jim_p Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλησπερα σε ολους. Ηρθε στα χερια μου ενα λαπτοπ με το σκληρο του ετοιμο για τον αλλο κοσμο. Βασικα, το μονο σιγουρο απο χτες ειναι οτι ο σκληρος θα αντικατασταθει. Το chkdsk δεν τελειωνει ποτε, το smart εχει μερικες προειδοποιησεις και το εργαλειο της toshiba (της toshiba ειναι ο σκληρος) βγαζει σε καθε τεστ "fail". Στο σκληρο υπαρχουν 3 partitions, ολα primary - αυτο του recovery - αυτο του c: που εχει το λειτουργικο - αυτο του d: που εχει τα διαφορα δεδομενα Επισης, το λαπτοπ ειχε αρχικα vista home premium, τα οποια ο χρηστης του τα αναβαθμισε σε 7 home premium με το σχετικο δισκακι και κλειδι. Χωρις recovery partition που θα μου ξαναβαλει τα vista, μιας και δεν θα το εχει ο νεος σκληρος, τι μπορω να κανω? Δισκακια recovery αλλα δεν υπαρχουν. Πανω στο δισκακι γραφει "Αυτο το προγραμμα θα κανει αναζητηση στο συστημα σας για να επιβεβαιωθει η καταλληλοτητα σας για αυτη την αναβαθμιση", το οποιο μου λεει το αυτονοητο > "δεν ειναι δισκακι εγκαταστασης".
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Αν καταλαβα καλα αφου θα αλλαχτει ο δισκος γιατι να μην βαλει τα 7 μονο ? Πριν αλλαξεις δισκο δοκιμασε ενα format βαζοντας μονο τα 7 .Εκτος και αν εκανε αναβαθμιση απο vista σε 7 και δεν εχει το πληρες δισκακι.
jim_p Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Το δισκακι που εχει ειναι αναβαθμισης, αρα μαλλον δεν ειναι το πληρες. Ειναι ομως bootable.
TheELF Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Από την στιγμή που έχει αυθεντικό σειριακό το laptop μπορείς να κάνεις την εγκατάσταση με οποιοδήποτε δισκάκι vista σου βρίσκεται (αυθεντικό ή απείραχτο) και να περάσεις το νόμιμο κλειδί. Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και την toshiba και να ακριβοπληρώσεις ένα πλήρες recovery disk.
jim_p Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δεν εχω δισκακι και δεν εχω βρει και κατι απειραχτο στο ιντερνετ, πχ οπως τοτε που κατεβασα απο το 2008 server να τα δοκιμασω . Εκτος αυτου, ειναι χαμενος χρονος πιστευω να κανω 2 εγκαταστασεις (ή εστω 1+1/2), συν drivers καθε φορα για να εχω το ιδιο αποτελεσμα. Σκεφτομαι να ξεκινησω "εγκατασταση" απο το δισκακι των 7 σε ενα vmware για να δω αν γινεται, μεχρι να ερθει ο σκληρος.
TheELF Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Το άφησες λίγο φλου το τη ήθελες να περάσεις,τα 7 θα περαστούν σίγουρα το μόνο αμφίβολο είναι πόσο καλά θα τρέχουν αλλά για να είχαν vista σίγουρα καλλίτερα από αυτά.
jim_p Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Πως το αφησα φλου? Ο ανθρωπος ειχε αναβαθμησει μονος του σε 7, αγοραζοντας το σχετικο δισκακι για να ειναι και νομιμος, και εγω θα του ξαναεβαζα vista, απο τα οποια δεν εχω ουτε δισκακι? Φυσικα δεν προκειται να το ζητησω απο την toshiba, γιατι το κοστος του θα αγγιζει αυτο του νεου σκληρου, Anyway, αναγκαστικα παμε σε trial and error μεθοδο.
TheELF Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Επισης, το λαπτοπ ειχε αρχικα vista home premium, τα οποια ο χρηστης του τα αναβαθμισε σε 7 home premium με το σχετικο δισκακι και κλειδι. Χωρις recovery partition που θα μου ξαναβαλει τα vista, μιας και δεν θα το εχει ο νεος σκληρος, τι μπορω να κανω? Για αυτό,γιατί να θέλεις να ξανά βάλεις τα vista αφού θες να καταλήξεις με τα 7;; Αν το δισκάκι με τα 7 είναι πλήρες έκδοση απλά ξεκινάς με αυτήν και κάνεις την εγκατάσταση no problem.
jim_p Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μηπως δεν τα γραφω καλα? Τα vista μπαινουν απο το recovery partition του δισκου που θα αλλαχτει, οποτε recovery σε vista δεν μπορει να γινει. Το δισκακι των 7 ειναι αναβαθμισης και λεει οσα εχω γραψει παραπανω. Πανω στο δισκακι γραφει "Αυτο το προγραμμα θα κανει αναζητηση στο συστημα σας για να επιβεβαιωθει η καταλληλοτητα σας για αυτη την αναβαθμιση", το οποιο μου λεει το αυτονοητο > "δεν ειναι δισκακι εγκαταστασης".
TheELF Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Ότι δισκάκι εγκατάστασης windows να έβαλα σε Η/Υ τόσα χρόνια μέσα από το λειτουργικό όλα λένε για αναβάθμιση (για έλεγχο δεν θυμάμαι στα σίγουρα) και αν τα μπουτάρεις κάνεις (και) καθαρή εγκατάσταση. Άλλωστε στην «αναβάθμιση» από vista σε windows7 γίνεται πλήρες εγκατάσταση windows7 και απλά κρατάει σε έναν φάκελο(windows.old) την πλήρες εγκατάσταση των vista.
jim_p Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Για να καταλαβαινουμε τι ειναι το κανονικο δισκακι εγκαταστασης και τι το αναβαθμισης Δισκακι αναβαθμισης (αυτο που εχω) http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.01240 Δισκακι εγκαταστασης http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.01185
TheELF Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 http://www.windows7news.com/2010/06/20/whats-the-difference-between-windows-7-upgrade-vs-full-version/ Τα δισκάκια το ίδιο είναι,δυστυχώς αλλάζει το κλειδί και δεν μπορείς να κάνεις την ενεργοποίηση σε καθαρό install με το κλειδί του upgrade,οπότε κακός που πίρε το upgrade και όχι το full,και δυστυχώς δεν το γλυτώνεις το 1 1/2 φορμάτ (με νόμιμο τρόπο)
jim_p Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Το καταφερα τελικα με τον τροπο που περιγραφεται εδω και περιλαμβανει regedit. http://www.mydigitallife.info/clean-install-windows-7-with-upgrade-media-and-product-key-on-formatted-or-empty-blank-hard-drive/ Το θεμα μπορει να κλειδωθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.