Vasilis 07 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ο δίσκος έκανε την βόλτα του από το service του Πλαισίου και επέστρεψε χωρίς να έχει βρεθεί τίποτα Βέββαια μέσα από HD Sentinel η ένδειξη για bad sectors υπάρχει. Δεν ξέρω τί παίζει τελικά. Μήπως να του κάνω firmware update ?
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ο δίσκος έκανε την βόλτα του από το service του Πλαισίου και επέστρεψε χωρίς να έχει βρεθεί τίποτα Βέββαια μέσα από HD Sentinel η ένδειξη για bad sectors υπάρχει. Δεν ξέρω τί παίζει τελικά. Μήπως να του κάνω firmware update ? ασε το hd sentinel και βαλε της wd.firmware update αμα εχει κανε αλλα εγω ειχα δει μονο για raid editionπαλια. βαλε σε αλλο pc και κανε τεστ.και αμα βγαλει και εκει bad sectors αλλα να σου λεει οτι ναι υπαρχει προβλημα και οχι απλα εγιναν reallocated τοτε πας στο συστημα 2 που ειπαμε.απλα πηγαινε τον σε αλλο πλαισιο.θα σε εχουν μαθει εκει πλεον.
Vasilis 07 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 ασε το hd sentinel και βαλε της wd.firmware update αμα εχει κανε αλλα εγω ειχα δει μονο για raid editionπαλια. βαλε σε αλλο pc και κανε τεστ.και αμα βγαλει και εκει bad sectors αλλα να σου λεει οτι ναι υπαρχει προβλημα και οχι απλα εγιναν reallocated τοτε πας στο συστημα 2 που ειπαμε.απλα πηγαινε τον σε αλλο πλαισιο.θα σε εχουν μαθει εκει πλεον. Λοιπόν από HD regenerator αναφέρει ότι 2 έχουν γίνει reallocated. Υπάρχει κάποιο software που μπορεί να διορθώσει (όσο γίνετε) bad sectors ?. To HD regenerator έχει μια τέτοια επιλογή αλλά χρειάζεται 120 ώρες για να ολοκληρωθεί.
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Λοιπόν από HD regenerator αναφέρει ότι 2 έχουν γίνει reallocated. Υπάρχει κάποιο software που μπορεί να διορθώσει (όσο γίνετε) bad sectors ?. To HD regenerator έχει μια τέτοια επιλογή αλλά χρειάζεται 120 ώρες για να ολοκληρωθεί. τα 2 που εχουν γινει reallocated τα ξεχνας.πλεον εχουν αντικατασταθει με spare απο την καβατζα που υπαρχει οποτε δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι για αυτα.απλα παρατηρησε τον δισκο διοτι αμα βγαλει και αλλα bad sectors θα τελειωσει η καβατζα (to pool) να το πω αλλιως και μετα θα ειναι θεμα και θα στο βγαλει και το smart Οπως και τα diagnostics οτι ειναι θεμα.επισης για αυτα τα προγραμματα που κανουν Low level format Η που υποτιθεται φτιαχνουν τα bad sectors τα θεωρω βλακειες. εγω συνηθως τραβαω zero fill.αν και μετα κανω diagnostics και ο δισκος εχει bad sectors παω για αλλαγη.δισκος που ξεκιναει να κανει bad sectors και εχει ξεπερασει το οριο τον reallocated για μενα δεν φτιαχνεται ουτε ειναι δισκος εμπιστοσυνης και ουτε πιστευω οτι θα φτιαχνουν με καποιο προγραμμα.
akmakas Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Εγω είχα ένα δίσκο με 2 bad sector η τρία δεν θυμάμαι...Πήγα στο πλαίσιο και τους το είπα και μου τον άλλαξαν χωρίς να τον δουν καν.. Νομίζω πως και 1 bad sector να αποκτήσει ο δίσκος πάει για αλλαγή..Αν αποκτήσει λάθη ο δίσκος κολλάει και ποτέ δεν θα δουλεύει σωστά..
poulinos Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Εγω είχα ένα δίσκο με 2 bad sector η τρία δεν θυμάμαι...Πήγα στο πλαίσιο και τους το είπα και μου τον άλλαξαν χωρίς να τον δουν καν.. Νομίζω πως και 1 bad sector να αποκτήσει ο δίσκος πάει για αλλαγή..Αν αποκτήσει λάθη ο δίσκος κολλάει και ποτέ δεν θα δουλεύει σωστά.. να το πω λιγο διαφορετικα.οταν δεις bad sector σε ενα chkdsk πχ τοτε σημαινει οτι τα reallocated εχουν τελειωσει και για αυτο το βλεπεις.αν ομως ενα bad sector γινει Reallocated τοτε θα το δεις μονο απο το smart.σε chkdsk θα φαινεται οκ διοτι εχει αντικατασταθει να το πω μεταφορικα απο αλλο.και ναι οταν ξεπερασεις τα reallocated τοτε το μονο σιγουρο ειναι οτι σιγα σιγα θα αρχισεις να βλεπεις περισσοτερα.τωρα του φιλου γιατι δεν τον αλλαζουν... και ας δει τι του βγαζει το smart απο τις wd ta diagnostics.αμα ειναι 2 και ειναι reallocated ειναι οκ.αν ομως ειναι 2 + ολα τα reallocated τοτε ο δισκος εχει θεμα και θα του βγαλει to error και στο smart.ειτε οταν ξεκιναει το Pc αν το εχει ενεργοποιησεις ειτε στα diagnostics της wd.οχι hd sentinel κτλ. γιατι στο sentinel αμα βγαζει σαν error ta 2 reallocated δεν εχει νοημα.για αυτο ειπα κατευθειαν να διαβασει το smart και να δει αν εκει του πει error.το sentinel θα μπορουσε να το θεωρει warning πχ οχι error για να καταλαβει ο αλλος.ισως στο πλαισιο τον τσεκαρουν με wd diagnostics τα βλεπουν reallocated και ολα οκ.το sentinel μπορει απλα να στο λεει σαν προειδοποιηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.