Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενυδρείο μικρό χρειάζεσαι.

Κάποια pet shops έχουν έτοιμα ειδικά διαμορφωμένα για χελωνίτσες.

Ουσιαστικά χρειάζεσαι μακρόστενο ενυδρείο.

Διαστάσεις για αρχή: 50-60εκ μήκος, 30-40εκ πλάτος,ύψος αδιάφορο.

Βάθος νερού υπολογίζεις μήκος καβουκιού x 2,5 περίπου.

Το πρώτο σου ενυδρείο αναγκαστικά θα σου κρατήσει 2-3 χρόνια max. Το επόμενο (που θα είναι κ μεγαλύτερο) θα σου κρατήσει περισσότερα χρόνια.

Και εμένα τα δικά μου δεν πολυέβγαιναν στην στεριά της tragic χελωνιέρας που μου δωσε το pet shop. Όταν μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι μέχρι κ βουτιές έκαναν! (πλέον έχουν βρει τρόπο να με ειδοποιούν κάνοντας θόρυβο από τις βουτιές...)

Δημοσ.

Το θέμα ειναι που βρισκω αυτο το ενυδρειο?

και αντε πάω σε τζαμά και μου φτιαχνει ενα..τι διαστασεις θελει?και φυσικα να μην χρειαζεται σε 2 χρονια παλι καινουργιο

Τελος οι χελωνιτσες δεν βγαινουν σχεδον ποτε στην στερια,κατι που με ανησυχει και περνανε ολη τη μερα μεσα στο νερο που δεν ξεπερνα τα 5 εκατοστα

και ο δαμιγος έχει ποικιλία στην ουλαφ παλμε

Link

Δημοσ.

Ωραιος!Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν φαινονται τα ενυδρεια στην ιστοσελιδα..

Θα περασω μαλλον καμια βολτα..

Απο αλλα ατομα που επισης ρωτησα απο αλλο φορουμ μου λενε για ενυδρειο 90Λιτρων για να κρατησει μια πενταετια..

Τι γνωμη εχετε?

Δημοσ.

Ωραιος!Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν φαινονται τα ενυδρεια στην ιστοσελιδα..

Θα περασω μαλλον καμια βολτα..

Απο αλλα ατομα που επισης ρωτησα απο αλλο φορουμ μου λενε για ενυδρειο 90Λιτρων για να κρατησει μια πενταετια..

Τι γνωμη εχετε?

90 Λίτρα; Καρχαρία θα βάλεις ή χελώνες ρε γείτονα;

Δημοσ.

Τι να πω ρε συ γειτονα..

Ετσι μου ειπαν και τρελαθηκα..

60-70 Λιτρα παλι ειναι πολλα ετσι?

Δημοσ.

Max 50 λίτρα σε τέτοια μεγέθη χελώνας.

Και προφανώς δεν θα έχεις γεμάτο το ενυδρείο.

Βάθος νερού= μήκος καβουκιού χελώνας x 2,5

Από εκεί κ πέρα βρες ένα λογικό σε μήκος κ πλάτος ενυδρείο κ διαμόρφωσε το ανάλογα. Σε κάνα 2 χρόνια κάνεις re-design το εσωτερικό για να αυξήσεις και το βάθος του νερού.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

γεια σας πηρα προσφατα μια χελωνα και δεν μου δωσανε οδηγιες. η χελωνα μου δεν ανεβενη στην "στερια" και αυτο με ανισιχει πολλυ! επισης δεν κουνιεται σχεδον καθολου  μονο οταν του βαζω το φως πανω. επισης ειδα οτι πρεπει να την αφηνω τουλαχιστον 8 ωρες στην λαμπα την ημερα. οταν τελιωσουν αυτες οι ωρες  το βραδυ την αφινω χωρις τιποτα ή αμα την αφισω θα πεσει σε χειμερια ναρκη? σας παρακαλω απαντιστε μου γιατι εχω ανγχωθει πολλυ!

:mellow:

Δημοσ.

γεια σας πηρα προσφατα μια χελωνα και δεν μου δωσανε οδηγιες. η χελωνα μου δεν ανεβενη στην "στερια" και αυτο με ανισιχει πολλυ! επισης δεν κουνιεται σχεδον καθολου  μονο οταν του βαζω το φως πανω. επισης ειδα οτι πρεπει να την αφηνω τουλαχιστον 8 ωρες στην λαμπα την ημερα. οταν τελιωσουν αυτες οι ωρες  το βραδυ την αφινω χωρις τιποτα ή αμα την αφισω θα πεσει σε χειμερια ναρκη? σας παρακαλω απαντιστε μου γιατι εχω ανγχωθει πολλυ!

:mellow:

Φιλε ειναι πολλα πραγματα που χρειαζεται μια νεροχελωνα. Καλυτερα επισκεψου το aquazone.gr και διαβασε στα θεματα για χελωνες ωστε να λυθουν οι αποριες σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...