katerina_a_86 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 1.Λογικο δεν ειναι να προτιμω την αντικατασταση ενος πραγματος που ειναι υποθετικο; Τουλαχιστον το αλλο, θα ειναι χειροπιαστο. Και οπως κι εσυ λες, δεν εισαι σιγουρη για το οτι η αντικατασταση θα ειναι με κατι χειροτερο, λες "υποτιθεται" οτι εξυπηρετει καποιους με λεφτα. <------δεν το είπα αυτό λάθος κατάλαβες μάλλον Βαζεις λοιπον 3 φορες τη λεξη υποτιθεται ωστε να αποδεχτεις οτι το συστημα λειτουργει σωστα, ενω η αντικατασταση του θα ηταν καταστροφη, ξεροντας ομως (για αυτο βαζεις το υποτιθεται), οτι αποδεδειγμενα το συστημα δε λειτουργει σωστα, και μη γνωριζοντας οτι η αντικατασταση του θα ειναι χειροτερη (γιατι εχει καταφερει το ιδιο το σημερινο συστημα να ειναι χειροτερο ενος ιδιωτικου). 2.Τελος αν το συστημα λειτουργουσε σωστα, θα ειχε απο μονο του πεταξει τον ιδιωτη απ' εξω, δε θα τον ειχε αναγκη. 1.Δεν πιστεύω πως με τον έλεγχο από ιδιώτες τα πράματα θα είναι καλύτερα, αντίθετα θα είναι χειρότερα αλλά πλεόν επίσημα και με νομική κάλυψη : Εκδοχή 1. Είσαι ιδιώτης, έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις την ελληνική οικονομία, ποντάρεις ενάντια σε αυτή, την ρίχνεις λίγο, πέφτει λίγη πείνα αλλά χέστηκες, βγάζεις λεφτά και χαίρεσαι. δεν ξέρω αν έγινε ποτέ αυτό αλλά ασφάλεια δεν νιώθω.Εκδοχή 2. Είσαι ιδιώτης, έχεις την δυνατότητα να ελέγχεις την ελληνική οικονομία. Επειδή είσαι καλός άνθρωπος και θες να πας στον παράδεισο κάνεις τα πάντα με γνώμονα το κοινό καλό. Ξυπνάς και κοιμάσαι σκεπτόμενος πως θα βοηθήσεις το κοινωνικό σύνολο και ποτέ δεν σκέφτηκες να εκμεταλευτείς την δυναμή σου προς όφελός σου. Στο δωμάτιο σου έχεις αφίσα του γκάντυ, η μητέρα τερέζα είναι το είδωλό σου και τις κυριακές πας στην εκκλησία. Ποια είναι πιο πιθανή και γιατί να το ρισκάρω? 2.Δεν φώναξε κανείς τους ιδιώτες να μας σώσουν, αυτούς εξυπηρετεί η ανάμιξή τους με τις οικονομίες των κρατών για να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη και γι αυτό και κατάφεραν και αναμίχθηκαν. Πάντως μου κάνει εντύπωση όλος αυτός ο διάλογος, το να προσπαθώ δηλαδή να αποδείξω πως δεν ασφαλές για τους πολίτες ένας κράτος να το ελέγχουν ιδιώτες με οικονομική δύναμη και αμφίβολα οικονομικά συμφέροντα. Επίσης μου κάνει εντύπωση όπως είπα και πριν που δεν ενοχλεί την μέση κυρά κατίνα αυτό, τώρα που πια έφτασε το νέο στα αυτιά της, όχι επειδή έχει άποψη και κρίνει πως είναι καλύτερα έτσι αλλά επειδη βαριέται. Μιλας σαν να εισαι ταυτοχρονα και εργοδοτης και εργαζομενος. Δε γινεται να εισαι κακοπληρωμενος υπαλληλος, και βαζοντας φωτια να παρεις αποζημιωση, ουτε γινεται να παρεις αποζημιωση χωρις να εισαι εργοδοτης, και παραλληλα καλοπληρωμενος. Αρα σε καμμια απο τις δυο περιπτωσεις η φωτια δεν ειναι αποτελεσματικη. Με αυτά τα χαζοπαραδείγματα λογικό είναι να μπερδευτούμε. Λοιπόν όσο τον έλεγχο έχει το κράτος είμαι κατά μια έννοια εργοδότης, η φωτιά και η αποζημίωση δεν ξέρω που κολλάει αλλά αν το μαγαζί μου δεν πάει καλά δεν θα επέλεγα να το πουλήσω (και μάλιστα φθηνά αφού είμαι και σε ανάγκη) για να μου το επεκτείνουν κι εγώ να είμαι υπάλληλος σε αυτό. Δεν βλέπω βέβαια κάποια σχετικότητα του παραδείγματος με το θέμα. Ξαφνικά από την πώληση της οικονομικής διεύθυνσης του μαγαζιού το γενικεύσαμε στην πώληση όλου του μαγαζιού. Συμβαίνει κι αυτό σχεδόν αλλά είναι άλλο θέμα.
washcloud Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Αυτό που δεν καταλαβαίνω σε αυτό το thread είναι για ποιους λόγους κάποιοι εδώ μέσα υπερασπίζονται το να είναι ιδιωτική μια κεντρική τράπεζα. Γιατί δηλαδή την οικονομική πολιτική της εταιρίας Ελλάδα να μπορούν να την επηρρεάζουν καθοριστικά ιδιώτες, δηλαδή άλλες εταιρίες, με ποικίλα συμφέροντα. Σαν να ιδιωτικοποιείς το οικονομικό τμήμα της coca cola. Ε θα πάει η pepsi cola θα αγοράσει μετοχές και θα αποκτησει τον έλεγχο της ανταγωνίστριας εταρίας της. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά ή εκτός αν αυτοί που διαφωνούν το κάνουν ως πνεύματα αντιλογίας ή εκτός αν το κάνουν για να τονίσουν ότι αυτοί ήξεραν από παλια τι παίζει και είναι ξύπνιοι ενώ οι υπόλοιποι ξύπνησαν τώρα από την εκπομπούλα του Μπαξεβάνη. Kαλόπιστα είναι η αλεργία που προκαλεί "η δημιουργία ηρώων" (ειδικά των "μετά Χριστόν προφητών") που ενδεχομένως δεν είναι άμοιροι σεβαστών οικονομικών (και δη κρατικών) αποδοχών, "για το έργο τους". Κακόπιστα, είναι συνοδευόμενη τουλάχιστον από την αίσθηση του "τί να μας πεις κι εσύ τώρα σε τα 'μας". Διαφύγει βεβαίως το ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (αυτών που ψηφίζουν, αυτών που υποφέρουν, αυτών που απλά βαρούσαν τη γυναίκα τους όταν χάναν' τη δουλειά τους ή όταν έχανε η ομάδα τους) τελεί παραδοσιακώς υπό πλήρη αγνοία. Καλόπιστα. Ή και προτιμούν την ύπνωσή του. Κακόπιστα. Η δε συνήθης (αν)επαρκής εξήγηση έχει να κάνει με "τη φύση του ανθρώπου" και των "πραγμάτων" που "δεν αλλάζουν". Σα να λες του Πόλο "ωχ μωρέ μαλάκα Μάρκο, που θα τραβιέσαι τώρα στις Ανατολές; Κάτσε σπιτάκι", πριν καν κάνει το πρώτο του βήμα.
Praetorianos Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Kαλόπιστα είναι η αλεργία που προκαλεί "η δημιουργία ηρώων" (ειδικά των "μετά Χριστόν προφητών") που ενδεχομένως δεν είναι άμοιροι σεβαστών οικονομικών (και δη κρατικών) αποδοχών, "για το έργο τους". Κακόπιστα, είναι συνοδευόμενη τουλάχιστον από την αίσθηση του "τί να μας πεις κι εσύ τώρα σε τα 'μας". Διαφύγει βεβαίως το ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (αυτών που ψηφίζουν, αυτών που υποφέρουν, αυτών που απλά βαρούσαν τη γυναίκα τους όταν χάναν' τη δουλειά τους ή όταν έχανε η ομάδα τους) τελεί παραδοσιακώς υπό πλήρη αγνοία. Καλόπιστα. Ή και προτιμούν την ύπνωσή του. Κακόπιστα. Η δε συνήθης (αν)επαρκής εξήγηση έχει να κάνει με "τη φύση του ανθρώπου" και των "πραγμάτων" που "δεν αλλάζουν". Σα να λες του Πόλο "ωχ μωρέ μαλάκα Μάρκο, που θα τραβιέσαι τώρα στις Ανατολές; Κάτσε σπιτάκι", πριν καν κάνει το πρώτο του βήμα. ή εναλλακτικά είναι η καλόπιστη και εθελοντική συμμετοχή σε μία συζήτηση όπου κάποιοι καλώς ή κακώς έχουν κάποιες γνώσεις παραπάνω, που αφού, αν είναι λίγο σοβαροί και τίμιοι, παραδεχτούν ότι δεν αγγίζουν την τελειότητα, προσπαθούν με αυτά που ξέρουν να ξεστραβώσουν κατά το δυνατό και τους υπόλοιπους. Μέσα από παραδείγματα και παραθέτοντας ό,τι έχουν διαβάσει, πάντοτε καλοπροαίρετα, και αποφεύγοντας να μιλάνε λες και αναλύουν Νίτσε έχοντας καπνίσει 3 τρίφυλλα από το "καλό". Μπορείς να διαφωνείς, μπορείς να συμφωνείς με μία άποψη, το καλύτερο θα ήταν να έλεγες και το γιατί αντί να ξορκίζεις ως κακόπιστα (λες και βγάζουν λεφτά ή κερδίζουν δόξα) τα λόγια μερικών. Αυτά από έναν άσχετο κακόπιστο που ζει μέσα στην άγνοια.
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δεν είπε κανείς για όσους (ΤΥΧΟΝ) παραθέτουν στοιχεία για αποσαφήνιση ή τεκμηρίωση. Είπα (απαντώντας σχετικό ερώτημα) προς τί η τάση για θάψιμο των σχετικών εκπομπών/δημοσιογράφων. Πρακτική που απαντάται απέναντι και σε άλλες κατηγορίες "ενημερωτών" των ΜΜΕ (το θάψιμο). Και μην κρίνεις εξ' ιδίων. Πού τους είδες τους άλλους τους "με παραπάνω γνώσεις"; Τί "γνώσεις" δηλαδή; Αυτοενημέρωσης; Αν ναι (γιατί γι' αυτούς μιλάω), την ίδια αξία έχουν οι ΑΠΟΨΕΙΣ τους με τις "ξορκιστικές" δικές μου. Κι όποιος θέλει, επιλέγει κατεύθυνση. (...κι αν ακόμα δεν με κατάλαβες, το "πρόβλημά" μου είναι με όσους, δίκην επιχειρήματος, διατείνονται πως "τα ξέρουμε αυτά" ΚΑΙ "αυτό το σύστημα υπάρχει και είναι το καλύτερο εν λειτουργεία". Γιατί μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στυλοβάτης του ΚΑΘΕ συστήματος και καθεστώτος. Ακόμη και αυτού της...σωτήριας "ελεύθερης αγοράς" που εδώ και μια 10ετία έχει πηδήξει κόσμο και κοσμάκη με τον απανταχού της οικουμένης τζόγο και φούσκες του, με πηλίκο λίγους να μη ξέρουν τί έχουν, και τους περισσότερους να τρώνε μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους κρατικούς πλούτους να μεταναστεύουν σε ιδιωτικά χέρια, τα συντάξιμα όρια να ανεβαίνουν, την ανεργία να καλπάζει.)
katerina_a_86 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Και μην κρίνεις εξ' ιδίων. Πού τους είδες τους άλλους τους "με παραπάνω γνώσεις"; Τί "γνώσεις" δηλαδή; Αυτοενημέρωσης; Αν ναι (γιατί γι' αυτούς μιλάω), την ίδια αξία έχουν οι ΑΠΟΨΕΙΣ τους με τις "ξορκιστικές" δικές μου. Κι όποιος θέλει, επιλέγει κατεύθυνση. +1, εξειδικευμένες γνώσεις κάπου δεν είδα και βάζω και τον ευατό μου μέσα. Μακάρι να έβλεπα μήπως και μάθαινα και τίποτα. Τα συμπέρασματά μου από τις απαντήσεις στα κόκκινα γράμματα προηγούμενου post μου είναι πως αυτοί που υπερασπίζονται το σύστημα το κάνουν επειδή κρίνουν πως οι πολιτικοί είναι χειρότεροι γνώστες της αγοράς και εξίσου κλέφτες. Βέβαια ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί να μας αρέσει η αντικατάσταση μιας αρρωστημένης κατάστασης με μια άλλη αρρωστημένη, δηλαδή η αντικατάσταση των πολιτικών (άσχετοι+παράνομοι κλέφτες) από τους ιδιώτες (σχετικοί+νόμιμοι κλέφτες).
insomniaK Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Συγνώμη, αλλά τα συμπεράσματα σου είναι αυθαίρετα και δεν στηρίζονται τουλάχιστον στις απαντήσεις που έχω δώσει. Είσαι προκατειλημμένη και νομίζω πως αδυνατείς να κατανοήσεις οτιδήποτε διαφορετικό απο αυτό που έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να είναι σωστό.
Praetorianos Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 +1, εξειδικευμένες γνώσεις κάπου δεν είδα και βάζω και τον ευατό μου μέσα. Μακάρι να έβλεπα μήπως και μάθαινα και τίποτα. Όσο εξειδικευμένες είναι οι ερωτήσεις, άλλο τόσο είναι και οι απαντήσεις. πχ, αυτό που έγινε με την Εθνική και το Τ+χ(10 αν θυμάμαι) μπορεί να το εξηγήσει κανείς σε δύο γραμμές, μπορεί σε εκατό, ανάλογα με το που απευθύνεται. Και με το συμπάθιο, όταν οι ερωτήσεις είναι του στυλ "γιατί δεν παίρνει η ελληνική κυβέρνηση το 100% της τράπεζας να κάνει ό,τι θέλει", οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι πιο εξειδικευμένες από το "γιατί αυτοί ξέρουν". Τα συμπέρασματά μου από τις απαντήσεις στα κόκκινα γράμματα προηγούμενου post μου είναι πως αυτοί που υπερασπίζονται το σύστημα το κάνουν επειδή κρίνουν πως οι πολιτικοί είναι χειρότεροι γνώστες της αγοράς και εξίσου κλέφτες. Βέβαια ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί να μας αρέσει η αντικατάσταση μιας αρρωστημένης κατάστασης με μια άλλη αρρωστημένη, δηλαδή η αντικατάσταση των πολιτικών (άσχετοι+παράνομοι κλέφτες) από τους ιδιώτες (σχετικοί+νόμιμοι κλέφτες). Δεν αρέσει, σε κανένα δεν αρέσει. Απλά σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν αρκετοί (και το έχω πει άπειρες φορές), κάποια στιγμή πρέπει να πάμε και ένα βήμα παραπέρα από το δεν μου αρέσει αυτό, μου βρωμάει εκείνο. Ναι τα έχει κάνει σκατά η ελεύθερη αγορά, όπως σκατά τα έχει κάνει και η κρατική παρέμβαση, όπως σκατά τα είχε κάνει και η 100% κρατική τράπεζα, όπως και σκατά τα έκαναν οι ανεξέλεγκτοι οίκοι αξιολόγησης. Άνθρωποι με 50 χρόνια εμπειρία, με IQ τέρμα δεξιά στην κατανομή, με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια ψάχνουν να βρουν φόρμουλες για το ποιος ΔΕΝ θα τα κάνει σκατά. Αλλά όχι, όποιος διαβάζει λίγο in.gr και έχει δει και το Zeitgeist είναι ξύπνιος, οι άλλοι είναι οι ΚυραΚατίνες και τα γρανάζια του συστήματος. ΥΓ Με πρόλαβε ο insomniaK
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 ^ Άποψή μου πως όποιος έχει δει το Τζα και φτεροενημερώνεται δεν είναι ξύπνιος, αλλά έχει πάψει να είναι και κοιμισμένος. Γρανάζια δε (εκούσια ή ακούσια) του συστήματος, ναι είναι όσοι δεν καταλαβαίνουν (ή "δε θέλουν" να καταλάβουν) τη διαφορά μεταξύ του "όλοι σκατά τα κάνανε" και ποιό σύστημα είναι εξ' ορισμού κι εκ προοιμίο δομημένο για ληστρικές επιδρομές σε αντιπαραβολή με σύστημα το οποίο έχει σωστή θεωρητική βάση και προσανατολισμούς αλλά στη διαδρομή και στην πράξη χακάρεται. Κι όσο κι αν έχεις κουραστεί ν' ακούς και να διαβάζεις ότι "αυτός είναι ο λόγος της αποτυχίας των φιλολαϊκών συστημάτων", άλλο τόσο έχω κι εγώ ν' ακούω και να διαβάζω για τη φύση του αθρώπου. (...ναι όντως, τί να σου κάνει μια ΚΤ 100% κρατική σε ένα πολιτικό σύστημα διαβρωμένο, σε ένα καθεστώς εξουσιαστικής νομής αποικιοκρατικού χαρακτήρα - και κάπου εδώ να γίνει μνεία στις ευθύνες ΚΑΙ των ίδιων των λαών. Λύση πάντως δεν είναι, όταν έχεις πχ ένα κτήμα και δεν τραβάει επειδή το έχει αναλάβει ο παπάρας ο αδερφός σου, να το βγάλεις στο σφυρί, ή να φέρεις ξένους να στο διαχειρίζονται. Και δε θέλει λυωμένα παντελόνια στα χρόνια οικονομικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αυτή η συνειδητοποίηση).
pournaras Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Γιατι ομως ενω το ιδιο "ληστρικο" συστημα υπαρχει σε ολες της χωρες της ευρωπης τουλαχιστον, οι βορειες να μην εχουν καθολου, η να εχουν ελαχιστα προβληματα απο αυτο, σε σχεση με τις νοτιες στις οποιες περιλαμβανεται και η δικη μας;
katerina_a_86 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Συγνώμη, αλλά τα συμπεράσματα σου είναι αυθαίρετα και δεν στηρίζονται τουλάχιστον στις απαντήσεις που έχω δώσει. Είσαι προκατειλημμένη και νομίζω πως αδυνατείς να κατανοήσεις οτιδήποτε διαφορετικό απο αυτό που έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να είναι σωστό. Εγώ αυτό κατάβαλα. Αφού κατάλαβα λάθος, αν έχεις την ευγενή καλοσύνη και δεν είναι κόπος για σένα θα χαιρόμουν να μου εξηγήσεις. Προκατηλημένη δεν είμαι αλλά πως να αλλάξω την άποψη που έχω αν δεν μου εξηγήσεις. Όσο εξειδικευμένες είναι οι ερωτήσεις, άλλο τόσο είναι και οι απαντήσεις. πχ, αυτό που έγινε με την Εθνική και το Τ+χ(10 αν θυμάμαι) μπορεί να το εξηγήσει κανείς σε δύο γραμμές, μπορεί σε εκατό, ανάλογα με το που απευθύνεται. Και με το συμπάθιο, όταν οι ερωτήσεις είναι του στυλ "γιατί δεν παίρνει η ελληνική κυβέρνηση το 100% της τράπεζας να κάνει ό,τι θέλει", οι απαντήσεις δεν μπορεί να είναι πιο εξειδικευμένες από το "γιατί αυτοί ξέρουν". Δεν αρέσει, σε κανένα δεν αρέσει. Απλά σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν αρκετοί (και το έχω πει άπειρες φορές), κάποια στιγμή πρέπει να πάμε και ένα βήμα παραπέρα από το δεν μου αρέσει αυτό, μου βρωμάει εκείνο. Ναι τα έχει κάνει σκατά η ελεύθερη αγορά, όπως σκατά τα έχει κάνει και η κρατική παρέμβαση, όπως σκατά τα είχε κάνει και η 100% κρατική τράπεζα, όπως και σκατά τα έκαναν οι ανεξέλεγκτοι οίκοι αξιολόγησης. Άνθρωποι με 50 χρόνια εμπειρία, με IQ τέρμα δεξιά στην κατανομή, με σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια ψάχνουν να βρουν φόρμουλες για το ποιος ΔΕΝ θα τα κάνει σκατά. Αλλά όχι, όποιος διαβάζει λίγο in.gr και έχει δει και το Zeitgeist είναι ξύπνιος, οι άλλοι είναι οι ΚυραΚατίνες και τα γρανάζια του συστήματος. ΥΓ Με πρόλαβε ο insomniaK -Φυσικά και δεν ξέρω από οικονομικά και γι αυτό ρωτάω να μάθω. Με τα λίγα που ξέρω αυτό που γίνεται τώρα μου φαίνεται λάθος. Επειδή όμως κάποιοι είπαν πως δεν είναι ρώτησα γιατί. Τώρα αν αυτοί οι κάποιοι ξέρουν αλλά δεν θέλουν ή δεν μπορούν να μου πούνε ή δεν είμαι σε θέση να καταλάβω επειδή δεν έχω πτυχίο οικονομικών, τότε δεν χρειάζεται να απαντάνε καν γιατί το να πεις "γιατί έτσι" δεν έχει καμία αξία ούτε σε τιμά ως συνομιλητή. -Αυτά τα μυαλά που λες αν το βρουν/βρήκαν το βέλτιστο σύστημα θα έχουν την δυνατότητα να το εφαρμόσουν κιόλας ή μήπως οι ισχυροί του παρόντος συστήματος θα φροντίσουν να μην αλλάξει ποτέ? Γιατι ομως ενω το ιδιο "ληστρικο" συστημα υπαρχει σε ολες της χωρες της ευρωπης τουλαχιστον, οι βορειες να μην εχουν καθολου, η να εχουν ελαχιστα προβληματα απο αυτο, σε σχεση με τις νοτιες στις οποιες περιλαμβανεται και η δικη μας; Έλα ντε, ιδεά δεν έχω αλλά τι να υποθέσω πως οι ιδιώτες κατα βάθος είναι καλοί και ήθελαν το καλό των πολιτών και όχι το δικό τους? Ίσως το κράτος εκεί να είναι πιο οργανωμένο και να μπορεί με διπλωματικές κινήσεις να κρατάει μια ισορροπία στα συμφέροντά του και στων ιδιωτών. Αλλά επειδή δεν ξέρω και για να μην λέω βλακείες, εσύ ξέρεις?
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Γιατι ομως ενω το ιδιο "ληστρικο" συστημα υπαρχει σε ολες της χωρες της ευρωπης τουλαχιστον, οι βορειες να μην εχουν καθολου, η να εχουν ελαχιστα προβληματα απο αυτο, σε σχεση με τις νοτιες στις οποιες περιλαμβανεται και η δικη μας; ...τί εννοείς "δεν έχουν"; Επειδή είμαστε ψωροπερηφανοκώστηδες και "δεν αντέχουμε το ξερόμπιασμα", η διαφθορά νομίζεις υπάρχει μόνο σ' εμάς, όπως πολύ όμορφα μας περνάνε; Ή άλλες χώρες δεν έχουν, ας πούμε, εξωτερικό χρέος κι εσωτερικά προβλήματα...; Κι αλλού είναι το ζήτημα με τις "εξελιγμενοπολιτισμένες βόρειες χώρες", γιατί δεν έχουν τέτοια προβλήματα, εμφανώς τουλάχιστον (πχ διότι αυτές ως παραγωγές χώρες, είναι που κρατάνε το μαχαίρι από τη λαβή). Aλλά τεσπά, περί ορέξεως ο λόγος, μιας και πάνω απ' όλα για τη θεσμική βάση λέγαμε, κι όχι για το πόσο ακριβώς μας έχει ζημιώσει (ως λαό) το γεγονός ότι η ΚΤ μας είναι στα χέρια ιδιωτών (και κυρίως για το τί δυνητικό χουνέρι μπορούμε να πάθουμε).
Ather Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δε διάβασα τις προηγούμενες σελίδες, αλλά λίγο που το έψαξα βρήκα το εξής: http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%88%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7_%CE%98.pdf Είναι το καταστατικό της τράπεζας όπου πχ βλέπω: 1) Άρθρο 1, λέει ότι η ΤτΕ είναι Ανώνυμη Εταιρία που λήγει το 2020 (έχουν ήδη δοθεί παρατάσεις παλαιότερα) 2) Άρθρο 2, στ) Κόβει χρήμα αλλά και χαράσσει πολιτική στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τράπεζας. 2) Άρθρο 5Α, δε δέχεται ούτε ζητά οδηγίες από την Κυβέρνηση. κλπ κλπ. Όποιος θέλει μπορεί να το διαβάσει.
labman Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 πιο λαμογια δεν υπαρχουν απο τις τραπεζες.κρυβονται πισω απο τα παντα.πολεμους κλπ
antuansupra Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Παραμύθια Πάμπλο, εχε υποψη σου οτι η Τραπεζα της Ελλαδος ειναι η ΜΟΝΗ καθαρα κρατικη τραπεζα της χωρας. Σημειωσε οτι οι υπαλληλοι της ειναι βασιλιαδες! Απιστευτες αποδοχες. μπορεις να μας δωσεις καπια πηγη για αυτα που γραφεις? ευχαριστω Εκει που ρωτας να σου δωσω καποια πηγη? και γιατι δε μου δινεις εσυ πηγη για τα δικα σου? εσυ γραφεις οτι ζουνε σαν βασιλιαδες, οχι εγω. οποτε, απο που το ξερεις?
Ather Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Διάβασα και για τις αποδοχές τους: http://www.syte.gr/paremvasi/egolpio/egolpio_2009.pdf Δε θα έλεγα ότι ζουν ακριβώς σαν βασιλιάδες, μιλάω για τους απλούς υπαλλήλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.