Προς το περιεχόμενο

Απορια FSB

vaggelisp7406

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.. Σε εναν επεξεργαστη ειναι καλυτερο να κανω o/c ανεβαζοντας περισσοτερο το fsb και μειωνοντας τον πολλαπλασιαστη η οσο το λιγοτερο fsb και μεγαλυτερο πολλαπλασιαστη τοσο το καλυτερο?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν σε κάλυψε ο caution .

Γενικά καλυτέρα είναι να ανεβάζουμε τον πολλαπλασιαστή από το fsb επειδή μας κραταει πίσω η μητρική η η μνήμες που ανεβαίνουν ταυτόχρονος

Δημοσ.

Βασικά η ερώτηση ξεκινάει λάθος και γιαυτό πέρνεις "λάθος" απαντήσεις... καλύτερο σε τί..? θεωρητικά όσο μεγαλύτερο FSB έχεις τόσο μπορείς να πιάσεις μεγαλύτερες συχνότητες... απο αυτήν την άποψη είναι καλύτερο, απο την άλλη, σε περίπτωση που αυτό σου "πιέζει" την μητρική η τις μνήμες, καλύτερο είναι να ανεβάσεις τον πολλαπλασιαστή ώστε να παίξει το overclock... για μένα εαν έχεις καλή μητρική και αντέχουν οι μνήμες ανεβάζεις το FSB περισσότερο και λιγότερο τον πολλαπλασιαστή..

Δημοσ.

Υπάρχει βέβαια και μια χρήση τομή ας πούμε στο όλο θέμα.τι θέλω να πω δηλαδή ότι έχοντας πολύ χαμηλό το βασικό ρολόι που διαβάζουν όλα σε κρατάει πίσω σε κάποια θέματα μιασ και η ουσία δεν είναι μόνο ο επεξεργαστης να ανεβαίνει στο Θεό αλλα να υπάρχει και ένα γενικότερο ανέβασμα στο σύστημα

Τουλάχιστον σε μένα ας πούμε το σύστημα δουλεύει καλύτερα με 202fsb & 20x multi παρά 133fsb και multi πολύ παραπάνω ανεβασμένο(μιΛαω βέβαιος για ίδια GHz έτσι )

iphone.png

Δημοσ.

Υπάρχει βέβαια και μια χρήση τομή ας πούμε στο όλο θέμα.τι θέλω να πω δηλαδή ότι έχοντας πολύ χαμηλό το βασικό ρολόι που διαβάζουν όλα σε κρατάει πίσω σε κάποια θέματα μιασ και η ουσία δεν είναι μόνο ο επεξεργαστης να ανεβαίνει στο Θεό αλλα να υπάρχει και ένα γενικότερο ανέβασμα στο σύστημα

Τουλάχιστον σε μένα ας πούμε το σύστημα δουλεύει καλύτερα με 202fsb & 20x multi παρά 133fsb και multi πολύ παραπάνω ανεβασμένο(μιΛαω βέβαιος για ίδια GHz έτσι )

yeap, ακριβώς έτσι...

Δημοσ.

iphone.png

και σε εμένα έτσι ακριβώς είναι ενώ όταν είχα 24 multi δεν μπορούσα να πιάσω τα 4 με τίποτα.

Δημοσ.

και σε εμένα έτσι ακριβώς είναι ενώ όταν είχα 24 multi δεν μπορούσα να πιάσω τα 4 με τίποτα.

με την διαφορά οτι ο farmakhs γράφει για την περίπτωση που τα πιάνεις τα "4" και με τους δύο τρόπους..

Δημοσ.

ναί συμφωνώ αλλά πόσο μάλλον όταν δεν μπορείς να τα φτάσεις...

να κάνω μιά ερώτηση...

όταν έχουμε φτάσει τον επεξεργαστή στά 4, σε ηρεμία πόσο πρέπει να είναι?

Δημοσ.

Εξαρταται το κομματι σιγουρα ενας q9xx ειναι πιο θερμος απο εναν i5/7 ή 1055/90T k.o.k

Γενικοτερα παντως (και τελειος θεωρητικα εννοειτε)καλες θερμοκρασιες για idle

κοντα στα 4 θεωρουντε τιμες κατω απο 45-46C με θερμοκρασια περιβ 20C

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...