Προς το περιεχόμενο

Αγορά mp3 κομματιών.

geram

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα,

Θα ήθελα να αγοράσω mp3 κομμάτια για

να ακούω αλλά δεν ξέρω από που πέρα από

το itunes. Υπάρχει κάποιο site ανάλογο;

Επίσης σε τι bitrate είναι αρκετά καλό

ένα mp3 ώστε να ακούγεται καλά σε φορητές

συσκευές;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κοίτα και το Juno. Όσο για το bit rate εξαρτάτε απο το τη έχεις συνηθίσει να ακούς. Προσοπικά θέλω maximum ποιότητα για αυτό το λόγο τα κατεβάζω σε wav ή mp3 στα 320 kbps αλλά και στα 256 να τα κατεβάζεις είναι καλά.

Δημοσ.

και εγώ beatport θα προτείνω μιας που το έχω δοκιμάσει.

πέρα από αυτά τα δυο που ήδη αναφέρθηκαν, τσέκαρε και αυτό http://www.traxsource.com/

όσο αφορά bitrate,συμφωνώ με στέφανο-μάρκο.

Είναι ένα λέβελ απ σε ποιότητα ήχου.Αλλά, μια χαρά ~και με το παραπάνω~ κάνεις τη δουλειά σου με mp3 και με 320kbps.

εντιτ. http://www.last.fm μπορείς όχι μόνο να αγοράσεις, αλλά και να ψαχτείς,να ενημερωθείς για events κτλ κτλ.

Δημοσ.

Στο site της vodafone έχει τα πάντα.Μπορείς με την κάρτα ή με τη σύνδεσή σου,να αγοράσεις πακέτο των 5€ για 10 τραγούδια.Τα κομμάτια είναι σε μορφή mp3 και bitrate συνήθως 320 kbps.Επιπλέον αν έχεις vodafone cu,μπορείς να κατεβάζεις δωρεάν και νόμιμα κάποια κομμάτια.

Δημοσ.

Καθώς στο Beatport.com έχει και mp3 (320kbps CBR) και m4a (192 kbps VBR)καθώς και wav

ποιό format να προτιμήσω για καλύτερη ποιότητα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καθώς στο Beatport.com έχει και mp3 (320kbps CBR) και m4a (192 kbps VBR)καθώς και wav

ποιό format να προτιμήσω για καλύτερη ποιότητα;

Ευχαριστώ.

WAV δεν το συζητάς κάν. Τα m4a είναι στα 192 kbps , τα mp3 320 kbps ενώ τα wav 1411 kbps (το ξέρω επειδή απο εκεί κατεβάζω μουσική). Είναι ξεκάθαρο νομίζω ποια είναι η καλύτερη ποιότητα.

Όσων αφορά την διαφορά μεταξύ mp3-mp4, το mp3 είναι μόνο για συμπίεση ήχου ενώ το mp4 για εικόνα και ήχο (χωρίς να σου απαγορέυεται να συμπιέσης μόνο ήχο). Άρα μεγαλύτερη συμπίεση άρα χειρρότερος ήχος.

Δημοσ.

Καλά, πρακτικά έχουν γίνει double-blind tests σε υπερακριβα ηχοσυστηματα μεταξυ mp3 320 και wav και δεν υπήρχε διαφορά ... Αν νομίζετε ότι ακούτε διαφορά, δοκιμάστε blind test ...

Δημοσ.

Καλά, πρακτικά έχουν γίνει double-blind tests σε υπερακριβα ηχοσυστηματα μεταξυ mp3 320 και wav και δεν υπήρχε διαφορά ... Αν νομίζετε ότι ακούτε διαφορά, δοκιμάστε blind test ...

Διαφορά τραγική δεν πρόκειτε να ακούσει κανείς που δεν έχει πολύ εκπεδευμένο αφτί για τον απλούστατο λόγο οτι το mp3 κόβει κατά την συμπίεση πολύ χαμηλές και ψηλές συχνότητες λόγο του περιορισμού των δειγμάτων (320kbps) ενώ το wav λόγο μεγαλύτερης δειγματοληψίας θα πάρει πάνω απο 1000. Όμως εαν μπείς σε ένα club με 50 kw ήχο θα την ακούσεις την διαφορά και με το παραπάνω. Ο ήχος του wav θα σου φανεί ποιό ζεστός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...