Προς το περιεχόμενο

tower-mobo-cpu-τροφοδοτικο

plato

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφτασε (μαλλον εχει περασει προ πολλου) η ωρα να στειλω αδιαβαστο τον επταετιας πια υπολογιστη μου. Αυτη τη στιγμη εχω εναν pentium 4 στα 3,0 Ghz με δυο gb μνημη, μητρικη για καρτες γραφικων agp κτλ.

Πλεον δυσκολευομαι ιδιαιτερα να τρεξω πολυπλοκα σχεδια σε autocad, καθως επισης και παιχνιδια, παραλληλες εφαρμογες κτλ. Αυτος ειναι και προορισμος του καινουριου που θελω να στησω. Απο διαφορες "πηγες" εχω ηδη για τον νεο υπολογιστη 3 gb μνημες ddr3 στα 1333, καρτα γραφικων, σκληρους δισκους, οθονη, πληκτολογιο, ποντικι, dvd κτλ.

Συγκεκριμενα για μενα ειναι μονοδρομος επεξεργαστης i7 και ο φθηνοτερος που βλεπω ειναι ο 950 στα 3 Ghz. (240-280 ευρω απο οτι βλεπω...)

Συνεπως ψαχνω για μητρικη, πυργο και τροφοδοτικο.

Μητρικη ψαχνω κατι με usb3 και δυνατοτητες overclocking στο μελλον(δεν εχω εμπειρια, σκοπευω να ασχοληθω σε "ερασιτεχνικο" βαθμο βελτιωσης επιδοσεων και αποφυγης "προωρης" αναβαθμισης)

O πυργος να ειναι full tower ωστε να εχω χωρο για τυχον μελλοντικες προσθηκες και επεμβασεις...

Τροφοδοτικο 650-700watt για επισης μελλοντικες προσθηκες, ασφαλεια κτλ.

Αυτη τη στιγμη εχω "στην τσεπη" 500 ευρω. Θα ηθελα προτασεις αν εχετε. Φυσικα τα 500 ειναι λιγα. Τα αναφερω για να γνωριζετε οτι αυτη ειναι η βαση μου και οτι κανα 200αρι ακομη μπορω να δωσω. Απο εκει και περα πολυ δυσκολο το βλεπω. Αρα 700 ευρω...? Φτιαχνουμε κατι καλο με 7 κατοσταρικα?

Δημοσ.

Μερικες απο τις εφαρμογες που αναφερεις θελουν μνημη,ισως και 8 γιγα (4Χ2). Επισης καλο θα ηταν να αναφερεις οθονη και καρτα γραφικων,γιατι αν εχεις οθονη λιγοτερο απο 22΄δεν νοειται αξιοπρεπες gaming.

Ο επεξεργαστης που αναφερεις ειναι αρχαια ιστορια για αναβαθμιση.Ανηκει σε νεκρη πλατφορμα.(1366)

Τωρα ειμαστε στην 1155 και αυτος που θελεις ,ο οποιος τον τρωει για κολατσιο αυτον που ανεφερες,ειναι ο Sandy i7 2500K,πανω κατω στα 200 ευρω.Υπολογισε και γυρω στα 140-160 ευρω για την αντιστοιχη μητρικη.Εφοσον ασχολεισαι και με επαγγελματικες εφαρμογες ενας SSD δισκος ειναι must.Λεπτομερειες θα σου πουν τα υπολοιπα παιδια μετα τις 9.00 εγω απλα αναφερω αυτα για πρωτες σκεψεις.(Πρεπει να φυγω για δουλεια τωρα.)

Παντως με το budget σου ,αν υποθεσουμε οτι τα αλλα που ηδη εχεις ειναι αξιας,θα παρεις συμβουλες που θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου.

Δημοσ.

Οθονη 24'' και καρτα γραφικων Sapphire Radeon HD5750 Vapor-X 1GΒ

Επισης το gaming δεν με τρελαινει. Ακομη κι οταν ειχα τη δυνατοτητα δεν ετρεκα ποτε σε full resolution. Ασε που ειμαι και αρκετα adventurας οποτε δεν με πολυκαιει. Αλλα σαφεστατα να μπορουμε να παιξουμε κανα fps με αξιωσεις...

Αληθεια ισχυει αυτο για το chipset 1155? Εγω νομιζα ακριβως το αντιθετο οτι συνεβαινε... Να παω προς τα εκει δηλαδη?

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι το 1366 έχασε το νόημά του σχεδόν από τότε που βγήκε το 1155.

Τώρα για εφαρμογές CAD ο εξαπύρηνος ο i7 990X μπορεί να είναι καλύτερος αλλά το κόστος του είναι απαγορευτικό...

Εγώ θα σου πρότεινα αφού θέλεις και overclocking να πας στον i7 2600K με μια μητρική P67 και δεν θα έχει απολύτως κανένα πρόβλημα για πολύ καιρό ακόμα.

Τώρα αν δεν καίγεσαι να παίζεις τα παιχνίδια με όλα στο high μπορείς να κρατήσεις και την 5750 που έχεις. Αλλιώς για να αξίζει θα πρέπει να πας σε κάτι καλό κατά την άποψή μου όπως πχ 6850 το λιγότερο για να δικαιολογείτε η αλλαγή κάρτας.

Δημοσ.

Oρίστε από μένα μια πρόταση από αυτό το κατάστημα http://www.visionstudio.gr/

post-178948-0-88085200-1303274546_thumb.png

Υ.Γ Υποθέτω ότι οι μνήμες που έχεις είναι 3x1gb,αν είναι έτσι τότε με τις μνήμες που σου έβαλα θα έχεις σύνολο 10gb και μάλλον θα κρατήσεις και το dual channel(εννοείτε όλα αυτά σε 64 bit λειτουργικό,έτσι; ).

Δημοσ.

Ευχαριστω! Σιγουρα παντως θα παω σε full tower κι οχι midi. Απο εκει και υστερα αξιζει να παω σε i5 και να μεταπηδηξω σε i7 μετα απο δυο χρονια? Μιλαμε για 100 ευρω διαφορα περιπου αυτη τη στιγμη... Για καρτα γραφικων δεν τρεαλινομαι. Ανεφερα και παραπανω οτι ουδεποτε ετρεξα σε full resolution παιχνιδια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...