια mobo με onBoard καρτα ή μια fanless.

Σκοπος ειναι ο περιορισμος του κοστους, του θορυβου και της ενεργειας:)

Το κατεβαστηρι δεν θα σερνεται γιατι δεν εκτελει σοβαρες δουλειες, κι ενας επεξστης της πλακας αρκει.

Δημοσ.

Προσεξε, μιλαμε να πεφτει η ταση τους στο μεγιστο δυνατο. Εισαι σιγουρος οτι παει σναλογικα ακομα και στο downclocking?

οσο πεφτει η ισχυς που καταναλωνουν τα εξαρτηματα πεφτει και το κοστος σε KWH. αυτο παει αναλογικα.

τωρα το ποσο πεφτει η καταλανωση με downclocking στον επεξεργαστη ή στην καρτα γραφικων ή ή ή δε μπορω να το ξερω. αλλαζει αναλογα με τον επεξεργαστη και τα εξαρτηματα.

σε καποιον πχ υπολογιστη ισως ενα ''minimal power management'' ριξει την καταναλωση 20%, σε εναν αλλο 30% κτλ

Δημοσ.

Οχι φιλε μου, μιλαμε για στανταρ πτωση αυτοματως, την κανονιζει το cool&quiet.

Aπο 1,4V σε 1.0V.

To ερωτημα λοιπον ειναι, ενωπιον του νομου, εεε ενωπιον του 1.0V ειναι ολοι οι επεξστες ισοι? :)

Δημοσ.

Συγνωμη που θα πω τον πονο μου αλλα το εψαχνα καιρο εγω με 10 ωρες την ημερα ποσο καιω το διμηνο; (Intel Quore 6600/2Giga Ram/750 Watt τροφοδοτικο/οθονη Lg L207WT 20'/Ati 5850/1 δισκος 250αρης/AsusP5n32e/και 4 ανεμιστηρες);Και χρηση internet-games...

Δημοσ.

εμάς ο καθηγητής της φυσικής μας είχε πει 24/24 επί 2μήνες π έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν βγαίνει ούτε 5-6 ευρώ .. τώρα αν μας έλεγε μπαρούφες xP δεν ξέρω :D

Δημοσ.

εμάς ο καθηγητής της φυσικής μας είχε πει 24/24 επί 2μήνες π έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν βγαίνει ούτε 5-6 ευρώ .. τώρα αν μας έλεγε μπαρούφες xP δεν ξέρω :D

Αναλόγως τον υπολογιστή και σε ποια τιμολογιακή κλίμακα της ΔΕΗ πέφτεις. Χοντρικά, κάπου παραπάνω θα υπολόγιζα το συνολικό κόστος (κάτι του στυλ 10-15€ για ένα «μέσο» pc).

Δημοσ.

Αναλογα το pc. Δεν μπορεις να οριζεις ετσι την τιμη. Εχω pc που στο 100% του επεξεργαστη καταναλωνει 70 watt και αλλο που καταναλωνει 220 watt χωρις οθονη. Παιζει σημαντικο ρολο ο επεξεργαστης (αλλος ειναι στα 65 W και αλλος στα 95W κλπ.), η καρτα γραφικων, τι ενεργειες κανεις στο pc πχ.(αλλο να εισαι στο desktop και αλλο να παιζεις παιχνιδι), το efficiency του τροφοδοτικο κ.α.

Ακομα και να βρεις ποσα watt καταναλωνει το pc σου, το ποσα θα πληρωσεις στην ΔΕΗ εχει σχεση με την τιμολογιακή κλίμακα της ΔΕΗ που θα πεφτεις οπως λεει ο antonl. Δηλαδη αλλη η τιμη της κιλοβατωρας οταν καταναλωνεις συνολικα κατω απο 800 ΚWh το τετραμηνο και αλλη οταν καταλανωνεις παραπανω. ;)

Κυκλοφορουν στο εμποριο wattομετρα που κοστιζουν γυρω στο 20αρικο και σου δειχνουν τασεις, εντασεις ρευματος, πραγματικη ισχυς, συνολικα τις KWh που εχει καταναλωσει κλπ. Οποιος ενδιαφερεται να το πει για να κοιταξω να του πω την μαρκα που ειχα παρει εγω.

Δημοσ.

Αναλογα το pc. Δεν μπορεις να οριζεις ετσι την τιμη. Εχω pc που στο 100% του επεξεργαστη καταναλωνει 70 watt και αλλο που καταναλωνει 220 watt χωρις οθονη. Παιζει σημαντικο ρολο ο επεξεργαστης (αλλος ειναι στα 65 W και αλλος στα 95W κλπ.), η καρτα γραφικων, τι ενεργειες κανεις στο pc πχ.(αλλο να εισαι στο desktop και αλλο να παιζεις παιχνιδι), το efficiency του τροφοδοτικο κ.α.

Ακομα και να βρεις ποσα watt καταναλωνει το pc σου, το ποσα θα πληρωσεις στην ΔΕΗ εχει σχεση με την τιμολογιακή κλίμακα της ΔΕΗ που θα πεφτεις οπως λεει ο antonl. Δηλαδη αλλη η τιμη της κιλοβατωρας οταν καταναλωνεις συνολικα κατω απο 800 ΚWh το τετραμηνο και αλλη οταν καταλανωνεις παραπανω. ;)

Κυκλοφορουν στο εμποριο wattομετρα που κοστιζουν γυρω στο 20αρικο και σου δειχνουν τασεις, εντασεις ρευματος, πραγματικη ισχυς, συνολικα τις KWh που εχει καταναλωσει κλπ. Οποιος ενδιαφερεται να το πει για να κοιταξω να του πω την μαρκα που ειχα παρει εγω.

συμφωνω,

αλλα να κανω μια μικρη διευκρινηση? το TDP του εκαστοτε CPU, δεν δειχνει αμεσα και την καταναλωση του! δεν σημαινει δλδ, οτι ενας επεξεργαστης με TDP 65w, καταναλωνει και 65w. αυτος ο δεικτης εχει σχεση με την εκπομπη θερμοτητας....

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power

Δημοσ.

συμφωνω,

αλλα να κανω μια μικρη διευκρινηση? το TDP του εκαστοτε CPU, δεν δειχνει αμεσα και την καταναλωση του! δεν σημαινει δλδ, οτι ενας επεξεργαστης με TDP 65w, καταναλωνει και 65w. αυτος ο δεικτης εχει σχεση με την εκπομπη θερμοτητας....

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power

ναι σωστα απλα ενας επεξεργαστης με TDP 95w στο 100% θα καταλανωνει περισσοτερα watt απο τον TDP 65w. Απο αυτη την σκοπια το ειπα.

Δημοσ.

δεν ειπα κατι διαφορετικο. απλα διευκρινησα το ΤDP, γιατι πολλοι μπερδευονται και νομιζουν οτι δειχνει την καταναλωση του CPU! βεβαιως, εννοειται οτι, ενας επεξεργαστης που εχει μεγαλο TDP, θα εχει και μεγαλυτερη καταναλωση=περισσοτερη θερμοτητα...!!

Δημοσ.

υπαρχει προγραμμα που να δειχνει ποσα watt καιει το pc live?

τα wattoμετρα απ οσο ξερω δειχνουν στο περιπου...

20110419194218.png

τα παραπανω σε τι μας χρησιμευουν?

Δημοσ.

ισα ισα......, τα wattομετρα θα σου δειξουν την πραγματικη καταναλωση, και οχι καποιο προγραμμα!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...