Προς το περιεχόμενο

turbo/καταναλωση

dimitris_pa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συνεχεια με αποτομο πατημα ξεκιναω το δικο μου.. γιαυτο δινω 47€ τα 300χλμ με smart :P Ομως..

Α) το χαιρομαι

Β) λ7 υφιστανται

Δεν ειναι αναγκη να τρεχεις

Α) οταν δεν υπαρχει λογος

Β) οταν υπαρχει κοσμος τριγυρω

Και μεις χαιρομαστε τα αυτοκινητα μας , αλλα δεν εξυπηρετει σε κατι τις ωρες αιχμης να τρομαζουμε τους γυρω μας και να σκασουμε στους μπροστινους μας (μιας και δεν οδηγουμε ολοι σμαρτ που και να γκαζωσουμε δεν τρεχει τιποτα), οποτε το αμεσως λογικο ειναι να προσπαθουμε να κανουμε οικονομια για να χαρουμε αλλου τη βενζινη μας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βεβαια..οπως ειπαν κι αλλοι, το τουρμπο ουσιαστικα παντα δουλευει...αφου τα καυσαερια παντα περνανε απο τη μια φτερωτη της τουρμπινας (η αλλη ειναι που με βαση τη λειτουργια της προηγουμενης, σπρωχνει περισσοτερο αερα προς το χωρο καυσης)

Υπάρχει και το wastegate. ;)

Και η άλλη άκρη του άξονα είναι ο συμπιεστής. :)

Συνεχεια με αποτομο πατημα ξεκιναω το δικο μου.. γιαυτο δινω 47€ τα 300χλμ με smart :P Ομως..

Α) το χαιρομαι

Β) λ7 υφιστανται

Και εγω δινω 100 euros +-5 για να κανω 300 χιλιομετρα....με λογικη οδηγηση και στην ακρη του μυαλου οικονομια.

Α)σχεδον το χαιρομαι γιατι θελω να το πατησω παραπανω

Β)λ7 με το ζορι υφιστανται ολα αυτα τα χρονια αλλα αρχιζουν να καλυτερευουν τα πραγματα.

Συμπερασμα????ακου μια φιλικη συμβουλη.εαν θελεις φυσικα.

Καποτε εκανα παρεα με 2 κοπελες,τωρα θα ειναι καμια 26 τοτε ηταν 22-23.Κολλητες αυτες.κοριτσακια που τους πηρε το αυτοκινητο ο μπαμπας μιας και λεφτα υπηρχαν.

Απο τις τυπισες που πιανουν τιμονι στα χερια και νομιζουν οτι μπορουν κανουν τα παντα,μαλλον,λογο μαγκιας,νομιζαν οτι ειναι αφθαρτες.η συμπεριφορα τους στον δρομο ηταν περιπου οπως περιγραφεις.

Η μια ειχε ενα c3 και αναγκαστηκε και πηρε ενα golf IV μεταχειρισμενο γιατι το διελυσε το αλλο(και μαζι με αυτο αλλα 4 αυτοκινητα).ευτυχως δεν επαθε τιποτα.

Η αλλη ενα corsa τελευταιο μοντελο νομιζω που τωρα φοβαται να το οδηγησει γιατι εφυγε απο τον δρομο και του εκανε 3000-4000 ζημια και τωρα εχει χεστει πανω της.και αυτη δεν επαθε τιποτα.εφτιαξε το ιδιο.

Γιατι σου τα λεω ολα αυτα?γιατι εαν δεν παθεις δεν μαθαινεις.και μακαρι να μην παθεις.στο ευχομαι.

Πως πετυχαίνετε τέτοιες καταναλώσεις; :rolleyes:

Εγώ οδηγώ «έτσι κι έτσι». Άλλες φορές οικονομικά, άλλες φορές να βαράω κόφτες στο μισό κιβώτιο. Μια χαρούλα το χαίρομαι το αυτοκίνητο, πάντως πάνω από 60€ για 400 χιλιόμετρα δεν έχω δώσει ποτέ... με 1400cc ατμόσφαιρα.

Πως πετυχαίνετε τέτοιες καταναλώσεις; :rolleyes:

Εγώ οδηγώ «έτσι κι έτσι». Άλλες φορές οικονομικά, άλλες φορές να βαράω κόφτες στο μισό κιβώτιο. Μια χαρούλα το χαίρομαι το αυτοκίνητο, πάντως πάνω από 60€ για 400 χιλιόμετρα δεν έχω δώσει ποτέ... με 1400cc ατμόσφαιρα.

όντως ακούω κάτι τρελά νούμερα.

εκτός αν κυκλοφορείτε μέσα σε πόλη συνέχεια οπότε οκ.

μήπως να ανοίξουμε ένα θέμα σχετικά με τις καταναλώσεις των αυτοκινήτων;

@Thanos1972

100€ για 300 χιλιόμετρα; δηλαδή χοντρικά 18 λίτρα στα 100. :huh:

τι οδηγάς;

Αν κυκλοφορείτε συνέχεια μέσα στην πόλη και σας ενοχλεί η κατανάλωση στο μεγάλο αυτοκίνητό σας, αλλάξτε το με ένα μικρό οικονομικό κουβαδάκι. Και για μεγάλα ταξίδια χρησιμοποιείστε λεωφορείο. Αν βάλετε κάτω τα έξοδα θα δείτε που συμφέρει. Τέτοια εποχή του χρόνου προς καλοκαίρι η βενζίνη θα έχει 2€+. Κάντε τους υπολογισμούς σας.

Αν κυκλοφορείτε συνέχεια μέσα στην πόλη και σας ενοχλεί η κατανάλωση στο μεγάλο αυτοκίνητό σας, αλλάξτε το με ένα μικρό οικονομικό κουβαδάκι. Και για μεγάλα ταξίδια χρησιμοποιείστε λεωφορείο. Αν βάλετε κάτω τα έξοδα θα δείτε που συμφέρει. Τέτοια εποχή του χρόνου προς καλοκαίρι η βενζίνη θα έχει 2€+. Κάντε τους υπολογισμούς σας.

μα εννοειται οτι πρεπει να υπαρχει και ενα μικρο κουβαδακι , απο την αλλη ομως αυτο το κουβαδακι δεν ειναι παντα διαθεσιμο (αναλογα τη περιπτωση βεβαια)

οταν καποιος παρει ενα "μεγαλο" αυτοκινητο (αυτο βεβαια εχει πολλες εμηνειες) καλο ειναι να ξερει τις θυσιες που πρεπει να κανει

βεβαια οι προσφατες απανωτες αυξησεις στη βενζινη επεσαν σαν κεραμιδα στα κεφαλια πολλων (μεταξυ αυτων κι εμενα) , παρολα αυτα ομως η αγαπη μας για το αυτοκινητο μας κανει να τις υπομενουμε προκειμενου να χαιρομαστε (εστω και πολυ λιγοτερο σε σχεση με παλιοτερα) αυτο που αγαπαμε. τι να κανουμε που το χομπι μας ετυχε να ειναι ο νουμερο ενα στοχος του κρατους? :rolleyes:

Mε το <<μικρό κουβαδάκι>> όμως, ξεφουσκώνει και ο εγωισμός μας..

οσοι πηραν αυτοκινητο για να φουσκωσουν τον εγωισμο τους , τα χουν στειλει ηδη στι μαντρες :rolleyes:

οταν ομως βλεπεις ατομα να κρατανε ακομα αυτοκινητα σαν τα rx8 τους, τα s2000 τους, τα evo τους κτλ ακομα και αν τους ζοριζουν οικονομικα νομιζω οτι εχουμε να κανουμε με κατι παραπανω απο εγωισμο

στο μονο θεμα που μπαινει μεσα ο εγωισμος, ειναι οτι δε θελουμε να τα πουλησουμε για ενα κομματι ψωμι σε σχεση με αυτα που καποτε δωσαμε για να παρουμε "κουβαδες"

αν φτασουμε σε σημειο να μη μπορουμε να κανουμε αλλιως θα το κανουμε κι αυτο, αλλα οσο μπορουμε να τα χαιρομαστε εστω και λιγο θα τα κρατησουμε πολυ απλα γιατι τα γουσταρουμε και στα @@ μας το να πουλησουμε μουρη.

εγω προσωπικα το αυτοκινητο μου πιο πολυ το χαιρομαι μονος μου ξημερωματα σε καποιον αδειο δρομο ;)

δεν το παρκαρω εξω απο καφετεριες και μπουζουκια (εκει παω με τον κουβα μου :P ή μαλλον δεν παω για να εχω να βαλω βενζινη :P )

Κακός άνθρωπος.... :P

για καλο με νομιζα :P

Υπάρχει και το wastegate. ;)

Και η άλλη άκρη του άξονα είναι ο συμπιεστής. :)

εγω τα ξερω, μια απλοικη περιγραφη θελησα να δωσω σε εκεινους που πιθανως δεν ξερουν ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...