Προς το περιεχόμενο

Τράπεζα της Ελλάδος

Pablo_Hasan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άσχετο, οι εταρίες του τύπου goldman sacks, και οι οίκοι αξιολόγισης κτλ ξέρουμε περίπου που ανήκουν?

Στο λαό τους; ;)

Η κορυφή της πυραμίδας είναι, σε ποιον να ανήκουν; Εκτός κι αν θες πρόσωπα. Tο inside job ρίχνει ένα inside look...

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο λαό τους; ;)

Η κορυφή της πυραμίδας είναι, σε ποιον να ανήκουν; Εκτός κι αν θες πρόσωπα. Tο inside job ρίχνει ένα inside look...

Ποιός είναι ο λαός τους?

Το inside job δείχνει τα στελέχη τους, για τους μετόχους δεν θυμάμαι να λέει κάτι.

Δημοσ.

1)Δεν το προσπερνούσα αποζητούσα αγωνιωδώς μια απάντηση στην ερώτησή μου και κάθε άσχετο πράγμα δοσμένο ως απάντηση το χαρακτήριζα άσχετο.

Έριξα ματιά στο pdf.

Eαν εριξες ματια στο pdf θα πηρες μια καλη εικονα για τα προνομια τους. Ειναι κι αλλα παντως.

Εχεις συγχιση, απο τη μια λες οτι περιμενες να ακουσεις γιατι ειναι προνομιουχοι, απο την αλλη λες οτι ειναι ασχετο θεμα.

2)quote μου από post σου : "Αυτά που λέει το docymanter είναι παραμυθάκια, Η ΤΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΓΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ"

Ερώτησή μου : Γιατί?

Απάντησή : οι υπάλληλοι της τράπεζας παίρνουν πολλά

Συμπέρασμα : η απάντηση είναι άσχετη

(αν πάλι αυτό δεν ήταν απάντηση αλλά γενική παρατήρηση δεκτό, αλλά θα προτιμούσα μια απάντηση)

Πραγματικα τα εχεις μπερδεψει και νομιζεις πως οτιδηποτε δεν απανταει στις δικες σου αποριες ειναι ασχετο.

Το οτι "οι υπάλληλοι της τράπεζας παίρνουν πολλά" δεν το ειπα σε σενα.

Δεν εγραψα ποτέ οτι "Αυτά που λέει το docymanter είναι παραμυθάκια, Η ΤΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΓΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ", δεν θα εγραφα ποτέ το αμιγως με "οι"...

Σου ξαναλεω οτι αυτος που βγαζει μια θεωρια, αυτος και πρεπει να την αποδειξει. Αν εγω αυριο κανω ενα ντοκυμαντερ και πω οτι υπαρχει θεος και ειναι με 3 κερατα και 5 ποδια κατσικας κι εσυ πεις παραμυθι, μετα θα σου ζητησω στοιχεια για να αποδειξεις οτι ειναι παραμυθι?

3) Εγώ και οι fan σου.

Δεν το διάβασα ούτε το βρίσκω. Αν μπορείς πες μου τον αριθμό του post.

Σημείωση : Στο καταστατικό της ΤΤΕ λέει ότι το μέγιστο ποσοστό του κράτους μπορεί να είναι 35%.

Post #82. Σου συνιστω να διαβαζεις ολο ενα thread και οχι μόνο τις σελιδες που ειναι τα posts σου.

Fans δεν εχω εγω, λογικα θα εχεις εσυ σα κοριτσι που εισαι σε ενα ανδροκρατουμενο forum:)

Στο 82 θα βρεις επισης απαντηση για τη τελ.σου φραση.

Δημοσ.

Eαν εριξες ματια στο pdf θα πηρες μια καλη εικονα για τα προνομια τους. Ειναι κι αλλα παντως.

Εχεις συγχιση, απο τη μια λες οτι περιμενες να ακουσεις γιατι ειναι προνομιουχοι, απο την αλλη λες οτι ειναι ασχετο θεμα.

Δεν σε ρώτησα ποτέ γιατί είναι προνομιούχοι οι υπάλληλοι. Το μόνο που ρώτησα σε σένα ήταν γιατί λες πως είναι παραμυθάκια αυτά που λέει ένα ντοκυμαντέρ και γιατί υποστηρίζεις πως η τράπεζα είναι η μόνη καθαρά κρατική όπως είπες (post 13) και λέγοντας κρατική εννοώ την σύνθεση του μετοχολογίου της.

Πραγματικα τα εχεις μπερδεψει και νομιζεις πως οτιδηποτε δεν απανταει στις δικες σου αποριες ειναι ασχετο.

Όταν ρωτάω κάτι κάποιον και μου απαντάει με κάτι άσχετο, αυτό το άσχετο είναι άσχετο ως προς την ερώτησή που το έκανα. (διαφωνείς?)

(όπως σου έχω ξαναπεί όχι άσχετο ως προς το thread, αλλά ως προς την ερώτησή μου)

Δεν εγραψα ποτέ οτι "Αυτά που λέει το docymanter είναι παραμυθάκια, Η ΤΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΓΩΣ ΚΡΑΤΙΚΗ", δεν θα εγραφα ποτέ το αμιγως με "οι"...

Το τυπογραφικό σε πείραξε, όχι το ότι δεν ξέρεις τι έχεις πει ----------------------> Post 13 :

Παραμύθια Πάμπλο, εχε υποψη σου οτι η Τραπεζα της Ελλαδος ειναι η ΜΟΝΗ
κρατικη τραπεζα της χωρας.

Σημειωσε οτι οι υπαλληλοι της ειναι βασιλιαδες! Απιστευτες αποδοχες.

Σου ξαναλεω οτι αυτος που βγαζει μια θεωρια, αυτος και πρεπει να την αποδειξει. Αν εγω αυριο κανω ενα ντοκυμαντερ και πω οτι υπαρχει θεος και ειναι με 3 κερατα και 5 ποδια κατσικας κι εσυ πεις παραμυθι, μετα θα σου ζητησω στοιχεια για να αποδειξεις οτι ειναι παραμυθι?

Το αν υπάρχει θεός είναι κάτι μη αποδείξιμο. Αυτά που λέει το ντοκυμαντέρ είναι αποδείξιμα όμως.

Αν εσύ λες ότι κάτι είναι παραμυθάκι σημαίνει πως το έψαξες και κατέληξες σε αυτό.

Αλλιώς πρέπει να λες δεν ξέρω.

Εγώ στην περίπτωση του ντοκυμαντέρ με τον θεό με τα 3 κέρατα θα έλεγα δεν ξέρω. Εκτός αν με κάποιο τρόπο είχα την δυνατότητα να ξέρω οπότε τότε θα εξέφραζα επίσημα την αποψή μου λέγοντας πως λέει ψέματα.

Βέβαια κάτι τέτοιο εσύ δεν μπορείς να κάνεις καθώς

. (έλεος δηλαδή)

Αυτό δεν είναι κάτι που λέω εγώ αλλά εσύ --------------> post 82 :

Το ντοκυμαντερ ουτε καν το ειδα οποτε δε μπορω να σχολιασω αυτα που ειπε(υποθετω θα'ταν ετσι κι αλλιως παραμυθια, αληθεια γιατι τοση αγωνια να τα επιβεβαιωσεις?)

Στο 82 θα βρεις επισης απαντηση για τη τελ.σου φραση.

Στο post 82 που λες πως απαντάς, δεν μας λες γιατί η τράπεζα είναι καθαρά κρατική (=το κράτος έχει το 51% των μετοχών) ούτε γιατί τα λεγόμενα του ντοκυμαντέρ (που τελικά αποδεικνύεται πως δεν τα ξέρεις επειδή δεν το είδες) είναι παραμυθάκια.

Anyway αν αυτή είναι η απάντηση που έχεις να δώσεις, ας σταματήσει το show εδώ.

Ως προς την ερώτηση γιατί κάνω σαν την χήρα κτλ, απλά διασκεδάζω να ρωτάω σε κάποιον που λέει ανακρίβειες να τις εξηγήσει.

Δημοσ.

Αν σταματησεις να quotαρεις το show σου ασφαλως και θα σταματησει εδω...

Δεν σε ρώτησα ποτέ γιατί είναι προνομιούχοι οι υπάλληλοι. Το μόνο που ρώτησα σε σένα ήταν γιατί λες πως είναι παραμυθάκια αυτά που λέει ένα ντοκυμαντέρ και γιατί υποστηρίζεις πως η τράπεζα είναι η μόνη καθαρά κρατική όπως είπες (post 13) και λέγοντας κρατική εννοώ την σύνθεση του μετοχολογίου της.

Ναι δε με ρωτησες εσυ, αλλωστε δεν απευθυνθηκα σε σενα, το ειπαμε, σε αλλον απευθυνθηκα.

Παντως βρισκεσαι σε συγχιση γιατι τις προαλλες ειπες οτι περιμενες να το ακουσεις(και με αγωνια μαλιστα).. και μη με ρωτησεις που, δεν θα κατσω παλι να ψαξω, εκει ειναι τα μυνηματα, πηγαινε διαβαστα.

Το πως την εννοεις εσυ κρατικη δεν εχει σημασια.

Όταν ρωτάω κάτι κάποιον και μου απαντάει με κάτι άσχετο, αυτό το άσχετο είναι άσχετο ως προς την ερώτησή που το έκανα. (διαφωνείς?)

(όπως σου έχω ξαναπεί όχι άσχετο ως προς το thread, αλλά ως προς την ερώτησή μου)

Aπαντηθηκε αυτο στο μολις προηγουμενο μου, μη λεμε ολο τα ιδια πραγματα:/

Το τυπογραφικό σε πείραξε, όχι το ότι δεν ξέρεις τι έχεις πει ----------------------> Post 13 :

Ξερω πολυ καλα τι εχω πει και ισχυουν.

Τυπογραφικο το ορθογραφικο?... καλοο:lol:

Το αν υπάρχει θεός είναι κάτι μη αποδείξιμο. Αυτά που λέει το ντοκυμαντέρ είναι αποδείξιμα όμως.

Αν εσύ λες ότι κάτι είναι παραμυθάκι σημαίνει πως το έψαξες και κατέληξες σε αυτό.

Αλλιώς πρέπει να λες δεν ξέρω.

O θεος ηταν παραδειγμα. Σου εξηγησα χιλιαδες φορες οτι αυτος που βγαζει μια θεωρια αυτος και πρεπει και να την αποδειξει.

Να ζητησεις απ αυτον που εκανε το ντοκυμαντερ να σου αποδειξει οτι ισχυει λοιπον, αφου καιγεσαι τοσο πολυ.

Nαι αυτο ειπαμε, οτι δεν το παρακολουθησα. Γιαυτο αλλωστε και δε σχολιασα τα κουφα που λεει, σχολιασα μονο αυτα που ξερεις.

Δε σου αρκει οτι οι υπαλληλοι της εχουν εργοδοτη το κρατος και οχι καποιον ή καποιους ιδιωτες?

Δημοσ.

Αν σταματησεις να quotαρεις το show σου ασφαλως και θα σταματησει εδω...

ε μήπως με αφήνεις να σταματήσω? είσαι ασταμάτητος.

Ναι δε με ρωτησες εσυ, αλλωστε δεν απευθυνθηκα σε σενα, το ειπαμε, σε αλλον απευθυνθηκα.

αμα δεν σε ρώτησα εγώ να μην λες ότι σε ρώτησα εγώ.

Το πως την εννοεις εσυ κρατικη δεν εχει σημασια.

Ε όχι δεν είναι το θέμα το πως την εννοώ εγώ αλλά το τι σημαίνει να είναι κάτι κρατικό ή όχι αντικειμενικά.

αφού λοιπον το κράτος έχει λιγοτερο απ το 51% δεν είναι κρατική.

Ξερω πολυ καλα τι εχω πει και ισχυουν.

Τυπογραφικο το ορθογραφικο?... καλοο:lol:

•  
  • Δεν ξέρεις τι έχεις πει, αν πρώτα λες ότι η ΤΤΕ είναι καθαρά κρατική και μετά λες ότι δεν το είπες ποτέ.
    Επίσης δεν ισχύουν αποδεδειγμένα πλέον αφού 1) δεν είδες το ντοκυμαντερ άρα δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι παραμυθια αυτά που λεει, 2) σύμφωνα με το κεφάλαιο 8 του καταστατικού η τράπεζα είναι ιδιωτική.

• Το καλό γράφεται με ένα ο.
    (με την επισύμανση του ορθογραφικόυ/τυπογραφικού ή όπως το θες, τι ακριβώς θες να υποννοήσεις ότι είμαι χαζή ή ότι και δεν ξέρω να γράφω και γιατί το επισημαίνεις?)

O θεος ηταν παραδειγμα. Σου εξηγησα χιλιαδες φορες οτι αυτος που βγαζει μια θεωρια αυτος και πρεπει και να την αποδειξει.

Να ζητησεις απ αυτον που εκανε το ντοκυμαντερ να σου αποδειξει οτι ισχυει λοιπον, αφου καιγεσαι τοσο πολυ.

Έστω πως εντός του ντοκυμαντέρ την αποδεικνύει απόλυτα. Εσύ δεν το είδες άρα δεν ξέρεις αν το έκανε.

Αυτός που βγάζει μια θεωρία αυτός πρέπει και να την αποδείξει. Μέχρι να αποδειχθεί δεν μπορείς να την κρίνεις ούτε ως παραμυθάκι ούτε ως κάτι αληθές. Εκτός κι αν έχεις κάποιο στοιχείο να μας πεις.

Nαι αυτο ειπαμε, οτι δεν το παρακολουθησα. Γιαυτο αλλωστε και δε σχολιασα τα κουφα που λεει, σχολιασα μονο αυτα που ξερεις.

•  
  • Ποιά κουφά? Αφού δεν το παρακολούθησες πως ξέρεις ότι λέει κουφά?
  • Σχολίασες, είπες ότι λέει παραμύθια.

Δε σου αρκει οτι οι υπαλληλοι της εχουν εργοδοτη το κρατος και οχι καποιον ή καποιους ιδιωτες?

Το θέμα που με απασχολεί είναι σε ποιον ανήκουν οι μετοχές της τράπεζας, δηλαδή η τράπεζα και αν αυτός έχει την δυνατότητα να ελέγχει τις αποφάσεις της άρα και την ελληνική οικονομία.

Το αν οι υπάλληλοί της πληρώνονται από το κράτος είναι διαφορετικό θέμα.

Αν τώρα εσύ την ονομάζεις δημόσια γι αυτό τον λόγο, ξέρωντας όμως πως οι μετοχές ανήκουν σε ιδιώτες, οκ δεν θα τα χαλάσουμε στις λέξεις.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια.. έχουν καταφέρει να πείσουν τον περισσότερο κόσμο οτι όλα πρέπει να γίνουν ιδιωτικά. Ωραία λύση..

Δημοσ.

Αναφέρθηκα σε προσωπικό επειδή ειπώθηκε πως δεν έχουμε τεχνογνωσία. Η τεχνογνωσία αγοράζεται. Όλες οι μεγάλες εταιρίες πώς έχουν τεχνογνωσία και τόσα μυαλά να δουλεύουν γι αυτούς. Το δεν ξέρουμε την αγορά γι αυτό χαρίζουμε σε ιδιώτες το τιμόνι μας, δεν μου φαίνεται λογικό επιχείρημα.

Η πρόσληψη προσωπικού που είπα είχε στόχο να καταρρίψει το επιχείρημα πως δεν έχουμε τεχνογνωσία γι αυτό και να δωσουμε την εξουσία σε ιδιώτες που έχουν.

Ωραία μιας και δεν υπάρχει προσωπικό με τεχνογνωσία να μην χρησιμοποιούμε πλέον το επιχείρημα του να δώσουμε το τιμόνι της οικονομίας στους ιδιώτες επειδή ξέρουν καλύτερα την αγορά.

Η τεχνογνωσία, αν υπάρχει, αγοράζεται.

Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να ευημερεί υπάρχει. Ανήκει στον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων/χρηματοοικονομίας κι έχει τόσα εργαλεία στα χέρια της που μπορεί να εκτιμήσει κατά πόσο μία αγορά χαρτιών τουαλέτας σήμερα, θα βοηθήσει την ανάπτυξη της εταιρείας σε 35 χρόνια. Δείκτες και δεικτάκια με ένα και μοναδικό στόχο, το κέρδος.

Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα κράτος να ευημερεί δεν υπάρχει. Ο κλάδος ονομάζεται πολιτική οικονομία, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τόσο χαώδη συστήματα με σημαντικότερη και πιο ασταθή μεταβλητή τον άνθρωπο, που κάτι που δουλεύει ρολόι σήμερα, αύριο μπορεί να καταρρεύσει και να μην ξέρεις και γιατί.

Αυτό που γίνεται, είναι να χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία από τον πρώτο κλάδο για να παράξουμε πλούτο και την διαχείριση την αφήνουμε στον δεύτερο με τα όποια ελαττώματα. Ένας πολιτικός ή ένας τεχνοκράτης που ελέγχεται από πολιτικούς είναι ακριβώς το ίδιο, έχεις τεχνογνωσία και την αφήνεις άχρηστη. Οπότε αφήνεις καθένα να κάνει τη δουλειά του, τον ένα να βγάζει χρήμα και τον άλλο να το διαχειρίζεται.

Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό που λες?

Ναι. Αλλά επειδή μπορεί να γράψω μακρυνάρι άδικα, απλά πες μου αν συμφωνείς με την κατάργηση των δασμών και το ότι δεν χρειάζεται μια χώρα να έχει αυτάρκεια προϊόντων.

Αυτό που εξ' αρχής είπα εγώ, ήταν πως δεν είναι λύση το ξεπούλημα σε ιδιώτες. Εσύ το βλέπεις ως λύση, απέναντι σε μια διαβρωμένη κρατική διόκηση; Και ξαναρωτάω, σαν αρχή, σαν βάση, όταν κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι σου, θα το πουλήσεις "για να γλυτώσεις", ή θα κοιτάξεις να το φτιάξεις; Πόσο μάλλον που μιλάμε για ένα σπίτι που στεγάζει πολλούς.

Έστω ότι σπίτι μου ήταν ο ΟΛΠ. Εκεί είχαμε δύο λύσεις, είτε την κρατική παρέμβαση είτε την παραχώρηση (κι όχι ξεπούλημα) σε ιδιώτες.

1) Πάρε και βάλε οποιονδήποτε από το πολιτικό μας σύστημα στην διαχείριση του λιμανιού. Όχι "τι θα γινόταν αν" ξαναλέω. Αύριο έχεις τη δύναμη να βάλεις οποιονδήποτε. Στείλε pm και πες μου ποιον. Τόσα χρόνια που είχαμε το ελεύθερο βρισκόμασταν σε μια κατάσταση να μην ξέρεις πότε θα παραδοθεί το εμπορευματοκιβώτιο, να ξέρεις ότι μερικοί έχουν άλλη προτεραιότητα ανάλογα με τις γνωριμίες στο λιμάνι, να ξέρεις ότι μπορεί την επόμενη μέρα να κλείσει το λιμάνι έτσι στα ξαφνικά* ή ότι μπορεί να μπλοκάρει η διαδικασία στη μέση επειδή κάποιος ξύπνησε στραβά.

2) Είχαμε παραχώρηση του λιμανιού στην Cosco, από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, με γνωριμίες και διεθνή αναγνωρισιμότητα, με προϋπόθεση να επεκτείνει και να φτιάξει το λιμάνι, με τεχνογνωσία άλλου επιπέδου και χωρίς καν να απαιτεί να φύγει ο ΟΛΠ από εκεί. Το κράτος κέρδιζε διεθνή προβολή, διαφήμιση για επενδυτές, λεφτά από το ενοίκιο, αναμόρφωση του λιμανιού και απαλλαγή από το βραχνά διαχείρισης (όχι όμως ξεπούλημα) ενός λιμανιού που κουμάντο έκαναν λίγοι κι εκλεκτοί.

Ποιος έχασε και τι ακριβώς?

*μην πάρεις αφορμή αυτό και μου πεις ότι είμαι και κατά των απεργιών ε? Το ότι "είμαι" καπιταλιστής (??!!) φτάνει.

Εγώ στη θέση σου (σας), τουλάχιστον πάντως θα έλεγα "ωραία, προς αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινηθούμε - αλλά δεν αρκεί. Θέλουμε περισσότερα", κι όχι να ξαναγυρνάμε στην αρχή : "δεν έχεις ολοκληρωμένο σχέδιο; Τότε παραμένουμε στον καπιταλισμό".

Ε στα υπόλοιπα βλέπω συνεχίζουμε ακάθεκτοι. "Γουστάρετε και υποστηρίζετε καπιταλισμό" και δεν μπα να λέμε ό,τι θέμε.

Δημοσ.

Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να ευημερεί υπάρχει. Ανήκει στον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων/χρηματοοικονομίας κι έχει τόσα εργαλεία στα χέρια της που μπορεί να εκτιμήσει κατά πόσο μία αγορά χαρτιών τουαλέτας σήμερα, θα βοηθήσει την ανάπτυξη της εταιρείας σε 35 χρόνια. Δείκτες και δεικτάκια με ένα και μοναδικό στόχο, το κέρδος.

Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα κράτος να ευημερεί δεν υπάρχει. Ο κλάδος ονομάζεται πολιτική οικονομία, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τόσο χαώδη συστήματα με σημαντικότερη και πιο ασταθή μεταβλητή τον άνθρωπο, που κάτι που δουλεύει ρολόι σήμερα, αύριο μπορεί να καταρρεύσει και να μην ξέρεις και γιατί.

Αυτό που γίνεται, είναι να χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία από τον πρώτο κλάδο για να παράξουμε πλούτο και την διαχείριση την αφήνουμε στον δεύτερο με τα όποια ελαττώματα. Ένας πολιτικός ή ένας τεχνοκράτης που ελέγχεται από πολιτικούς είναι ακριβώς το ίδιο, έχεις τεχνογνωσία και την αφήνεις άχρηστη. Οπότε αφήνεις καθένα να κάνει τη δουλειά του, τον ένα να βγάζει χρήμα και τον άλλο να το διαχειρίζεται.

Οπότε,

δεν τίθεται θέμα να διαχειρίζονται την οικονομία μας ιδιώτες επειδή αυτοί έχουν τεχνογνωσία ενώ το κράτος όχι αφού αυτή την (έστω και ελαττωματική όπως λες τεχνογνωσία ως προς την διαχείριση ενός κράτους μπορούν να την έχουν και οι 2 και επίσης είναι και οι 2 διεφθαρμένοι)

Άρα,

το επιχείρημα που ειπώθηκε πως δεν πειράζει να μπορούν να ελέγξουν την οικονομία μας ιδιώτες επειδή αυτοί έχουν τεχνογνωσία και ξέρουν καλά τις αγορές αποσύρρεται?

Ναι. Αλλά επειδή μπορεί να γράψω μακρυνάρι άδικα, απλά πες μου αν συμφωνείς με την κατάργηση των δασμών και το ότι δεν χρειάζεται μια χώρα να έχει αυτάρκεια προϊόντων.

Ως προς την αυτάρκεια υποθέτω πως δεν χρειάζεται αν είναι οικονομικά ΟΚ μιας και αν οικονομικά είναι καλά θα μπορεί να εισάγει από αλλού ότι δεν έχει.

Όμως τώρα που το σκέφτομαι αν ήμουν ο super αρχηγός μιας χώρας, θα ήθελα να έχει η χώρα μου αυτάρκεια για όλα ακόμα κι αν είχαμε λεφτά να αγοράσουμε κι απο αλλού, ώστε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής να είναι πιο ισχυρή. Για παράδειγμα, να μην έχεις τον άλλον να σου λέει σκασε γιατί δεν θα σου δώσω το πιο προηγμένο μου αεροπλάνο ή σκάσε γιατί σου κόβω το πετρέλαιο ή σκάσε γιατί σου κόβω το νερό.

Έχοντας επάρκεια μια χώρα είναι στρατηγικά πιο ισχυρή. Για πες κι εσύ.

Ως προς τους δασμούς δεν έχω ιδέα. Αν θες πες μου για να αποκτήσω.

Δημοσ.

εκεί που έχεις πιάσει το νόημα ρε κατερίνα και λέω καλή φάση μπράβο.. αρχίζεις και λες αν ήσουν αρχηγός για εξωτερικές πολιτικές και ισχυρός (απέναντι στους άλλους) και μου το χάλασες..

Το θέμα δεν είναι να ανταγωνιζόμαστε (σε όλες τις κλίμακες.. απο τη γειτονιά μέχρι και τις χώρες) αλλα να συνεργαζόμαστε και να συμβιώνουμε.

Δημοσ.

Οπότε,

δεν τίθεται θέμα να διαχειρίζονται την οικονομία μας ιδιώτες επειδή αυτοί έχουν τεχνογνωσία ενώ το κράτος όχι αφού αυτή την (έστω και ελαττωματική όπως λες τεχνογνωσία ως προς την διαχείριση ενός κράτους μπορούν να την έχουν και οι 2 και επίσης είναι και οι 2 διεφθαρμένοι)

Άρα,

το επιχείρημα που ειπώθηκε πως δεν πειράζει να μπορούν να ελέγξουν την οικονομία μας ιδιώτες επειδή αυτοί έχουν τεχνογνωσία και ξέρουν καλά τις αγορές αποσύρρεται?

Αυτο καταλαβες εσυ απο οσα εγραψε; Οτι τεχνογνωσια μπορουν να εχουν και οι δυο;

Το "Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα κράτος να ευημερεί δεν υπάρχει." το περασες στο ντουκου;

Ως προς την αυτάρκεια υποθέτω πως δεν χρειάζεται αν είναι οικονομικά ΟΚ μιας και αν οικονομικά είναι καλά θα μπορεί να εισάγει από αλλού ότι δεν έχει.

Όμως τώρα που το σκέφτομαι αν ήμουν ο super αρχηγός μιας χώρας, θα ήθελα να έχει η χώρα μου αυτάρκεια για όλα ακόμα κι αν είχαμε λεφτά να αγοράσουμε κι απο αλλού, ώστε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής να είναι πιο ισχυρή. Για παράδειγμα, να μην έχεις τον άλλον να σου λέει σκασε γιατί δεν θα σου δώσω το πιο προηγμένο μου αεροπλάνο ή σκάσε γιατί σου κόβω το πετρέλαιο ή σκάσε γιατί σου κόβω το νερό.

Έχοντας επάρκεια μια χώρα είναι στρατηγικά πιο ισχυρή. Για πες κι εσύ.

Ως προς τους δασμούς δεν έχω ιδέα. Αν θες πες μου για να αποκτήσω.

Οσο σουπερ αρχηγος και να ησουν, δεν υπαρχει τετοια χωρα ωστε να πας να κανεις τον αρχηγο, ποσο μαλλον η ελλαδα. Οποτε η συμβιωση με αλλες χωρες ειναι αναγκαια, και μεσα απο αυτη τη συμβιωση πηγαζουν αλλα θεματα που μας γυρνανε παλι στο θεμα της διοικησης του χρηματος.

Δημοσ.

Αυτο καταλαβες εσυ απο οσα εγραψε; Οτι τεχνογνωσια μπορουν να εχουν και οι δυο;

Το "Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα κράτος να ευημερεί δεν υπάρχει." το περασες στο ντουκου;

Δεν το πέρασα στο ντούκου.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι ουσιαστική τεχνογνωσία δεν μπορεί να έχει κανείς κι έτσι γίνεται μια διαχείριση έστω και ελαττωματική.

Ε αυτή η ελαττωματική διαχείριση γιατί να γίνεται από τους ιδιώτες?

Αφού τελικά τεχνογνωσία δεν υπάρχει, το επιχείρημα να δώσουμε την διαχείριση της οικονομίας στους ιδιώτες επειδή ξέρουν καλύτερα την αγορά που στηρίζεται?

Οσο σουπερ αρχηγος και να ησουν, δεν υπαρχει τετοια χωρα ωστε να πας να κανεις τον αρχηγο, ποσο μαλλον η ελλαδα. Οποτε η συμβιωση με αλλες χωρες ειναι αναγκαια, και μεσα απο αυτη τη συμβιωση πηγαζουν αλλα θεματα που μας γυρνανε παλι στο θεμα της διοικησης του χρηματος.

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι ανέφικτο στην εποχή μας, απάντησα θεωρητικά τι θα ήταν καλύτερο για μια χώρα για να είναι ισχυρή στρατηγικά.

Δημοσ.

Άρα, το επιχείρημα που ειπώθηκε πως δεν πειράζει να μπορούν να ελέγξουν την οικονομία μας ιδιώτες επειδή αυτοί έχουν τεχνογνωσία και ξέρουν καλά τις αγορές αποσύρρεται?

Αφού τελικά τεχνογνωσία δεν υπάρχει, το επιχείρημα να δώσουμε την διαχείριση της οικονομίας στους ιδιώτες επειδή ξέρουν καλύτερα την αγορά που στηρίζεται?

Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να ευημερεί υπάρχει. [...] Οπότε αφήνεις καθένα να κάνει τη δουλειά του, τον ένα να βγάζει χρήμα και τον άλλο να το διαχειρίζεται.

Όμως τώρα που το σκέφτομαι αν ήμουν ο super αρχηγός μιας χώρας [...]θεωρητικά τι θα ήταν καλύτερο για μια χώρα για να είναι ισχυρή στρατηγικά.

Μα καλά, εδώ πάμε να βγάλουμε άχρηστο το σημερινό σύστημα γιατί ευνοεί τον εγωισμό και τον παρταλισμό και τώρα μου γράφεις ότι αν ήσουν αρχηγός κράτους θα ήθελες να έχεις αυτάρκεια για να είσαι στρατηγικά πιο ισχυρή κι άρα να έχεις τους άλλους από κάτω?

Και φαντάσου τώρα ότι ως αρχηγός κράτους, έχεις και τον έλεγχο της εθνικής τράπεζας. Για συνέχισε το story να δεις πως μπορείς να κάνεις αντίλογο σε όλα τα επιχειρήματα σου που έγραφες ως τώρα.

Σκέψου επίσης ότι κανείς από τους δύο δεν ανέφερε τη λέξη "χρήμα/καπιταλισμός" μέσα.

Δημοσ.

Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να ευημερεί υπάρχει. [...] Οπότε αφήνεις καθένα να κάνει τη δουλειά του, τον ένα να βγάζει χρήμα και τον άλλο να το διαχειρίζεται.

Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να ευημερεί υπάρχει, λες, οκ.

ΕΔΩ τώρα εμείς λέμε για την διαχείρηση της οικονομίας του κράτους.

Ο ένας (ο ιδιώτης δλδ) ας βγάζει το χρήμα όπως λες. Ο άλλος (το κράτος δλδ) υποτίθεται πως πρέπει διαχειρίζεται την οικονομία όπως λες.

Όμως μη έχοντας κρατική κεντρική τράπεζα αλλά ιδιωτική τελικά ο ιδιώτης μπορεί να παρέμβει και στην διαχείριση. Αυτό δεν λέμε από την αρχή?

Ε και τελικά σε τι εξυπηρετεί το να παρέμβει πέρα απ τα δικά του συμφέροντα?

Εκτός αν δεν κατάλαβα εγώ τι λες και εννοεις πως και ο ένας (που βγάζει λεφτα) και ο αλλος (που διαχειρίζεται την οικονομία του κράτους) πρέπει να είναι και οι δύο ιδιώτες. Αν αποκωδικοποίησα σωστά και τελικά λες αυτό, δεν διακρίνω κάποιο επιχείρημα ως προς το γιατί.

Είναι τόσο δύσκολο να μου πεις γιατί είναι καλό ένας ιδιώτης να διαχειρίζεται την οικονομία μιας χώρας?

Θέμα τεχνογνωσίας δεν διακρίνω αφού τελικά λες πως :

•  
  • Για να διαχειριστείς μια επιχείριση τεχνογνωσία υπάρχει (αλλά χεστήκαμε γιατί τώρα εμεις εδώ μιλάμε για την διαχείριση της οικονομίας ενός κράτους)
  • Για να διαχειριστείς την οικονομία ενός κράτους τεχνογνωσία δεν υπάρχει και προσπαθούμε στο περίπου.
  • Οπότε αφού προσπαθούμε στο περίπου, το περίπου του ιδιώτη με το περίπου του πολιτικού είναι και τα 2 περίπου.
  • Οπότε που είναι το καλό στην διαχείριση της κρατικής οικονομίας από ιδιώτες?

Μα καλά, εδώ πάμε να βγάλουμε άχρηστο το σημερινό σύστημα γιατί ευνοεί τον εγωισμό και τον παρταλισμό και τώρα μου γράφεις ότι αν ήσουν αρχηγός κράτους θα ήθελες να έχεις αυτάρκεια για να είσαι στρατηγικά πιο ισχυρή κι άρα να έχεις τους άλλους από κάτω?

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, δηλαδή τι θες να πεις, πως το σύστημα διαμορφώθηκε έτσι για να μην υπάρχουν ισχυρά κράτη και να μην έχουν τα άλλα από κάτω?

Τι σχέση έχουν οι θεωρητικές επιδιώξεις ενός αρχηγού κράτους με το αν πρέπει ένα κράτος να έχει απόλυτη εξουσία στα οικονομικά του?

Και φαντάσου τώρα ότι ως αρχηγός κράτους, έχεις και τον έλεγχο της εθνικής τράπεζας. Για συνέχισε το story να δεις πως μπορείς να κάνεις αντίλογο σε όλα τα επιχειρήματα σου που έγραφες ως τώρα.

Σκέψου επίσης ότι κανείς από τους δύο δεν ανέφερε τη λέξη "χρήμα/καπιταλισμός" μέσα.

Ε τι συνέχισε το στόρι, κάνε εσύ τον αντίλογο των επιχειρημάτων μου , δεν ξέρω.

[Η σωκρατική σου μέθοδος δεν πιάνει καθόλου, το τι έχεις εσύ στο μυαλό σου δεν μπορώ να το μαντέψω εγώ.

Δεν ξέρω αν έχεις ειδικές γνώσεις επί του θέματος λόγο επαγγέλματος αλλά αν έχεις είτε πες μας είτε μην μας λες αν βαριέσαι, αυτό το ενδιάμεσο με τους γρίφους και τις μαντεψιές δεν με βοηθάει]

Δημοσ.

Η τεχνογνωσία που μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να ευημερεί υπάρχει, λες, οκ.

Ο ένας (ο ιδιώτης δλδ) ας βγάζει το χρήμα όπως λες. Ο άλλος (το κράτος δλδ) υποτίθεται πως πρέπει διαχειρίζεται την οικονομία όπως λες.

Όμως μη έχοντας κρατική κεντρική τράπεζα αλλά ιδιωτική τελικά ο ιδιώτης μπορεί να παρέμβει και στην διαχείριση. Αυτό δεν λέμε από την αρχή?

Ας προσλάβουμε γνώστες να δουλέψουν για μας όπως κάνουν οι άλλες εταιρείες.

Μα κάτσε ρε κοπελιά, δηλαδή πως το έχεις το σύστημα στο μυαλό σου. Ιδιώτης θα βγάζει λεφτά με κίνητρο το καλό της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τεχνοκρατικά εργαλεία, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί "υπάλληλο" της ελληνικής κυβέρνησης και θα εκτελεί τις εντολές της, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να επηρεάζεται και από τα μικροκομματικά συμφέροντα.

Λες αν υπάρχει τεχνογνωσία για να βγάλουν λεφτά, ας τους αγοράσουμε αλλά ταυτόχρονα δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θα λειτουργούν για το καλό το δικό τους, της τράπεζας ή της Ελλάδος και ποιος θα έχει την εξουσία. Κι αν λειτουργούν για το καλό της Ελλάδος θα το αποφασίσει ποιος? Ο πολιτικός? Ο ιδιώτης? Με δημοψήφισμα? Πως?

Για να διαχειριστείς μια επιχείριση τεχνογνωσία υπάρχει (αλλά χεστήκαμε γιατί τώρα εμεις εδώ μιλάμε για την

διαχείριση της οικονομίας ενός κράτους)[...]

ΕΔΩ τώρα εμείς λέμε για την διαχείρηση της οικονομίας του κράτους.

Μα δεν υπάρχει κανείς άλλος, πλην του ιδιωτικού κεφαλαίου που μπορεί να σχεδιάσει και να επιτύχει μία μακροπρόθεσμη οικονομική πολιτική στον καπιταλισμό. Οι μικροί απαίδευτοι μάγοι/ καθηγητές οικονομικών απέτυχαν. Όσοι δεν ξέρουν την αγορά αποτυγχάνουν. Ζούμε στον καπιταλισμό, τα κράτη πια είναι εταιρείες που διαθέτουν ή όχι (όπως η Ελλάδα) κεφάλαια και κρίνονται με οικονομικούς όρους όπως οι εταιρείες. Μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις για τις υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, τη δανειοληπτική της ικανότητα και όλα τα υπόλοιπα που δεν καταλαβαίνω, είναι γελοίο να μιλάμε δημόσια οικονομική πολιτική που θα την ορίζει ένας κομματάρχης/υπουργός ή ένας Καμίνης μέλλον δήμαρχος Αθηνών μίας ανεξάρτητης αρχής.

Και στην Ελλάδα, η ΤτΕ έχει επωμισθεί το ρόλο να μας κρατά παραγωγικούς και ανταγωνιστικούς σε αυτό το σύστημα.

Στα υπόλοιπα ανέμενε πμ, γιατί θα ξεφύγουμε εδώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...