katerina_a_86 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Για 6,5 ξερω εγω. Ο διοικητης της Εθνικης οριζεται καθε φορα, οπως και ο διοικητης της Αγροτικης, απο τη κυβερνηση. Mα τα γνωστοποιησα ηδη. Δε πειραζει που ως τωρα δε τα γνωριζες, σημασια εχει οτι τα εμαθες τωρα εσυ που ξέρεις πότε έμαθα και τι? εγω ήξερα ήδη την κατάσταση αλλά εξέφρασα την εντύπωση που μου κάνει το γεγονός πως και ακόμα και τώρα που η γνώση για το πως λειτουργεί το σύστημα έγινε προσιτη και στην ανώνυμη καθημερινη κυρα κατίνα και στον μπαρμπα μήτσο, παρόλα αυτά τα αποδέχονται σιωπηρα. ταράζονται λίγο στην αρχή και μετά τα ξεχνανε. Α!επειδη τεθηκε και ερωτημα του στυλ "τι οικονομικο συστημα προτεινεις".Για μενα η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ερωτηση ειναι σαν το ποια λυση προτεινω για τον καρκινο. Η απαντηση ΓΙΑ ΜΕΝΑ και στις 2 περιπτωσεις ειναι : δεν υπαρχει καποια γνωστη ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ λυση. Οσο γραφικο και αν ακουγεται αυτο και εκ του αποτελεσματος κρινοντας, ολα τα γνωστα οικονομικα συστηματα που εχουν διατυπωθει και εφαρμοστει, αποδειχτηκε οτι δεν μπορουν να διατηρησουν τη ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ κοινωνικη ευημερια. Ως εκ τουτου, ολα τα οικονομικα συστηματα και συνεπως και ο καπιταλισμος ειναι ανεπαρκη και αποτυχημενα. Επαναλμβανω οτι μιλαω εκ του αποτελεσματος και τιποτα παραπανω. Αν λοιπον κοπτονται για την παγκοσμια οικονομικη ευημερια (που δεν το νομιζω), ας αναλυσουν το feedback που υπαρχει απο την παγκοσμια οικονομικη σκηνη 2 αιωνες τωρα και ας καθιερωσουν ενα πιο δοκιμο συστημα. Οι περισσοτεροι εχετε το προβλημα οτι ειστε προσκολημενοι σε δογματικες κομματικες πεποιθησεις και ιδεολογηματα, τα οποια δεχεστε χωρις δευτερη σκεψη εχοντας τα για ευαγγελια. Ο κοσμος προχωραει και ο adam smith πεθανε. Θεωρείς πως αν υπάρχει η βούλιση και καθήσουν επιστήμονες, κοινωνιολόγοι και οικονομολόγοι αποδεσμευμενοι απο συμφεροντα, δεν μπορούν να βγάλουν ένα μοντέλο που να δουλεύει σωστα και να μην υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε?
pournaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 εσυ που ξέρεις πότε έμαθα και τι? εγω ήξερα ήδη την κατάσταση αλλά εξέφρασα την εντύπωση που μου κάνει το γεγονός πως και ακόμα και τώρα που η γνώση για το πως λειτουργεί το σύστημα έγινε προσιτη και στην ανώνυμη καθημερινη κυρα κατίνα και στον μπαρμπα μήτσο, παρόλα αυτά τα αποδέχονται σιωπηρα. ταράζονται λίγο στην αρχή και μετά τα ξεχνανε. Θεωρείς πως αν υπάρχει η βούλιση και καθήσουν επιστήμονες, κοινωνιολόγοι και οικονομολόγοι αποδεσμευμενοι απο συμφεροντα, δεν μπορούν να βγάλουν ένα μοντέλο που να δουλεύει σωστα και να μην υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε? Τι σημαινει το αποδεχονται σιωπηρα; Εταξε κανεις ποτε στην κυρα Κατινα πληρη κρατικη τραπεζα της ελλαδας και δεν το επραξε; Επειδη δηλαδη μεχρι σημερα η κυρα Κατινα ειχε πληρη αγνοια και με το φτωχο της το μυαλο δημιουργησε μια φανταστικη κατασταση, θα πρεπει να επαναστατησει οταν εμαθε οτι τοσα χρονια αυτα που πιστευε (και που κανεις δεν της τα ειπε, εκτος απο κουβεντες του καφενειου), ηταν αλλιως;
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Τι σημαινει το αποδεχονται σιωπηρα; Εταξε κανεις ποτε στην κυρα Κατινα πληρη κρατικη τραπεζα της ελλαδας και δεν το επραξε; Επειδη δηλαδη μεχρι σημερα η κυρα Κατινα ειχε πληρη αγνοια και με το φτωχο της το μυαλο δημιουργησε μια φανταστικη κατασταση, θα πρεπει να επαναστατησει οταν εμαθε οτι τοσα χρονια αυτα που πιστευε (και που κανεις δεν της τα ειπε, εκτος απο κουβεντες του καφενειου), ηταν αλλιως; Μα φυσικα. Το ότι δεν το έταξε δεν λέει κάτι. Η εθνική κυριαρχία είναι αυτονόητη. Όταν διαπιστώνεις ότι εκλείπει και μάλιστα τόσο προκλητικά θα έπρεπε να σοκαριστείς και όχι να μείνεις απαθής. Εμένα αυτή η απάθεια με σοκάρει περισσότερο και από το γεγονός το ίδιο.
pournaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Μα φυσικα. Το ότι δεν το έταξε δεν λέει κάτι. Η εθνική κυριαρχία είναι αυτονόητη. Όταν διαπιστώνεις ότι εκλείπει και μάλιστα τόσο προκλητικά θα έπρεπε να σοκαριστείς και όχι να μείνεις απαθής. Εμένα αυτή η απάθεια με σοκάρει περισσότερο και από το γεγονός το ίδιο. Και ξαναρωταω. Ηταν ποτε πληρης κρατικη και αλλαξε;
katerina_a_86 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Και ξαναρωταω. Ηταν ποτε πληρης κρατικη και αλλαξε; Όχι αλλά τι σχέση έχει? Αυτό που λες σημαίνει πως ποτέ δεν είχαμε εθνική κυριαρχία. Η ανώνυμη κυρά κατίνα όμως ποτέ δεν το ήξερε και πάντα είχε την εντύπωση πως έιχαμε. Επομένως θα έπρεπε να το πάρει πιο βαριά.
pournaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Όχι αλλά τι σχέση έχει? Αυτό που λες σημαίνει πως ποτέ δεν είχαμε εθνική κυριαρχία. Η ανώνυμη κυρά κατίνα όμως ποτέ δεν το ήξερε και πάντα είχε την εντύπωση πως έιχαμε. Επομένως θα έπρεπε να το πάρει πιο βαριά. Προβλημα της, ας το παρει και βαρια, κι ας κλαψει κιολας, η αγνοια δεν δικαιολογειται, διοτι η κυρα Κατινα δεν ηξερε αυτο, ο κυρ Μητσος δεν ηξερε οτι πρεπει να πληρωνει φορους, ο κυρ Βαγγελης δεν ηξερε οτι δεν μπορει να κλεψει το δικο μου χωραφι και ουτω καθ'εξης. Η ολη φαση ειναι θεσπισμενη με νομο, και αγνοια νομου... γιοκ. Επισης το μεγεθος (μεγαλο η μικρο) της εθνικης κυριαρχιας δεν αλλαξε σημερα, ηταν η ιδια απο τοτε που δημιουργηθηκε και η τραπεζα, 100 χρονια πριν, οπως λοιπον αποδεχτηκες τα συνορα που μπηκαν τοτε, τις συμφωνιες μεταξυ κρατων που μπηκαν τοτε, τα συμφωνα που μπηκαν αργοτερα κατα τη διαρκεια της εκατονταετιας, τις συμφωνιες για την ΕΕ κλπ (που ειναι πολυ πιο "δημοσια" ας το πουμε, και οχι ιδιωτικα), ετσι αποδεχεσαι και αυτο το γεγονος. Μονομερης αντιδραση για την εθνικη μας κυριαρχια που εγινε τοτε ειναι αστεια.
katerina_a_86 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Προβλημα της, ας το παρει και βαρια, κι ας κλαψει κιολας, η αγνοια δεν δικαιολογειται, διοτι η κυρα Κατινα δεν ηξερε αυτο, ο κυρ Μητσος δεν ηξερε οτι πρεπει να πληρωνει φορους, ο κυρ Βαγγελης δεν ηξερε οτι δεν μπορει να κλεψει το δικο μου χωραφι και ουτω καθ'εξης. Η ολη φαση ειναι θεσπισμενη με νομο, και αγνοια νομου... γιοκ. Επισης το μεγεθος (μεγαλο η μικρο) της εθνικης κυριαρχιας δεν αλλαξε σημερα, ηταν η ιδια απο τοτε που δημιουργηθηκε και η τραπεζα, 100 χρονια πριν, οπως λοιπον αποδεχτηκες τα συνορα που μπηκαν τοτε, τις συμφωνιες μεταξυ κρατων που μπηκαν τοτε, τα συμφωνα που μπηκαν αργοτερα κατα τη διαρκεια της εκατονταετιας, τις συμφωνιες για την ΕΕ κλπ (που ειναι πολυ πιο "δημοσια" ας το πουμε, και οχι ιδιωτικα), ετσι αποδεχεσαι και αυτο το γεγονος. Μονομερης αντιδραση για την εθνικη μας κυριαρχια που εγινε τοτε ειναι αστεια. Ναι φυσικά, δεν δικαιολογείται η άγνοια του κάθε πολίτη και είναι τραγικό κτλ αλλά το είχα πάρει απόφαση τόσα χρόνια ότι από τον όχλο δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά, ούτε ψάχνεται ούτε καταλαβαίνει και πολλά. Ακόμη τραγικότερο όμως μου φαίνεται το γεγονός πως όταν πια τεκμηριωμένα μάθει επιτέλους πως τελικά στερείται εθνικής κυριαρχίας και τόσα χρόνια δεν το ήξερε δεν του κάνει καθόλου εντύπωση και το ξεχνάει μετά από κανα δεκάλεπτο. Δεν νομίζω να διαφωνούμε κάπου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω σε αυτό το thread είναι για ποιους λόγους κάποιοι εδώ μέσα υπερασπίζονται το να είναι ιδιωτική μια κεντρική τράπεζα. Γιατί δηλαδή την οικονομική πολιτική της εταιρίας Ελλάδα να μπορούν να την επηρρεάζουν καθοριστικά ιδιώτες, δηλαδή άλλες εταιρίες, με ποικίλα συμφέροντα. Σαν να ιδιωτικοποιείς το οικονομικό τμήμα της coca cola. Ε θα πάει η pepsi cola θα αγοράσει μετοχές και θα αποκτησει τον έλεγχο της ανταγωνίστριας εταρίας της. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά ή εκτός αν αυτοί που διαφωνούν το κάνουν ως πνεύματα αντιλογίας ή εκτός αν το κάνουν για να τονίσουν ότι αυτοί ήξεραν από παλια τι παίζει και είναι ξύπνιοι ενώ οι υπόλοιποι ξύπνησαν τώρα από την εκπομπούλα του Μπαξεβάνη.
insomniaK Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Αν σου πω ότι έχω αχρωματοψία, θα καταλάβεις την απάντηση που έχω ήδη δώσει στο ερώτημα σου;
grigoriou Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 καλα γιατι μαλωνετε αφου δεν υπαρχει κρατος?το παραμυθι τελειωσε,ειτε το θελετε ειτε οχι. Υπαρχει κρατος ρε βρωμιαρη, απλα δε λειτουργει σωστα. εσυ που ξέρεις πότε έμαθα και τι? Ε φυσικα και το ξερω οτι εμαθες, αφου εγω ο ιδιος σε ενημερωσα! Οχι και να μη ξερω τι μου γινεται, πριν λιγες μερες ηταν... Αυτο που εμαθες ηταν αυτο που με ρωτησες, πιο συγκεκριμενα ρωτησες: "Επειδή σε μένα δεν είναι γνωστά, μπορείς να μου τα γνωστοποιήσεις?" πραγμα που εκανα, οποτε θα πρεπει πλεον να εισαι ικανοποιημενη.
katerina_a_86 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Ε φυσικα και το ξερω οτι εμαθες, αφου εγω ο ιδιος σε ενημερωσα! Οχι και να μη ξερω τι μου γινεται, πριν λιγες μερες ηταν... Αυτο που εμαθες ηταν αυτο που με ρωτησες, πιο συγκεκριμενα ρωτησες: "Επειδή σε μένα δεν είναι γνωστά, μπορείς να μου τα γνωστοποιήσεις?" πραγμα που εκανα, οποτε θα πρεπει πλεον να εισαι ικανοποιημενη. Ο ακριβής διάλογος: Παραμύθια Πάμπλο, εχε υποψη σου οτι η Τραπεζα της Ελλαδος ειναι η ΜΟΝΗ καθαρα κρατικη τραπεζα της χωρας. Σημειωσε οτι οι υπαλληλοι της ειναι βασιλιαδες! Απιστευτες αποδοχες. μπορεις να μας δωσεις καπια πηγη για αυτα που γραφεις? ευχαριστω Μα αυτα ειναι γνωστα ρε Παμπλο, δεν ειπαμε κατι περιεργο Αυτο ισχυει για την Εθνικη Τραπεζα. Το κρατος εχει μολις το 6% των μετοχων αλλα... οριζει καθε φορα το διοικητη της. Επειδή σε μένα δεν είναι γνωστά, μπορείς να μου τα γνωστοποιήσεις? Για 6,5 ξερω εγω. Ο διοικητης της Εθνικης οριζεται καθε φορα, οπως και ο διοικητης της Αγροτικης, απο τη κυβερνηση. Mα τα γνωστοποιησα ηδη. Δε πειραζει που ως τωρα δε τα γνωριζες, σημασια εχει οτι τα εμαθες τωρα εσυ που ξέρεις πότε έμαθα και τι? Ε φυσικα και το ξερω οτι εμαθες, αφου εγω ο ιδιος σε ενημερωσα! Οχι και να μη ξερω τι μου γινεται, πριν λιγες μερες ηταν... Αυτο που εμαθες ηταν αυτο που με ρωτησες, πιο συγκεκριμενα ρωτησες: "Επειδή σε μένα δεν είναι γνωστά, μπορείς να μου τα γνωστοποιήσεις?" πραγμα που εκανα, οποτε θα πρεπει πλεον να εισαι ικανοποιημενη. Οπότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι 1.Η υποτιθέμενη άγνοια της ειρωνικής μου ερώτησης αναφερόταν στο γιατί είναι παραμύθια όλα αυτά που λέει το βίντεο και που ακόμα με αγωνία περιμένω να μου πεις. 2.Δεν με ενημέρωσες για κάτι σχετικό με την ερώτηση και το μόνο που μας είπες είναι για την έθνική τράπεζα (υποθέτω πως εννοείς την τράπεζα της ελλάδος) και ότι το κράτος έχει 6% και ορίζει τον διοικητή. Τίποτα δηλαδή σχετικό με την ερώτηση περι παραμυθιών.
grigoriou Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Που να ξερω γω οτι ηταν ειρωνικη η ερωτηση σου. Αλλη η Τραπεζα της Ελλαδος, αλλη η Εθνικη Τραπεζα... Τελικα τι ακριβως ειναι αυτο που ρωτας?
katerina_a_86 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Αν σου πω ότι έχω αχρωματοψία, θα καταλάβεις την απάντηση που έχω ήδη δώσει στο ερώτημα σου; Εσύ μπορεί να έχεις αχρωματοψία αλλά εγώ είμαι λίγο χαζή και μάλλον δεν την κατάλαβα. Επειδή δεν την κατάλαβα παραθέτω το διάλογο με όλα αυτά που είπες πριν αποχωρήσεις ως προς ερώτησή μου δηλαδή γιατί είναι καλό να είναι εφικτό να διαχειρίζονται την επίσημη νομισματική πολιτική της εταιρείας "Ελλάδα" ιδιώτες (δηλαδή άλλες εταιρίες) με αμφίβολα συμφέροντα : Σε αυτά που αφορούν το προηγούμενο μου σχόλιο: Μα δεν υπάρχει κανείς άλλος, πλην του ιδιωτικού κεφαλαίου που μπορεί να σχεδιάσει και να επιτύχει μία μακροπρόθεσμη οικονομική πολιτική στον καπιταλισμό. Οι μικροί απαίδευτοι μάγοι/ καθηγητές οικονομικών απέτυχαν. Όσοι δεν ξέρουν την αγορά αποτυγχάνουν. Ζούμε στον καπιταλισμό, τα κράτη πια είναι εταιρείες που διαθέτουν ή όχι (όπως η Ελλάδα) κεφάλαια και κρίνονται με οικονομικούς όρους όπως οι εταιρείες. Μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις για τις υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, τη δανειοληπτική της ικανότητα και όλα τα υπόλοιπα που δεν καταλαβαίνω, είναι γελοίο να μιλάμε δημόσια οικονομική πολιτική που θα την ορίζει ένας κομματάρχης/υπουργός ή ένας Καμίνης μέλλον δήμαρχος Αθηνών μίας ανεξάρτητης αρχής. Αν δε μας αρέσει ο καπιταλισμός υπάρχει και το κονσερβοκούτι και η Κούβα, αλλά πια είμαστε μέρος αυτής της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που δουλεύει με τους όρους που μανατζάρονται οι επιχειρήσεις. Και στην Ελλάδα, η ΤτΕ έχει επωμισθεί το ρόλο να μας κρατά παραγωγικούς και ανταγωνιστικούς σε αυτό το σύστημα. Τώρα πάλι θα πεις ότι μιλάς ειδικά για τον τρόπο λειτουργίας της ΤτΕ και ελπίζω να μην αναγκαστώ για τρίτη φορά να επαναλάβω την ουσία όλων μου των ποστς, που είναι ότι σε ένα σύστημα που δουλεύει με τους νόμους της αγοράς, δε βάζεις σοβιετικό manager. Ο καπιταλισμός είναι δεδομένος δεν συζητάμε εδώ αν μας αρέσει αλλά αν μας συμφέρει να διαχειρίζονται την οικονομίας μας άλλοι. Λες είμαστε μια εταιρεία. Ναι. Μας συμφέρει να έχει πρόσβαση στην πολιτική της εταιρείας μας μια ανταγωνιστική εταιρεία? Η ανικανότητα των πολιτικών (διευθυντών της εταιρειας μας) δεν είναι λόγος να δώσουμε την διοίκησή της στους ανταγωνιστές μας. Ας προσλάβουμε γνώστες να δουλέψουν για μας όπως κάνουν οι άλλες εταιρείες. Τις κούβες, τις μόσχες και τα κουμουνιστικα δεν τα σχολιάζω όντας εκτός θέματος. Νομίζω ότι μιλάμε σε διαφορετική βάση. Εγώ αναφέρομαι σε ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και εσύ αναφέρεσαι σε ξεπερασμένες αντιλήψεις από τα 50's. Ποιος είναι ο εχθρός; Χρηματοδοτεί η τράπεζα-> Αναπτύσσεται η οικονομία ->Κερδίζει το κράτος-> Κερδίζει η τράπεζα-> Κερδίζουν οι μέτοχοι της, σε λουπ. Ότι είχα να πω για το θέμα, το έχω αναφέρει. Καλή συνέχεια. <----- Άσχετα με το προηγούμενο quote μου, εκτός αν δεν καταλαβαίνω κάτι. Επειδή λοιπόν με βάση τα παραπάνω δεν έχω καταλάβει κάτι ως προς την ερώτησή μου εξακολουθώ να περιμένω μια απάντηση σε αυτό : Αυτό που δεν καταλαβαίνω σε αυτό το thread είναι για ποιους λόγους κάποιοι εδώ μέσα υπερασπίζονται το να είναι ιδιωτική μια κεντρική τράπεζα. Γιατί δηλαδή την οικονομική πολιτική της εταιρίας Ελλάδα να μπορούν να την επηρρεάζουν καθοριστικά ιδιώτες, δηλαδή άλλες εταιρίες, με ποικίλα συμφέροντα. Σαν να ιδιωτικοποιείς το οικονομικό τμήμα της coca cola. Ε θα πάει η pepsi cola θα αγοράσει μετοχές και θα αποκτησει τον έλεγχο της ανταγωνίστριας εταρίας της. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά ή εκτός αν αυτοί που διαφωνούν το κάνουν ως πνεύματα αντιλογίας ή εκτός αν το κάνουν για να τονίσουν ότι αυτοί ήξεραν από παλια τι παίζει και είναι ξύπνιοι ενώ οι υπόλοιποι ξύπνησαν τώρα από την εκπομπούλα του Μπαξεβάνη. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Που να ξερω γω οτι ηταν ειρωνικη η ερωτηση σου. Αλλη η Τραπεζα της Ελλαδος, αλλη η Εθνικη Τραπεζα... Τελικα τι ακριβως ειναι αυτο που ρωτας? Ε τώρα μην μας τρελαίνεις τελειώς και έκατσα και έκανα quote ολόκληρο διάλογο απ τον οποίο φαίνεται πως η αρχική μου ερώτηση έχει να κάνει με την δήλωση σου πως όλα αυτά είναι παραμύθια οπότε ανεξάρτητα με το αν θα την εκλάβεις ως ειρωνική ή όχι δεν έχει να κάνει με την γνώση μου ως προς την λειτουργία του συστήματος. Σε ρωτώ λοιπόν ξανά μετά από πολλές μέρες και για πολλοστή φορά: Είπες πως όλα αυτά που λέει στο βίντεο είναι παραμύθια : Ποια ακριβώς είναι και τα παραμύθια και γιατί;
grigoriou Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Ε τώρα μην μας τρελαίνεις τελειώς και έκατσα και έκανα quote ολόκληρο διάλογο απ τον οποίο φαίνεται πως η αρχική μου ερώτηση έχει να κάνει με την δήλωση σου πως όλα αυτά είναι παραμύθια οπότε ανεξάρτητα με το αν θα την εκλάβεις ως ειρωνική ή όχι δεν έχει να κάνει με την γνώση μου ως προς την λειτουργία του συστήματος. Σε ρωτώ λοιπόν ξανά μετά από πολλές μέρες και για πολλοστή φορά: Είπες πως όλα αυτά που λέει στο βίντεο είναι παραμύθια : Ποια ακριβώς είναι και τα παραμύθια και γιατί; Δε χρειαζονταν να τα κανεις quote, αλλωστε τα περισσοτερα ηταν τμημα διαλογου με αλλους φιλους, παραθετοντας τα αποσπασματικα μπορει να αλλαζει το νοημα. Οι "πολλες μερες" που μεσολαβησαν ηταν οι διακοπες του Πασχα. Ειπα στον Παμπλο(οχι τον Πικασο) απλα αυτα που ειναι γνωστα σε ολους, οτι δηλαδη η Τραπεζα της Ελλαδος ειναι η μόνη καθαρα κρατικη τραπεζα της χωρας και οτι οι υπαλληλοι της ειναι "βασιλιαδες" με απιστευτες αποδοχες. Απο κει και περα συνωμοσιολογικα βιντεο παντα θα υπαρχουν και αποδειξεις θα επρεπε να ζητας γιαυτα(οτι "η τράπεζα της Ελλάδος ειναι ιδιωτική επιχείρηση όπου κρατάει μυστικά τα στοιχεία των μετόχων, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και κατά καιρούς πουλάει χωρίς να το δημοσιοποιεί αποθέματα του ελληνικού δημόσιου χρυσού" και λοιπα φαιδρα).
katerina_a_86 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Ειπα στον Παμπλο(οχι τον Πικασο) απλα αυτα που ειναι γνωστα σε ολους, οτι δηλαδη η Τραπεζα της Ελλαδος ειναι η μόνη καθαρα κρατικη τραπεζα της χωρας και οτι οι υπαλληλοι της ειναι "βασιλιαδες" με απιστευτες αποδοχες. Απο κει και περα συνωμοσιολογικα βιντεο παντα θα υπαρχουν και αποδειξεις θα επρεπε να ζητας γιαυτα(οτι "η τράπεζα της Ελλάδος ειναι ιδιωτική επιχείρηση όπου κρατάει μυστικά τα στοιχεία των μετόχων, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και κατά καιρούς πουλάει χωρίς να το δημοσιοποιεί αποθέματα του ελληνικού δημόσιου χρυσού" και λοιπα φαιδρα). Δεν βλέπω απόδειξη για το ότι είναι κρατική και τελικά όχι ιδιωτική. Το ότι είναι γνωστά σε όλους και το λέει κι ο μπάμπης ο σουγιάς δεν μου λέει κάτι ως απόδειξη. Το ότι οι υπάλληλοί της αμοίβονται καλά είναι εκτός θέματος. Όταν αποκαλείς κάτι παραμύθι πρέπει να μπορείς να αποδείξεις πως είναι. Το να μου λες κάτσε και ψάξε αποδείξεις για το ότι αυτά που λέει το βίντεο είναι αληθινά δεν δικαιολογεί την παραμυθοποίησή του. Εσύ δηλαδή έψαξες, βρήκες ότι λέει ψέματα, μετά το χαρακτήρισες παραμύθι, αλλά δεν μας λες τι ακριβώς λέει λάθος και ποια είναι τελικά η αλήθεια για να έχουμε την χαρά της αναζήτησης? Αμφισβητείς πως οι μετοχές δεν ανήκουν στο κράτος αλλά σε ιδιώτες, πως η τράπεζα είναι ενταγμένη στο χρηματιστήριο και την πώληση 20 τόνων χρυσού? Δε χρειαζονταν να τα κανεις quote, αλλωστε τα περισσοτερα ηταν τμημα διαλογου με αλλους φιλους, παραθετοντας τα αποσπασματικα μπορει να αλλαζει το νοημα. Θεωρώ πως χρειαζόταν γιατί η ασυνενοησία είχε χτυπήσει κόκκινο. Προσπάθησα να μην αλλάξει το νόημα. Παρόλα αυτά αν συνέβει κάτι τέτοιο μπορείς να το επισημάνεις.
pournaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Δημοσ. 26 Απριλίου 2011 Αυτό που δεν καταλαβαίνω σε αυτό το thread είναι για ποιους λόγους κάποιοι εδώ μέσα υπερασπίζονται το να είναι ιδιωτική μια κεντρική τράπεζα. Γιατί δηλαδή την οικονομική πολιτική της εταιρίας Ελλάδα να μπορούν να την επηρρεάζουν καθοριστικά ιδιώτες, δηλαδή άλλες εταιρίες, με ποικίλα συμφέροντα. Σαν να ιδιωτικοποιείς το οικονομικό τμήμα της coca cola. Ε θα πάει η pepsi cola θα αγοράσει μετοχές και θα αποκτησει τον έλεγχο της ανταγωνίστριας εταρίας της. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι σωστά ή εκτός αν αυτοί που διαφωνούν το κάνουν ως πνεύματα αντιλογίας ή εκτός αν το κάνουν για να τονίσουν ότι αυτοί ήξεραν από παλια τι παίζει και είναι ξύπνιοι ενώ οι υπόλοιποι ξύπνησαν τώρα από την εκπομπούλα του Μπαξεβάνη. Θεωρεις οτι οι εναλασσομενες κυβερνησεις που περασαν απο αυτο τον τοπο, ηταν ικανες να διαχειριστουν αυτη την τραπεζα (οπως ακριβως τα καταφεραν και με ολα τα αλλα αυτου του τοπου, και ειμαστε εδω που ειμαστε), ωστε να θεωρεις τους ιδιωτες κακους και διαβολους, ενω τις κυβερνησεις αγγελους; Αν ναι, ζουμε σε παραλληλα συμπαντα, αν οχι, τοτε τι σε χαλαει κατι που λειτουργει μια χαρα τοσα χρονια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.