liverpoolman Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Παιδια οπως καταλαβατε μετα απο πεσιμο χαλασε η υποδοχη της θυρας usb απο τον εξωτερικο σκληρο 3,2'' δισκο μου!Στη συνεχεια τον ανοιξα εντελως για να το ξανατοποθετησω ομως εχει ξεκολλησει!Τωρα ψαψνω να βρω κατι ωστε να συνδεσω το περιεχομενο δηλ. τον σκληρο σκετο μεσω καποιοθ μετατροπεα ισως με το pc μου με θυρα usb! Nα σημειωσω επισης οτι ο δισκος εκτος απο την θυρα usb επαιρνε και ρευμα απο μπριζα
TheELF Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Παιδια οπως καταλαβατε μετα απο πεσιμο χαλασε η υποδοχη της θυρας usb απο τον εξωτερικο σκληρο 3,2'' δισκο μου! Όπως καταλαβαίνεις και εσύ μετά από πέσιμο μπορεί να χάλασε και ο δίσκος ο ίδιος και να δίνεις τζάμπα λεφτά,αν ασχοληθείς. Στη συνεχεια τον ανοιξα εντελως για να το ξανατοποθετησω ομως εχει ξεκολλησει! Όταν των άνοιξες τι αντίκρισες;; Κάτι τέτοιο; ή έχει κολλημένο πάνω του και ένα «μαραφέτι» που βγάζει το USB;;;
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Παιδια οπως καταλαβατε μετα απο πεσιμο χαλασε η υποδοχη της θυρας usb απο τον εξωτερικο σκληρο 3,2'' δισκο μου!Στη συνεχεια τον ανοιξα εντελως για να το ξανατοποθετησω ομως εχει ξεκολλησει!Τωρα ψαψνω να βρω κατι ωστε να συνδεσω το περιεχομενο δηλ. τον σκληρο σκετο μεσω καποιοθ μετατροπεα ισως με το pc μου με θυρα usb! Nα σημειωσω επισης οτι ο δισκος εκτος απο την θυρα usb επαιρνε και ρευμα απο μπριζα Δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση ο σκληρός να έχει πλακέτα που βγάζει USB interface, οπότε συμπερασματικά έχει μία μικρή πλακετίτσα εν είδει "add-on" converter (που μετατρέπει το IDE ή SATA interface της πλακέτας του δίσκου σε USB). Οπότε, απλά την ξεκουμπώνεις, και τον συνδέεις -πλέον- εσωτερικά. Αν τώρα πάλι αυτό που σ' ενδιαφέρει είναι να χρησιμοποιείςόπως και δήποτε ως εξωτερικό τον δίσκο, μέσω USB interface (πράγμα που καταλαβαίνω μόνο αν το πισί είναι λάπτοπ), τότε η φθηνότερη επιλογή σου μάλλον είναι αυτή (εκτός κι αν μπορείς να παραγγείλεις από e-bay). Μπορείς πάντα βέβαια μ' ένα κολλητήρι να δοκιμάσεις να τη βγάλεις ακόμα φθηνότερα.
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 αν τον θελει για εξωτερικο τοτε ας παρει ενα αλλο κουταλκι για τον δισκο.και ειναι 3,5 Inches οχι 3,2
liverpoolman Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Παιδια οπως βλεπετε τις φωτογραφιες ειναι ακριβως οπως η αριστερη φωτογραφια!Πριν ειχε (usb interface) ενα μαραφετι που συνδεοταν για να το συνδεω με ρευμα και ειχε και την υποδοχη usb που εφυγε!
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 αν ειναι σαν την αριστερη φωτο τοτε θα παρεις ενα κουτακι που να δεχεται sata δισκο και να βγαζει usb η esata Η firewire αναλογως τι θες.
TheELF Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Πρώτα σύνδεσε των σε κάποιον Η/Υ εσωτερικά ή τέλος πάντων με όποιον τρόπο μπορέσεις,γιατί όπως είπα αφού έπεσε έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να έχει χαλάσει ο ίδιος ο δίσκος.
liverpoolman Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και γνωμες σας!Ευτυχως δεν χαθηκαν τα δεδομενα απο την πτωση ετσι αγορασα μια θηκη που την συνδεω με usb και εγινε η δουλεια μου
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 τυχερος εισαι.απο εδω και μπρος ελπιζω να παρεις και εναν δευτερο δισκο για να κανεις διπλο backup.μια φορα την γλυτωσες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.