washcloud Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Αν δε μου διαφεύγει κάτι (και χωρίς να ξέρω ν' αξιολογήσω τα του Event Viewer) απ' όσα μπορώ να σκεφτώ με βάση τον συνδυασμό όσων ανέφερες Αλιέκο : Αν το πρόβλημα ήταν στην τροφοδοσία (του "Files"), πιο πιθανό θα ήταν να βγαίνει οφλάιν ο δίσκος (κι όχι απλά να υπάρχει θέμα file corruption). Συν το ότι υπάρχει θέμα με το φόρτωμα/ξεφόρτωμα των Ζίμπεν (αυτό μπορείς βέβαια να το σιγουρέψεις αν είναι θέμα καπρίτσιου του "Files", αποσυνδέοντας τον και δουλεύοντας για μερικές μέρες το πισί χωρίς αυτόν). Συν τα ζώα του αργά όταν ανοίγεις φάκελο με πολύ πράμμα μέσα (η τροφοδοσία δε νομίζω πως θα "επέλεγε" να κάνει κορδελάκια μόνο σε αυτή την περίπτωση) (...το δε γεγονός ότι μετά τη μεταφορά πολύ πράμματος, μουλαρώνει ακόμα περισσότερο, πιο πολύ για στράβωμα καθαρά του λειτουργικού μου κάνει - πόσο μάλλον που το diagnostic της μαμάς βγάζει τον σκληρό οκ). Το file corruption που αναφέρεις μια χαρά μπορεί να γίνει είτε από τροφοδοσία, είτε από τον δίσκο, είτε από το λειτουργικό,,,, ,,,οπότε, βασιζόμενος στα παραπάνω, η δική μου πρόταση : Αν δεν αλλάξει συμπερίφορά το σύστημα, με τον "Files" να σκουπίζει πάγκο για μια αγωνιστική (ξέρεις εσύ απ' αυτά), κάνε το ούλτιμετ τεστ μεταφέροντας με ακρονιά τα Γουίντα σε έναν άλλο δισκάκο, και δούλεψέ το με/και χωρίς τον "Files" (έτσι, μάλλον θα βγει συμπέρασμα αν τυχόν είναι ο "System" που φταίει). Αν υπάρχει ακόμα πρόμπλεμ, το φορμάτ που δε θες, θα το κάνεις τελικώς. Ένας πολυμετρικός έλεγχος στην τροφοδοτικούμπα δεν παίρνει πολύ btw - καν' τον έτσι για σιγουριά. Το ν' αλλάξεις τα σατοκαλώδια (όχι, δεν ξέχασα κανένα κάππα), επίσης δεν είναι (συνήθως) δα τόσο χρονοβόρο και καμμιά φορά βγάζει λαγούς. [...δεν θα το θέσω σα πιθανό θέμα προς διερεύνηση (πιο πολύ συνομωσιολογικού σεναρίου αξία έχει για 'μένα) - απλά ελπίζω να μην έχει κα'να θεματάκι ο disk controller της μητρικής μόνο...Δεν έχω πάντως πετύχει μέχρι στιγμής τέτοιον χαλασμένο - όσο κι αν συνηθίζουν να τον αναφέρουν ουρμπανολετζεντίστικα σε παρόμοια συμπτωματολογία, διάφοροι...)] (...το ζήτημα του πρώην-RAID, δε νομίζω να παίζει ρόλο πουθενά. Ειδικά μετά από καιρό που όλα ήταν καλά. Eγώ θα φόρμαρα τον "Files", σαν τελευταία επιλογή, αν ήμουν στη θέση σου - έστω κι αν εξ' αρχής θα του είχα αλλάξει τα πετρέλαια με filling with zeros) * ...Δε νομίζω να δείξει κάτι ιδιαίτερο, αλλά βάλε και το Hard Disk Sentinel και δες την αναφορά που κάνει για όλους τους δίσκους, μπας και βγάλει τίποτε άπλυτα μπάιτ κανενός τους στα φόρα. ...Στη φόρα, σόρι.
alexzzz Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 είχα μια κρυφή ελπίδα ότι θα σε δω ρε σεντονοποιέ... είχα να σε πετύχω καιρό αδερφέ μου! Με έχετε βάλει σε σκέψεις με την τροφοδοσία και θα είναι το πρώτο που θα ελέγξω με τους διάφορους τρόπους που αναφέρατε. Όμως οφείλω να πω ότι αυτό: [...δεν θα το θέσω σα πιθανό θέμα προς διερεύνηση (πιο πολύ συνομωσιολογικού σεναρίου αξία έχει για 'μένα) - απλά ελπίζω να μην έχει κα'να θεματάκι ο disk controller της μητρικής μόνο...Δεν έχω πάντως πετύχει μέχρι στιγμής τέτοιον χαλασμένο - όσο κι αν συνηθίζουν να τον αναφέρουν ουρμπανολετζεντίστικα σε παρόμοια συμπτωματολογία, διάφοροι...)] μου πέρασε και μένα από το μυαλό αφού είναι ένας nvidia με τον οποίο έχω τραβήξει τα πάνδεινα κατά καιρούς.
washcloud Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Υποθέτω ότι θα τον έχεις για δουλειά τον πισή, και δεν τρελαίνεσαι για φορμάτια και αλλαξοχαρντγουεργιές λόγω χρόνου ως συνήθως (ελέω πιπινοκυνήγινγκ βασικά) - αλλά εγώ Αλέκε θα έβαζα σ' ένα παλιό πισάκι τα 7 του ΧΤ με κλονιά (καμμιά σχέση με βάψιμο αυγών), και τον "Files" και θα τους πλάκωνα στις αντιγραφές. Αν κόλλαγε, θα άλλαζα τον "Files" με άλλον, κι όταν θα ξανακόλλαγε (η διαίσθησή μου λέει ότι τα 7άρια του το 'χουν το πρόβλημα), θα φόρμαρα τον ΧΤ να τελειώνω "γιατί που να καθόμουν να διορθώσω τα ρημάδια"... Εμένα τουλάχιστον προς τα 'κει θα μου έκοφτε να κινηθώ... Έχει στρώσει το ποντιακό σου ποδάρι ωρέ;
akmakas Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Έτσι όπως τα διαβάζω βάλε ένα πρόγραμμα να ελέγξεις τον δίσκο μήπως έχει bad sectrors
alexzzz Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μετά τις προτροπές σας να ξανά ελέγξω τον δίσκο για bad sectors κατέβασα το Hard Disk Sentinel που πρότεινε ο αδερφός washcloud και είπα να το δοκιμάσω τώρα το ΠασΚα που είχα καιρό. Το αποτέλεσμα; There are 156 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. Problems occurred between the communication of the disk and the host 63702 times. It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there. It is recommended to backup often to prevent data loss. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κανένα άλλο πρόγραμμα δεν τα βρήκε, γιατί; Επίσης τι προτείνεται; Πακετάρισμα και να τσεκάρω αν υπάρχει εγγύηση; Γενικά παρκάρισμα τον δίσκο; μπορεί να αξιοποιηθεί κάπου;
TheELF Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Problems occurred between the communication of the disk and the host 63702 times. Εκτός από τα bad sector που είναι και αυτά πάρα πολλά,αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκαλείτε από διάφορα όπως data καλώδιο που δεν κάθετε σωστά ή έχει χαλάσει ή ακόμα και από μνήμη που τα έχει παίξει και βγάζει προβλήματα,έλεγξε τα κάνε και reenitialize disk surface πόσταρε αποτελέσματα και βλέπουμε.
alexzzz Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Εκτός από τα bad sector που είναι και αυτά πάρα πολλά,αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκαλείτε από διάφορα όπως data καλώδιο που δεν κάθετε σωστά ή έχει χαλάσει ή ακόμα και από μνήμη που τα έχει παίξει και βγάζει προβλήματα,έλεγξε τα κάνε και reenitialize disk surface πόσταρε αποτελέσματα και βλέπουμε. Μνήμη όταν λέμε εννοούμε του pc την ram; Γιατί κανένα άλλο πρόβλημα δεν έχω. Το καλώδιο θα το βάλω/βγάλω/αλλάξω και θα δούμε. Επίσης βρήκα το τιμολόγιο με ημερομηνία 30-10-2009 από eshop. 2 χρόνια δεν έχουν εγγύηση οι δίσκοι;
TheELF Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μνήμη όταν λέμε εννοούμε του pc την ram; Ναι Γιατί κανένα άλλο πρόβλημα δεν έχω Δεν λέω ότι είναι οπωσδήποτε από αυτό απλά μπορεί να είναι από αυτό ή από πρόβλημα στον controller ή από 1002 άλλα πράγματα.
alexzzz Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δεν λέω ότι είναι οπωσδήποτε από αυτό απλά μπορεί να είναι από αυτό ή από πρόβλημα στον controller ή από 1002 άλλα πράγματα. Σε ρώτησα για να ξέρω που να ψάξω όχι επειδή έχω άλλη άποψη. Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω
TheELF Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 και εγώ το λέω απλά για να μην νομίζεις ότι πρέπει να είναι sony και καλά η μνήμη
parsifal Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κανένα άλλο πρόγραμμα δεν τα βρήκε, γιατί; Διάβασε εδώ κι εδώ...
alexzzz Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Διάβασε εδώ κι εδώ... Thank Πάρσι... το καλύτερο δεν είναι να τον πάω πίσω να μου τον αλλάξουν από το να αρχίσω τις αλχημείες;
washcloud Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Πακετάρισμα και να τσεκάρω αν υπάρχει εγγύηση; Γενικά παρκάρισμα τον δίσκο; μπορεί να αξιοποιηθεί κάπου; Η εγγύηση (εξαρτάται πόση ήταν - επικοινώνησε με το Η-σώωωπααα/δώσε στοιχεία σπ' την απόδειξη/ρώτα τους πόση ήταν τελικά. Υπάρχει πάντως περιπτωση να ήταν 1ος χρόνου = ελληνοκαφριλίκια, μια και το ελάχιστο που ορίζει η ΕΕ είναι 2 χρόνια κι άντε βγάλε άκρη μ' απειλές για δικαστήρια κτλ, 2 χρόνων = τσίμα-τσίμα με τα ΕΕ πρότυπα, 3 χρόνων = τόση είναι η μέση εγγύηση των εσωτερικών σκληρών, και ενίοτε τόση δίνουν και για τους "εξωτερικούς") αντικατάστασης πρέπει να "υποστηρίζεται" από το διαγνωστικό tool της WD όμως. Aν ΑΥΤΟ δεν βγάλει τον δίσκο "failed", λίγο δύσκολο ν' αποδεχτούν οι ησοπατζήδες "προβληματικό" δίσκο. Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις να τους ζαλίσεις λέγοντας τους "άλλα προγράμματα μου λένε για bad sectors, ο δίσκος πρακτικά τραβάει κολλήματα, αλήθεια σας λέω, εξαφανίζονται αρχεία κλπ", μπας και συγκινηθούν (....αν τυχόν έχεις βυσματόσημο στο εν λόγω μαγαζί, κάνε χρήση του). Καν' του πρώτα ένα "filling with zeros" (αλλιώς γνωστό ως "low level format") με το LLF Tool, μετά initialization από την Διαχείριση Δίσκων και φορμάτ (NTFS Ή FAT32), και ξανατρέξε το HDSentinel να δεις αν άλλαξε κάτι στην αναφορά "υγείας". Σε γενικές όμως γραμμές, δεν είναι για αν τον πολυεμπιστεύεσαι αυτόν τον δίσκο πλέον (ίσως το πηγαίνει για σύντομο ψόφο). ΑΝ τον κρατήσεις, να τον έχεις για όχι τόσο σημαντικά κι ανατικατάστατα πράγματα (καμμιά μεταφορά, κατεβάσματα που δε θα σκάσεις κι αν χαθούν, κτλ). Αν είναι να μην τον χρησιμοποιήσεις καθόλου, http://www.insomnia.gr/topic/353340-χάλασε-ο-δίσκος-βάφτε-τον-μπλε-και-χαριστε-τον/
alexzzz Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 θενξ γιου Γουος... έτσι να κάνω low level format;
washcloud Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Γιεπ μπέιμπι (...πάρε εννοείται ό,τι αρχεία έχεις μέσα, πρώτα. Διότι μετά από το llf, ούτε η Νικολούλη δε θα τα βρίσκει). (...μπορείς, όπως είπα πιο πάνω, αντί να κάνεις "πειράματα", να δοκιμάσεις χρήση της εγγύησης αντικατάστασης - αλλά όπως πρόσθεσα, χλωμή την κόβω. Γιατί άντε να τους πείσεις ότι ο δίσκος είναι επισφαλής πλέον, όταν το εργαλείο της WD τον βγάζει -ακόμα- οκ. Το οποίο είναι για τα καταστήματα μεταπώλησης, ό,τι είναι η Α.Γ. για τους παπάδες).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.