hierophantis Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 πήρα προχτες εναν i5 2500k μια μητρική MSI P67A-C43 B3 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-P67A-C43-B3-s1155-P67-DDR3-P67A-C43.htm δοκιμασα εχτες να τα ανεβασω επισης εχω και αυτο για ψυξη Corsair Hydro Series H60 CPU Coole http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Corsair-Hydro-Series-H60-CPU-Cooler-s775-s1155-s1156-s1366-sAM2-sAM3-CWCH60.htm μνημες εχω 2 απο 2g συνολο 4 σε καπιες δοκιμες που εκανα το πισι δεν άνοιγε ,και έκανα ρισταρτ την μιτρικη 4-5 φορες δεν θέλω κατι τρελο , θελω γυρω στα 4,5 να την παω , μπορειτε να μου δωσετε οδηγιες ? ευχαριστω και καλη κυριακη να εχουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Πρώτα πρώτα θα μπεις στο bios στην πρώτη κατηγορία που έχει που λέγεται green power θα μπεις μέσα και τo πρώτο που θα σου βγάλει θα το κλίσεις .Μετά πας στην κατηγορία overclocking και θα πειράξεις μόνο τον πολλαπλασιαστή αφού είναι ξεκλείδωτος στον επεξεργαστή σου ποιο συγκεκριμένα το cpu ratio.Επίσης κλίσε και το turbo boost .Μετά θα πας στην επιλογή dram frequency και θα επιλέξεις τα mhz των μνήμων σου. Τελευταίο πάνε στο vcore και βαλτο 1,3v core παραπάνω από 1,4v core δεν συστήνεται να το πας οπότε βάζεις τώρα εσύ 1.3 v core και αν δεις ότι είσαι σταθερός το κατεβάζεις σιγά σιγά. Επίσης τι θερμοκρασίες έχεις ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hierophantis Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 με αυτες της ρυθμίσεις και με το ide95 να τρεχει 10 λεπτα εχω cpu 67 system 29 μηπως δεν παει κατι καλα με την υδροψυξη που εχω βάλει ? lionheart75, στις 10 Απρίλιος 2011 - 12:16 μμ, έγραψε: Με 1.30v cpu voltage στο bios έχεις λογικά τα 4.5Ghz για 24/7. Κάποια κομμάτια έχουν και τα 4.6Ghz με αυτή την τάση. Αυτό εξαρτάται. Αφού με το καλό πάρεις μια ψύκτρα (για να είσαι περισσότερο ψυχολογικά έτοιμος), κατεβάζεις την τελευταία έκδοση bios της μητρικής σου απο το site του κατασκευαστή. (OPTIONAL και με δική σου ευθύνη το φλασάρισμα). Μερικές ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ εγώ για τα 4.6Ghz 24/7: Cpu base frequency (10Khz) ---> Δεν το πειράζεις, το αφήνεις όπως είναι. Cpu ratio (33) ---> To βάζεις (45) ή (46) ανάλογα το κομμάτι. 45x100 = 4500Mhz. Internal PLL voltage ---> Disabled. Μέχρι τα 4.5 - 4.6Ghz δεν χρειάζεται συνήθως να το ενεργοποιήσεις. Είναι και ανάλογα την μητρική. (Aν το ενεργοποιήσεις για O/C πάνω απο τα 4.6Ghz, δώσε 1.80v στο PLL overvoltage για αρχή και όχι πάνω απο 1.98v. Kάτι μεταξύ 1.71V < CPU PLL < 1.89V). EIST ---> Disabled Intel turbo boost ---> Disabled OC Genie button ---> Disabled Dram frequency ---> Auto (το αφήνεις όπως είναι αν έχεις μνήμες που έχουν xmp profiles. Θα το διαπιστώσεις απο την καρτέλα SPD του cpu-z). Εxtreme memory profile (XMP) ---> profile 1 ή 2. Επιλέγεις κάποιο απο τα XMP profiles της μνήμης σου. Αdjust dram frequency ---> Μπαίνει η τιμή αυτόματα με την επιλογή xmp profile. Dram timing mode ---> Auto. Το αφήνεις έτσι καθώς τα timings μπαίνουν αυτόματα σύμφωνα με το xmp profile που θα επιλέξεις παραπάνω. Spread spectrum ---> Disabled. Vdroop control ---> high - low. Όποιο και να βάλω δεν είδα διαφορά στο vdroop. Bάλε λοιπόν high. Cpu core voltage ---> 1.30v. Βάζεις χειροκίνητα 1.3v (μη δώσεις πάνω απο 1.38v για 24/7, με 1.3v έχεις λογικά τα 4.5Ghz όπως είπα παραπάνω). Cpu I/O voltage ---> 1.050v. Είναι η τιμή στο auto και το αφήνεις έτσι. Αν έχεις πρόβλημα σταθερότητας με τις μνήμες βλέπεις, όχι όμως πάνω απο 1.10 - 1.15v. Dram voltage ---> Auto. Το αφήνεις όπως είναι. Η τάση των μνημών μπαίνει αυτόματα απο το xmp profile που έχεις επιλέξει πρίν. System agent voltage ---> 0.925v. Είναι η τιμή στο auto και το αφήνεις έτσι. Μετά στη επιλογή CPU features βάζεις τα εξής: Limit cpuid maximum ---> Disabled Execute disable bit ---> Enabled Intel virtualization technology ---> Enabled Power technology ---> Custom C1E support ---> Disabled Overspeed protection ---> Disabled Intel C-state ---> Enabled C-state limit ---> No limit Αυτές τις ρυθμίσεις έχω εγώ για τα 4.6Ghz 24/7 με την Msi P67A-GD55. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μια χαρά είναι η ρυθμίσεις του Νίκου. Τώρα στα 4,6ghz τον έχεις και έχει τέτοιες θερμοκρασίες ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hierophantis Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 στα 27 λεπτα με το prime 95 εχω φτασει 69 βαθμους , χωρις κανένα error ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Η θερμοκρασίες αν έχεις ένα μην καλά αεριζόμενο κουτί είναι λογικό να έχεις τέτοιες θερμοκρασίες που δεν είναι και μεγάλες άλλα με την h60 έπρεπε να έχεις λίγο καλύτερες . Πόσους ανεμιστήρες έχεις βάλει ;Παστά εσύ έβαλες ; ανέβασε και καμιά φωτογραφία να δουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hierophantis Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 στο μισαωρο μου εβγαλε μπλου σκριν με BCCode: 101 αυτο θα το ψαξω ,ανεβάζω φωτογραφίες σε λιγο , παστα εβαλα μονος μου και εχω την εντυπωση οτι εβαλα πολυ ... το κουτι ειχε 2 ανεμιστήρες 12 δεν εχω βάλει άλλους ....Xigmatek Midgard Case (CPC-T55DB-U01) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Xigmatek-Midgard-Case-CPC-T55DB-U01.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μάλλον πρέπει να έβαλες παραπάνω από όσο έπρεπε μια φακή βάζεις και την απλώνεις μετά. Εντάξει είναι το κουτί σου δεν έχεις πρόβλημα βαλε και έναν στο πλάι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Το κουτι αυτο εχει στο πλαινο καπακι δωδεκαρη ανεμιστηρα?Αν οχι,με 2 ανεμιστηρες μονο να εισαι και ευχαριστημενος με τις θερμοκρασιες. Γενικα το κουτι ειναι καλουτσικο αλλα με δυο ανεμιστηρες μονο ,δεν μπορεις να περιμενεις αψογες θερμοκρασιες,ειδικα αν εχεις μεγαλη καρτα,πολλους δισκους(δεν ξερω ποσους εχεις,παραδειγματικα μιλαω)κ.τ.λ. Ενα κουτι με 2 δωδεκαρηδες και εναν πλαινο ειναι απλα το βασικα καλο κουτι που πρεπει να αγοραζει κανεις.Εμενα εχει 5 12αρηδες και ειδικα 2 δωδεκαρηδες στην ραχη για να κανει καλη εξαγωγη της ζεστης. Αυτο που θελω βασικα να σου πω ειναι οτι δεν ταιριαζει να αγοραζεις ακριβο ,καλο cpu,και να κανεις φτηνιες στο κουτι.Κουτι,τροφοδοτικο,πρεπει να ειναι παντα αξιας.(Μια προσωπικη συμβουλη.) Επισης να εχεις υποψη σου οτι με την υδροψυκτη της Coolermaster ηδη χρησιμοποιεις εναν εξωτερικο δωδεκαρη ανεμιστηρα για να βαζει απο εξω κρυο αερα μεσα,και αν δεν υπαρχει καποιος αλλος στην ραχη του κουτιου,τουλαχιστον ενας,γυρω απο την αντλια της H60 θα υπαρχει αρκετη ζεστη και μπορει να επηρεαστουν οι μνημες ειδικα αν δεν ειναι ντυμενες με καποια ψυκτρουλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Οι θερμοκρασίες σου είναι εντάξει μην ανησυχείς. Όπως αναφέρω με 1.3v έχουν οι περισσότεροι 2500k στα 4.5 και κάποια κομμάτια τα 4.6Ghz Αφού λοιπόν δεν είσαι σταθερός στα 4.6Ghz δοκίμασε με την ίδια τάση χαμηλότερα στα 4.5Ghz ή ανέβασε λίγο το cpu voltage στο 1.31v - 1.32v για τα 4.6Ghz. Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα μετά. Επίσης ακόμα και 70-70+ βαθμούς να δείς max temp στους πυρήνες κατα την διάρκεια του stress μην ανησυχείς. Αφενός είσαι μέσα στα κανονικά πλαίσια και αφετέρου τις θερμοκρασίες αυτές δεν πρόκειται να τις δείς ποτέ στην πράξη. Τέλος, δοκίμασε να στρεσσάρεις με το Intel burn test (maximum stress level) ή με μισάωρο Linpack του OCCT. Αν τα βγάλεις επιτυχώς είσαι μια χαρά. Προσωπικά δεν τρέχω το prime γιατί απαιτεί πολύ χρόνο. Έχε ανοικτά επίσης στην επιφάνεια εργασίας το Core temp και το Real temp για να βλέπεις τις θερμοκρασίες. Edit: και εγώ έτοιμη υδρόψυξη της Corsair χρησιμοποιώ (την Η50) αλλά με 2 ανεμιστήρες σε διάταξη push-pull. Δοκίμασε λοιπόν να βάλεις και 2ο ανεμιστήρα στο ψυγείο της H60 είτε σε διάταξη Exhaust (να βγάζει αέρα) είτε σαν Intake (να βάζει αέρα). Πρέπει να δοκιμάσεις πως δουλεύει καλύτερα σε εσένα, αν και λογικά σαν exhaust θα είναι καλύτερα για να μην χαλάει και το airflow στο κουτί και χρειαστεί να αλλάξεις διάταξη στους ανεμιστήρες. Εγώ τους έχω στο κουτί μου σε διάταξη exhaust αλλά έχω πιο ευρύχωρο κουτί απο σένα με αρκετούς ανεμιστήρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hierophantis Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 lionheart75 θα δοκιμάσω της αλλαγές που μου πρότεινες , και δεύτερα θα παω να παρω 2 12αριδες ανεμιστήρες ακόμα ... και μερικες φωτογαραφειες πριν και μετα χαχαχαχα αισχος αισχος http://s193.photobucket.com/albums/z223/hierophantis/?action=view¤t=IMGP0310-1.jpg πριν http://s193.photobucket.com/albums/z223/hierophantis/?action=view¤t=IMGP0307-1.jpg και μετα http://i193.photobucket.com/albums/z223/hierophantis/mata1-1.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 lionheart75 θα δοκιμάσω της αλλαγές που μου πρότεινες , και δεύτερα θα παω να παρω 2 12αριδες ανεμιστήρες ακόμα ... και μερικες φωτογαραφειες πριν και μετα χαχαχαχα αισχος Έβαλες ΠΑΡΑ πολύ πάστα. Βάλε όπως είπε και ο Ραφαήλ μια ελάχιστη ποσότητα σε μέγεθος φακής και άπλωσέ την στην επιφάνεια του cpu είτε με κάποια πλαστική κάρτα είτε με το δάκτυλο αφού το καλύψεις με κάποια νάυλον διαφάνεια. Η ποσότητα πάστας που έβαλες έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εdit: Επίσης αν βλέπω καλά, έχεις τσακίσει κάπως τους σωλήνες της H60 προκειμένου να μην βρίσκουν στους ανεμιστήρες. Άλλαξε θέση εν ανάγκη στο ψυγείο βάζοντας το ανάποδα προς τα κάτω ή κοίταξε να περιστρέψεις λίγο την βάση της ψύκτρας που πατάει στον cpu ώστε να μην τσακίζουν έτσι οι σωλήνες. Σε βάθος χρόνου μπορεί να χαλάσουν και να έχεις διαρροή (αν και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hierophantis Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 το καταλαβα , γιαυτο εβαλα και την φωτο για παραδειγμα προς αποφυγή , εβαλα ενα 12 ακόμα να χτυπάει την ψήκτρα , εβγαλα την παστα και εβαλα μια φακή οπως μου είπατε , και τωρα τρέχω το intelburntest και βγάζει minimum 62 και maximum 71 στο προτο 5 λεπτο το πέρασε με επιτυχία . τωρα τον παω για 2 γύρο στα 20 λεπτα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Άμα φτίαξεις και λίγο το cable management για να βελτιωθεί λίγο το airflow θα εισαι jet. Εγώ πάντως βάζω μια ευθεία γράμμη απο πάστα σύμφωνα με το site της arctic silver και την απλώνω μετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hierophantis Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 φυσάει φιλε το πισι !!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.