Προς το περιεχόμενο

Android firewall

Jorge79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, γνωρίζει κανείς κάποιο καλό firewall για android; Πιστεύετε ότι χρειάζεται; Αν όμως αποκόψω την πρόσβαση στο internet σε κάποιες εφαρμογές, αυτές θα μπορούν να αναβαθμιστούν μετά από το market;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Αν θελεις μπορεις να δοκιμασεις αυτο https://market.android.com/details?id=com.googlecode.droidwall.free&feature=search_result

Φυσικα προυποθετει να εχεις rooted συσκευη.

Απο κει και περα, αν δεν εχεις καποιο data plan (ή εχεις μικρο), μαλλον αξιζει. Αν εχεις ομως αρκετα ΜΒ διαθεσιμα καθε μηνα, δεν βρισκω τον λογο.

Προς το παρόν δεν έχω καθόλου data plan αλλά σύντομα θα έχω. Το πρόβλημά μου είναι περισσότερο θέμα ασφάλειας παρά υπέρβαση data plan. Π.χ. παίζει κάποια εφαρμογή να στείλει τους κωδικούς του mail μου σε κάποιον;

• Moderators

Στατιστικα οχι.

Εξαρταται ομως και απο τις εφαρμογες που σκοπευεις να βαλεις. Καλο ειναι να βαζεις συγκεκριμενες εφαρμογες με καλα ratings και γενικα "γνωστες".

Πχ η εφαρμογη Beautiful Widgets δεν προκειται να σου δημιουργησει κανενα προβλημα. Αντιθετα μια εφαρμογη τυπου "The Most Incredible App With No Description" που την εχεις βρει καταχωνιασμενη καπου στο ιντερνετ και την βαζεις απλα για να δεις τι κανει τελικα, μπορει να φερει επιπλοκες.

Συνηθως οι εφαρμογες σου λενε και τι προκειται να χρησιμοποιησουν. Πχ μια εφαρμογη navigation λογικο ειναι στην εγκατασταση της να σου πει πως θα χρειαστει να μαθει την θεση σου (βλ. GPS).

Γενικα παντως, θα σε συμβουλευα εφαρμογες που εχουν να κανουν με mail, facebook accounts ή οτιδηποτε παρεμφερες, να τις εγκαθιστας μονο απο το market και οχι απο αλλες πηγες.

Οπως και να εχει, προσωπικα εχω την κακη συνηθεια να εγκαθιστω ο,τι σκουπιδι βρισκω. Εχω φτασει να εχω 250 περιπου εφαρμογες και προφανως οι περισσοτερες ειναι αχρηστες και καποιες δεν ειναι καθολου γνωστες. Δεν ειχα κανενα προβλημα ποτε. Αλλα ειδικα αν ειναι η πρωτη σου επαφη με το android, καλο ειναι να φιλτραρεις τι θα εγκαθιστας. Στην αρχη τουλαχιστον, μετα αν ασχοληθεις παραπανω θα εντοπιζεις ποιες εφαρμογες να αποφευγεις :)

ΕΝΤΙΤ: Ξεχασα να απαντησω στο δευτερο σκελος του πρωτου ποστ. Αν αποκοψεις την προσβαση στο ιντερνετ απο την εφαρμογη Χ, αυτη θα μπορει να αναβαθμισει απο το market. Το μαρκετ ειναι ανεξαρτητο κατα καποιον τροπο. Οταν το ανοιξεις, αυτο απλα θα δει πως εχεις την Χ εγκατεστημενη, ενω στο database του βλεπει πως υπαρχει Χ version 1.3 oποτε θα σου πει να την αναβαθμισεις αν θελεις.

Το desire το έχω από το καλοκαίρι και δεν είχα πρόβλημα μέχρι σήμερα το πρωί. Μου ήρθε ένα μήνυμα ότι μια νέα συσκευή προσπάθησε να μπει στον λογαριασμό μου στο fb από την Ινδονησία! Ότι εφαρμογή κατεβάζω είναι από το market (με εξαίρεση το gps) και πάντα κοιτάω τα ratings και τα comments ενώ πολλές φορές συμβουλεύομαι και αυτό το thread.

Θα μου πεις, και πως είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το android ότι δεν έχεις malware στο pc; Ε, είμαι (όσο μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος).

Όπως και να έχει πάντως θα το δοκιμάσω το droidwall...

Ο θειος καμια φορα μπορει να ειναι απρόσεκτος και στα δώρα του να έχει κανα κοριό. Το lookout security φροντίζει εκτος απο το να είναι ασφαλή τα δώρα του θείου, να μπορούμε να εντοπίσουμε το κινητό μας ανα πασα στιγμή οπου και να είναι ή να το κλειδώσουμε ή να σβήσουμε τα δεδομένα απομακρυσμένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...