MikeNuke Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλησπερα σας. Το προβλημα ειναι κλασσικη περιπτωση μαλλον αλλα δεν μπορω να βρω λυση εχω δοκιμασει σχεδον τα παντα αλλα δεν καταφερα τιποτα μεχρι στιγμης. Θελω να εγκαταστησω τα XP SP2 profesional πανω σε ενα σκληρο δισκο SATA. Ο δισκος ειναι αυτος http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305754 Η mobo μου ειναι Asus A8V Deluxe στην οποια εχω κανει και Bios update σε μια απελπιδα προσπαθεια. Το συστημα μου δεν λεει να δει το σκληρο δισκο με καμια παναγια. στο bootarisma δεν τον δειχνει και μονο βγαζει μνμ οτι δεν υπαρχει σκληρος. Παρολαυτα συνεχιζω και κανω εκκινηση με το CD εγκαταστασης, και εχω ηδη φτιαγμενη δισκετα με τους SATA Drivers, την οποια χρησιμοποιω αφου πατησω F6 στην αρχη και κανει εγκατασταση τους drivers αλλα στη συνεχεια τα windows μου λενε οτι δεν εχουν βρει καποιο μεσω αποθηκευσης και εγκαταλειπουν την εγκατασταση. Στο ιδιο συστημα με τον παλιο PATA σκληρο δισκο και παλι δεν εμφανιζεται ο δισκος, ουτε και απο την διαχειρηση του υπολογιστη, απο τις μοναδες αποθηκευσης. Χαρη σε ενα εξωτερικο controller για συνδεση σκληρων δισκων, καταφερα να δει τον σκληρο και να του κανω φορματ μεσα απο αυτη τη διαδικασια, αλλα και παλι μετα απο αυτο το φορματ το συστημα δεν μπορεσε να δει τον σκληρο κατα την εκκινηση ουτε να εγκαταστησει με F6 τους drivers. Τι Σκ@τ@ να κανω ρε παιδια. Μηπως τελικα η Mobo μου δεν ειναι συμβατη με αυτο τον σκληρο δισκο? ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!! Εχω διαβασει διαφορους οδηγους αλλα δεν βρηκα γιατρεια!
macabre_sunsets Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 α) Ο δίσκος είναι Sata 2 (3?); β) Η μητρική σου υποστηρίζει Sata 2 (3?); β-α) Εάν ναι, τότε μήπως υπάρχει κάποια γενική ασυμβατότητα του σκληρού με την μητρική (όπως ανέφερες). β-β) Εάν όχι, μήπως έχει κάποιο jumper ο σκληρός ώστε να «μπει» σε «λειτουργία Sata 1»; γ) Μήπως έχει πρόβλημα ο Sata Controller της μητρικής; Έχεις άλλο δίσκο να δοκιμάσεις;
MikeNuke Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 α) Ο δίσκος είναι Sata 2 (3?); β) Η μητρική σου υποστηρίζει Sata 2 (3?); β-α) Εάν ναι, τότε μήπως υπάρχει κάποια γενική ασυμβατότητα του σκληρού με την μητρική (όπως ανέφερες). β-β) Εάν όχι, μήπως έχει κάποιο jumper ο σκληρός ώστε να «μπει» σε «λειτουργία Sata 1»; γ) Μήπως έχει πρόβλημα ο Sata Controller της μητρικής; Έχεις άλλο δίσκο να δοκιμάσεις; a) ο δισκος μαλλον ειναι sata2 B ) η μητρικη λεει οτι υποστηριζει sata 3GB/s οσο ειναι και σκληρος. β-β) υπαρχει μια θεση που μοιαζει με jumepraki την οποια εχω jumperωσει αλλα δεν πηρα αποτελεσμα. γ)οχι δεν εχω αλλο δισκο να δοκιμασω αυτη τη στιγμη αλλα ειχα παλια sata σκληρο αλλα δεν ξερω αν ηταν sata2 Οταν κανω εκκινηση τα μηνηματα που παιρνω κατα το Boot up, ειναι Hadware initiate failed. Please check device. The bios does not be installed press (g) to continue. και μετα παιρνω μνμ No hard disk drive detected. Press F1 to resume. Μολις εκανα ενα search και βρηκα αυτη την απαντηση σε ενα ξενο φορουμ στο ποστ νουμερο 3 λεει, οτι μπορει να δουλεψει με καλωδιο συνδεσης sata χρωματος μαυρο promise, υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτη η λυση, τι διαφορες υπαρχουν? εγω εχω μονο κοκκινα.
maik42 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 μηπως τα XP πρεπει να εχουν sata drivers ενσωματωμενους; κατα την εγκατασταση σε σταματαει;
MikeNuke Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Κατα την Εγκατασταση παρουσιαζετε το παρακτω οπως περιεγραψα. Παρολαυτα συνεχιζω και κανω εκκινηση με το CD εγκαταστασης, και εχω ηδη φτιαγμενη δισκετα με τους SATA Drivers, την οποια χρησιμοποιω αφου πατησω F6 στην αρχη και κανει εγκατασταση τους drivers αλλα στη συνεχεια τα windows μου λενε οτι δεν εχουν βρει καποιο μεσω αποθηκευσης και εγκαταλειπουν την εγκατασταση. Ξερει κανεις αν υπαρχουν κοκκινα και μαυρα sata cables και αν εχουν πιθανες διαφορες, που θα κανουν να δουλεψει ο σκληρος?? Σκ@t@ το συμπερασμα ειναι οτι παλι θα τον φαω στον απαυτο τον σκληρο δισκο...μου φαινεται...
TheELF Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μολις εκανα ενα search και βρηκα αυτη την απαντηση σε ενα ξενο φορουμ στο ποστ νουμερο 3 λεει, οτι μπορει να δουλεψει με καλωδιο συνδεσης sata χρωματος μαυρο promise, υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτη η λυση, τι διαφορες υπαρχουν? εγω εχω μονο κοκκινα. I used the VIA SATA controller (the red SATA connectors) but you need to use the Promise SATA RAID controller (the black SATA connectors). In the BIOS you have to enable the Promise RAID connector=κονέκτωρας όχι καλώδιο κατά κανόνα οι μαύρες sata πάνω στην μητρική είναι οι πρώτες στην σειρά,κανονικά έπρεπε να λέει να βάλεις των σκληρό στην SATA1 θύρα και να ρυθμίσεις των controller σε ide λειτουργία.
MikeNuke Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 connector=κονέκτωρας όχι καλώδιο κατά κανόνα οι μαύρες sata πάνω στην μητρική είναι οι πρώτες στην σειρά,κανονικά έπρεπε να λέει να βάλεις των σκληρό στην SATA1 θύρα και να ρυθμίσεις των controller σε ide λειτουργία. Ναι εχεις δικιο...!
Bambis Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλησπέρα. Έχω την ίδια motherboard και παρόμοιο πρόβλημα. Μετά από πολλές επικοινωνίες με την ASUS, έλυσα το πρόβλημα. Κατ αρχήν όμως, μερικές πληροφορίες για την motherboard: Η συγκεκριμένη motherboard έχει 2 SATA controllers επάνω της. Έναν "Promise storage controller" (KOKKINΕΣ SATA ΥΠΟΔΟΧΕΣ) Ο οποίος υποστηρίζει SATA συσκευές αλλά όχι DVD. (Eκεί συνδέεις το SATA HD σου) Έναν VΙΑ VT8237 (ΜΑΥΡΕΣ SATA ΥΠΟΔΟΧΕΣ) όπου μπορείς να βάλεις κάποιο SATA DVD αν πάρεις αργότερα. ΚΑΝΕΝΑΣ από τους δύο onboard controllers ΔΕΝ υποστηρίζει boot από SATA DVD !!! Είτε θα boot-άρεις από το SATA HD σου (Κόκκινες υποδοχές), είτε από το PATA DVD σου (IDE) Στην πράξη τώρα: - Ενεργοποιείς από το BIOS και τους 2 controllers - Συνδέεις το SATA HD στην κόκκινη SATA - Συνδέεις το PATA DVD στον IDE Controller και βάζεις το CD των XP. - Βάζεις στο Floppy τους drivers για τον "RAID Controller Promise376-378" Και στήνεις κανονικά τα windows χωρίς πρόβλημα.
MikeNuke Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Ε λοιπον Λαμπης, Μπαμπη μου! συγχαρητηρια και ευχαριστω πολυ!!! Η εγκατασταση ολοκληρωθηκε επιτυχημενα. απο τη στιγμη που εβαλα τον σκληρο στις κοκκινες υποδοχες, αρχισε να τον κανει detecting και να τον αναγνωριζει κατα το booting. Εγω δεν τον εβαζα εκει επειδη ηταν οι θεσεις για συστημα RAID και νομιζα δεν ειναι οι σωστες θεσεις. μετα μου ειπες να βαλω στη δισκετα τους drivers της Promise και τοτε ηταν που καταφερα να κανω την εγκατασταση! Αυτη ειναι η μαγεια αυτου του φορουμ! ειμαι ενας ευχαριστημενος Χρηστης απο το 2001!!! 10 Χρονια!!! Τελεια.
Bambis Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Χαίρομαι πολύ που σε βοήθησα φίλε μου. Μιλάμε έφαγα τα νιάτα μου να βρω πως στην ευχή παίζει αυτή η Motherboard (είναι στριμμένη αλλά πολύ καλή). Την είχα 6 χρόνια. Την παρόπλισα μόλις χθες! (πήρα νέα για νέο επεξεργαστή) Όταν είδα το μήνυμά σου η motherboard βρισκόταν πάνω στο γραφείο μου!!! Να σου επισημάνω μόνο κάτι που έπαθα. Κάποια στιγμή χάλασε το PATA DVD μου και πήρα ένα SATA DVD. Έτσι "άνοιξα παρτίδες" με την ASUS όπου και διαπιστώσαμε (νέο και γι αυτούς?) ότι H MOTHERBOARD AYTH ΔΕΝ BOOT-ΑΡΕΙ ΑΠΟ SATA DVD Έψαξα λοιπόν και βρήκα ένα PATA DVD (είδος προς εξαφάνιση) και όλα καλά.
MikeNuke Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Να σαι καλα! δυστυχως η ευτυχως εχω αποθεμα σε PATA...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.